Last news in Fakti

14 Август, 2023 12:43 815 0

Отново висок риск от пожари в Гърция

  • гърция-
  • пожари-
  • граница-
  • риск-
  • предупреждание

Включително и в райони близо до българската граница

Отново висок риск от пожари в Гърция - 1
Източник: БГНЕС

Гръцките власти издадоха предупреждение за висок риск от пожари в няколко области, включително и в райони близо до българската граница. Поради тази причина е засилено полицейското присъствие. Гасенето на горския пожар на остров Кефалония все още продължава. Гасенето с помощта на въздушни средства успява да ограничи разпространението на пламъците и властите уверяват, че почиващите туристи не са изложени на опасност. Евакуация не е необходима, според огнеборците, предаде БНР.

В същото време Гражданска защита предупреждава за внимание и бдителност в област Еврос, която е близо до българската граница, поради силния вятър. Въведена е пълна забрана за палене на открито.

Полицията охранява рискови участъци в Халкидики, където през това лято голяма част от туристите са българи. Достъпът до горски райони, както пеша, така и с кола, е забранен.

Същевременно бе разрешено посещение на манастири и църкви, които се намират в горски райони, със строги мерки за сигурност. Хиляди вярващи се събраха в църквите, за да отбележат празника Успение Богородично. Охраната на църковните сгради е засилена, тъй като много хора нощуват в тях по повод настъпващия празник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: