Last news in Fakti

20 Август, 2023 07:30 2 356 1

Поредна гореща вълна в Испания

  • испания-
  • температури-
  • жега

Предупредиха за необичайно високи температури от утре

Испанската метеорологична агенция предупреди за поредния период с необичайно високи температури от утре, предаде БНР. Жегата ще засегне по-голямата част от територията на страната.

Четвъртата гореща вълна идва в Испания с температури между 5 и 10 градуса по-високи от обичайните за този период. Най-засегнати са източната част на полуострова и Балеарските острови. Жегата ще се засилва и ще обхване по-голямата част от страната. Очаква ни нов горещ период, който ще продължи с пълна сила поне до вторник, предупредиха синоптиците. Арагон, Мурсия, Ла Риоха и Навара са сред автономните области с оранжев код.

Максималните температури ще надвишават 35 градуса почти навсякъде във вътрешността на Испания. Много райони ще са в плен на тропически нощи, в които живакът не пада под 20 градуса.

Вероятно е в сряда температурите да започнат да спадат.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    2 1 Отговор
    Шумов-живака!😆 Не пада а? 😆
Новини по държави: