Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Август, 2023 12:51 1 059 2

Хърватия подготвя нов пакет от помощи за Украйна в размер на около 30 млн. евро

  • хърватия-
  • помощ-
  • украйна

Съобщи хърватският премиер

Хърватия подготвя нов пакет от помощи за Украйна в размер на около 30 млн. евро - 1
Източник: БГНЕС

Хърватският премиер Андрей Пленкович съобщи, че хърватското правителство подготвя нов пакет от помощи за Украйна в размер на около 30 милиона евро. Това изявление бе направено след среща между Пленкович и украинския президент Володимир Зеленски в Атина. Пленкович посочи, че помощта ще включва както политическа, така и военна подкрепа за Украйна.

Срещата в Атина бе организирана от гръцкия премиер Кириакос Мицотакис и бе посетена и от други лидери от Западните Балкани. На този форум бе приета съвместна декларация, в която се изразява подкрепата за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна пред лицето на руската агресия.

Още новини от Украйна

С този нов пакет помощи в размер на 30 милиона евро, Хърватия продължава да изразява своята солидарност и подкрепа към Украйна в ситуацията на конфликт с Русия, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хайде русофоборците да не се

    4 3 Отговор
    услушват и те да кихнат по заплата за чекмеджетата на зелковия бункер

    Коментиран от #2

  • 2 Трай бре

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "хайде русофоборците да не се":

    Мъ. шо. яд.Замълчи.
Новини по държави: