Last news in Fakti

25 Август, 2023 10:37 889 3

Лондон: Гибелта на Пригожин би имала сериозни последици за "Вагнер"

  • русия-
  • пригожин-
  • вагнер-
  • последици-
  • авиокатастрофа

Въпреки че няма конкретни доказателства за смъртта му

Лондон: Гибелта на Пригожин би имала сериозни последици за "Вагнер" - 1
Източник: БГНЕС

По информация от британското министерство на отбраната, въпреки че няма конкретни доказателства, все още е "много вероятно" Евгений Пригожин, ръководител на наемническата група "Вагнер", да е загинал при катастрофата на самолета, който се разби скоро. Руските власти твърдят, че той е бил в списъка на пътуващите на борда на този самолет, който се разби в сряда на северозапад от Москва. Следователите започнали разследване, но официалната самоличност на загиналите все още не е потвърдена.

Британското министерство също така споделя, че гибелта на Пригожин би имала сериозни последици за наемническата група "Вагнер". Той се свързва с дързост, стремеж към резултати и бруталност, които са били ключови за функционирането на групата. Това подчертава, че след загубата на Пригожин, неговите качества могат да бъдат трудно да бъдат заменени от негови наследници.

Преди самолетната катастрофа заместник-министърът на отбраната на Русия Юнус-Бек Евкуров е бил в Либия, за да убеди съюзниците, че дейността на "Вагнер" в страната ще продължи, но под контрола на Москва. Тази среща предполагаемо указва, че влиянието на Русия в Либия може да се укрепи, вместо да намалява.

Обобщавайки, съобщението изтъква, че загубата на Пригожин и други ключови фигури може да доведе до дестабилизация на "Вагнер" и да окаже влияние върху многобройните военни и търговски операции на групата в различни региони като Европа, Близкия изток и Африка, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ..и разузнаването

    1 0 Отговор
    "Би имало", "може", "предполагаемо", "много вероятно", "все още няма доказателства". Готов съм за разузнавач.😂🤣😂🤣😂🤣
  • 2 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Загинал,не-загинал,вече е аут,други ще поемат щафетата,а Путин още не е казал кой ще оглави ЧВК.В много неподходящ момент се случи този атентат,когато Вагнер заема важни позиции в Централна Африка и играе важна роля за ликвидиране на неоколониализма в черния континент.Смут и негодувание сред вагнеровци тъй или иначе ще възникне,а който твърди ,че атентата е дело на руската страна,и върши много лоша услуга.Дори твърденията ,че Пригожин и другите с него са скрити някъде и със сменена самоличност,дори такива твърдения са вредни за Русия,изобщо всякакви твърдения,различни от официалната версия,защото посяват съмнения,че върховната власт хвърля лъжи по украински маниер,а това не е характерно за руснаците.
  • 3 Не “би”,

    0 0 Отговор
    а “ще”.
Новини по държави: