Last news in Fakti

25 Август, 2023 12:25 1 978 18

Спекулации около смъртта на Пригожин: Бил ли е лидерът на "Вагнер" на самолета?

  • русия-
  • пригожин-
  • авиокатастрофа-
  • самолет

Евгений Пригожин е бил обявен за мъртъв при друга авиационна катастрофа през 2019 г. - само за да се появи отново три дни по-късно

Спекулации около смъртта на Пригожин: Бил ли е лидерът на "Вагнер" на самолета? - 1
Източник: БГНЕС

Докато се въртят съобщения, че ръководителят на "Вагнер", Евгений Пригожин, е бил убит в самолетна катастрофа край Москва, стана ясно, че босът на наемниците е бил обявен за мъртъв при друга авиационна катастрофа през 2019 г. - само за да се появи отново три дни по-късно, съобщава Dailymail.

Пригожин е посочен като един от 10-те пътници на борда на обречен самолет, който се разби, като всички на борда загинаха.

Но все още няма потвърждение, че Пригожин, който е трън в очите на Владимир Путин от началото на войната в Украйна, е загинал в самолетната катастрофа.

И това не е първият път, когато Пригожин е обявен за мъртъв в самолетна катастрофа само за да се появи отново жив и здрав три дни по-късно - което кара някои да се съмняват дали военачалникът на Вагнер може да "възкръсне от мъртвите" за втори път.

През октомври 2019 г. военен самолет Ан-27 се разби с осем души на борда в Демократична република Конго. По това време беше съобщено, че Пригожин е на борда, но три дни по-късно стана ясно, че е жив.

А Кийр Джайлс от мозъчния тръст Chatham House каза, че е известно, че много хора са променили името си на Евгений Пригожин, като част от усилията му да скрие пътуванията си и да се защити от убийство. „Нека не се изненадваме, ако той се появи скоро в ново видео от Африка“, каза той.

Това идва след като се появиха кадри как Пригожин говори със своя заместник-командир на "Вагнер", който също според съобщенията е сред загиналите при последната самолетна катастрофа, казвайки, че „смъртта не е краят“ и „всички ще отидем в ада“.

В смразяващото видео Дмитрий Уткин каза на Пригожин: „Смъртта не е краят, това е само началото на нещо друго“, на което шефът на Вагнер отговори: „Да, всички ще отидем в ада, но в ада ние ще бъдем най-добрите".

Въпреки че няма официално потвърждение за смъртта на Пригожин, поддръжниците на военачалника твърдят, че той е мъртъв и го приветстват като герой и патриот, който според тях е загинал от ръцете на неидентифицирани хора, които наричат "предатели на Русия".

Но Следственият комитет на Русия, който разследва катастрофата, тази сутрин потвърди, че 10 души са загинали в катастрофата, без да се споменава Пригожин.

Каквото и да стои зад катастрофата, смъртта на Пригожин ще отърве Путин от някой, който е поставил най-сериозното предизвикателство срещу авторитета му, откакто дойде на власт през 1999 г.

Други, които са се противопоставяли на Путин или неговите интереси, също са починали при неизяснени обстоятелства или са били на косъм от смъртта, включително откровени политически лидери и журналисти. Кремъл винаги е отричал всякаква държавна намеса в подобни инциденти.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошо

    15 17 Отговор
    Всички Вагнер овци ще погнат Путин.
  • 2 Бил

    10 0 Отговор
    е на някой остров !
  • 3 Спомен

    17 1 Отговор
    При обиска в офиса му освен пари, нали намерили много перуки и различни паспорти?
  • 4 Спекулации

    4 7 Отговор
    Какви спекулации. Путин му прочете заупокойна...
  • 5 На кой му пука?

    10 9 Отговор
    Пирожката реши да се направи на "нещо си" и тръгна срещу Русия.Поредният ген.Власов,само тъпанари могат да го "жалят"..
  • 6 Супер експерт

    16 1 Отговор
    Може да е бил, може да не е бил! Самолетът е паднал надолу! От високо! Това е моята експертиза

    Коментиран от #12, #17

  • 7 Тепърва ще почнат конспирациите

    12 2 Отговор
    Арабски журналисти: Пригожин е жив и е в Мали
    24 август 2023 г.12:36 ч
    Фигурата на шефа на ЧВК "Вагнер" отново е обрасла с легенди. В арабския сегмент на социалните мрежи, включително сред журналистите, има съобщения за "очевидци", които са видели днес ръководителя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин в Мали. Това съобщи на 24 август телеграм каналът Arab Africa.
    Има и новини, че основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин и главните командири са били на втория самолет и трябва да пристигнат в Нигер на 25 август с 250 бойци Вагнер. Журналистите призовават да се изчакат 24 часа всичко да се изясни.
    В арабските социални мрежи се появиха следните съобщения:
    „Пригожин е в Мали, за да отблъсне евентуална френска инвазия. Руската мечка създаде илюзията за собствената си смърт, точно както американските разузнавателни служби „ликвидираха“ Абу Бакр ал Багдади и Осама бин Ладен .“
    „Очевидци съобщават, че са видели Евгений Пригожин в един от хотелите в Мали.
    „Пригожин е жив и здрав. Не се радвай толкова. Сега той е в Мали, по-точно на границата с Нигер, тъй като френската инвазия в Нигер под прикритието на ECOWAS може да започне сутринта на 25 август. Взривът на самолет в Русия е продукция за медиите, стара игра на спецслужбите, нищо повече.
    Както отбелязва каналът TG "Арабска Африка":
    „Хората на Сахел не искат да повярват на случилото се. Но, знаейки авантюризма на героя на днешните новини, все още има надежда за чудо."
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Галфон

    9 0 Отговор
    Те нашите да не би да си признават за Къро, Галев , Петров и много други , които им се изпречиха на пътя.
  • 10 МорЕто

    4 5 Отговор
    Не е бил разбира се.
    Колкото американците хвърлиха тялото на Бин Ладин в морето.
    Толкова е и тая работа.
    Ха пък ние ще се правим че им вярваме и на едните и на другите.
    Един дол дренки са.
    Същисано е.
  • 11 мдаааа

    5 2 Отговор
    Питайте БАЙХАЙМАН .. Той е по-запознат .
  • 12 ШМАТКА

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Супер експерт":

    ЕКСПЕРТИЗАТА НАИСТИНА Е СУПЕР!
  • 13 експерта от хоремага

    9 5 Отговор
    Само идиоти могат да вярват, че Путин ще направи подарък на украинските нацисти, ден преди националния им празник. И ако Пригожин е мъртъв отмъщението на" Вагнер" няма да се хареса на евроатлантическите тролчета епиланти.
  • 14 Ксаниба

    6 5 Отговор
    той има такъв филм - Най добрите в АДА. Един велик реалити филм за освобождението на един микрорайон в Мариупол.
    Пригожин стана по влиятелен човек от папата ли, или родната журнале соросне не издържа???!

    Коментиран от #16

  • 15 реру

    17 1 Отговор
    "... И това не е първият път, когато Пригожин е обявен за мъртъв в самолетна катастрофа..."


    Дали обаче ще е последен?

  • 16 да питам

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ксаниба":

    Пак ли ти се раздрънчаха петолъчките ..🤭😁
  • 17 мдаааа

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Супер експерт":

    По-интересно щеше да е , ако е паднал нагоре ...
  • 18 Aлфа Bълкът

    1 4 Отговор
    Било театър, било нагласено. Умните хора могат да сложат сами на везната, какво печели и какво губи Путин от бунта на Прогожин и неговата смърт.
    Сметката май нещо няма да излезе, освен ако не се окаже, че и двамата са чужди агенти.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания