Last news in Fakti

25 Август, 2023 14:38 1 825 9

Въздухът в Гърция ще е токсичен дълго след пожарите

  • гърция-
  • пожари-
  • токсичен

Професорът по атмосферни процеси, Атанасиос Ненес, предупреждава

 Въздухът в Гърция ще е токсичен дълго след пожарите - 1
Източник: БГНЕС

Професорът по атмосферни процеси, Атанасиос Ненес, предупреждава, че неблагоприятните въздействия върху качеството на въздуха от горските пожари, които обхванаха Гърция, ще продължат за продължителен период. Той посочва, че димът и токсичните вещества, които се освобождават по време на пожарите, остават в атмосферата и стават по-токсични след пожара. Това може да доведе до по-ниско качество на въздуха, което влияе на здравето на хората, пише "Фокус".

Професор Ненес обяснява, че при често горящи гори, като в случая с Атика, има значително излагане на токсични частици, като емисиите на частици продължават и след угасването на огъня. Той подчертава, че климатичната криза не причинява събития като горските пожари, но може да ги направи по-интензивни и трудни за управление. Това подчертава важността на усилията за борба с изменението на климата и управлението на горските пожари, за да се намали техният отрицателен ефект върху околната среда и здравето на хората.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пожелание

    9 0 Отговор
    Дано един месец вятъра да не се обръща към България!
  • 2 да си

    5 3 Отговор
    посадят зеленина и ще е чист скоро, скоро .Мигрантите ги изгориха . Щото не ги интегрират - ни афганци, ни украинци . Запалиха ги и пак ще ги изгорят . молаките не се справят и ги гонят с огун към бг . да изгорят или в бг афганците .
  • 3 важното е нашенците там

    7 3 Отговор
    да си пият узото и голяма порция за двама гарнирана със селфи когато им свършат багажниците а мръсен въздух има и тук
  • 4 Хванали са над 70 подпалвача

    4 2 Отговор
    Сега ако има държава да ги опъват с по 20 години в затвора и да видим дали после някой ще смее да пали така тгорите за малко соросоидни евро-джендъроцентове
  • 5 Божидар

    4 0 Отговор
    При тези случай как само въздуха за гърците бил отровен а у съседите как ли?

    Пука му на светъ за съседите.

    Не се радваите вятъра може да е и в посока България.


    Пази Боже.
  • 6 ИВАН

    0 1 Отговор
    Нарочно ги палят пожарите по света за да намалят населението, защото гората е вода, а водата е живот ... но правителствата не взимат никакви превантивни мерки, почват да гасят когато вече е много късно
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Ади бе лaйнoморските бетoноборци грабвайте баките да помагате умре туризма на малaку .... триещите мисирки и те кво чакат!?
  • 9 Иван Кленделов

    0 0 Отговор
    Не са виновни мигрантите, а необичайно високите температури, приченени от промяната на климата вследствие на глобалното изгаране на изкопаеми горива. Естествено, ако някой мигрант си хвърли цигарата или нарочно запали огън при температури над 30 г., ще пламне пожар. Но миналата година имаше мигранти, но нямаше пожари. Как го обяснявате?
    Естествено в Гърция си е имало и преди пожари, но общата тенденция е към нарастване с всяка година. Което е кофти.
Новини по държави: