Last news in Fakti

27 Август, 2023 15:45 3 677 19

Фирмата, чиито резервоари с втечнен пропан-бутан се взривиха в Румъния, е без разрешително (ВИДЕО)

  • румъния-
  • взрив-
  • втечнен-
  • втечнен газ

Ръководителят на Департамента за извънредни ситуации към румънското министерство на вътрешните работи Раед Арафат заяви днес, че фирмата, чиито резервоари с втечнен пропан-бутан се взривиха в град Креведия, окръг Дъмбовица, снощи, не имала разрешителни за функциониране, съобщава телевизия Диджи 24, цитирана от БТА.

"Ние знаем, че фирмата най-малкото не е функционирала, ясно е, че не е имала одобрения или разрешителни. Разследването се води от Главната прокуратура. От наша гледна точка фирмата не е имала документи за функциониране, фирмата по-точно не е имала дейност", уточни той.

Арафат отбеляза, че пожарникарите имат задължение да проверяват станциите за втечнен петролен газ (LPG) и такива проверки се правят там, където фирмите функционират. "Тук се е знаело, че не функционира", отбеляза той.

Кметът на Креведия Петре Флорин заяви, че мястото на експлозията е "по-скоро депо за LPG", тъй като дейността по продажби на горива е била спряна.

"След катастрофата, която се случи на бившата газостанция за втечнен пропан-бутан в Креведия, местните власти под контрола на кмета Петре Флорин се присъединиха към екипите на спасителите в общо усилие за намаляване на щетите и ограничаване на броя на жертвите сред населението. Кметът Петре Флорин заявява, че мястото, където е станала експлозията, последвана от пожар, е по-скоро депо за LPG, след като дейността по продажба на горива за гражданите е била прекратена от Инспектората за извънредни ситуации (ИИС)", се посочва в съобщение на кметството.

"Когато аз дойдох в кметството, това място беше с прекратена от ИИС дейност, вече нямаше право да продава горива на гражданите. Но идваше цистерната, зареждаха, знам ли какво правеха. Служителите от ИИС идваха два-три пъти на проверки, но нямам повече информация. Нямаха право вече да продават бутилки (с пропан-бутан) на гражданите, но цистерните зареждаха там", заяви кметът на Креведия.

Един човек е загинал, а 57 са ранени в Румъния, по последни данни на властите при две експлозии на бензиностанция в Креведия, близо до столицата Букурещ, снощи, предаде Ройтерс.

Огънят, пламнал след първия взрив в събота вечерта, обхванал две цистерни и близка къща. В резултат бяха евакуирани хората в радиус от 700 метра, а главният път, минаващ покрай бензиностанцията с колонки за зареждане на автомобили с втечнен петролен газ (пропан-бутан), бе затворен за движение.

Втората експлозия отекнала, след като пожарни коли вече били пристигнали на място. 26 огнеборци са ранени.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги лазеров дупката

    6 39 Отговор
    Русия няма спирачки ще има терористични атентати докато е жив Диктаторът

    Коментиран от #5

  • 2 ИвайлУ

    7 19 Отговор
    Ето видяхте ли който не е със Урусия
  • 3 ........

    22 6 Отговор
    Румънците са карали нашите да ходят да пробиват блокадата на руснаците в Черно море и ние после да го отнесем.Ето какво са решили в Гърция и как да ни хвърлят в огъня.Да си горат в ада...Господ си знае работата.
  • 4 Това е

    16 7 Отговор
    Американска диверсия
  • 5 Механик

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "Георги лазеров дупката":

    И кво ти е виновна Русия, че ЕС е съставен от корумпели? Прояден е от корупция и конфликт на интереси. Тоя тумор, трябва да бъде опериран срочно, защото инак заплашва всички нас, като живи хора.
    п.п.
    А инак, поздрави на румънците! Истински шеф на "извънредните ситуации" са и сложили. Типичен румънец- АРАФАТ.
    Браво!
  • 6 Руски Срам

    5 19 Отговор
    Руска атака
  • 7 Tтова е проблема

    14 2 Отговор
    Имаха тръба от Русия сега се взривявайте
  • 8 Румънците са много преди нас в

    32 1 Отговор
    Далаверите!!! ФИРМАТА НЯМАЛА ДЕЙНОСТ??? НЕ Зареждала БУТИЛКИ??? НО Зареждала. камиони Цистерни с ГАЗ?? ТОЯ КМЕТ ЛЪЖЕ ВСЕ ЕДНО Е ОТ ГЕРБ!?
  • 9 Студопор

    18 0 Отговор
    Сега ще кажете, че фирмата е била на Динко, нали?
  • 10 Реалист

    12 6 Отговор
    Вече има инфо, че окраински дрон от Одеса е предизвикал взрива

    Коментиран от #12

  • 11 НАБЛЮДАТЕЛ

    16 0 Отговор
    Абе вероятно виновна е счетоводителката че пропуснала. Във бившите комуноидиотки държави бизнесът, особено на енергоносители е окупиран от разни наследници на партийни величия, или от техни гавази, ако не желаят да си афишират известните фамилии. То и при нас се чу за един дето му гръмнаха цистерни и поизбиха народец, ама виновни излязоха машинистите. Та милионерите не ги мислете. И ако мислите да се заемете с някакъв бизнес, хубаво си помислете да не си срещнете бухалките с някой другар, че зад него стой кохорта от слуги
  • 12 ХАХАХА

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    ХАХАХА ами това е благодарността на дзеления пигмей за помощта!
  • 13 123

    0 0 Отговор
    Путин?
  • 14 Румен Американеца

    19 0 Отговор
    Кметът: "Но идваше цистерната, зареждаха, знам ли какво правеха."

    ЗНАМ ЛИ КАКВО ПРАВЕХА? Звучи като български кмет
  • 15 Васил

    14 1 Отговор
    Все едно че чета за България

    Коментиран от #17

  • 16 Стилян

    4 0 Отговор
    Никакъв Шенген за Румъния
  • 17 Стилян

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "Васил":

    Ти не си българин
  • 18 Такива газостанции

    2 0 Отговор
    Се пръкнаха в градове и градчета без да се спазват законови отстояния и никой не проверява резервоарите ,които са бомби със закъснител и могат да направят бели подобни на Румъния.
  • 19 дядото

    3 0 Отговор
    каква кьовеши,какви пет лева,всичко е прах в очите и пара в свирката.защо ли навсякъде по света става едно и също-във всяко престъпно поведение и деяние са представителите на управляващите.сащ и запада не донесоха нищо добро на народите
Новини по държави: