Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Август, 2023 10:22 7 445 96

Руската армия ще превърне този украински град във втори Бахмут

  • купянск-
  • контраофанзива-
  • бахмут-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • цивилни жертви

Украинците, които останаха в Купянск въпреки боевете, сега го напускат заради опасения за "втори Бахмут"

Руската армия ще превърне този украински град във втори Бахмут - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Не можех да издържам повече": хора, останали в Купянск и по време на миналогодишната му окупация, сега напускат града след подновения руски обстрел, пише лондонският в. "Гардиън" в репортаж от фронтовия украински град Купянск в Харковска област, в района на който през последните седмици се водят ожесточени боеве между руските и украинските сили, пише БТА в преглед на печата.

Изданието отбелязва, че мирните граждани, които са решили да останат в града въпреки заповедта за евакуация на властите и въпреки сраженията в района, споделят пред вестника, че повече не могат да издържат и също ще напуснат населеното място.

"Гардиън" припомня, че градът е бил освободен от войските на Киев миналата година и цитира мрачни прогнози на украински военнослужещи, воюващи на този участък от фронта, че Русия, която разполага с около 100 000 войници в този сектор, иска да превърне Купянск във "втори Бахмут". Според събеседниците на изданието руското командване предприема бавно и постепенно настъпление срещу Купянск, чиято цел най-вероятно е руските войски да си върнат позициите по бреговете на река Оскол. Полша заплашва да затвори границите си с Беларус заради бойците на "Вагнер", информира "Индипендънт". Изданието отбелязва, че Варшава и трите балтийски републики са се заканили да затворят границите си с Беларус и са призовали авторитарния лидер в Минск Александър Лукашенко да изгони бойците на наемническата компания "Вагнер".

След организирания през юни кратковременен метеж срещу руското военно ръководство бойците на "Вагнер" бяха прехвърлени в Беларус и напрежението по източния фланг на НАТО започна да расте, обяснява вестникът. Сега Полша, Литва, Латвия и Естония съвместно призовават Беларус да изгони вагнеровците и да изтегли незаконните мигранти от границите им. Минск вече е предприемал опити да устрои засилен миграционен натиск по границите на тези натовски държави, за да ги дестабилизира, допълва изданието.

Украйна освободи Роботино, контранастъплението се придвижва на юг, пише британският в. "Дейли телеграф". Изданието отбелязва, че Киев твърди, че войските му са превзели намиращото се на южната фронтова линия селище Роботино, след като са постигнали важен пробив в руските отбранителни линии. Вестникът съобщава, че тъкмо в този сектор на фронта са и най-тежките за преодоляване защитни рубежи, изградени от руската армия.

Путин, опетнен от смъртта на Пригожин, е призоваван да му организира погребение с военни почести, пише американският в. "Вашингтон пост". Изданието допълва, че вчера от Кремъл са заявили, че организацията на погребенията на Пригожин, наемническия командир Дмитрий Уткин и другите членове на "Вагнер", загинали при самолетната катастрофа миналата сряда, до голяма степен е работа на семействата на жертвите. Коментарът бе направен, след като хардлайнери от патриотичния спектър поискаха Пригожин да бъде погребан с пълни военни почести, което вестникът определя като поредният знак за поляризация в Русия, свързана с войната в Украйна.

По думите на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков още не е взето решение за погребенията и дали президентът Владимир Путин ще присъства на тях. Всички тези витаещи въпроси, които все още не са получили ясен отговор, хвърлят светлина върху нестихващото разделение сред руския елит по темите, свързани с войната, и опасността, която крият твърдолинейните поддръжници на така наречената специална военна операция от средите на "турбо патриотите", които настояват за по-твърди действия срещу Украйна.

Докато в Кремъл претеглят рисковете от потенциални политически смутове, в случай че Путин реши да не отдаде на Пригожин и "Вагнер" необходимата почит, полагаща се на "герои", кремълските пропагандисти заливат общественото пространство с различни версии за причините за гибелта на Пригожин, като очевидно целта е да разсеят подозренията на руското общество, че наемническият лидер не е загинал просто при злополука, а е бил целенасочено ликвидиран с прякото или косвено участие на Кремъл.

Повечето пропагандисти обвиняват Украйна и западните разузнавания, а според друга версия причина за смъртта на Пригожин и хората му може да е станало "небрежното отношение на "Вагнер" към боеприпасите". Обезглавена и уязвима, ЧВК "Вагнер" е изправена пред несигурно бъдеще, коментира "Ню Йорк таймс".

Изданието анализира, че някога силната руска частна военна компания, изпаднала в немилост пред Кремъл след юнския метеж, от миналата сряда, когато Пригожин загина в самолетната катастрофа, е изпаднала в още по-голямо състояние на неопределеност. Сега основният въпрос, който възниква, е дали ЧВК "Вагнер", която Пригожин изграждаше близо десетилетие, докато не я превърна в глобална империя, от която печелеше Москва, а и самият той, няма в крайна сметка да си отиде с него.

Според американски и западни официални лица, цитирани от изданието, в Кремъл обмислят начини как да поставят "Вагнер" под по-голям контрол държавен контрол, но все още не са решили окончателно какво да правят с групата. Малко вероятно е Русия да реши да се лиши от подобни обучени бойци, а също и от геополитическите връзки и делови интереси, култивирани от Пригожин във времето след 2014 г. Все пак "Вагнер" действа в най-малко 10 страни, коментира "Ню Йорк таймс".

Но да се намери начин да се неутрализира въоръжена организация, която се оказа една от най-големите заплахи за 23-годишното управление на Путин, и едновременно с това да се съхранят боеспособността и международните ѝ връзки, е сложна задача, особено с оглед на отдавна тлеещата неприязън между частната военна компания и руското военно ръководство, допълва изданието.

САЩ и съюзниците искат да осигурят дългосрочна военна помощ на Украйна, за да покажат западната решимост, пише в. "Уолстрийт джърнъл". Вестникът отбелязва, че правителството "Байдън" и европейските съюзници обмислят планове за дългосрочна военна помощ за Украйна, която да направи невъзможно за Русия да спечели на бойното поле и да убеди Кремъл, че желанието на Запада да подкрепя Киев няма да отслабне ни най-малко.

Но западните усилия за подпомагане на Украйна са затруднявани от недостиг на въоръжение, което да бъде предоставено, както и от вътрешнополитически спорове, коментира "Уолстрийт джърнъл". Битка за попълване на бюджета на ЕС с още 86 милиарда евро по искане на Брюксел поставя под съмнение финансирането на Украйна, пише в. "Файненшъл таймс". Изданието уточнява, че спорове и притеснения сред държавите членки заради нарастващото напрежение върху националните бюджети застрашават притока на финансова помощ за Киев. Брюксел иска да му бъдат отпуснати още 86 милиарда евро, чрез които, от една страна, да облекчи натиска върху своя бюджет, и от друга, чрез тях да бъде гарантирана финансова помощ за Украйна за срок от четири години. Според събеседници на изданието обаче държавите членки са разделени по въпроса, което е породило призиви за намаляване на исканата сума и предоставяне на европейските столици на повече време за обмисляне на искането.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Едва ли

    60 8 Отговор
    Укрите изловиха вече безпросветните селяци и новото попълнение, заловени по кафенетата, ще е на ясно за чии интереси трябва да умира и няма да умира. Идейните са при Бандера, кой ще се бие до смърт?
  • 3 ..............

    86 7 Отговор
    Киевския режим разбира, че в Купянск чакат идването на Русия
    Самите окупанти от ВСУ, които тероризират и собственото си население по места чувстват, че са нежелани и не са на своя земя.
    Все още действащата администрация и полиция под украински пагон се страхуват от местните жители, знаейки че те изпитват топли чувства към Русия и чакат идването на Русия. Остава съвсем малко и скоро Купянск ще си е вкъщи както и цяла Украйна, която Зеленски и Киевския режим безжалостно погубват, за да радват господарите си от САЩ.
    Събиране на руски земи. Русия се възражда.
    Президентът на Русия Вл. Путин изтъкна важността на продължаването на строителните работи в ДНР и ЛНР, Херсонската и Запорожката области. По време на съвещание посветено за развитието на строителния бранш държавният глава на Русия обърна внимание на редица направления, в които трябва да се работи активно.
    „Транспортно строителство, пътно и ж.п. Има върху какво да работим още. И, разбира се, международните транспортни коридори Север-Юг, Северният морски път, Източният полигон, Байкало-Амурската магистрала, Транссибирската железница и т.н.“, каза той.
    „Новите региони, разбира се. Със сигурност има какво да се прави там. Изглежда, че там никой никога нищо не е правил, преди това“, отбеляза руският лидер.
    Въпреки усилията на врага, новите региони се връщат към нов живот, а останалите чакат идването на Русия.

    Свят

    Коментиран от #21

  • 4 Костадин късия

    13 61 Отговор
    Копейки отивайте да помагате на руската армия!
    Има нужда от ВАС!

    Коментиран от #8, #10

  • 5 ХАНС

    66 3 Отговор
    Оказа се, че и Шебекино, Пятихатка и Работино още са руски.
    Укро картите говорят сами за себе си

    Коментиран от #14

  • 6 Как очаквате Русия

    53 3 Отговор
    и Путин да се предадат? Напишете, опишете, нарисувайте…

    Коментиран от #19

  • 7 така..

    47 5 Отговор
    Требва да бъде,тва бандерско племе да си оди..добре им беше 2014-бомбят домбас и после се хилеха..ама всичко се връща.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кокорчовица

    38 8 Отговор

    До коментар #4 от "Костадин късия":

    Нямат нужда. Бандерлуги издишат. Иди ти да помагаш за зелен джугач.

    Коментиран от #16

  • 11 хихи®

    39 5 Отговор
    Следва "Реконтранастъплението"

    ВСУ настъпват към Киев. Руската армия превъзмогваща острия недостиг на ГСМ и и техника само поджапанки и въоръжна само с лопати ги настига и връща за парад в Москва....

    Коментиран от #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Вие да сте чули

    10 34 Отговор
    орк да е съградил нещо!
    Крепосните пиянки могат само да рушат!

    Коментиран от #40

  • 14 русската..

    25 6 Отговор

    До коментар #5 от "ХАНС":

    Мясорубка..работаеть очень хорошо..
  • 15 Кога ще стигнат

    23 4 Отговор
    покраинците с контрата до Харков?
  • 16 Що да помага?

    8 21 Отговор

    До коментар #10 от "Кокорчовица":

    Той ГРУЗ 200 мина 260 000!

    Колко хубави числа!

    Ай, хаирлия да е!

    Коментиран от #27

  • 17 Българин

    45 6 Отговор
    Сащ превръщат света в Бахмут, вие за един град пишете.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лесно е

    4 30 Отговор

    До коментар #6 от "Как очаквате Русия":

    СССР бе значително по-могъщ от путлерова роSSия. И ядрения му арсенал бе още с неизтекъл срок на годност.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 покрайна е на колене

    38 5 Отговор
    няма оръжия, няма войници, няма нищо. Русия надви.
  • 23 Госあ

    32 3 Отговор
    Докато не превърнат Киев в Бахмут с авиация и артилерия, войната с нато няма да спре. Тогава укрите ще се откажат, не че за нато има някакво значение.

    Коментиран от #24

  • 24 преди да стигнат (отново) до Киев,

    1 30 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    няма да я има Москва.

    Коментиран от #34

  • 25 Украинците, които останаха в Купянск въп

    37 2 Отговор
    "Украинците, които останаха в Купянск въпреки боевете, сега го напускат заради опасения за "втори Бахмут"

    Така разбираме ,че украйнците не са разбити там, а напускат да няма втори Бахмут. Що? Щото са благородни. А иначе настъплението си върви по план за украинците и всеки ден завладяват подстъпите към първата линия на руската отбрана.

    Боже добре ,че има независими източници да сме наясно какво се случва на фронта.
  • 26 Българин

    27 0 Отговор
    Манипулация и лъжа днес стават различими за все повече хора въпреки неимоверните усилия на медиите - слугинаж на тези от които са поръчани !

    Коментиран от #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Не онази омазана

    13 2 Отговор

    До коментар #21 от "Коя Руссия?":

    С 💩 на Бай Пън

    Коментиран от #41

  • 30 русия е велика само в пропагандата

    2 24 Отговор
    Същата пропаганда с която представя руските мечти за безаналогова реалност. Пропаганда в която повярва дори ... путин.

    Коментиран от #33

  • 31 Войната ще свърши

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Доверието не се гради за ден или два, а ако от това се храниш, значи сам се обричаш на глад.
  • 32 Тук ще изкарат

    0 8 Отговор
    Поне до 2026.Освн ако Пригожин не тръгне пак на поход,де.
  • 33 Костя

    2 11 Отговор

    До коментар #30 от "русия е велика само в пропагандата":

    И аз не вярвам в руската пропаганда,ама нали дават по нещо,та да казвам,че вярвам.
  • 34 Госあ

    25 1 Отговор

    До коментар #24 от "преди да стигнат (отново) до Киев,":

    Първо, изобщо не съм писал някой пак да ходи в Киев, а да се направи експресна доставка с въздух земя и земя-въздух-земя. И второ, руснаците ясно казаха какво ще последва, ако някой започне да си мисли за Москва !

    Коментиран от #37

  • 35 Вагнер възкръснаха ли

    12 0 Отговор
    А какво стана с 1вия Бахмут ? Там много ги гнясат !!
    Ама не им стига ,още искат ,ще правят и 2ри.
    И там ще ги лобутят .
  • 36 Съдията Дред

    19 3 Отговор
    Укрите освободили Роботино, браво, минаха километър и половина. Остават им малко над 300 км до морето, дерзайте.

    Коментиран от #38

  • 37 Никой не му трябва

    2 15 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    тая Москва.Наполеон я превзел , влязъл,видял,че няма нищо интересно и си тръгнал.

    Коментиран от #57

  • 38 войната не се решава на бойното поле

    1 16 Отговор

    До коментар #36 от "Съдията Дред":

    Изхода от войната ще се реши в бункера на Путин. Много скоро.

    Джуджето го достраша да отиде дори в Турция, та покани Ердоган в Русия. Хахаха
  • 39 Тодоров

    26 2 Отговор
    Уж статията за Купянск, а драскачите пак ги избива на "Пригожин". Бахмут е изцяло руски, ВСУ според днешната активна карта на бойните действия не може да припари до града. Бавно и методично Купянск скоро ще стане също руски. "Зелените" сънища продължават, а с това загубата на човешки и материални ресурси. Зеленски май искал от Урсула 5 милиарда за провеждане на избори. При това уверил, че ще спечели със 125%., както у нас една новоизлюпена партия, благодарение на Посолството.
  • 40 Краси

    26 6 Отговор

    До коментар #13 от "Вие да сте чули":

    Ти ходил ли си в Москва която е по-голяма от територията на България. Ходил ли си въобще в Русия за да говориш глупости. Виждал ли си в нашата страна газифицирани села. Заводи и предприятия каквито поискаш за да работи руското население.

    Коментиран от #42, #43, #46, #62, #69

  • 41 Овцевоз от Того

    2 6 Отговор

    До коментар #29 от "Не онази омазана":

    За него не е известно да му ги събират в 🛄 а за малкият Мук се знае

    Хората си мислят "Я ядреният куфар " ,а то вътре 💩
  • 42 Красенце

    1 8 Отговор

    До коментар #40 от "Краси":

    Разходи се до Нигерия. И без това обменяте флуиди с тях сега.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Пешо

    14 3 Отговор
    Да отстъпиш голям град за да спечелиш напълно заличено село е огромна победа.Така не съм се забавлявал от години
  • 45 Мнение

    13 1 Отговор
    Големи простотии се пишат напоследък. Авторите им са напълно изчепрани.
  • 46 Хорейшио

    3 9 Отговор

    До коментар #40 от "Краси":

    Ти нали си гражданин на СССР ,заминавай ! Русия е правопиемника . Там ще ти налеят акъл в главата ,ние тук явно не се справяме с тая кауза пердута .

    Коментиран от #70

  • 47 Момчил

    14 1 Отговор
    Отпуснете по-добре тези 86 млрд.евро за страни членки на ЕС и подпомогнете хората там ,за да живеят по-добре вместо да хвърляте парите в Украйна и те просто да потънат в джобовете на управляващите там.
  • 48 Задължително

    1 3 Отговор
    15 Бахмут..туко що им думнаха радарите на южния бряг - 400 милиона минус
  • 49 И за какво

    11 1 Отговор
    е "статията"?

    Събран боклук отвсякъде и представен за "новина"
  • 50 Пожара

    0 8 Отговор
    Ма Прижобин похорончика омре бе! Кой че ги рови теа нови сто иледи пиенчуги у Копенск? Шойгу, Герасимов, где чорние мешки блэды?
  • 51 Напишете

    6 1 Отговор
    за "доброволната" евакуация.

    Ако се откажеш от евакуацията получаваш .....
  • 52 Бесен-_ Язовец

    20 1 Отговор
    Окрайна е фашиско сборище което Руската Армия в момента разчиства.

    Коментиран от #59

  • 53 Ислямска държава

    15 1 Отговор
    Цялата територия на бивша Украйна ще бъде върната сто години назад, без ток, без вода и без високоетажни сгради.
  • 54 Колко невинни хора умират

    13 1 Отговор
    ЗАРАДИ ХАМЕРИХАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ....

    Коментиран от #55

  • 55 стоян георгиев

    2 13 Отговор

    До коментар #54 от "Колко невинни хора умират":

    Кой нападна украйна?

    Коментиран от #56

  • 56 Реалист

    17 2 Отговор

    До коментар #55 от "стоян георгиев":

    Линия, Ирак, Сирия бяха нападнати от ФАЩ Руската армия влезна в ДНР и ЛНР не в Окрайна. Окрайна нападна ЛНР и ДНР

    Коментиран от #61, #95

  • 57 Верно ли бе

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Никой не му трябва":

    Е той си тръгнал , ама армията не могла, остала завинаги под земята.
  • 58 БРАВО

    3 16 Отговор
    На това нещо наречено„ РУСКА АРМИЯ освен да РУШИ и УНИЩОЖАВА „ друго не му се отдава.

    Коментиран от #67

  • 59 ру БЛАТА

    2 11 Отговор

    До коментар #52 от "Бесен-_ Язовец":

    Пълни с руz наци
    Тръгнали да се правят на асвабадители
    А са УНИЩОЖИТЕЛИ

    🤢🤮🤮
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Комунист

    2 7 Отговор

    До коментар #56 от "Реалист":

    Рузофоб НЯМА

    🇺🇸🇧🇬🇪🇺
  • 62 Малък Динго6837

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Краси":

    Много точен отговор.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Зеленски и антуража му

    19 0 Отговор
    Ги е обзела невроза.....според последните разузнавателни данни от острова, руснаците са сформирали и снаражили две 100 Хил групировки + още толкова резерв към тях и чакат момента за реконтрата. Но...никой( дори и от острова) не знаят къде ще бъде главният удар. От Северна Корея вече са в ход влаковите композиции със снаряди към фронта. А месото от страна на ВСУ е на предела.
  • 65 Реалист

    13 1 Отговор
    Цитират единствено говеждата преса която обслужва пропагандата на ЦРУ. Нишо общо с реалноста Купянск, Авдеевка, Славянски са вече превзети.
  • 66 Руски мир

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "Статия":

    Те руските печалби всички ги видяхме,най вече руските децата и жени сами но свободни,по свободни от преди войната😏
  • 67 Верно ли бе

    9 1 Отговор

    До коментар #58 от "БРАВО":

    Е то те това е армия, а не като нашата : един духов оркестър + 50 генерала на издръжка.

    Коментиран от #73

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Провинциалист

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "Краси":

    Абсолютно!!!
  • 70 Краси

    20 1 Отговор

    До коментар #46 от "Хорейшио":

    Аз не съм руснак, а чист българин. Просто съм ходил в Русия безброй пъти служебно и съм видял как живеят руснаците, до къде са стигнали. Тъй като се занимавам със строителство по-точно архитектура, знаеш ли че до Москва се изгражда още един огромен комплекс колкото три Софии. Според теб това нищо ли е. Като завършиш някакво що годе образование прави оценка на хората и ги съветвай къде да живеят.
  • 71 ДА ТАКА Е

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ще ОСВОБОДЯТ„Купянск както освободиха половината държава я няма„ и има ХИЛЯДИ УБИТИ ЦИВИЛН. Е все пак така ОСВОБОЖДАВА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И МРАКА.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Шампиони в квартала

    2 8 Отговор
    Зоопарк 1 баам
    Зоопарк 2 баам
    200 000 руснаци баам елате повече
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Орка

    7 0 Отговор

    До коментар #74 от "Орка":

    А ПО ВЪПРОСА В КУПЯНСК УКРАЙНЦИ СА САМО ЧАСТ ОТ ВОЙНИЦИТЕ ДРУГАТА ЧАСТ ОТ ТЯХ КАКТО И НАСЕЛЕНИЕТО СА РУСНАЦИ
  • 80 Точен

    14 0 Отговор
    Тука пишат някакви западни зомбита, които никога не са били в Русия. През 1994 русите живееха на дъното, но, когато отидох през 2006 г. бяха много по-добре от нас. Да не говорим за национално единство.
  • 81 Я вол

    0 8 Отговор
    Руски хора длъжен съм да ви предупредя че касетъчните бомби на НАТО действат много добре и никой трезвен руски генерал не си и помисля да напада с килата Купянск..просто са намерили начин да скатават даже и в Украйна
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Подкрепа, практики,

    11 2 Отговор
    Европа ще подарява оръжие и пари на Украйна, докато се разпадне европейския съюз. Това ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо за фалита на европа.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Зеленски

    2 1 Отговор
    Украинският президент Володимир Зеленски поиска повече помощ от американските и европейските данъкоплатци за Киев, ако Западът иска страната му да проведе избори през следващата година.
    В интервю, разпространено от канцеларията на президента на Украйна в неделя вечерта, Зеленски каза, че е готов да проведе изборите въпреки военното положение, наложено заради боевете, но само ако Съединените щати и Европейският съюз платят за процеса на гласуване.
  • 94 Хи их хи

    3 1 Отговор
    Къде пък видяха украински градове? Такива да търсят от Лвов на запад!
  • 95 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "Реалист":

    Питах те друго.кой нападна украйна?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: