Last news in Fakti

29 Август, 2023 12:28 981 1

11-ти ден продължава борбата с пожара в Еврос

  • европа-
  • гърция-
  • еврос-
  • пожари

Това е най-смъртоносният горски пожар в Европа през това лято

11-ти ден продължава борбата с пожара в Еврос - 1
Източник: БГНЕС

11-ти ден продължава борбата с огромния пожар в североизточния гръцки регион Еврос. Този пожар стана най-смъртоносният горски пожар в Европа през това лято, отне живота на 21 души и изгори повече от 77 000 хектара земя. Огнеборците, подкрепени от множество самолети и хеликоптери, продължават усилията за потушаване на пламъците, пише "Фокус".

Пожарите са съсредоточени в районите близо до селата Лефкими, Лептокария и Трис Врисес. В Родопите има огнища в местностите Каситера и Кирки.

Само в Еврос работят 475 пожарникари, подпомагани от водни бомбардировачи и хеликоптери.

В южната част на Гърция също продължават усилията за потушаване на пожари, включително малки огнища в планината Парнита.

Метеослужбата на Националната обсерватория на Атина разкри миналата седмица, че 12 големи пожара са изгорили повече от 60 000 хектара за седем години, изпепелявайки една трета (33%) от горите на Атика. Описвайки данните като "тревожни“, Meteo отбеляза, че числата подчертават необходимостта от цялостно предефиниране на стратегията на Гърция за управление на горските пожари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГорСки

    0 0 Отговор
    Който пали и той гори.
    Не се забравя.
    Връща се.
Новини по държави: