Last news in Fakti

3 Септември, 2023 06:27 858 2

Ракета уби 12-годишно дете при атака срещу лодка в река Нигер в Мали

  • мали-
  • река нигер-
  • нападение-
  • лодка-
  • убит

Нападението е станало в района на Ювару в централната част на страната

Ракета уби 12-годишно дете при атака срещу лодка в река Нигер в Мали - 1
Снимка: Уикипедия

12-годишно момче е било убито в централната част на Мали при "терориристична атака с ракети" срещу транспортната лодка по река Нигер, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Нападението е извършено с тежки оръжия (ракети)" от "въоръжени терористични групи" в петък вечерта в района на Ювару, гласи прессъобщение, изпратено от Малийската компания за речно плаване до АФП снощи.

Транспортната лодка е идвала от Мопти и е плавала към местността Кабара, в района на Тимбукту. Други двама души, единият от които член на екипажа на лодката, са били ранени. На плавателния съд са причинени значителни щети, уточняват за АФП от компанията.

Информацията е била потвърдена от източник от полицията, който говори за атака, извършена от "терористи".

Франс прес припомня, че дълбока криза по отношение на сигурността е налице в Мали от 2012 г., като е започнала от северната част на страната и е обхванала и централната, както и е засегнала и съседните държави Буркина Фасо и Нигер.

През август 2020 г. военната хунта свали президента Ибрахим Бубакар Кейта, а след това поиска оттеглянето на мироподдържащите сили на ООН.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами сега

    10 1 Отговор
    На 1 септември 6- годишно момиче е било убито и 10 души ранени в центъра на Донецк при демократичната атака с касетъчни боеприпаси...
  • 2 Коментар

    2 0 Отговор
    Ненормалници.Ще им тежи на съвестта и после ще ходят на съд пред Господ за това.