Last news in Fakti

4 Септември, 2023 14:39 13 396 114

Боян Чуков: Америка сменя политиката си по отношение на Украйна. Не иска толкова силна конфронтация с Русия

  • боян чуков-
  • америка-
  • промяна-
  • политика-
  • украйна

Ердоган трябва да се наложи отново като основен посредник между Киев и Москва, защото мястото му беше застрашено, коментира международният анализатор 

Боян Чуков: Америка сменя политиката си по отношение на Украйна. Не иска толкова силна конфронтация с Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Извежда се на преден план зърнената сделка, но зад този етикет има много други неща, които Путин и Ердоган трябва да решат. Първо - Ердоган трябва да се наложи отново като основен посредник между Киев и Москва, защото мястото му беше застрашено".

Това коментира международният анализатор Боян Чуков в ефира на БНР. По думите на анализатора икономиката на Турция се е оказала зависима от Руската федерация (РФ):

"Излезе информация, че Турция иска от Русия 1,4 трилиона рубли за стабилизационен кредит. Това е 1/3 от годишния бюджет на Москва. И иска тази сума в долари. Турция в момента се нуждае от този заем. БВП на Турция падна с 2%, 2022 г. стокооборотът между Турция и Русия се увеличи два пъти. В този план Турция иска да остане точно този посредник между западния свят и Русия, където могат да се заобикалят икономическите санкции, които са наложени на Руската федерация. Турция много умело влиза в тези ниши в Русия, които са освободени от западни фирми. Турция не може да върви към конфликтна ситуация с РФ, но Москва поставя много остро въпросите пред Анкара, защото Турция е един от основните доставчици на оръжие за Украйна".
Чуков посочи, че "неофициално се говори, че може би пътят на житото ще тръгне през Каспийско море".
Според Боян Чуков смяната на украинския министър на отбраната е "донякъде намеса на американците и изваждане на кадри, които са по-близки до Великобритания, виждаме, че по същото време беше отстранен и Бен Уолъс":

"Америка сменя своята политика по отношение на Украйна. Не иска толкова силно да се конфронтират с Русия, за разлика от Лондон, който пък натиска по всички свои канали в Украйна напрежението между Москва и Киев да се увеличава. ... Олексей Резников се готви да отиде посланик в Лондон".

Във връзка с ареста на украинския олигарх Игор Коломойски анализаторът цитира "експерти, добре познаващи украинската действителност", които твърдят, че той е арестуван от СБУ (Службата за сигурност на Украйна):

"Но има още една служба, която също би могла да го арестува за подобни престъпления, но върху нея Зеленски няма контрол. ... Експертите са раздвоени. Едни казват, че се прави шоу, за да се покаже как Зеленски и неговият екип се борят с корупцията, а пускат пушек".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    130 23 Отговор
    Статиите за Украйна вече са на втора страница на вестниците.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сега руските шпиони влизат в България

    30 109 Отговор
    само през Турция. Така Турция се превърна в пряка заплаха за България.

    Коментиран от #7

  • 4 среднощен

    97 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Войната в Украйна със "затихващи функции"... Време е за "нещо ново"... Казват, че от към Китай
    идва "нова пандемия"...
  • 5 Просто човек

    39 122 Отговор
    Мнението на тази путинска марио.нетка няма значение!

    Коментиран от #8, #12, #106

  • 6 Бацо Гацов

    109 19 Отговор
    Силна конфронтация? Колко силна искат краварите? Долара скочи и се изравни с еврото. Стига толкова заигравка с Русия, че може да стане мазало. Мисията изпълнена. Ако искат да затрият еврото на краварите им трябва друга война, в която са замесени държави от ЕС.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 стоян георгиев

    22 92 Отговор
    Този е голям експерт.лошото е че няма ни една вярна прогноза..ххахаха и не е ясно кой и как го допуска и рекламира по медиите?хубавото е че не помни повече от седмица кво е казал.помни само вкуса на топките на путлер.ако бяха верни прогнозите му киев щеше да е заминал преди година а украинската армия пленена при котела дето си фантазираше че ще се случи.прогнозите му за бахмут също явно ги е позабравил,но важно е да не забравя вкуса...веднъж доносник цял живот доносник .принципа важи и за милиционери и гейзери.

    Коментиран от #10

  • 10 иваило

    81 9 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    сиси освен планината броукбек друго гледала ли си ?няма как да знаеш каквъв експерт е и дали има вярна прогноза но така сте вие джендърите от всичко разбирате !!!!!!!!!!!бегай да си лакираш ноктите !!!!!!!

    Коментиран от #17

  • 11 Отец Паисий

    14 101 Отговор
    Този не спира да дава фалшиви прогнози пуснати от Кремъл. Ей русороби, и втората отбтранителна линия падна в момента. Украйна в посока Нова Каховка!

    Коментиран от #16, #92

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 НАБЛЮДАТЕЛ

    14 81 Отговор
    Олеле! Пак изкопаха съветското мекере да баламосва тия дето ги мързи да четат. Нищо не се е променило . Технологията е същата както от времето на Рейгън. Поизостанала технологично държава с големи мераци на султана и никакъв интерес към живота на поданиците му. Затова, започнал война , затъващ в блатото на разходите и така докато самите руснаци почнат да проумяват за къде се е запътила Русия Та войната ще продължи толкова колкото е нужно на такива като Путин да им се избият зъбите. Дотук руската армия е с 20% по безопасна за цивилизования свят, нали?

    Коментиран от #99, #110

  • 14 Сашко

    15 58 Отговор
    За това Америка изпраща нови милиардни в долари военни помощи на Украйна тъпанар селски журналист Чуков????
  • 15 обижда го в лицето

    30 1 Отговор
    байдън, обвини го за инцидента с пригожин . дава самолети и пари - по лошо няма да стане . Нито ще хвръкне полша, нито румъния . помним и медведев - време е да ударим . Да не влизаме в конфликта е най-добре .
  • 16 гого

    69 7 Отговор

    До коментар #11 от "Отец Паисий":

    заминавай на фронта попеее има много украйнски гробове за опяване стотици хиляди каква втора или първа линия ма джендър тя украйна умре ти още си живееш с мечти !!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 17 стоян георгиев

    9 54 Отговор

    До коментар #10 от "иваило":

    Коя планина гого съм гледал? Тва не е ли планината деро се вижда от прозореца на черното момче при което живееш в канада? Що се отнася до чуков,чел съ доста негови експертни интервюта в които твърдеше че войната ще свърши за броени дни и че ще има голям котел обхващащ цялата украинска армия в донбас и последно че при бахмут руснаците ще пробият фронта.та следствия тези експертни мнения се чудя що още го канят и наричат експерт?той е експерт като теб .разбира от вкуса на топки срещу някоя копейка.

    Коментиран от #79

  • 18 Отец Паисий

    9 50 Отговор

    До коментар #16 от "гого":

    Аз съм в Българското СБУ. Натакива, като теб, много скоро ще ви направим живота по черен от въглен.

    Коментиран от #23, #33

  • 19 Чукчата

    5 34 Отговор
    Пак се и-зх-оди неподготвен!
  • 20 ройтерс

    36 4 Отговор
    Добър анализатор
  • 21 Синя София

    6 48 Отговор
    Тоя освен руски агент,се изявява като автор на фалшиви новини...
  • 22 Механик

    69 6 Отговор
    Украйна вече си отиде. Последни издихания.
    САЩ ги е шубето от Русия и Китай и щат-нещат, леко-полеко ще изоставят украинския проект.
    Язък за толкова много убити и осакатени момчета и от двете страни. Язък за замърсената почва на Украйна. Язък за обезкървената Европа!
  • 23 стоян георгиев

    21 12 Отговор

    До коментар #18 от "Отец Паисий":

    Гого живее в канада и е обратен.плащат му да спами.не разбира нищо от ситуацията а и не го интерасува.пише с няколко профила.ивайло,гого канадеца ..има и женски такива,но лесно се познава щото не е много интелигентен и обръща дискусията в хомо обиди.
  • 24 здрасти

    6 45 Отговор
    кво я лансирате тая руска ку.. ва бе м. ан. афи.
  • 25 стоян георгиев

    46 6 Отговор
    Славяни убиват славяни под командването на евреина Зеленски

    Коментиран от #47

  • 26 стоян георгиев

    38 3 Отговор
    Какво характеризира последните седмици от украинската „контранастъпление“? В края на август Зеленски и неговата кампания, в опит да представят поне медийни победи на своите спонсори във Вашингтон, предупредиха, че денят на независимостта на Украйна ще бъде ден на терор за Русия. И до какво доведе цялото това „тероризиране на Русия“: две или три надуваеми лодки, на борда на които имаше около двадесет души, успяха да се доближат посред нощ до бреговете на Крим. Те закачиха синьо-жълт флаг на едно от бунгалата на туристически къмпинг на Черноморието.
  • 27 стоян георгиев

    38 1 Отговор
    След като смелите бойци, ограничаващи се до тази "антилагерна" акция, бяха атакувани, тази операция беше обявена от френския канал LCI като "победа на доблестната Украйна", която внезапно се оказа способна да удари Русия . За авторите на LCI, които не знаят нищо за Русия или Украйна, фактът, че дузина украински специални части загинаха в процеса, няма значение, основното е символиката.
  • 28 стоян георгиев

    33 2 Отговор
    Тази история за пореден път показа колко малко означава животът на обикновените войници за украинските военачалници. В края на краищата дори от медийна гледна точка смъртта на тези украински военнослужещи беше безполезна: точно по това време всички западни медии бяха затрупани от дискусии за смъртта на ръководството на ЧВК Вагнер. Бурят
  • 29 Лаврентий Берия

    25 3 Отговор
    Но Зеленски планира да обяви другите си, още по-значими победи преди началото на учебната година, за да зарадва американския си спонсор. И тогава имаше съобщения, че неговите войски са превзели село Работино, за което Виктория уж отворила пътя първо към контролирания от Русия Токмак, а след това към Мелитопол, до самия бряг на Черно море.
  • 30 Русия попиля НАТО

    42 4 Отговор
    Т.е. на клякането пред Русия вече му викат "сменя политиката" )))

    Коментиран от #42

  • 31 НАБЛЮДАТЕЛ

    5 37 Отговор
    Добре че има такива като него "международни анализатори", че да се уверим,че голяма част от крадените от българското имущество пари се инвестират в медии и баламосване. Такива като тоя добре пазят имуществото на господарите си, но не забравят и че те са от същото крадливо потекло и каквото могат да паланджосат - не пропускат. Е има и глашатаи на абонамент, ама то си е за техните пилешки мозъчета. Абе - съветското мекере си е съветско мекере.
  • 32 Лаврентий Берия

    23 2 Отговор
    Работино е малко село с население от 480 жители, разположено на 7 километра от град Орехов, отправна точка на украинската офанзива в този район. Орехов стои пред най-напредналата руска защита. Състои се от три линии, защитаващи град Токмок. Разположението е следното: за да стигнете до Токмак, трябва да преодолеете защитата на дълбочина 30 километра, а Мелитопол се намира на 52 километра от Токмак.

    Коментиран от #48

  • 33 Кашчей Безсмъртни

    19 3 Отговор

    До коментар #18 от "Отец Паисий":

    Не цапай името на светия човек!
  • 34 Никой

    5 33 Отговор
    Руското плашило плямпа.
  • 35 Иван

    6 37 Отговор
    Този сенилен старец на който НИКОГА не се сбъдват прогнозите , защо още го тътрят по студията и публикуват мнението му?
  • 36 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 39 Отговор
    Ердоган отиде да търси и предложи начин как да спаси ,путинова русия.Уви в сегашният си вид и с този ,лудия начело......Ротшилд няма да се съгласи!Руските загуби на фона на украинските са в 4 пъти по вече,та не броите украинците,а се стягайте....отивате вие ,русохилите на топа.
  • 37 Пожара

    4 29 Отговор
    Америка сменьа верно полетиката си! Ма това само по савецката тельевизиа деа!
  • 38 стоян георгиев

    34 2 Отговор
    Що се отнася до Работино: повече от 80 дни украинският генерален щаб отчаяно се опитва да превземе това село, изпращайки там хиляди войници, за да пробият руската отбрана. Наблюдатели изчисляват, че Украйна е пожертвала около 2000 войници и стотици единици техника в името на това малко село с около 200 къщи.
  • 39 стоян георгиев

    35 2 Отговор
    Това село няма стратегическа стойност, но руснаците се възползват от украинската мания да превземат това село. Повтарящите се атаки на украинската армия срещу селото от 4 юни насам ужасиха военни експерти, тъй като стотици хора умират ненужно в отчаяни атаки, без доставки и подкрепа.
  • 40 стоян георгиев

    31 2 Отговор
    Всичко това не води до някакъв значим резултат от военна гледна точка. Въпреки това украинският генерален щаб беше принуден да изпрати известната 82-ра бригада с британски танкове Challengers, за да щурмува селото. Тази бригада, считана за най-въоръжената и боеспособна, беше оставена в резерв за използване при пробив на руските позиции, всъщност беше пожертвана при опит за превземане на никому ненужно село, в резултат на което украинският генерален щаб беше остава без никакви резервни войски на този участък от фронта

    Коментиран от #52

  • 41 Лаврентий Берия

    27 3 Отговор
    Решението за тези безумни атаки, пояждащи хора, беше взето не в Киев, а във Вашингтон. В съвременните военни действия, както и във всяко друго действие, накрая този, който финансира това действие, вика музиката. LCI, пропагандният канал на НАТО, е прав за някои неща. И така: LCI заглави едно от ежедневните си предавания с думите на екрана: „Украйна остава под американски контрол“. По време на предаването генерал Франсоа Шовинси заяви, че "украинците ще трябва да приемат много по-големи загуби, иначе няма да победят руснаците".
  • 42 НАБЛЮДАТЕЛ

    7 27 Отговор

    До коментар #30 от "Русия попиля НАТО":

    Кой го каза? Чуков ли? Или може би Симонян? Дотук Путин отмъкна от руснаците трилион $ и ги издумка барабар с 200 000 руснака. Халал да им е. Паметник ще му вдигнат.
  • 43 стоян георгиев

    25 1 Отговор
    Генерал Шаувенси в този случай действа като протеже на Вашингтон, което изисква все повече и повече човешки жертви. Американски служители отдавна се оплакват, че украинските власти се грижат твърде много за живота на своите войници, не желаят да извършват масирани атаки в минни полета и под артилерийски огън.
  • 44 Американска пропаганда

    24 1 Отговор
    The Times кратко съобщава: "Американските служители казват, че има опасения, че Украйна ще започне да не желае да прави жертви и тази тенденция може да обясни нейните предпазливи стъпки в контранастъплението. Проблемът е, че почти всеки сериозен опит за пробив през позициите на руснаците, защитени от окопи и минни полета, ще доведе до значителни жертви."
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Американска пропаганда

    21 1 Отговор
    Вестникът добавя, че въпреки този факт „американските стратези са посъветвали Украйна да се съсредоточи върху Мариуполското направление, което трябва да стане основен приоритет на Киев, както и върху пробива на руските минни полета и защита, дори ако украинците загубят голям брой войници и оборудване".
  • 47 стоян георгиев

    3 23 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Само дето путлер направи славяни да убиват славяни другар.путлер не е славянин даже и расово .
  • 48 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 28 Отговор

    До коментар #32 от "Лаврентий Берия":

    Няма от 15 дни защита нито орехов нито направление токмакСвили са се руснаците на 30километра пред мелитопол и ще бъдат изгонени иот там!.Време е да бягат,руските окупатори и от токмак и от мелитопол.Падне ли мелитопол,а той ще падне до края на септември,бягайте руснаци и се крийте в крим!
  • 49 Американска пропаганда

    21 0 Отговор
    The Wall Street Journal непрекъснато напомня за основната причина за недоволството на Съединените щати: украинската армия, според тях, цени твърде много живота на своите войници. Някои украински официални лица дори се оплакаха: „Ние изградихме стоманена конструкция за контранастъплението. Не можем да я пресъздадем... Тя изчезна“.
    Наистина, по-лесно е да се говори за „смелостта на едни и страхливостта на други пред лицето на врага“ във вашингтонските офиси или в студиото на LCI, отколкото да се тества собствената смелост в непрекъснато бомбардирания Донбаски окоп.

    Коментиран от #58

  • 50 Американска пропаганда

    21 3 Отговор
    Учудващо, масовата загуба на живот се премълчава от западните медии, но унищожаването на един руски танк се превръща в „голяма победа над Путин“, оправдавайки изпращането на още повече хора на ненужна смърт, тъй като контранастъплението се провали.
  • 51 Американска пропаганда

    20 1 Отговор
    Американските спонсори на този конфликт настояват Киев да не обръща внимание на човешките жертви: повече от 45 000 украински войници загинаха или изчезнаха в тази контраофанзива, която вече се счита за провал на атлантиците. Сервилният Зеленски обаче не променя нищо в плановете си: той реши само да построи гробище с 400 000 места в Киев на 260 хектара, предвиждайки загубите, до които ще доведат новите искания на САЩ.
  • 52 стоян георгиев

    5 27 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Селото е превзето и е важна част от руската отбранителна линия.след падането му почти веднага украинската армия напредна десет километра в различни посоки.украинците при роботино избиха ппне два пъти повече руснаци от своите загуби.наложи се руснаците спешно да карат части от херсон и не сам и да сменят командването си .това обаче не помага хаймарс не се интерасува от руски лъжи.
  • 53 Долна прокремълски подлога

    4 20 Отговор
    чуков волгин такева - едно и също лице на тумора на човечеството
  • 54 Лаврентий Берия

    16 0 Отговор
    Когато Украйна започна голяма контранастъпление тази пролет, западните военни лидери знаеха, че Киев не разполага с оръжия - от снаряди до самолети - които са им необходими, за да прогонят руските войски. Но Западът се надяваше на смелостта и изобретателността на самите украински военнослужещи“, пишат американските медии.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 19 Отговор

    До коментар #45 от "Тоя чуков":

    Цялата им фамилия от дядовци ,бащи и брат са комунаги та ,дрънкат.самото му име.от веки веков баща му бе кореспондент....двойни шпиони са,та пушилка вдигат!
  • 57 Еййй

    13 4 Отговор
    Това редакцията кво не прави да има повече цъкания...
    Стуенчу, Берия, че и Българските болтове проруска станаха...
    На чичо Сорос центовете свършиха и трябват кликове за надника...
  • 58 стоян георгиев

    5 13 Отговор

    До коментар #49 от "Американска пропаганда":

    Ей другар разберете се американците ли искат повече умрели украинци или евреина зеленски.нещо се обърквате.в един пост пишеш едно после друго.и тактиката ти да размиваш проблема и темата с много постове извън конкретиката показва ясно къв си.

    Коментиран от #72

  • 59 Американска пропаганда

    18 1 Отговор
    Изглежда обаче американците са преценили, че украинците няма да могат да победят руснаците в тази контранастъпление и затова САЩ вече планират военни операции за следващата година.
  • 60 Американска пропаганда

    16 1 Отговор
    The Wall Street Journal твърди: „Текущата кампания на Украйна за възстановяване на територии, окупирани от руски войски, може да продължи още няколко месеца. Но военните стратези и политици на Запада вече започват да мислят за пролетна офанзива през 2024 г. Това говори за нарастващо разбиране че ако не бъде голям пробив, борбата на Украйна да прогони руснаците от нейната територия вероятно ще отнеме много време."
  • 61 Американска пропаганда

    19 1 Отговор
    Приятелите на Украйна всъщност са нейните най-големи врагове! Те продължават да изпращат още повече хора на смърт, въпреки че самите те са стигнали до заключението, че контранастъплението няма да успее да постигне целите си тази година и трябва да се планира нова контранастъпление за началото на 2024 г. Украинското правителство току-що обяви нова мобилизация на 200 000 души.
  • 62 Американска пропаганда

    15 1 Отговор
    А новото гробище на Зеленски е предназначено за 400 000 души! Известно е, че американците обичат да играят покер, така че някой може с основание да се запита дали обявяването на контранастъпление през 2024 г. е блъф от тяхна страна? Блъф, предназначен да принуди Русия да преговаря.
  • 63 стоян георгиев

    17 0 Отговор
    Наистина, американците се оплакват, че са изпратили тон оръжия и боеприпаси за тази контраофанзива и че западните арсенали не са в състояние да произведат боеприпасите, от които се нуждаят украинците. И как решават този проблем в САЩ? Те настояват украинците да изпратят пехотинци в минните полета, спасявайки западна техника. Но как тогава Западът ще осигури новата офанзива? Съединените щати нямат достатъчно индустриален капацитет дори да заменят това, което вече е "нокаутирано". Бурят
  • 64 стоян георгиев

    19 0 Отговор
    Но също така няма достатъчно хора, Украйна вече изпитва огромни трудности при мобилизирането на 10 000 души всеки месец, за да компенсира загубите, а какво да кажем за допълнителни 200 000 души, особено след като войските, обучени от НАТО от 2014 г., вече са загинали в голяма част по бойните полета, а най-подготвените, решителни и обучени доброволци биват разбивани в текущата "контранастъпление". Тези, които остават, не са нито най-подготвените, нито най-мотивираните да воюват.
  • 65 РусBet

    2 18 Отговор
    Този и един път не е познал в прогнозите си!!!
  • 66 Американска пропаганда

    18 0 Отговор
    Дали контранастъплението през 2024 г. е американски блъф или част от американската вътрешна политика? Тази хипотеза е достоверна, тъй като лагерът на демократите, представляван от Байдън или някой друг, не може да се яви на президентските избори с голямо поражение от Русия. Нещо повече, десетки милиарди долари бяха отделени за подкрепа на Украйна на Зеленски и нацистки настроените „азовци“ в ущърб на населението на САЩ.
  • 67 Американска пропаганда

    19 0 Отговор
    Затова американците спешно трябва да забавят поражението в Украйна, независимо на каква цена. Но, пренебрегвайки вътрешнополитическите проблеми на Байдън, руснаците напредват към покрайнините на Купянск и на дневен ред е атака срещу Харков. А руските заводи произвеждат все повече и повече оръжия в очакване на това, което следва.
  • 68 АУУУУУ

    2 20 Отговор
    ДА БЕ ЧУКОВ....ТЕ ЗАТОВА СЕГА ПАК ИЗПРАТИХА СТЕЛТ БОМБАРДИРОВАЧИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ.......И ПРЕДУПРЕДИХА ЧЕ В СЛУЧАЙ НА ЯДРЕН УДАР , НЕЗАВИСИМО ОТ КЪДЕ ....ЩЕ БОМБАРДИРАТ РУСИЯ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ В ОТГОВОР......ТОЕСТ МОСКВА ЩЕ ПОЛУЧИ НЕ МАЛКИ УКРАИНСКИ ДРОНОВЕ .....АМИ ЯДРЕНИ ТОМАХАВКИ........ТЕ СЪЩО ТАКА ЗАТОВА ИЗПРАТИХА НАЙ-ГОЛЕМИЯ И НАЙ-НОВИЯ СИ САМОЛЕТОНОСАЧ В ТУРЦИЯ.....ВЕРВАМЕ ТИ БЕ ЧУКОВ .....))))))
  • 69 Механик

    16 1 Отговор

    До коментар #45 от "Тоя чуков":

    Аз да ти напомня:
    Тодор Тагарев е завършил ВНВУ "Г. Бенковски" (по онова време ако не си партиец, чао на всякакви военни училища)
    Същият е завършил военната академия "Жуковски" в МОСКВА. (това вече съвсем сигурно доказва, че е бил партиец и то не обикновен, а изявен партиец. Защото в Москва не пускаха да учи сульо-пульо).
    Освен това, от 82-ра до 86-та Тагарев служи като ОФИЦЕР в Чешнигирово (това потвърждава, че е бил НЕОБКНОВЕН партиец)
    После от 88-ма до 92-ра, лицето Тодор Тагарев е не ккаъв да е, а преподавател във военното училище.
    И след всичко това, ти как мислиш? Дали лицето Т. Тагарев е "антибългарин"? Защото ти точно това си написал, а тагаренко отговаря на всички твои изисквания да е такъв.
  • 70 стоян георгиев

    20 1 Отговор
    Съдейки по коментарите на някои читатели на FT, от тяхна гледна точка украинският комик, който стана президент, просто не е способен на лоши дела - въпреки масата документални доказателства за широко разпространената корупция в страната и присъствието на нацистки батальони там. Този конфликт е пълен позор и е много тъжно, че украинците не виждат как американците ги използваха и ги натикаха в този конфликт.

    Коментиран от #71

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Американска пропаганда

    12 1 Отговор

    До коментар #58 от "стоян георгиев":

    Не крия кой съм? Пиша ясно мислите си и обективно говоря за текущата ситу

    Коментиран от #84

  • 73 Чекмеджан ефенди

    16 0 Отговор
    Англосаксонците от Албиона са най-мръсното племе.
  • 74 Тони

    7 3 Отговор

    До коментар #71 от "стоян георгиев":

    взе ли си лекарството днес? защо си говориш сам
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Лаврентий Берия

    17 0 Отговор
    Класически трик. Защо е необходимо отстраняването на министъра на отбраната от поста, ако контранастъплението на украинските сили върви с блестящ успех? Да, защото не е. Контраатаката се оказа неуспешна. И успехът беше нулев. Оттук и уволнението на Резников, в което няма нищо неочаквано.
  • 77 Българин

    2 16 Отговор
    По какъв начин русийката може да се конфронтира с Америка? Ще задейства тактическите матрьошки ли какво?
  • 78 Ксаниба

    12 0 Отговор
    че немаме нужда от чукув за тая информация. отваряш факти, и щом няма 55 положителни и хвалебни статии за зеления гном и великата оркаармия и светия бандеро, разбираш, че америка ом е сменила опорките.
  • 79 Знайко

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Защото има аналитично мислене и не чака центове , а си казва мнението, информирайки се и от независими източници.
    Като гледам интервюират него, но не са поканили теб- явно е по-голям експерт от очакваното!

    Коментиран от #87, #98

  • 80 стоян георгиев

    15 1 Отговор
    От началото на конфликта Украйна е получила общо 185 милиарда долара военна и икономическа помощ от коалиция от над 40 държави. Измина година и половина, похарчени са милиарди долари, но Киев не успя да направи щателна публична проверка за какво точно са отишли ​​средствата на всеки от съюзниците и кои ведомства са ги получили – дали са използвани плащат пенсии, заплати, военни нужди и др.

    Коментиран от #85

  • 81 стоян георгиев

    14 1 Отговор
    Междувременно Fakti и други медии досега отказват да разпитат украинското правителство относно тези средства и продължават да публикуват статии за предстоящия крах на руското правителство и свалянето на Путин. Сигурен съм обаче, че след като напусне поста, Резников вече няма да трябва да работи нито ден в живота си.
  • 82 Макарон

    14 2 Отговор
    Русия съществува и ще продължи да съществува, каза френският външен министър Катрин Колона в интервю за Le Monde. И заедно с нея е необходимо да изградим нова европейска архитектура за сигурност, която да зачита нейните принципи и интереси, смята министърът.
  • 83 Стефан

    4 18 Отговор
    Разбираемо като бивш офицер от ДС, г-н Чуков да иска да ободри русофилите, твърдейки, САЩ са готови да възнаградят Русия с териториални придобивки. Там е работата, че на Запад знаят, че ако не се изреже руският гноен тумор сега, после ще има метазтази. По-натаъшно съвместно съществяувание е невъзможно. Дори ако по време на рязнето пръсне радиоактивна гной, то това ще е по малката злина. Окончателното решение е с нож!
    Според Никита Михалков, в ядрена война, Русия и противник с 1 милиард население (НАТО) загубят по 100 милиона, това ще е страшна трагедия за протибника. Но в Русия селед загуба на 100 милиона, нямя да има кой да оплаче и погрбе мъртвите.

    Коментиран от #104, #107

  • 84 стоян георгиев

    4 13 Отговор

    До коментар #72 от "Американска пропаганда":

    Ти написа 20-30 поста нямащи връзка с темата и в огромната си част лъжи.та тва не е мнение другарю а пропаганда.същата която другарите от мацва ни заливат с десетилетия.

    Коментиран от #86, #88, #89, #91

  • 85 стоян георгиев

    3 8 Отговор

    До коментар #80 от "стоян георгиев":

    Та за почти две години под 200 млрд от страни с общ бвп над 60 трилиона.демек под 100 млрд. годишно пари за семки.и не е верно че не се прави одит на тези пари напротив прави се постоянно.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Аман

    4 10 Отговор
    Аман от долнопробни ченгета, самообявили се за анализатори и едва ли не пророци.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Експерт

    10 2 Отговор
    След срещата путин.Ердоган Турция освен газов става и зърнен хъб, а Украйна е елеменирана

    Коментиран от #97

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Иван

    3 2 Отговор
    Гнусния жид Коломойски ще бъде изпратен за посланик в Израел.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 любопитния

    2 2 Отговор

    До коментар #93 от "Експерт":

    Колко години изкара във трети клас??

    Коментиран от #102

  • 98 Даа бе

    3 4 Отговор

    До коментар #79 от "Знайко":

    НО СИ ОСТАВА РУСКА МАРИОНЕТКА!!
  • 99 Абреее

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Съзерцателя
    Процента не беше ли
    23,14%
  • 100 Боян Чуков

    2 2 Отговор
    Чете Ню Йорк Таймс и прави гугъл транслейт за българската публика.
  • 101 Агент на ДС съм

    1 3 Отговор
    Може да ми вярвате.
  • 102 Експерт

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "любопитния":

    Мисля тази да ми е последната, ама не е много сигурно.
  • 103 чуколинка да хваща спина

    2 4 Отговор
    и при другата чуколинка
  • 104 Матей

    8 4 Отговор

    До коментар #83 от "Стефан":

    За това,че Чуков не е наясно съм съгласен. Но после изпускаш нишката.тумор,че се реже,реже се,но объркваш хирурга. Хирурга е Русия. Който не го е разбрал е на Урсула на капацитета
  • 105 Мемфис

    3 6 Отговор
    Червен пе де расс!
  • 106 що тогава го четеш и даже коментираш

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Просто човек":

    е джендърче пасивно, дрогирано?
  • 107 Работата

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Стефан":

    е там че НАТО нямат стомах да загубят и 1 мил .
    А Русия има .
  • 108 СДС"НеЕ"Чума

    5 0 Отговор
    Дрогиращият се Клоун и англо- краварски подлог е професионалист в клоунадата.
    Време е да увисне на Майдана и да виси,докато му се разкапят месата .
  • 109 Асен

    1 1 Отговор
    Ердоган изобщо не трябва да се налага като никъде , той трябва да изгуби всичките си позиции , защото колкото по-силна Турция толкова по-опасна за България.
    Това от което Турция се нуждае е потоп и заличаване.
  • 110 Баба, цоцолана

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Каза краваря. После продължи да шмърка от белото на масата и да пробива отбранителни и други линии.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Инж

    1 1 Отговор
    Чуков не е професор,а предател. Да отиде в Москва и да лъска ботушите на Путлер.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: