Last news in Fakti

5 Септември, 2023 13:25 1 592 4

Премиер смени 7 министри в кабинета си

  • албания-
  • еди рама-
  • министри-
  • смяна
Премиер смени 7 министри в кабинета си - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Албанският премиер Еди Рама обяви смяната на седем министри в кабинета си на събранието на националната асамблея на управляващата Социалистическата партия на Албания вчера вечерта, съобщи Евронюз Албания. Досегашният министър по европейските въпроси и външните работи Олта Джачка ще бъде сменена на поста от Игли Хасани, уточнява БТА.

На мястото на Фрида Крифца, досегашен министър на земеделието и развитието на селските райони на Албания, застава Аниля Денай.

Министърът на здравеопазването Огерта Манастирлиу става министър на образованието и спорта на мястото на Евис Куши. Нов министър на здравеопазването и социалната защита става Албана Кочиу.

Промяна има и за Делина Ибрахимай, досегашен министър на икономиката и финансите на Албания, която ще ръководи държавното министерство за предприемачеството и бизнес климата на мястото на Едона Биляли. Новият финансов министър на Албания ще бъде Ервин Мете.

Албанският премиер съобщи, че се закрива министерството за стандартите и услугите, но се създава ново министерство – държавното министерство на местната власт. За държавен министър на местната власт е назначен Арбян Мазнику.

Рама допълни, че днес ще връчи предложенията за смяна на министрите на президента на Албания Байрам Бегай.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Праз

    4 1 Отговор
    Е и кво от туй?
  • 2 Кажи честно ...

    2 3 Отговор
    Вчера Рама се изгъбарка много яко с късия Путлер I ... :)))

    Коментиран от #4

  • 3 Албанският премиер Еди Рама

    4 0 Отговор
    Навсякъде се говори за един от 4-те мафиотски клана, ръководен от самия премиер.

    Така Баблок е в страшна игра. Изправени пред американския натиск и обществен гняв, "главите" на престъпността и корупцията в един от 4-те мафиотски клана, които ръководят 20-те могъщи престъпни семейства, чакат.

    За 10 години този мафиотски клан успя да се класира от четвърто място до първо, след като купи звездни "играчи". С шефа на ФБР Чарлз Макгонигал, бившия британски премиер Тони Блеър, фондация Сорос, руски, сръбски, азерски, арабски и китайски агенции и бизнеси, днес мафиотският клан Рама е най-могъщият на Балканите.

    Освен скандалите, които всеки ден избухват като "динамит" в стоманената ръка, той успя да ограби всички активи на албанците и да унищожи всяка политическа опозиция и медийна опозиция.

    Плаща си на ФАШ, ЕУ друго обяснение няма!!
    Pamfleti
  • 4 Този, който се изгъбарка с нас? :))))

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кажи честно ...":

    Еди Рама, който нарече България "позор" заради ветото за преговорите за присъединяване на Северна Македония и Албания.
Новини по държави: