Last news in Fakti

6 Септември, 2023 10:46 1 842 1

Една жертва и двама безследно изчезнали в резултат на наводненията в Гърция

  • гърция-
  • наводнение-
  • ертва-
  • изчезнали
Една жертва и двама безследно изчезнали в резултат на наводненията в Гърция - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Тежка ситуация причиниха наводненията в района на Магнисия, в гръцката област Тесалия. Загинал е един човек, други двама се издирват. След област Магнесия забрана за движение беше наложена в районите Кардица и Фарсала. От силните дъждове се счупи бетонна стена на река Инипея до Фарсала и всичко е под вода, съобщи кметът, цитиран от БНР.

Пожарникари спасиха пътници, които се намираха в потопени във вода леки автомобили. Много къщи и приземни етажи на магазини са наводнени. Спря да вали дъжд над Волос и Лариса, но е рисково пътуването, информират от Гражданска защита. Пътищата са наводнени.

Властите изпращат съобщения по мобилните телефони за жителите и туристите в област Атика, където се намира гръцката столица. Циклонът се движи по посока Атина и предупреждават хората да ограничат движението навън.

Островите в Егейско море днес също ще бъдат засегнати частично от циклона, сочат прогнозите на синоптиците.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: