Last news in Fakti

6 Септември, 2023 19:54 4 209 18

Изправят пред съда за убийство капитан на гръцки ферибот и трима от екипажа, избутали в морето закъснял пътник

  • гърция-
  • ферибот-
  • капитан-
  • загинал-
  • пътник

Гръцкият министър на търговския флот Милтиадис Варвициотис изрази своя "шок, ужас и тъга" от инцидента и идентифицира жертвата като Андонис Кагиотис, на 36 години

Изправят пред съда за убийство капитан на гръцки ферибот и трима от екипажа, избутали в морето закъснял пътник - 1
Снимка: Илюстративна

Капитан на гръцки ферибот и трима души от екипажа са изправени пред обвинения в убийство във връзка със смъртта на закъснял пътник, който бил изтласкан от членовете на екипажа в морето, докато се опитвал да се качи на отплаващия ферибот на основното гръцко пристанище Пирея, съобщи Асошиейтед прес.

Гръцкият министър на търговския флот Милтиадис Варвициотис изрази своя "шок, ужас и тъга" от инцидента и идентифицира жертвата като Андонис Кагиотис, на 36 години.

Бреговата охрана заяви, че мъжът е открит в безсъзнание във водите на пристанището и по-късно е обявен за мъртъв. Аутопсията е показала, че удавяне е причина за смъртта.

По-рано днес гръцката национална телевизия ЕРТ съобщи, че мъж се е удавил на пристанище Пирея край столицата Атина снощи, след като беше блъснат към водата от членове на екипажа на ферибота, с който е щял да пътува.

Във видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда как двама служители на плавателния съд "Blue Horizon" блъскат човека, който се опитва да се качи на борда в последния момент. По-късно е намерен мъртъв в морето.

Прокуратурата в Пирея нареди задържането на извършителите. Полицията е започнала разследване.

Министърът на морския флот и по въпросите на островите Милтиадис Варвициотис изрази съболезнованията си във връзка с инцидента и потвърди, че са предприети всички необходими мерки за търсене на отговорност.

Фериботът е бил с направление от Пирея към Ираклио на остров Крит. Той е потеглил, но впоследствие капитанът е получил инструкции да се върне, уточняват от „Катимерини“.

Екипаж от друга компания е нает, за да изпълни обичайния маршрут.

От ЕРТ пишат, че починалият мъж бил член на многодетно семейство в град Агиос Николаос в Крит и е живеел там в жилище за работници заедно със сестрите си. Допълва се, че е бил известна фигура в местната общност, „добродушен човек, който се е борил да изкарва прехраната си, като е извършвал услуги в магазините в града“.

Младият мъж е отишъл по работа в Атина и вчера вечерта е щял да се върне към Крит.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ел Греко

    47 2 Отговор
    Ами така е ..в Гърция има съд и правосъдие..тези до утре са готови, облечени и зачислени на храна за доста дълго..я в Диавата, я в някое друго подходящо заведение..а при нас..кмета на царево ни лук ял, ни лук мирисал...ше откара поне още два мандата кмет...
  • 2 КОТарАК

    3 35 Отговор
    никой не го е бутал-тръгна да се бие на края на рампата на ферибота с моряците , подхлъзна се и падна , щото кораба вече отплаваше. на бежанец прилича

    Коментиран от #3

  • 3 Ел Греко

    51 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Не е бежанец..от Крит е. А рампата не бе още отлепила от бетона и тръгнаха да го бутат..има и нещо друго..май не е имало лименархос, който да осигури безпроблемното отплаване. По закон корабът не може да вдига рампата без да е осигурен лименархос...Този, който е с уоки-токито е първия помощник-капитан ..рампа се вдига само по негова команда. Да не говорим, че рампите трябва да са затворени, преди корабът изобщо да потегли..което не се спазва от никого...е, сега вече ще се спазва.. Блу старите ще платят 4-5 млн евра обезщетение на близките, тия ще си полежат на топло по десетина години и така..

    Коментиран от #4, #8

  • 4 КОТарАК

    5 17 Отговор

    До коментар #3 от "Ел Греко":

    видеото е скапано , но той се нахвърли 2 пъти срещу тях. корабът беше в движение. за мен е нещастен случай. те няма как да знаят какъв е , може и да е терорист ,затова му препречиха пътя.

    Коментиран от #6, #9, #12

  • 5 ако беше моделка

    26 1 Отговор
    дали щяха да я бутнат в морето
  • 6 И ти

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    беше на кея и лично наблюдава инцидента.! ?
  • 7 Хорейшио

    12 6 Отговор
    Изглежда византийците така се борят с гратисчиите на фериботите - изхвърлят ги в морето
  • 8 Паликари

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ел Греко":

    Ще има изваждане със сигурност, но Блу стар ... по-скоро застрахователите.

    Коментиран от #10

  • 9 Ел Греко

    39 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Ти изобщо четеш ли какво съм написал..?Можеш ли дса го асимилираш и разбереш за какво иде реч..? Без лименархос на брега пред кораба, не може да отлепи рампите..това е закон. Следователно- трябвало е да изчакат лименархос, ако го бяха изчакали, спокойно можеше да го пуснат...дори и гратис да е , плаща в кораба...В случая са нарушени много правикла и за това тези ще го отнесат много яко. В Гърция съдът не си поплюва..процедурата е бърза и безкомпромисна.. Това не е България, всеки си го получава по закон...
  • 10 Ел Греко

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "Паликари":

    Съмнява ме... по-скоро корабната компания ще плати, ако пострадалият е бил гратисчия. И ще плати, иначе отива в небитието.. гърчолята вдигнат ли мерника на някоя фирма, да знаеш че е приключила....да не говорим, че медиите ще го теглят денем и нощем поне месец тоя случай..
  • 11 плюс минус

    22 2 Отговор
    Екипажите на гръцките фериботи са безкомпромисни към пътниците,
    дори груби.
    Отнасят се към пътниците като към стадо животни.
    Да, трябва да има ред и дисциплина, но и малко учтивост и толерантност.

    Коментиран от #13, #14, #16

  • 12 Симо

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Май говориш глупости, а котарак?
  • 13 минус..

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "плюс минус":

    Абе,не е за вярване екипажа да изрита пътник,че и чак да се удави.Но...има и изключения.Да не са българи?
  • 14 Ел Греко

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "плюс минус":

    Няма такова нещо..това е по-скоро изключение..много пъти съм пътувал с Блу Старите и никога не съм имал проблеми..освен че са бавнички. ..но..както казват , винаги има първи път..
  • 15 Ай стига бе

    4 3 Отговор
    Все бях чувал за гърците, но това надминава всичко !

    Коментиран от #17

  • 16 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "плюс минус":

    Глупости, сума пъти съм пътувал с Блу Стар, никога никакви проблеми. Е, винаги има първи път, ситуацията определено е глупава и абсолютно недопустима.
  • 17 Ал Бунди

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ай стига бе":

    Ти ги остави гърчолята ..те си решават проблемите много по-бързо и успешно от нас.. ами виж колко деца загинаха на пътя в рамките на три дена..а пък мога да те уверя, че тия, които са направили това в Гърция, ще лежат доста повече от убиеца на Милен ....така че, ха гледай гредата в своето око..па гърчолята не ги мисли.
  • 18 Ел Греко

    0 0 Отговор
    И така..както казах, гръчите си не поплюват. Днес е тръгнало разследване в лименархията..оказах се прав..лименархосът, който е трябвало да изпрати кораба ще го закъса и той много здраво..дори по-здраво , отколкото капитана и навтиките...тия не си поплюват..а мръдна настрани, а го отнесе както го пише по книгите. Това да нбе е България, престъпника да е с повече права от потърпевшия...демокрация..по гръчки...а един ни предупреждаваше да внимаваме, че сме щели да станем като гръците ...
Новини по държави: