Last news in Fakti

13 Септември, 2023 11:50 5 141 12

От днес 20 основни продукта за хранене ще са с по-ниска цена

  • храна-
  • сърбия-
  • храни-
  • продукти-
  • сърби-
  • супермаркет-
  • александър вучич-
  • цени

Потребителите ще могат да намерят тези стоки под етикета "По-добра цена"

От днес 20 основни продукта за хранене ще са с по-ниска цена - 1
Снимка: Shutterstock

От днес 20 основни продукта за хранене и хигиена ще могат да бъдат закупени в магазините в Сърбия на по-ниски цени, съобщават сръбските медии, цитирани от БТА.

Както обяви миналата седмица сръбският президент Александър Вучич, потребителите ще могат да намерят тези стоки под етикета "По-добра цена", отбелязва сръбската национална телевизия РТС. Министърът на вътрешната и външната търговия Томислав Момирович призова гражданите да се възползват от промоцията, която ще продължи до Нова година, и да избират артикули с надпис „По-добра цена“.

Продуктите, които от днес ще бъдат с по-ниска цена са: прясно мляко, кисело мляко, сирене, ябълки, картофи, паста, пилешко месо, салам, безалкохолна бира, сокове, кафе, бебешки храни, бебешки шампоан, бебешки пелени, шампоан за възрастни, тоалетна хартия, дамски превръзки, препарат за миене на съдове и пране.

Например пилешкият колбас паризер, чиято редовна цена е 399 динара (1 лев е около 60 динара), сега струва 259,99 динара; киселото мляко струва 139,9 вместо 164,9 динара; препарат за съдове вместо 126 динара, 69,9 динара.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НаРод

    14 6 Отговор
    Народ, който мисли за себе си ... включително и неговите политици. И Политици, който мислят за себе си и единия грант от едни посолства: ... какви ли са приликите и разкликите ? Политици, който се инятат референдум да предупредели съдбата на държавата в дългосрочен план, защото ще изпуснат краткотрайния си грант от посолството ?

    Коментиран от #3

  • 2 Браво

    13 23 Отговор
    У нас Кауфланд и Лидл предлагат евтини стоки. Добре, че са те иначе нашите алчни бизнесмени ще ни свалят кожата от гърба ни

    Коментиран от #4

  • 3 копейката

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "НаРод":

    Ние слушаме каката от посолството
  • 4 Българин

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Така е. Ако не са Кауфланд, Лидъл, Метро и Била българските печалбари ще ни разкажат играта. Живея в район, в който до скоро цените бяха по-високи от тези в София. Бира Гролш в кен примерно в Кауфланд беше 2лв а при нас 3лв. Овче и Биволско мляко от един и същи производител при нас бяха 4 лв а в София 3. Сега като дойде Била и кварталните алчни бизнесменчета се укротиха с цените.

    Коментиран от #6

  • 5 Екскурзиант

    17 3 Отговор
    Като прочетох заглавието, се зарадвах. Е къде е Сърбия, тръгвам на пазар.
  • 6 Гощо

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    А когато фалират "кварталните бизнесменчета" ще имаш много поводи за радост, защото ще остане само един монополист! И тогава познай какво ще са цените!

    Коментиран от #8

  • 7 Дупничанин

    11 1 Отговор
    Пускам VPN , да ти нашибам единички за подвеждащото заглавие.
  • 8 редник

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гощо":

    Така е!
    Веригите започват с ниски цени, докато фалират малките магазини и след това свалят овчата кожа и показват вълчия си нрав...

    Коментиран от #12

  • 9 Гражданин

    15 0 Отговор
    Пишете в заглавието, че е в Сърбия де. И аз се изненадах, че е при нас, което е невъзможно.
  • 10 ТРЕНД

    4 1 Отговор
    Китай изнася 4000 милиарда БВП, към ЕС и САЩ са 1000 милиарда. Китай е най-големият вносител. ЕС и САЩ изнасят към Китай за около 700 милиарда. Звучи, като китайците да внасят повече в САЩ и ЕС, но не е така. 70% от китайският износ за ЕС и САЩ е собственост на фирми от САЩ и ЕС. А фирми от САЩ и ЕС правят в Китай за китайци за 2000 милиарда долара. И износът от Китай за останалият свят е половината собственост на фирми от САЩ и ЕС. Но по статистика Китай изнася 20% от БВП, а вносът им е 90% от износът им. Изнасят стока за 4000 милиарда, внасят 3700 милиарда - като стока. Един гамен от коментарите в сайтът на Дачкоф, каза - че Китай и след 70 години няма да надвишат износът за не западни държави???!?? За западът-ес-сащ, китайците изнасят 1000 милиарда в стоки, 70% собственост на западни фирми, а китайците изнасят за останалият свят ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ!!! И вече са готови да правят всичко, дори банани и кафе, шоколад, и къщи за износ, мебели, и собствени модни фирми, за автомобили и електроника да не говорим. НЯМА НУЖДА ВЕЧЕ ОТ ЗАПАДНИ МАРКИ!! (България преди 35 години има три пъти повече индустрия от сега. Западът излъга българите като индианци, и ги направи пазар за своята стока, и да не са производител - с добро образование и медицина.. Лоша медицина, лоши автомобили, стрес като гетата на запад, БЪЛГАРИЯ Е ГЕТО - БЕДНЯЦИ - НЕСИГУРЕН ЖИВОТ СТРЕС. НЕРВИ. НЕРВНОСТ. За всичко си има логика и три причини, три крака. Но искат да изкарат народът - че си заслужава
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: