Last news in Fakti

13 Септември, 2023 11:55 2 147 18

Срещата между Владимир Путин и Ким Чен-ун приключи

  • космодрум-
  • русия-
  • северна корея-
  • кндр-
  • путин-
  • ким чен-ун-
  • среща-
  • лидери

Тя продължи два часа и бе проведена на руския космодрум "Восточний"

Срещата между Владимир Путин и Ким Чен-ун  приключи - 1
Източник: БГНЕС

Срещата на върха между президентът на Русия Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун приключи. Тя продължи два часа и бе проведена на руския космодрум "Восточний".

Двамата лидери разговаряха на четири очи, след което участваха в разговори между делегациите на двете страни, в които бяха включени и редица министри.

След срещата на върха не бяха подписани никакви документи, в това число и съвместна декларация.

Преди началото на срещата на четири очи севернокорейският лидер заяви, че неговата страна оказва пълна и безусловна подкрепа за "свещената война", която Русия води за защита на интересите в областта на сигурността, визирайки очевидно войната в Украйна. Ким каза също така, че Пхенян ще застане до Москва на антиимпериалистическия фронт.

Срещата на върха между Путин и Ким е важна за двете страни, тъй като тя затвърждава съюза им срещу Запада, предаде БТА.

Русия и Северна Корея са обединени в своята враждебност към Съединените щати и техните съюзници. И двете страни са под санкции от Запада, а войната в Украйна допълнително е засилила тяхното сътрудничество.

В резултат на срещата на върха се очаква двете страни да задълбочат икономическото си сътрудничество, както и да работят заедно за разработване на нови оръжия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    15 17 Отговор
    Очакваме срещата на бандерлвците с 500 000 корейски контингент край паляшката граница.

    Коментиран от #16

  • 2 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    24 22 Отговор
    Великия Ким най-големия лидер и вожд за 20-ти и 21-ви Век! Славен и горд северно корейски народ, който не е ограбван от робовладелци и чорбаджии и не допуснаха капиталистическата чума да ги подчини.

    Коментиран от #6

  • 3 Ото Кац

    21 16 Отговор
    Работата сега съвсем ще се вмирише за Зеления потник...И днеска след атаката на Севастопол съвсем ще им се стъжни! Договориха се за ракети и снаряди, а скоро може и Северни човечета да плъзнат из Украйна...Зелиния потник да сяда да преговяря докато все още има за какво, после никой няма да му цепи басма и ще ги затрият барабар с Киева му.
  • 4 Соваж бейби

    16 13 Отговор
    Евала на корейският rocketman ,както си беше направил ирония Тръмп когато беше на власт после се чудиха кака да му се извиняват от кравария .Удри Кими едно рамо и да свършва цирка ,е това е приятелство в труден момент не лицемерна политика.
  • 5 Срам

    14 7 Отговор
    Сега С.Кореа ще ни освобождава.
    След 50г. Ще бутане паметника на С . Корейския войник и ще го мацаме с червена боя.
  • 6 Ким Ир Сен

    7 10 Отговор

    До коментар #2 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Ти си не. .нормален

    Коментиран от #7

  • 7 Щото

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ким Ир Сен":

    Правителството ни е много нормално .
  • 8 Радев е национален предател!

    11 11 Отговор
    Няма такива карикатури като тези двамата ...

    Коментиран от #11

  • 9 Загрижен

    2 10 Отговор
    Забавляват ме коментарите - каква надежда им даде Кимчето - "...ще даде войници, ще даде оръжия..." СЛАВА на великата раZZия, дето няма един патрон, та да се надява на тези дето строят комунизма с хум.помощи! И те натам са тръгнали - лек път!

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пожара

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "Радев е национален предател!":

    Каде е оня шедйовр каде Пусйо по анцуг носи куфарите на Сопчак?
  • 12 Швейк

    2 7 Отговор
    Приятел в нужник се познава.
    Путин оцапа гащите и сега Ким ще му бърше г..за.
  • 13 Т444444

    1 4 Отговор
    Най накрая
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Загрижен":

    Е това е наглост да говориш то САЩ не може нищо да направи сама за това прави куклени правителства във приятелските си държави за да може да ги използва то ако бяха толкова силни нямаше да разчитат на така наречените си съюзници за военна помощ на окрайна както и финансова със тяхния нато те събраха голяма армия която е под контрола на Вашингтон на това какво му казваш аз му казвам че сащ са го закъсали яко за това копуват държави за да използват населението за техния интерес хахахахаха то Русия само със Иран разби канчетата на целия този блок па сега и със Ким да не говорим ще започнат да лаят като истерици по медиите хахахаха
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Анализатор

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    А защо не остана там?
    Май там ти е мястото, в армията...
  • 18 Стан

    1 0 Отговор
    А нацелуваха ли се уста в уста както навремето правеха Хрушчов и Ким Ир Сен като се срещаха?
    Тези двамата от снимката много приличат на тях. Тъжното е, че в 21 век има още такива недоразумения като тези две джуджета.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания