Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Септември, 2023 13:43 873 2

Камбоджа и Украйна продължават сътрудничеството си в противоминната дейност

  • украйна-
  • камбоджа-
  • разминиране

Това е значителна помощ за украинската страна

Камбоджа и Украйна продължават сътрудничеството си в противоминната дейност - 1
Източник: Shutterstock

Срещата между Хенг Ратана, генералния директор на Камбоджанския център за противоминна дейност, и украинската вицепремиерка и министърка на икономиката Юлия Свириденко има хуманитарен характер и се фокусира върху проблемите, свързани с противопехотни мини и невзривени боеприпаси. Обсъждането на опит и ноу-хау в областта на противоминната дейност може да помогне на Украйна в нейните усилия да се справи с този сериозен проблем.

Камбоджа има значителен опит в работата с мини и невзривени боеприпаси, след като страната беше засегната от масова употреба на мини по време на войната и конфликтите през миналия век. Сътрудничеството между две страни в тази област е полезно за украинските усилия за разчистване на засегнати земеделски и жилищни райони.

Още новини от Украйна

Този вид хуманитарно сътрудничество може да помогне за подобряване на сигурността и жизнените условия на гражданите и за насърчаване на по-широките усилия за противоминна дейност, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    1 2 Отговор
    Украинците разминират с живи хора. Камбожжаньите използват кози и офци
  • 2 Хихихи..

    2 2 Отговор
    Ше одят без крака оцелелите укри,тва ще им е заработката.Щатите ги оставят насред пътя да се оправят както могат.Ганьо е тъпичък,но е над укро-тъпотията,поне с едно стъпало сме по умни от тая сган..