Last news in Fakti

17 Септември, 2023 13:36 3 809 15

Боливия с тежко обвинение към САЩ

  • боливия-
  • сащ-
  • наркотици

Щатите дискредитират политиките за борба с наркотиците на други държави, преследвайки свои собствени геополитически цели

Боливия с тежко обвинение към САЩ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американските власти дискредитират политиките за борба с наркотиците на други държави, преследвайки свои собствени геополитически цели. Това мнение изрази боливийският вътрешен министър Едуардо дел Кастило.

„По отношение на меморандума на правителството на САЩ, който дискредитира нашата суверенна политика за борба с трафика на наркотици за 16-и пореден път, важно е да се изясни, че този документ, изготвен едностранно и лишен от техническа обосновка, има очевидни геополитически и политически цели“, каза той. написа на страницата си във Facebook.

Ръководителят на МВР отбеляза, че докато Вашингтон обвинява други страни, че не се борят ефективно с производството на наркотици, САЩ поддържат едно от най-високите нива на потребление на забранени вещества в света. Той призова страната „да не поема правомощия, които не ѝ се полагат“, а вместо това „да обърне внимание на случващото се на нейна територия с непропорционалната консумация на забранени вещества, което води до неконтролирано нарастване на международното търсене на наркотици“.

Според министъра през последните няколко години Боливия е „счупила рекорди по обем на конфискации и брой унищожени лаборатории“ за производство на наркотици. „Според последния доклад от самите САЩ, отглеждането на кока в Боливия остава на същото ниво и представлява само 8% от цялата кока, произведена в района на Андите“, казва дел Кастило.

В петък правителството на САЩ реши да класифицира Боливия, Венецуела и Мианмар като страни, които не предприемат адекватни мерки за борба с незаконното производство на наркотици.

В южноамериканската република има законни плантации от кока, които по закон могат да бъдат разположени само в два департамента (Ла Пас и Кочабамба) и не могат да надвишават общо 22 хиляди хектара. Листата от кока в Боливия се използват като тоник, който подобрява благосъстоянието при условия на голяма надморска височина. През 2013 г. републиката се върна в списъка на страните по Единната конвенция за упойващите вещества, като постигна въвеждането на клауза, позволяваща на жителите ѝ да дъвчат листа от кока.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    48 4 Отговор
    Нищо ново под слънцето.
  • 2 долу сащ

    68 5 Отговор
    че цру у фбр само с това се занимават, разпространение на наркотици и революции на чужди територии. Тези истини ще ги казват все повече всеки ден и никой няма да с съобразява повече със сащ. Това е вече факт
  • 3 Вашето Мнение

    62 8 Отговор
    В годините след студената война сащ съдадоха колониални държави по цял свят за да могат да грабят от тях, нефт, наркотици и ресурси. Вечна слава на великия руски народ и водача му Путин, които прекършват тези крадливи ръчички.

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ФАЩ - империята на злото

    36 6 Отговор
    Няма какво друго да кажа.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сащисаните

    38 5 Отговор
    Рит, рит, рит от всякъде! Скоро ще станат нарицателни за неприемлив партньор.
  • 9 Калпазанин

    33 5 Отговор
    Нкой вече не иска, краварска и западна димокрация
  • 10 Българин

    32 2 Отговор
    Византия, Рим, Османската империя, третият райх, вторият райх, СССР...били сме част от тях и те рухнаха, а бяха доста по силни и с по-мъдри управници от козяшката империя. Скоро и краварската империя ще приключим. Кво не разбраха краварите? Кой се е хванал с нас е пътник, ЕС лакеите не ги броя, те са ниска топка
  • 11 Ааа

    4 0 Отговор
    не уе...., Швепс..
  • 12 Алфа херинга

    22 0 Отговор
    Много са прави боливийците. Щатите и Канада се превърнаха в наркомански държави. Напишете Кенсингтън, Филаделфия, зомбиленд, да видите за какво падение става на въпрос. Нашите Дянков и искат и те да ни превърнат в подобно блато.
  • 13 Въпрос

    24 0 Отговор
    Краварите някакъв световен жандарм и съд ли са, за да контролитат всички страни? Това няма как да им се получи, защото недоволството и отвращението към тях е огромно.
  • 14 Фашистки Щати

    20 0 Отговор
    "Най-расистката държава ще ми дава благословия???" Ф.А.V.R.

    Фащ с техния долар са най-големия ПАРАЗИТ в света, най-големите военнопрестъпници, спонсори на тepopизмa, на войни и военни конфликти, заедно с британските гущери и на цветни революции по света, покровители на наркотрафика, разпространители на содомия и убийствена корупция!
    Света трябва да изолира ФAЩ напълно, иначе те ще унищожат света!
  • 15 Васко делчев

    11 0 Отговор
    Защо всички държави в Америките не се обедините и не изолирате сащ?!?! Също им забранете да използват понятието американец и американски само за тях!!! Вие също сте такива. Те да си измислят нова националност. Добри са в измислянето и лъжите!!!