Last news in Fakti

18 Септември, 2023 10:47 677 0

МЧК доставя хуманитарна помощ в Нагорни Карабах едновременно по Агдамския и по Лачинския коридор

  • азербайджан-
  • нагорни карабах-
  • арменци-
  • хуманитарна помощ-
  • мчк

Съобщи представителството на МКЧК в Азербайджан

МЧК доставя хуманитарна помощ в Нагорни Карабах едновременно по Агдамския и по Лачинския коридор - 1
Източник: БГНЕС

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) е започнал доставка на хуманитарни помощи за арменското население на Нагорни Карабах по два маршрута - през Агдамския и Лачинския коридор, съобщи представителството на МКЧК в Азербайджан.

Илаха Хюсеинова, ръководител на отдела за връзки с обществеността на МКЧК в Азербайджан, съобщи, че товарът, съдържащ брашно и лекарства, вече се движи към столицата на Нагорни Карабах, Ханкенди (Степанакерт), след като премина през контролно-пропускателния пункт на руските миротворци по Агдамския маршрут. Съобщава се, че конвой с хуманитарна помощ от два автомобила и камион е преминал през граничния пункт Лачин и също се насочва към Ханкенди.

Тази стъпка следва след съгласието на властите в непризнатата Нагорно-Карабахска република да позволят едновременното преминаване на хуманитарни товари по Лачинския и Агдамския маршрут по предложение на руските миротворци и МКЧК.

Азербайджанското външно министерство също потвърди готовността на страната да организира паралелно използване на маршрутите Агдам-Ханкенди и Лачин-Ханкенди за доставка на стоки за Нагорни Карабах, при условие че се спазват изискванията на азербайджанското законодателство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА