Last news in Fakti

22 Септември, 2023 06:41 20 893 169

Награждавана българска козметичка е обвинената в шпионаж в полза на Русия във Великобритания

  • шпионаж-
  • русия-
  • козметичка-
  • великобритания-
  • обвинение

Твърдението е на "Дейли Мейл"

Наградена козметичка, обвинена в шпионаж в полза на Русия: Бляскавият "специалист по удължаване на мигли", който управлява фирмата за красота "Хубава жена", е един от петимата български граждани, обвинени в заговор за извършване на шпионаж. Това е заглавието на водещата новина на английското издание "Daily Mail" в четвъртък вечерта, видя "Фокус".

Наградена козметичка от България е сред петимата души, нейни сънародници, обвинени в шпионаж в полза на Русия. Ваня Габерова, на 29 г., е директор на британска компания, живееща в Актън, пише още медията.

Тя е "специалист по удължаване на миглите" и е "акредитиран обучител по мигли", за която се твърди, че е спечелила много награди във Великобритания и България, но също и в Русия.

Габерова е един от петимата български граждани, срещу които ще бъдат повдигнати обвинения за "съучастие за събиране на информация, предназначена да бъде пряко или косвено полезна на враг с цел, накърняваща сигурността и интересите на държавата" между 30 август 2020 г. и 8 февруари 2023 г.

Ваня Габерова, Орлин Русев, 45 г., Бизер Джамбазов, 41 г., Катрин Иванова, 31 г. и Иван Стоянов, 31 г., ще се явят пред Уестминстърския магистратски съд на 26 септември, съобщиха в четвъртък от Кралската прокуратура.

Фирмата ѝ се казва "VG PRETTY WOMAN LTD", а нейният профил е в социалните медии я свързва с "пътуване, готвене, пазаруване, разходки и четене“.

Ник Прайс, ръководител на отдела за специална престъпност и борба с тероризма на Кралската прокуратура, каза: "CPS разреши обвинение в заговор за извършване на шпионаж срещу трима мъже и две жени, заподозрени в шпионаж за Русия."

Русев, Джамбазов и Иванова бяха обвинени преди това на 11 февруари 2023 г. за притежание на фалшиви документи за самоличност. Твърди се, че петимата обвиняеми са работили в оперативна шпионска клетка за руските служби за сигурност, съобщава BBC. Пояснява се, че това е включвало наблюдение на цели.

Заподозрените шпиони са обвинени в работа по активни операции в Обединеното кралство и Европа и предаване на събраната информация на Русия.

Петимата българи бяха арестувани през февруари по Закона за официалните тайни на Великобритания след обиски на имоти в Лондон и Грейт Ярмут в Норфолк. Твърди се, че MI5 е предала разузнавателната информация на Metropolitan Police.

Английските медии разкриват, че Русев, който има история на бизнес сделки в Русия, е управлявал нещата от къща за гости в Норфолк, действайки като посредник на онези, които са събирали разузнавателна информация.

Съседи казаха, че палатка е била издигната от полицията пред тризвездния хотел "Haydee" в Грейт Ярмут, когато той е бил задържан. Твърди се, че следователите са открили в стаята му оборудване за изготвяне на фалшиви документи.

Миналия месец стана ясно, че Русев, Джамбазов и Иванова - смятани за двойка, живеещи на един адрес - са изправени пред обвинения, които твърдят, че притежават 34 документа за самоличност, за някои от които се предполага, че са фалшиви.

Триото беше обвинено и в това, че се представят за журналисти от американски телевизионни компании, след като Скотланд Ярд откри фалшиви прескарти и униформени дрехи от каналите "Discovery" и "National Geographic", съобщи "The Times".

Българите също са имали връзки с апартамент в северозападен Лондон, разположен на една миля от военната база RAF Northolt , според "The Telegraph". Базата често се използва от министри, чуждестранни държавни глави и членове на кралското семейство.

Според профили в социалните мрежи Джамбазов е работил като болничен шофьор, а Иванова се описва като лаборант в частен здравен бизнес. Двамата са били и в избирателни комисии в столицата на Обединеното кралство Лондон, които са съдействали на българи, живеещи в чужбина, да гласуват в родината си.

Съседи свидетелстваха, че те са били популярни личности в района, тъй като по празници са раздавали торти и пайове на хората, живеещи наблизо.

Съобщава се, че служителите на реда са открили предполагаемо фалшиви паспорти и официални документи за самоличност за Обединеното кралство, България, Франция, Италия, Испания, Хърватия, Словения, Гърция и Чешката република.

Източник: ФОКУС


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кога

    141 46 Отговор
    наглосаксите ще отърват земята от себе си!

    Коментиран от #119

  • 2 Аууу ,

    94 18 Отговор
    много престижно да лепи... мигли ?

    Коментиран от #4, #75

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 да де

    86 5 Отговор

    До коментар #2 от "Аууу ,":

    Като има кифли с богати чичковци да плащат защо не същото е да ти напомпат джуките и ци ци те.
  • 5 Урюрвкос

    81 12 Отговор
    Русев, Джамбазов и Иванова - смятани за двойка

    Коментиран от #24

  • 6 Град Симитли

    113 39 Отговор
    Те англичаните не бъкат от акъл.
    На сдухания им остров само малформации се раждат
  • 7 Аман от козя шка. И змет

    134 39 Отговор
    И точно днес.в деня на Независимостта.трябва да се плюе България.Кой козяш ли лумпен ще ми обясни какво има за шпиониране в мъгливия Албион.Навсякъде пак ита и тар амбуки.А и обвинен.не означава.че е виновен.няма и влязла в сила присъда

    Коментиран от #9

  • 8 Аууууу

    56 15 Отговор
    Торти раздавали.Баровци били демек.Нема такива глупаци.
  • 9 Ще им влезе!

    31 32 Отговор

    До коментар #7 от "Аман от козя шка. И змет":

    И присъдата и други работи.
  • 10 Дейвид Линч

    114 27 Отговор
    Аз като отдавна ви казвам, че всичко е цирк господата работещиТролове мълчат. Ни пандемията беше точно пандемия, ни войната е война, ни глобалното затопляне е глобално затопляне и т.н. . Единствено абсурдите, извращенията и алчността са това което са!
  • 11 Участвали в избирателни комисии.

    39 43 Отговор
    Представители на Израждане.Мда.Българите в чужбина били гласували за Израждане..?Айде,бе.

    Коментиран от #111

  • 12 хихи®

    51 19 Отговор
    Тези освен да шпионират настроянията на концерт на Азис за друго нищо не стават.
    А машина за изработване на фалшиви паспорти и шпионаж "Нерде Ямбол Нерде Стамбул"
  • 13 Кочо

    99 34 Отговор
    Фашистите, нацистите и робовладелците си остават такива! Обявили са руснаците за врагове на човечеството, разбирай тях и са развихрили лов на вещици! Очаквам скоро България, която превръщат с бързи темпове в жалък русофобски пудел като прибалтите да последва този светъл пример! Но българското племе си има своите национални особености- избра си да го управлява коалиция от русофобски партии, влюбено е в САЩ, които за 34 години унищожиха държавата му и превърнаха младежта му в неграмотни хомосексуалисти дефилиращи по гейпаради, обичящо убийците си и мразещо и злословещо срещу благодетелите си! Това племе пределно ясно си пролича с т.н. протест на земеделците! Уж бяха срещу отровните продукти идващи от Украйна, но Толупа и Пеевски им обещаха някакви милиони и протеста изчезна като с магическа пръчка! С една дума безсъвестни продажници! Такъв народ го очаква само едно - гибел!

    Коментиран от #18, #19, #27, #120, #164

  • 14 Рисковете на "професията'

    37 20 Отговор
    Сега ще им изгният кокалите по английските зандани.
  • 15 Механик

    61 23 Отговор
    Англетата съвсем изтрещяха.
    п.п.
    Абе, ко стаа със Скрипалите, бе? Взеха ли си друг котарак, на мястото на онзи, дето "властите" го оставиха да умре от глад в запечатания апартамент? Канарчето и то, живо ли е хайванчето?
  • 16 един

    40 45 Отговор
    Някои хора си помислиха, че като у нас цари безнаказаност за такива престъпления,така е и по-целия свят!Едва ли тази млада жена ако е знаела,че я грози затвор за работата която е вършила,щеше да се хване с тази дейност,но сега ще си сърба попарата която е надробила!

    Коментиран от #162

  • 17 а ааа

    21 23 Отговор
    Путя да не и лепил брада на тази.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Справедливост

    12 31 Отговор
    На бесилото.
  • 21 Наташа

    20 17 Отговор
    не успя....парите не миришели....миришат и на такива като нея им личи!👄
  • 22 ТЕНИСКИ ФАНЕЛКИ КСЕРОКС

    53 13 Отговор
    МАШИНА АПАРТАМЕНТИ ПОД НАЕМ.... МИ КВИСТЕА ДОКАЗАТЕЛСТВА?!?!!! ТЕ ТРЯА ДА АРЕСТУВАТ ЦЯЛА АНГЛИЯ ШОТ ТВА СА ВЕЩИ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО НА ВСЕКИ ТАМ..... ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ДА АРЕСТУВАТ И ДЯДО КОЛЕДА ШОТ В АНГЛИЯ СНЯГ НЯМА А ТОЯ ДЯДО КОЛЕДА ПРОПАГАНДИРА СИБИРСКИ ПРОДУКТ И ЗАРИБЯВА АНГЛ. ДЕЦА...

    Коментиран от #29

  • 23 Наблюдател

    27 22 Отговор
    И Румен Радев може да я награди! С орден Стара планина за укрепване на българо-руската дружба.
  • 24 УОТСЪН МИ НАЛИ

    22 12 Отговор

    До коментар #5 от "Урюрвкос":

    ЗНАЕШ ЧЕ ЕДИНИЯ Е ДВУПОЛОВ. ТИПИЧНО ЗА ИНГИЛИЗКИЯ ЖИВОТЕЦ....

    Коментиран от #38

  • 25 Сега ще оправя

    22 38 Отговор
    ноктите на надзирателките в пандиза...кеффф!Болшевишки бо клюк!
  • 26 КопейЧУК

    25 24 Отговор
    Единият имал бизнес с Русия..Забогатял.Торти,пайове и раздавал...Сега ще оправя леглото на английският бай Ставри.
  • 27 Истината

    32 67 Отговор

    До коментар #13 от "Кочо":

    Русия е заплаха за цялото човечество и тази заплаха трябва да бъде премахната!

    Коментиран от #32, #42, #48

  • 28 Кочо

    72 18 Отговор
    Жалка статия, единственото което се разбира е че имали пособия уж за изготвяне на фалшиви документи и някакъв апартямент в Лондон! Каква е връзката с Русия е няпълно непонятно! Но с българските аборигени британците могат да правят каквото решат, включително повдигането на такива нелепи и невнятни обвинения! Удължителката на мигли до каква ли информация има достъп за да я обявят за шпионин на Русия, сигурно е предоставила координатите на централен лондонски площад! Истинска пародия!

    Коментиран от #33, #35, #43, #81

  • 29 Половината Англия

    20 7 Отговор

    До коментар #22 от "ТЕНИСКИ ФАНЕЛКИ КСЕРОКС":

    Няма фалшиви паспорти.Нал тъй?

    Коментиран от #72

  • 30 Здрасти

    50 13 Отговор
    Трябва да си вземем златото от Англия. Ореваха форумите за златото което сме дали на Русия, но защо никой не споменава за това в Англия? Бройлери те прекалява с анти българска риторика и действия.
  • 31 Aлфа Bълкът

    22 3 Отговор
    Много ДАНС мишки между нас, да им го туря на три ката.

    Коментиран от #114

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Сега ще ходи

    12 22 Отговор

    До коментар #28 от "Кочо":

    В английският Сливенски.Ще я правят Тротюнетка.
  • 34 Винкело

    42 13 Отговор
    Българка ами, каква да е? Няма друга държава, която да аплодира арестуването на гражданите си. Абе, що не вземат да арестуват някой тираджия? Те всичките са руски шпиони, че и в кабините си го пишат. Ама много са им големи камионите, не като на козметичките ноктенцата...

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Българин

    20 35 Отговор

    До коментар #34 от "Винкело":

    Скоро и у нас българите, които шпионипат за Москва ще бъдат съдени.

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 007

    22 35 Отговор
    Е тия са ми любимите измекиари! Живеят си на запад. Карат си бентлита. Ходят по ибиса а на нас ни рекламират путлеристан и неговите без аналогови постижения!!! 🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬
  • 40 Винкело

    45 12 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Аз например все се оглеждам да видя къде записват за руски шпиони, ама няма. Само за американски търсят.

    Коментиран от #41

  • 41 Там не взимат

    12 13 Отговор

    До коментар #40 от "Винкело":

    Шушумиги.Успокой се.

    Коментиран от #136

  • 42 Кочо

    36 11 Отговор

    До коментар #27 от "Истината":

    Британия е заплаха за петима българи, но явно това не те е грижа и си бръщолевиш за кого е заплаха Русия! Плащат ли ти за глупостите които плещиш?

    Коментиран от #44, #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Знаеш,ли на кой му пука за тези?

    18 6 Отговор

    До коментар #42 от "Кочо":

    Ами към момента на никой.
  • 45 Честито!

    18 8 Отговор
    Баш в Британия намерили да се правят на шпиони.
  • 46 Петимата от РЕМС

    9 17 Отговор
    Като дойдат руснаците да те вербуват няма измъкване
    Елате вие при нас да не дойдем ние при вас
    Кво да правят наще българи
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 А ти

    8 3 Отговор

    До коментар #27 от "Истината":

    Си заплаха за самия себе си.
  • 49 РУСКА 👊🐻👊®

    36 16 Отговор
    АМА ЕСТЕСТВЕНО В ПОЛЗА НА РУСИЯ И ПОПА ДЕТО ГО ИЗГОБИХА ОТ БЪЛГАРИЯ И ТОЙ РУСКИ ШПИОНИН ЖАЛКА КАРТИНКА НО НЕ ОСЪЗНАВАТ ,ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ХРАЖАТ ВЪТХУ РУСИЯ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ХОРАТА Я ЗАОБИЧАТ КАКВО ЩЕ НИ ШПИОНИРА РУСИЯ НА НАС ПОПА ШПИОНИН ЩЕ ОТКРАДНЕ ОТ ЦЪРКВАТА КАНДИЛОТО И ЕДНА ТОРБА СВЕЩИ ЛИ?ПЪЛНА ИДИОТИЯ ПОРЕДНА ЗАСРАМЕТЕ СЕ МАЛКО БЕ !

    Коментиран от #52

  • 50 Истината

    16 41 Отговор

    До коментар #42 от "Кочо":

    Тия българи са извършили престъпление и ще трябва да отговарят за него. И ти си уж българин но защитаваш Русия, която е най-големият враг на България.

    Коментиран от #58, #62

  • 51 голямуту хамериканску театру

    32 8 Отговор
    Шпионирала за секретно червило и гримове.

    Коментиран от #121

  • 52 🐷РУСКА🐖

    15 39 Отговор

    До коментар #49 от "РУСКА 👊🐻👊®":

    Русия е грешка на историята и скоро ще бъде поправена!
  • 53 Бялата Златка

    3 8 Отговор
    ИЗВИНИСЕ МА !
  • 54 Българин

    40 11 Отговор
    Новите прартньори! Тъпчат великия български народ, мразят ни! Тия спонсорираха турците и робството ни, тоя ни бомбардираха и заплашваха, тия контролират антибългарската сглобка!

    Коментиран от #59

  • 55 Айде

    19 7 Отговор

    До коментар #35 от "Само питам":

    Пак се размериса на оборски тор.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 стоян георгиев

    33 10 Отговор
    Някой учуден! Запада и в частност острова на грозните са най-големият враг на България!

    Коментиран от #66

  • 58 Простите копейки не са българи!

    13 15 Отговор

    До коментар #50 от "Истината":

    Вчера не ги,ли видя?От олигофррен нагоре.

    Коментиран от #61

  • 59 Истината

    14 33 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    Русофилите не сте българи! От Съединението до днес Русия и русофилите сте най големите врагове на България и българите!

    Коментиран от #67, #110

  • 60 ха ха ха аха ха

    13 10 Отговор
    Мама и татю команисти ма ние не ходим да лепим вежди на Путя а отиваме в Кралството.
  • 61 Истината

    9 10 Отговор

    До коментар #58 от "Простите копейки не са българи!":

    Копейки ама взимат по 40 лева и безплатен превоз.
  • 62 А ти

    9 4 Отговор

    До коментар #50 от "Истината":

    Си враг на себе си.
  • 63 Британски 💩

    15 16 Отговор
    Ще правиите квото ви казваме, да не превърнем българия в картофена нива пак!

    Коментиран от #74

  • 64 Малобританска 🐷🐽🐖

    25 12 Отговор
    Колонизатори на свободата! Време е гейострова да бъде потопен!

    Коментиран от #71, #84

  • 65 Кочо

    34 9 Отговор

    До коментар #35 от "Само питам":

    Този който се радва на репресии срещу сънародниците си е най-долен безродник! А колкото до квичането, може да решим кой квичи повече от другия ако се срещнем!

    Коментиран от #69, #70

  • 66 Истината

    14 27 Отговор

    До коментар #57 от "стоян георгиев":

    От Съединението до днес Русия и русофилите сте най големите врагове на България и българите!
  • 67 Казано от

    9 10 Отговор

    До коментар #59 от "Истината":

    Истината която се оказа долна лъжа.
  • 68 Когато започнете да усещане миризмата

    12 9 Отговор
    на обществените тоалетни...значи наближавате Езточна Европа ! И тя не е на сапун, нъл тъй Евразийски патрЕотарЕ ?!
  • 69 Само питам

    13 26 Отговор

    До коментар #65 от "Кочо":

    Русофилите не сте българи и работите против България. Тия същества са помагали на Русия, която е най-големият враг на България. Да ги съжалявам ли?

    Коментиран от #79

  • 70 Хмм

    16 15 Отговор

    До коментар #65 от "Кочо":

    Как се наричат "сънародниците ни", които са агенти на държава, обявила родината ни за враг?

    Коментиран от #88

  • 71 🐷Руска🐖

    8 12 Отговор

    До коментар #64 от "Малобританска 🐷🐽🐖":

    Медведев всяка седмица потопява острова, още ли не го е довършил?
  • 72 ПИШЕ ПРЕДПОЛАГАЕМИ

    18 7 Отговор

    До коментар #29 от "Половината Англия":

    ВЕЛИКИЯ СКОТЛАНД ЯРД НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗНАЕ СОБСТВЕНАТА ПРОДУКЦИЯ ТАКОВА ЩРАЙАБЕ НА ПАСПОРТИ ЗА ЕМИГРАНТИ ЧИ МАШИНАТА ЗЕ ДА ЗАГРЯВА..
  • 73 И аз съм награждаван козметични...

    5 2 Отговор
    Почасова и двуразово ! Както казват профаните...работила е за националният интерес на България...а че той няма.пищо общо с източната воня е друг въпрос !

    Коментиран от #76

  • 74 🐷Руска🐖

    7 13 Отговор

    До коментар #63 от "Британски 💩":

    Ще бъдете благодарни на Русия до гроб и ще лижете но веки веков руски задници!
  • 75 Студопор

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аууу ,":

    По-престижно е от това да бачкаш в КОСТАЛ - Пазарджик за по 1000 кинта на месец.
  • 76 Повече няма

    1 4 Отговор

    До коментар #73 от "И аз съм награждаван козметични...":

    да прави така.
  • 77 Наблюдател

    12 6 Отговор
    Тия стават все по-смешни. Какво стана с нашите шпиони от преди години. Какво шпионират останалото малко съветско въоръжение и чертежите ли?
  • 78 Кочо

    10 9 Отговор

    До коментар #56 от "Само питам":

    Чорапа е на спявка във Вашингтон, а не е в Москва! Та кой му ги е разпоредил да ги лонсира палячовците е очевидно, както и от отявленият им и неприкрит служинаж на САЩ! Но за да схванеш се иска да можеш да събереш 2+2! Не ги схващаш нещата, тръмпоид!

    Коментиран от #83, #91

  • 79 Казано

    11 5 Отговор

    До коментар #69 от "Само питам":

    От един българофоб, достоен за презрение.
  • 80 ПАРАНОЯТА ТРЕСЕ ИНГИЛИЗИТЕ

    21 8 Отговор
    ЩОМ И КОЗМЕТИЧКИТЕ СА АГЕНТИ СЯ ИДВА РЕД НА ЧИСТАЧИТЕ НА УЛИЦИ........ ТИЯ РЪСКИ ТЪЙ ЛИ НЕ ВЕРБУВАХА НЯКОЙ ПО ОБРАЗОВАНА И НАЧЕТЕН ЧОВЕК АМИ СЕ ОБИКНОВЕНИ ХОРА ДЕТ НЕ МОГАТ ДА СА ЗАЩИТЯТ. ИВАНЧЕВА Е КОРЕКТНО СРАВНЕНИЕ. ТЯ АКО Е КРАЛАКРАЛА НЯМАШЕ ЛИ ДА ИЗВАДИ КИНТИ И ДА ИЗКРИВИ НЯКПЙ СЪДИЯ ОТ ПРАВИЯ ПЪТ......
  • 81 един

    10 11 Отговор

    До коментар #28 от "Кочо":

    Да бе,те всички подробности по-това престъпление ще ги изнесат в пресата за да ги прочете Кочо!?Това, че се занимава с издаване на фалшиви документи малко престъпление ли е,според тебе?И веднага "ама кво общо има с Русия",като че ли България не те интерисува повече от Русия,и не допускаш,че може и да е признала,че шпионира за Русия!Шпионирането може да не е само достъп до секретни документи,а и до следене на хора,кой къде ходи,с кого се среща,как може да се завърже запознанство и т.н.!
  • 82 милиционер

    16 6 Отговор
    скоро очаквам да обвинят чистачите на улицата пред даунингстриит 10.......
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 мии

    10 10 Отговор

    До коментар #64 от "Малобританска 🐷🐽🐖":

    Това да не ти е крайцера Москва другарю олигофren.
  • 85 Исторически парк

    14 9 Отговор
    браво! Това е истинска българка! Всеки българин трябва да се бори за унищожаването на джендърската напаст и да предава всяка информация с която разполага за еврейските им планове и схеми!

    Коментиран от #93

  • 86 Българин

    16 9 Отговор
    българите ще унищожим еврог ейският съюз! БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!

    Коментиран от #87

  • 87 Българин

    13 17 Отговор

    До коментар #86 от "Българин":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато по заповед от Москва взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР? Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
  • 88 Кочо

    22 12 Отговор

    До коментар #70 от "Хмм":

    Неразбран народ, ей! Родината ни за последните 34 години, откак е под контрола на САЩ намала с 3 милиона, беше унищожена промишлеността, заводите, комбинатите, атомните реактори, енергетиката, здравеопазването, образованието, армията, селското стопанство! Държавата се ръководи от най-долнопробни безродници, палячовци, измамници, шарлатани и мафиоти инстарирани от САЩ! България е долнопробна колония без национален суверенитет, която всячески се набугва във войната за превръщане на българите в следващия разходен материал след нещастните украинци! Сравни България от 1985 година и от 2023 година и ще видиш кой е истинския неин враг! Ако имаш способността да сравняваш безпристрастно! Иначе съм наясно, че масата от хората са неспособни да се преборят с неистовата пропаганда от колонизираните ни медии!

    Коментиран от #92

  • 89 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    10 4 Отговор
    Да пукне дано
  • 90 Костя Късия

    8 5 Отговор
    Да са станали зърнари!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    15 20 Отговор

    До коментар #88 от "Кочо":

    Ако бяхме под американско робство нямаше да имаме мръсни руски подлоги в Президентството и в другите етажи на властта, армията ни нямаше да бъде въоръжена с музейни експонати от съветско време а от държавните медии нямаше да се лее на воля руска пропаганда! А и такива безродни изроди като теб нямаше да смеят са пишат глупости по форумите.

    Коментиран от #96, #98, #103

  • 93 Опаа

    12 13 Отговор

    До коментар #85 от "Исторически парк":

    "браво! Това е истинска българка! "

    Всички "истински българи" като тези руски шпиони да последват съдбата им: в панделата за 15тина годинки.
  • 94 Зюлкяр

    9 9 Отговор
    Е сега ще е специалист по гъзопластика момата
  • 95 защо

    19 3 Отговор
    Защо не питате МВнР? Те са оторизирани и задължени да защитават и оказват съдействие на всички българи зад граница. От две седмици пишете за "предполагаемо фалшиви", "обвинения, които твърдят", "твърди се, че " и т.н. и нищо от официален, оторизиран, български орган??

    Коментиран от #130

  • 96 А такива

    16 13 Отговор

    До коментар #92 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Българофоби нямат място в България. Отивай в краварника, там ти е мястото говедо американской.

    Коментиран от #97, #100

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Робин Худ

    3 1 Отговор
    И ние ще я наградим.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Кочо

    9 13 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда и подкрепата за Русия да бъде третирана като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия.
  • 102 Никой

    15 3 Отговор
    Тея тотално изкукуригаха.Как тъй Ванчето събира секретна информация със изкуствени мигли не разбрах. Дааа новият агент 007
  • 103 Бачо Киро

    8 4 Отговор

    До коментар #92 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Напротив, ако ни бяха приятели щяхме да имаме поне 5 Абрамс... Имаме две гумени лодки.....

    Коментиран от #104

  • 104 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    3 6 Отговор

    До коментар #103 от "Бачо Киро":

    Нали това му казвам на русоида дето твърди, че Мунчо бил човек на американците а България е американска колония.
  • 105 Соваж бейби

    22 1 Отговор
    Нищо не разбирам ?Това е една жена която лепи мигли,мъжете политици там това ли правят точно в нейния салон?И кака ги е разпитвала и взела информация ?Аз съм политик примерно няма се обяснявам какво става и ще се прави.Това е поредната интрига просто е симпатизант на Русия и тези са се вкарали в филма.
  • 106 Честит празник

    8 4 Отговор
    Тук ако вземем да осъдим всички работещи за Русия нема да ни стигнат килиите по затворите
  • 107 Сериозни ли сте

    8 5 Отговор
    ;) козметичка и шпионаш ;)

    Коментиран от #109

  • 108 Кирил

    11 10 Отговор
    Желая им дълги години по затворите
  • 109 Любопитен

    1 2 Отговор

    До коментар #107 от "Сериозни ли сте":

    А българския КОГА?
  • 110 Соваж бейби

    11 7 Отговор

    До коментар #59 от "Истината":

    Чакай сега през комунизма не е било хубаво /това с забранени държави за ваканция,филми ,новини...негатив/обаче нямаше проблеми по улиците с нападения,дилъри,клиники за наркомани...всички имаха пари ,нямаше клошари позитива. Я виж Мексико кака е ?защо ли ,това се случва и в Европа харесва ли ти ?Ами да ти кажа честно предпочитам модерен комунизъм какато казах без негативите.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Пацо

    10 3 Отговор
    Гуема специалистка....по св.рки и к.рвенски номера.
    Да им късат гевреците по затворите
  • 113 Зоро

    12 4 Отговор
    Да дойдат в България 80% са русофили значи шпиони арестувайте ги
  • 114 Някой

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Aлфа Bълкът":

    Алфа вълк???? Той и берлинския лъв беше уж лъв пък било диво прасе. Много е отговорно по-принцип някой да се нарече алфа. В очите си всички са и крале и кралици ама като се огледат ги налягат едни комплекси не е за говорене хахаха.

    Коментиран от #156

  • 115 Жорко

    13 2 Отговор

    До коментар #100 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    В България всеки който иска повишаване на заплатите, спиране на вноса от Украйна нарушава нац сигурност нищо че през оградата с Турсия минават с по 500 човека за 15 мин
  • 116 Болярин

    7 9 Отговор
    На друго не е кадърен путлервият слугинаж ! Сега да я наградят ТАЯ с вазелин за затвора !!!
  • 117 ПАК СЪМ АЗ

    7 9 Отговор
    Няма ли кой да съжали мУрофановата, поне чаша чешмяна вода да й даде, че е баялдисала от злоба !
  • 118 СРАЩ

    8 3 Отговор
    Само русски 6пиони има,особено в Бг,да знайти,ей!Няма нито един албионски,камоли задокеански...
  • 119 Уточнение

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кога":

    Атлантическият Диктат се развихря
  • 120 Сашо

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "Кочо":

    Гибел разбира се! Такъв народ не заслужава да съществува!
  • 121 Бай Пън

    8 1 Отговор

    До коментар #51 от "голямуту хамериканску театру":

    Откраднала е на Дбеймс Бонд червилото и пилата за нокти. И лазерната извивачка за мигли
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Стоян

    14 3 Отговор
    ПропадналаМангасарска Англия постоянно и се привиждат руски шпиони
  • 124 Кири

    6 12 Отговор
    Това русофилски сайт ли е писах против русофилите и руските шпиони и модератора го изтри ние в Европа ли сме или в сев.корея или русия ви плаща да пущате само русофилски отзиви
  • 125 Независим

    16 2 Отговор
    А българските политици антлантици които всяка седмица имат оперативна среща в посолството как да ги наричаме???
    Те не работят ли за чужда държава??
  • 126 Малък Петко

    5 3 Отговор
    До ХА-ХА
    Ако беше под американско робство щеше да си един пропаднал наркоман живеещ под моста и мечтаещ за Ню Йорк
  • 127 007

    15 1 Отговор
    Шпионката козметичка разкрила на руското разузнаване как британските военнослужещи закрепват изкуствените си мигли за да не падат когато са на мисия. Досега съставките на лепилото са се пазели в пълна тайна в специален сейф на МИ6, но българката успяла да неутрализира живата охрана на сейфа като я разсеяла за един час като и направила педикюр и маска на лицето с кисели краставички. Така докато охраната била със затворени
    очи успяла да отвори сейфа и да препише секретната формула на дъното на кутия с мокри кърпички... Но в бързината тя пропуснала за изреже кожичките на пръстите на краката и така била заловена и разобличена в шпионаж за Русия...
  • 128 бай Иван

    11 1 Отговор
    В миглите им слагала микрочипове и като мигат -снимат. А хората били висши военни и докато им слагала мигли за участие в поредния гей парад си споделяли военни тайни, щото си били станали близки!
  • 129 Шпек народен

    10 1 Отговор
    На криви лгбт пръчки, козметичките им пречат
  • 130 Ма ти сериозно ли

    8 1 Отговор

    До коментар #95 от "защо":

    Мислиш, че Мария Гаргамел ще си мръдне пръста - или пък началникът и от Банкя?
  • 131 Ми то тоя бизнес

    2 2 Отговор
    иска финансиране или служи за прикритие, а шпионажа, проституция, оръжия и наркотици носят печалба на пропадналите предатели !
  • 132 ТРЕНД

    6 1 Отговор
    По скоро наркотици или друга мафия, ако е вярно за паспортите. Някой бойков канал за наркотици и проституция.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Начо Крика

    4 1 Отговор
    Тоя Бисер Джамбазов от статията да не е мъжът на нашия денис?
  • 135 Бай Спас

    6 1 Отговор
    Параноици!
    Ако не е допинг, ще са Скрипал, ако не са те, ще е друг тровен, недоотровен, ако не - български тъмни субекти ще имплантират камери в миглите с цел шпионаж.
  • 136 Правилно

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Там не взимат":

    Само меки китки взимат!
  • 137 Калъчев

    5 1 Отговор
    Я какви повдигнати обвинения за "съучастие за събиране на информация, предназначена да бъде пряко или косвено полезна на враг с цел, накърняваща сигурността и интересите на държавата" за уж шпиони на Русия в Англия...
    А Тошо шпионина, явно и милион пъти по-опасeн и вреден за нашата страна няма кой да му повдигне обвинения в шпионаж и работа в полза на чужди държави?! Ние изобщо имаме ли закони, държава ли сме, що за продажници са ни във всички правораздавателни органи и служби, министри и депутати??!! Никой не работи, само ламтят за големи заплати. Иначе по пътищата не можеш да се разминеш от софийски джипки и лимузини.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 страхливци

    1 5 Отговор
    АБЕ ЗА ТЕЯ КЕ ЛЕМ. ЕТА. РУСКИ САМО ЧЕРЕН ПЕЧАТ ЗА ТЯХ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ ЗА ДЪРЖАВИТЕ ОТ ГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ . ТАЯ ДА УДЪЛЖАВА МИГЛИ НА РУСКИНИТЕ!
  • 140 Защопъкне

    4 2 Отговор
    Българска на 29 години е обвинена в шпионаж в полза на вражеска държава-в случая Русия. Голяма грешка е допуснала тази българка. Каква професия упражнява - козметика. Когато не работи раздава сладкиши. Каква информация може да събере. Ами информация от бикини зоната на своите клиенти. На един километър има военна база. Пропуск е, че на 9 хиляди километра има маса военни бази. И как предава миризливите тайни на клиентите си. Ами дава ги както България дава оръжия за водене на война. Дава ги на неутрални държави /дава не продава/ защото така правят българите и повече не се интересуват. А относно вражеските държави на Британия Русия не фигурира в списъка с врагове. Просто английските тайни да ги съхраняват другаде или поне, когато отиват при козметик да ги вадят от гащите си.
  • 141 Сенклер

    3 2 Отговор
    Следващиуя момент е да ги обвинят в сътрудничество с извънземните в което не се и съмнявам !Няма по големи изчадия от н@глосаксонската изм-т и е достатъчно за това да погледнем в историята на България .
  • 142 Порно

    4 1 Отговор
    Хубаво врътка, и не взема скъпо, ама Ицето Грозев искал да мине гратис. Като не минал номера, се оплакал, че е руска шпионка и подрива демокрацията.
  • 143 Никой

    1 1 Отговор
    Винаги българските шпиони в полза на Русия са били награждавани.
  • 144 Па може, как да не може!

    1 1 Отговор
    Особено пък в резултат на удължаването на мигли! Тогава съответният притежател на въпросните мигли започва да мига с различна честота от обичайната, в резултат на което му се размива зрението.! И сещате се какво става ако този служител, или служителка е на висок пост в Британските тайни, военни, или държавни служби! Със замъглено от удължаването зрение и нарушена координация той си е направо готов “сготвен“ от нашата козметичка! Все си мислех, че сме на нивото поне на Мосад, ама чак пък толкова не съм се и надявал! Браво Ваня, браво Габерова.как мова на 29 години и топ козметик и топ шпионин да станеш!
  • 145 Байдън

    4 2 Отговор
    Да не се обърне палачинката и скоро да арестуват хора шпионирали в полза на САЩ
  • 146 ДО ПП+ДБ + ГЕРБ НЕЩАСТНИЦИТЕ

    9 2 Отговор
    Та по случай годишнината искам да задам няколко въпроса към ПП:

    1. Нали бяхте почтени и нулевотолерантни към корупцията? Защо парите от Европа по ПВУ се оказаха в сметките на съдружниците, учредителите, роднините и ортаците на ПП?

    2. Защо всеки път като дойдете на власт, бензина и дизела скачат рязко?

    3. Защо не изпълнявате закона за компенсация на горивата и не връщате по 73 стотинки на литър бензин и дизел от началото на 2023 година?

    4. Защо инфлацията в България продължава да е двойно по-висока от тази в Европейския съюз?

    5. Къде са хилядите инвеститори, които обещавахте?

    6. Обещавахте, че няма да има нито един човек под прага на бедност. Всъщност, заради инфлацията хората под прага на бедност са рекорден брой. Защо?

    7. Защо водите Булгаргаз към фалит? Има ли връзка това с бизнес интересите на основния ви спонсор - Сашо Дончев?

    8. Нали щяхте да спирате 8 милиарда лева кражби на година и да върнете тези пари на хората. Това прави по 2000 лева за всеки пълнолетен гражданин на България. За две години - 4000 лева. Защо не върнахте парите на хората?

    9. Защо теглите заеми като обезумяли? Нали като се спрат кражбите щеше да има пари за всичко?

    10. Какво стана със завода за електромобили в Ловеч?

    11. Къде са магистралите, мостовете и тунелите, които така щедро обещавахте?

    Коментиран от #149, #158

  • 147 Перо

    4 2 Отговор
    Жертви на анти-руската пропаганда и джендария! Англичаните знаят, че БГ е колония, ръководена от джендърия и няма възможност да защити гражданите си! Сигурно шашмата е подсказана от Грозев!
  • 148 То в тая

    3 2 Отговор
    скапана държава всичко са кражби, измами, шпионаж, далавери…… и накрая зомбирани бабички и старци
  • 149 Като глупаци...

    3 1 Отговор

    До коментар #146 от "ДО ПП+ДБ + ГЕРБ НЕЩАСТНИЦИТЕ":

    .т1. Корупцията в България се гради другарю от 33 г .
    И нее плод на няколко месечно управление на ПП и ДБ,,
    2. Бензин си дизела се контролира от Лукойл демек от руски олигарх който плаща и подкупва партийни лидери президент и тн.
    3. Спря кранчето на далавери с гориво и сопстврниците на големи вериги бензиностанции който са сопстврност на български олигарси.
    4.5.6 всичко в България е обвързано със доста закоравели корумпирани структури на МВР, прокуратурата съдебната система и дори директорите на децки градини са с корумпирани назначения , болници и всичко което работи не за държавния бюджет а в продължение лза на комунистическите наследници на централния комитет на БКП и ДС. И ако ги бяхме изправили на стената 1989г сега нещата щяха да са в полза на държавата. Та ккоййто и да дойде на власт няма клада оправи тоя бивш комунистически и настоящ олигархизъм и рускопокюони малоумно население вярващо още в мъртвеца СССР и соцялистическия свят на илюзия...

    Коментиран от #151, #154, #157

  • 150 ,, Гнилия капитализъм,,

    2 5 Отговор
    Бе комундели изтърбушени, погледнете какви заплати взимат в гнилия капитализъм, и ккаво пенси връстниците ви там .
    Пък сравнете вашите или тия в руската федерация...
    Гнили са ви главите още от комунизма с руска пропаганда на великият СССР. Ма това нещо умря преди 33 години бе ..... там вече е мафия и олигархия която има милярди в банкови сметки в Америка и Европа и целия цивилизован свят, в гнилия капитализъм..... смешници с мечти за СССР. Тато дори не искаше последните години да имаме търговски отношения с Русия а отваряше контакти с западните държави като Германия и Франция и каде ли не зада печелим долари а не рубли. Сам го каза на последния ви пленум на БКП. Ма прост народ бедна държава сме...канец филма.,,

    Коментиран от #153

  • 151 Божеее

    3 1 Отговор

    До коментар #149 от "Като глупаци...":

    Най не обичам някой неграмотен да дава съвети, да натрапва мнението си на другите.
  • 152 Такааа

    2 1 Отговор
    Исках да кажа, че в Англия са си затътрили задните части на- много циг@нори и ламтящи за пари мързеливи и неуспели българи, като повечето други на@влеци от други територии. Та тези ,,успяващи" наши сънародници направо са избуяли над другите и са станали много забележителни и подозрителни. И естествено е трябвало да се нагрочат за шпиони . Не на кой да е на вражеската на саксонците Русия. А защо ли не им светне лампичката на обвинителите, че над 80 % от българското народонаселение Русия им е в кръвта. Вижте и тук коментарите. Много показателно !
  • 153 Ходи там

    1 0 Отговор

    До коментар #150 от ",, Гнилия капитализъм,,":

    Да живееш с една пенсия .
  • 154 Кой ще

    1 3 Отговор

    До коментар #149 от "Като глупаци...":

    Изправиш на стената, Дядо ти ли , бивш партиен секретар , баба ти дружинна председателка , вуйчо ти
    Комсомолец как да ги изправиш на стената нали са ти рода.
  • 155 Така и се пада

    2 0 Отговор
    На козметичката
    Сигурно е изследвала средната дължина на миглите на англичанките
  • 156 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор

    До коментар #114 от "Някой":

    По принцип друг ми беше Ника, ама беше зает тогава, жигосал съм си го на ръката САМ, ти можеш ли така дженди?
  • 157 Ха - ха - ха

    3 0 Отговор

    До коментар #149 от "Като глупаци...":

    И затова ПъПъ и ДъБъ издигат за кандидат-кмет на София потомствена издънка на ДС.
  • 158 ДА ДОВЪРШИМ

    3 0 Отговор

    До коментар #146 от "ДО ПП+ДБ + ГЕРБ НЕЩАСТНИЦИТЕ":

    А СЕГА ЗАДАЙ И ЕДИН ВЪПРОС НА НЕЩАСТНИЦИТЕ КОЙТО ПОВЯРВАХА НА ПП ДБ
    ГЛАСУВАХА ЗА ТЯХ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГИ ПОДКРЕПЯТ
    ЗАЩО ГО НАПРАВИХТЕ КОГАТО ВИДЯХТЕ КОЙ Е РАШКОВ КОЙ Е СПЕЦОВ КОЙ Е АТАНАСОВ КОИ СА КИРЧО И КОКОРЧО КОГАТО СЛУШАХТЕ ГЛУПОСТИТЕ НА ГУГЛЕНА ИЛИ ТИЯ НА НЕСТИМИР КОГАТО ВИЖДАТЕ КВО ПРАВЯТ В МОМЕНТА МЕКЕРЕТАТА ОКОЛО ТАГАРЕВ КОГАТО ТЕ САМИТЕ БЯХА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ ЧЕ НАПРАВИХА ПЪЛНИ САМОПРИЗНАНИЯ ЗА ЦЕЛИТЕ ЗАДАЧКИТЕ И ЗАВИСИМОСТИТЕ СИ ПИТАЙ ГИ МАКАР ЧЕ Е БЕЗСМИСЛЕНО ДА ГОВОРИШ СЪС ЗОМБИТА
  • 159 ЛЕЛЕЕЕ

    2 0 Отговор
    ЛЕЛЕЕЕЕ КОЗМЕТИЧКИТЕ И ШОФЬОРИТЕ НА ЛИНЕЙКИ СА ПУТИНИСТИ А СТРОИТЕЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ТРАКТОРИСТИТЕ МИНЬОРИТЕ И ОСТАНАЛИТЕ БАЧКАТОРИ И ТЕ Е КОИ СА БАЙДЪНИСТИ КЛОШАРИТЕ И ГРАНТАДЖИИТЕ ЛИ ИЛИ 80% ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ В САЙТА ЛЕЛЕЕЕ
  • 160 ГОЛЕМИ УСПЕХИ

    3 0 Отговор
    НА АНГЛИИСКОТО НО И НА БЪЛГАРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ ЕДНИТЕ ХВАНАХА КОЗМЕТИЧКА И ШОФЬОР А ДРУГИТЕ ЧИСТАЧКА В РУСКОТО ПОСОЛСТВО И ТРИМА ПОПА
  • 161 Нямам

    0 0 Отговор
    Спомен агент 007 да е раздавал торти и пасти.В новите версии на мувито да включат и тортите.
  • 162 Другият един

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "един":

    Нека първо видим тази българка какво е извършила и да не вярваме на западната паника и шизофрения които са ги обзели масово поради губене то на войната в Украйна Иначе всичко прилича на лов на вещици което за англичаните е стара традиция Ако е направила нещо да си отговаря, но ако нищо не е доказано тя е невинна до доказване на противното
  • 163 Вис

    1 0 Отговор
    Вие сте Болни хора...Треперите от сянката си...
  • 164 Антикомунист

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кочо":

    С толкова " много" акъл два крака са ти малко----- направо си за четири.....
  • 165 Цялата тази история звучи

    2 0 Отговор
    като съшита с бели конци. Адвокатът им казва, че всичко в обвинението е определено като "хайли лайкли". Но тъй като и прехваленото западно правосъдие вече е на каишка на глобалистите, като нищо ще ги осъдят дори да са невинни. Говоря за шпионажа, не за фалшифицираните паспорти, където може и да имат вина. Но трябва да се докаже все пак. Най-гадното е, че някъде прочетох, че сигналът е дошъл от лицето Христо Грозев, което е много далеч от журналист.
  • 166 Ганьо

    0 1 Отговор
    Лов на вещици с мигли .
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Начо

    0 0 Отговор
    Марш в панделата
Новини по държави: