Last news in Fakti

22 Септември, 2023 13:37 1 735 11

Пашинян се надява етническите арменци да останат в Нагорни Карабах

  • армения-
  • никол пашинян-
  • нагорни карабах-
  • арменци-
  • война-
  • азербайджан

Азербайджан предвижда амнистия за арменските сепаратистки сили в Нагорни Карабах

Пашинян се надява етническите арменци да останат в Нагорни Карабах - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министър-председателят на Армения Никол Пашинян изрази надежда, че етническите арменци могат да останат в азербайджанската област Нагорни Карабах, предаде агенция РИА "Новости", цитирана от БТА.

На заседание на арменското правителство Пашинян каза, че Ереван би могъл да ги приеме, но масовото преселване може да се случи само ако стане невъзможно арменците в Нагорни Карабах да останат там.

Азербайджан предвижда амнистия за арменските сепаратистки сили в Нагорни Карабах, които предадат оръжието си, въпреки че някои техни части казват, че ще продължат съпротивата си, предаде по-рано Ройтерс, като се позова на изявление на Хикмет Хаджиев, външнополитически съветник на азербайджанския президент Илхам Алиев.

"Дори по отношение на бившите военни и сепаратистки сили, ако те могат да бъдат класифицирани по този начин, дори за тях предвиждаме амнистия или намекваме за амнистия", каза Хаджиев. "В момента виждаме някои отделни сепаратистки части и командири да правят публични изявления, че няма да се съгласят с нашите условия и ще продължат съпротивата си", добави той.

Според външнополитическия съветник на азербайджанския президент арменците от Нагорни Карабах са поискали хуманитарна помощ и днес в региона ще бъдат доставени три товара. Азербайджан иска мирната реинтеграция на арменците в Нагорни Карабах, подчерта Хаджиев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    25 2 Отговор
    Пашинян ги предаде сега се надявал на нещо си цяло чудо ще е, ако арменците не го провесят на някое дърво.
  • 2 Примати

    8 11 Отговор
    Всяка война преминава през различни етапи. Азербайджанците също не са цветя за мирисане. Проследете през последните 3 години как превземат територията на Нагорни Карабах. Повечето арменци може и да напуснат. Азербайджан цели да върне всичките си територии…

    Коментиран от #4

  • 3 Мдаа

    10 2 Отговор
    Хикмет Хаджиев,който е външнополитически съветник в Азербайджан е роден и живял в Търговище до момента на изселването на Турците от България. В едно интервю по CNN беше казал че се чувства турчин,но голямата му любов си остава неговата Родина-България!
  • 4 Омбре

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Примати":

    Какво означава превземат, след като е тяхна?
  • 5 Факт е,

    18 1 Отговор
    Пашинян първо предаде арменците в Нагорни Карабах, а сега изцяло се дистанцира от тях.
    В момента само РУСКИ миротворци евакуират жените, децата и възрастните хора в този район и им предоставят подслон и храна !

    А Пашинян каза, че наблюдава за ситуацията и впоследствие ще вземат решение !
    Чакайте арменци, че предателя още не е получил указания от второто по численост американско посолство в света, намиращо се в Ереван !
  • 6 Тръмпакис

    8 2 Отговор
    Арменец на смъртния си одър към синовете му: Децааа, пазете евреите, защото ако те изчезнат ще ни подкарат нас...
  • 7 Българин

    6 11 Отговор
    Турците ще направят втори геноцид, а момчетата ще ги вземат за еничари
  • 8 аз пък

    6 5 Отговор
    Азерите имат рядък шанс да покажат едно цивилизовано приобщаване на карабахските арменци към своето общество. Дано се справят.
  • 9 Ха ха ха

    3 0 Отговор
    Надявай се соросня. Га подписваше договора не рИва, сега се надявал. Свършено е с теб.
  • 10 Матей преображенски

    3 1 Отговор
    нЕ-НЕ,те карабахските алменци,разбраха какподло ги предадепашинян и ще се изнижат от там за да идат в Ераван и да мусчупят тиквата.Не понятно е как са го изтърпели досега,но сега със сигурност щемувидятсметката.Или пошинян ше избяга като саакашвили или муе спуканаработата.Арменците не са лудида стоят под азерскоробство,ония както ги мразятнаправо ще гипопилеят,ще имагеноцид.
  • 11 Истината

    2 0 Отговор
    Пишманияне колкото азери оставихте в района след като го окупирахте през 1990г толкова и арменци ще останат! След окупацията арменците извършиха етническо прочистване!