Last news in Fakti

22 Септември, 2023 12:51 2 698 2

Тежка катастрофа между два автобуса и ТИР

  • катастрофа-
  • тир-
  • румъния-
  • ранени-
  • автобус

Десетки са пострадали при инцидента

Тежка катастрофа между два автобуса и ТИР - 1
Снимка: Shutterstock

Тежка катастрофа между два автобуса и ТИР с над 60 ранени е станала в окръг Телеорман в Южна Румъния. Пътният инцидент се е случил тази сутрин на E70, между градовете Буйорени и Прунару. Четирима души - двама възрастни и двама непълнолетни, са откарани в болница до момента.

“Единият непълнолетен е транспортиран в болница с хеликоптер на SMURD, останалите трима души са откарани с линейка до болницата в Александрия. Пострадалите са в съзнание, имат различни травми", съобщават за БТА от Инспектората за извънредни ситуации.

На място са оперативни екипи с две противопожарни коли, два камиона, осем екипа на Мобилната спешна служба за реанимация и изваждане на хора (SMURD) и 14 линейки.

Властите потърсиха съдействие и на местно ниво - от Гюргево. “Опитайте се да спасите възможно най-много хора”, призоваха те. Движението на автомобили в района на инцидента е блокирано. Червеният план за намеса, задействан по-рано сутринта, беше деактивиран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баща ти

    5 0 Отговор
    Ами пиши,че е в Румъния,ма!За кво продадох три телета да те изуча!?
  • 2 Читател

    5 0 Отговор
    А за пияния украйнец който потроши ГКПП Кардам и другия с 2.70 промила алкохол на който му изгоря камиона на вход Добрич нищо не се разбра
Новини по държави: