Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Септември, 2023 05:26 1 895 39

Зеленски помоли Трюдо за подкрепа до края на войната, Канада отпусна нова помощ на Украйна

  • джъстин трюдо-
  • володимир зеленски-
  • канада-
  • украйна

Пакетът включва доставка на 50 единици блиндирана техника и обучение на украински пилоти да боравят с изтребители Ф-16

Зеленски помоли Трюдо за подкрепа до края на войната, Канада отпусна нова помощ на Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Канада да остане до неговата страна до победата. Призивът Зеленски отправи по време на посещение в канадския парламент, където той говори пред парламентаристите, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Москва трябва да загуби веднъж завинаги. И тя ще загуби", подчерта Зеленски. Той допълни, че Канада винаги е била от "светлана страна на историята" в предходни войни и добави, че Канада е помогнала за спасяването на хиляди човешки животи в тази война със своята помощ. Зеленски също така благодари на канадците за финансовата подкрепа за Украйна и за приютяването на украински бежанци. На няколко пъти той бе аплодиран от парламентаристите, които станаха на крака.

Още новини от Украйна

Преди да произнесе речта си, Зеленски разговаря с премиера на Канада Джъстин Трюдо. След това пред депутатите Трюдо обяви, че Канада предоставя допълнителна помощ за Украйна в размер на 650 канадски долара (482 милиона американски долара) за три години.

Това е първата визита на Зеленски в Канада, откакто Русия започна инвазията си в Украйна през февруари 2022 г. Преди това той говори пред канадския парламент по видеоконферентна връзка, но това беше още в началото на войната.

Трюдо припомни, че Канада е предоставила близо 9 милиарда канадски долара на Украйна (6,7 милиарда долара) по формата на военни, финансова и хуманитарна помощ.

След Отава Зеленски ще посети Торонто за среща с бизнесмени и с местната украинска общност. В Канада живеят около 1,4 милиона души от украинско потекло, което е близо 4% от населението. Над 175 000 украинци дойдоха в Канада от началото на войната в Украйна. Допълнителни 700 000 украинци получиха одобрение да го направят също в рамките на канадска инициатива за временно пренастаняване на бягащите от войната. Тя предвижда и издаване на разрешително за работа за три години, като са предвидени и пътища за получаване на разрешително постоянно пребиваване и дори гражданство.

Канада обяви нова помощ в размер на 650 канадски долара (452 милиона евро) за Украйна, предадоха световните агенции.

Пакетът, който ще бъде предоставен в рамките на три години, включва доставка на 50 единици блиндирана техника и обучение на украински пилоти да боравят с изтребители Ф-16, обяви канадският премиер Джъстин Трюдо пред депутатите от канадския парламент, след като проведе разговор с гостуващия му Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дучо

    46 10 Отговор
    Просяка моли джендъра за помощ за купуването на нова вила по крайбрежията на света
  • 4 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    11 29 Отговор
    Да, обаче в Русия бензина и нафтата са страшно евтини. Това, че ги няма по бензиностанциите е друг въпрос. Важното е, че са евтини.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 истината

    40 6 Отговор
    Зеленогорски вече става досадно нахален.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бе щом му го приемат официално

    9 8 Отговор

    До коментар #7 от "истината":

    снимат се с него, и му дават, значи няма проблем. Ако си търсеха причини да отменят срещите щеше да е друго заключението.
  • 10 Ццц

    33 11 Отговор
    Дрогата започва да прилича на риба, на която й свършва водата - трескаво плува от край до край и търси изход. Водата свършва и рибката започва да се мята в опит да намери нова. 🤣🤣🤣 Важното е, че още ги плещи оптимистично и за победа. И за това трябва талант...и много, много от забранените работи. Започва да разбира как са се чувствали неговите предшествени приятелчета на янките. Но за разлика от тях, религията на Наркомански не го учи, че ще иде в рая с хиляди девственици и дрогата се плаши от смъртта. 🤣 А сега фактите - ген. Марк Мили е пенсиониран. На негово място е назначен "експерт" по тихоокеанската зона. По това можем да се сетим кой ще е новият враг на янките в близко бъдеще. СНН пуснаха убийствена информация за настроенията в Капитолия при посещението на Дрогата. Няма я радостта и аплодисментите от зимата. Материалът споделя, че Дрогата е "продал версията за руското поражение при Херсон, но сега все по-очевидно ставало, че това е било тактическо отстъпление, в търсене на леснозащитими позиции за изграждане на отбрана." Отбрана, която украинците "пробиват" 7-8 пъти от месец насам и все е рано да се говори за пробив 🤣. Важни и ключови са "победите" при Клищеевка и Роботино, защото други няма и Наркомански няма истории като херсонската. Но Клищеевка и Роботино струват на американците 113 млрд. долара, а на украинците 70 000 убити....А дрогата още ги плещи за победа....

    Коментиран от #11, #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Последния Софиянец

    13 31 Отговор
    Зеленски унищожи втарая, а онова с ботокса продължава да се крие из мазетата.

    Коментиран от #27, #37

  • 13 До като зеленият милионер

    31 6 Отговор
    Пр оси в Канада.хиляди украински жени с медицинско образование напускат Незалежная.Причината-всички аптекарки и лекарки подлежат на военен отчет и мобилизация

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Вижда,ли се

    3 13 Отговор

    До коментар #10 от "Ццц":

    Киев на хоризонта.

    Коментиран от #20, #35

  • 18 Ццц

    20 4 Отговор

    До коментар #11 от "Водата за рибката ти незнам свършва ли":

    Знаем, знаем. Всичко свършва от година насам и все ги тряскат отломки от свършилите. Нали това чакат - да свърши и да огладнеят руснаците, че да изгонят Путин. Да, ама мандата изтече, а Путин го не гонят. Китай, за разлика от САЩ каза, че е неутрален и е неутрален. А на САЩ, макар и да нямат нищо общо с война, им остана само един коз за обръщане на войната - ядрено оръжие. И да припомня, че санкционирана Русия трябаше да е фалирала, но произвежда в пъти повече от държавите, на които разчиташ да я победят. Ако бях толкова лъган, нямаше да се ловя така лесно на всяка измама. Като рибка, нали така? 🤣
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ццц

    20 3 Отговор

    До коментар #17 от "Вижда,ли се":

    Да сър, видя се. Точно за 3 дни. Дрогата отиде на преговори да хленчи. Разкрачи се и обеща всичко, само да го оставят да си носи селските дрешки на спокойствие. Руснаците се върнаха, а едно самоходно бостанско плашило от Лондон обеща чудеса и дрогата се отметна. За това сега "не иска преговори". Знае, че никой не обича палячовците, но палячовците - лъжци направо ги мразят. Това при Киев беше другата "победа" нали? 🤣🤣🤣 До сега и двете велики победи на хохундерите са когато няма враг, който да ги бие насреща. Когато има, великите победи се ограничават до две махали. Но пък поне 10 пъти ги превзеха. Според Маляр и другите мъжки ку...и
  • 21 само питам

    19 4 Отговор
    Какво стана с контранастъплението? В Москва ли са? Русия на кои държави я разделихте? Зеления наркоман ли е президент на Русия?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Руски, Английски, Испански

    5 9 Отговор

    До коментар #19 от "До 14 от говор":

    знам перфектно. Десет милиона няма. Има 5 милиона избягали за да не ги убият нашествениците. Болшинството са майки с деца. Изббягали от русия от началото на войната има 10 милиона, които не искат да умират на чужда земя, заради един лyд.

    Коментиран от #30

  • 25 Опааа

    14 0 Отговор
    “…в размер на 650 канадски долара (452 милиона евро)”🤦‍♂️ Много скъп този канадски долар вееее Шумоооов!
  • 26 това зомби

    12 4 Отговор
    ги набикаля като касичка.
    И всички нации са му длъжни да се ръсят за
    глупостта че вярва на световните терористи САЩ.
    Но един ден златото ще свърши...
  • 27 Вярно е

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    ВТАРАЯ Е УНИЩОЖЕНА И СЕГА В ДОМБАС СА ПЕТА ОСМА ДВАДЕСЕТ И ШЕСТА ТРИНАЙСТА И ОЩЕ НЯКОЛКО РУСКИ АРМИИ НЕ ЗНАМ КОЛКО СТОТИН ХИЛЯДИ ТА СЛАВА НА КОМИКА
  • 28 Касапин

    7 2 Отговор
    ТОВА Е СВО ВОЙНАТА ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛА НО ПОДКРЕПА ЩЕ Е НУЖНА МАКАР И ЗА КРАТКО
  • 29 Зеля и педи

    8 1 Отговор
    Лика прилика
  • 30 ВЯРВАМ ТИ

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "Руски, Английски, Испански":

    АМА ЩО ТОГАВА МОБИЛИЗИРАТ ЖЕНИ МЪЖЕ 50+ И ЛОВЯТ ДРУГИТЕ ПО КЪРА МАЙ ТРЯБВА ДА НАУЧИШ И УКРАИНСКИ
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дрън дрън та пляс

    7 0 Отговор
    С колко милярда се прибра джуджака слет това турне?
  • 33 А нашата позната

    4 0 Отговор
    КовидПачавраШумов се моли да доживее края на войната.
  • 34 Просякът,

    4 0 Отговор
    започна да МОЛИ, точно както си му е редът. Какво стана с императивите?!
  • 35 Нцъ,

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Вижда,ли се":

    но се вижда края на Зеленски на хоризонта. Можеш ли да осмисляш текст?
  • 36 койчо от койнаре

    4 0 Отговор
    На просяка , края му е близко . Има една поговорка , който не целувал ръла целувал г-з .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 За протокола

    1 0 Отговор
    Колкото и да се милваха тези двамата слуги на злото се случват необратими неща:
    ""Политиката на неограничена помощ на Киев закара Вашингтон в задънена улица." Това казва представителят на САЩ Майкъл Уолц от Флорида.
    Конгресменът републиканец Майкъл Уолц, който по-рано подкрепи помощта за Киев, разкритикува неясната стратегия на президента на САЩ Джо Байдън спрямо Украйна. Според него ръководителят на Белия дом е поставил американците в задънена улица, като е отказал да посочи продължителността на подкрепата за Въоръжените сили на Украйна.""
    „Ерата на карт бланш приключи“, каза конгресменът.
  • 39 Хайл 14/88

    1 0 Отговор
    Просяка с тениската
Новини по държави: