Last news in Fakti

24 Септември, 2023 04:17 780 0

Самоубийствен атентат с камион-бомба погуби поне 18 души в Сомалия

  • сомалия-
  • атентат-
  • загинали

Трагедията се е разиграла в град Беледуейн

Самоубийствен атентат с камион-бомба погуби поне 18 души в Сомалия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС-архив

Най-малко 16 души бяха убити при самоубийствен атентат с камион бомба в град Беледуейн, Югоизточна Сомалия, съобщиха полицията и очевидци, цитирани от ДПА и БТА.

Сред убитите има както цивилни, така и полицейски служители, съобщи полицията. Експлозията на бомбата, установена в камион, е причинила значителни щети на околните търговски сгради и училища, което означава, че броят на загиналите може да нарасне. По данни на полицията броят на ранените е най-малко 30 души.

Мишената на атаката в столицата на област Хиран засега не е известна. Наблизо има пропускателен пункт за събиране на пътни такси от шофьори на камиони, посочва ДПА.

Засега никой не е поел отговорност за атаката. В миналото обаче подобни атентати са извършвани от джихадистката групировка "Аш Шабаб".

Групировката "Аш Шабаб" контролира части от източноафриканската държава от години, особено на юг, където тази милиция упражнява контрол над обширни територии, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА