Last news in Fakti

24 Септември, 2023 05:00 1 055 2

Венецуела завърши първия етап от възстановяването на контрола върху затворническата си система

  • венецуела-
  • затворническа система

Това отчете вътрешният министър Ремихао Себалос

Венецуела завърши първия етап от възстановяването на контрола върху затворническата си система - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Венецуела завърши първия етап от възстановяването на контрола върху затворническата си система, заяви министърът на вътрешните работи Ремихио Себалос, цитиран от Ройтерс и БТА.

Той направи това изявление в затвора Арагуа край Токорон, само няколко дни след като силите за сигурност превзеха затвора, станал известен с факта, че се управлява от затворници.

Затворът е разполагал с ресторанти, барове и дори открити плувни басейни, наред с други екстри, и според венецуелското правителство е бил оперативен център на страховитата престъпна банда "Трен де Арагуа". Бандата е отговорна за убийства, трафик на наркотици и отвличания, наред с други престъпления, твърди правителството.

В затвора са били настанени 1600 затворници, казва Себалос, като добавя, че повечето от тях вече са преместени в други затвори в страната. Властите също така са заловили около 88 членове на бандата, избягали по време на нахлуването на силите за сигурност, осъществено в сряда.

"Това е дългосрочна операция", заяви Себалос пред журналисти, като добави, че властите ще продължат да издирват хора, заподозрени в принадлежност към бандата. След рейда "Трен де Арагуа" е била напълно разформирована, добави Себалос, без да дава повече обяснения.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РОДОЛЮБЕЦ

    2 2 Отговор
    Братя и сестри, от много-окрадения български народ. Сърцето ми се къса от станалото ни вече жестоко разделение– комунисти, анти-комунисти, русофили и русофоби . А как са се разбрали комунистите и демократите в Швеция, например ? С УМ И ЛОГИКА .

    Да национализираме средствата за производство, за да постигнем красивия девиз на комунизма : “ОТ ВСЕКИГО СПОРЕД СПОСОБНОСТИТЕ, НА ВСЕКИМУ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ !“

    Но в Източна Европа с национализирането на средствата за производство не постигнахме много .

    В Скандинавия направиха друго ! Средствата за прозводство си останаха частни, но национализираха ... печалбите / доходите от тях, с една умна прогресивна данъчна скала , и парите от по-високите данъци отиват точно за „НА ВСЕКИМУ (по-сиромах, по-болен) СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ“, а оставянето в частни ръце, та да не не губят интерес от средствата си за производство , води до изпълнението на първата част от комунистическия девиз „ОТ ВСЕКИГО СПОРЕД СПОСОБНОСТИТЕ“ , от тези по-богати / или по-способни хора .

    И като властта е в ръцете на порядъчни хора, парите от по-високите данъци не се крадат от властниците, а с тях доста добре се постига „НА ВСЕКИМУ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ“ .

    А, ако властта е в ръцете на крадци, то дали ще са държавна собственост предприятията или частни – все тая, парите и в двата случая се крадат .

    ТА ВЪПРОС № 1 ВИНАГИ Е БИЛ ТОЗИ ЗА ВЛАСТТА . В чии ръце ще е тя . В ръцете на народа или в ръцете на грабителите на народа .

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.