Last news in Fakti

26 Септември, 2023 04:40 1 538 5

Бизнесменът Игор Коломойски остава под стража в Украйна

  • игор коломойски-
  • украйна-
  • арест-
  • съд

Срещу него се води дело за присвояване на над половин милиард гривни от "ПриватБанк"

Бизнесменът Игор Коломойски остава под стража в Украйна  - 1
Снимка: БГНЕС

Киевският апелативен съд отхвърли жалбата срещу налагането на бизнесмена Игор Коломойски на мярка за неотклонение задържане под стража с възможност за освобождаване под гаранция по дело за присвояване на над половин милиард гривни от "ПриватБанк", предаде Укринформ, цитирана от БТА.

Апелативният съд в Киев потвърди мярката за неотклонение, наложена срещу Коломойски, под формата на задържане под стража с възможност за освобождаване под гаранция, става ясно от излъчен запис на съдебното заседание. Разследването твърди, че през 2013-2014 г. Коломойски незаконно е присвоил 5,8 млрд. гривни от "ПриватБанк", като фиктивно е внесъл пари в касата.

На 2 септември на Коломойски бяха повдигнати обвинения за измама и пране на пари, към които по-късно бяха добавени още три обвинения. Според разследването между 2013 г. и 2020 г. бизнесменът е изнесъл в чужбина над 13 млн. долара, като е използвал инфраструктурата на контролирани банкови институции, припомня ТАСС.

Съдът реши да го остави в ареста за два месеца с право да внесе гаранция в размер на около 13,8 млн. долара, която по-късно бе увеличена на 105,3 млн. долара.

На 8 септември Националното антикорупционно бюро на Украйна наложи временен запор върху активите на Коломойски за 48 часа и внесе искане за постоянен запор във Върховния антикорупционен съд. Съдът обаче не разгледа въпроса в необходимия срок, поради което делото за запор на активи беше прекратено.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тия ще

    7 2 Отговор
    започнат да се самоизяждат! Е, така е когато във властта нахълтат корумпирани до мозъка на костите си клоуни! Кой знае какво още ще направят за да покажат на света, че се "борят" срещу корупцията, а най-корумпираният, той и президент на тази "държава", ще излезе сух от водата...
  • 2 шалом алейкум

    3 1 Отговор
    гарван гарвану око не вади
  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    4 0 Отговор
    Борбата между клановете продължава .
  • 4 Змия

    2 0 Отговор
    Нали Коломойски създаде Зеленски сега отрочето надмина създателя си по корупция и иска да го унищожи зада не бъде доказано че синче на Коломолски ей единствения вариант е саздателия да унищожи творението си защото то е опасно за всички
  • 5 Мухаа,хаа!

    2 0 Отговор
    Коломоеца създаде Клоуна! Без неговата могъща,финансова инжекция, и до сега да играе скечове,в някое кабаре.Коломоеца контролираше с желязна ръка и личните си структури изборите.Но така става- Революцията изяжда децата си! Но 🤡 не трябва да забравя ,че това е мултимилиардер , и то- едноверец.Който за едно загубено евро,къса глави!
Новини по държави: