Last news in Fakti

28 Септември, 2023 05:53 2 388 9

Взрив и пожар край летището в Ташкент

  • узбекистан-
  • ташкент-
  • летище-
  • склад-
  • взрив-
  • пожар

Гори митнически склад, засега няма тежко ранени

Взрив и пожар край летището в Ташкент - 1
Снимка: Gazeta.uz

Силен взрив избухна в узбекистанската столица Ташкент, съобщи новинарският портал "Дарьо" тази сутрин и цитира информация от министерството на извънредните ситуации за избухнал склад в квартал близо до летището на града, предаде Ройтерс.

Полетите на Международно летище "Ташкент" излитат и кацат в обичаен режим, показват данни от сайта "Флайт Радар 24" (FlightRadar 24).

В 22,15 ч. по Гринуич към летците е издадено предупреждение, че една от пистите на летището ще бъде затворена за излитане и кацане между 02:00 и 07:00 ч. по Гринуич днес, но ще бъде осигурена част от нея за рулиране. Не се посочва причина.

Според публикация на "Дарьо" в социалните мрежи в министерството на извънредните ситуации е постъпил сигнал за пожар в един от складовете в местния градски квартал "Сергели", избухнал след силен взрив. Местната телевизия "Нова 24" съобщи, че става дума за експлозия в митнически склад, посочва Франс прес.

На мястото са пристигнали аварийно-спасителни и противопожарни екипи, които в момента гасят огъня, се допълва в публикацията. Засега няма данни за жертви, съобщава се само за неуточнен брой пострадали, откарани в болница.

"Към момента сред тях няма тежко ранени. Лекарите оказват цялата необходима медицинска помощ", заяви в социалната мрежа Телеграм министерството на здравеопазването и добави, че спешна медицинска помощ се оказва и на пострадали при пожара хора на местопроизшествието и в околните жилища.

Узбекистан е най-голямата по население от бившите централноазиатски съветски републики, а пожарите вследствие на остаряло оборудване и неспазване на стандартите за безопасност са често явление. Въпреки това инцидентите от такъв мащаб все още са рядкост, отбелязва Франс прес.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Феликс Дж

    7 1 Отговор
    Стар български трик от митниците.
  • 2 Кочо

    8 2 Отговор
    Пияният оператор вместо Баку, ударил Таш кент!
  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    10 4 Отговор
    ГЪБАТА Е ТАКАВА , ЧЕ ВСЕ ЕДНО СА ГРЪМНАЛИ
    ТУРСКИ ИЛИ ИЗРАЕЛСКИ ОРЪЖИЯ ЗА НЕНАЗОВАН ПАРТНЬОР НА ТУРЦИЯ И ИЗРАЕЛ ОТ БИВШИТЕ СЪВЕТСКИ РЕПУБЛИКИ
    . .....
    ГОВЕДАТА СЕ ОПИТВАТ ДА ИГРАЯТ В ЗАДНИЯ ДВОР НА РУСИЯ , ИРАН И КИТАЙ :))
  • 4 Креплахистан

    11 3 Отговор
    След "разпадането" на СССР, повечето малки независими държави са много много зле. Или има диктатура или продажно прозападно правителство, а някои воюват помежду си, което би било немислимо в СССР.

    Коментиран от #5

  • 5 българин

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Креплахистан":

    това за продажното правителство ми хареса сещам се за една друга държава

    Коментиран от #6

  • 6 Да, очевидно става дума за Просия

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "българин":

    и фашистките сатаникски кремлянци, продали се за власт и денги на Сатаната. Анатема не поповете с пагони!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 пенко

    1 0 Отговор
    АТАКУВАЙТЕ РЕЦИПРОЧНО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ !!!!!!! УЗБЕКИТЕ СА НАЯСНО КАКВО ИМАМ ПРЕДВИД !