Last news in Fakti

29 Септември, 2023 20:33 2 122 12

Разследването продължава! Всички задържани по "Катаргейт" са на свобода

  • ева кайли-
  • франческо джорджи-
  • катар-
  • катаргейт-
  • европейски парламент

При претърсването на дома на Ева Кайли и Франческо Джорджи, както и в куфар на бащата на Кайли, полицията откри около 1,5 милиона евро в брой

Разследването продължава! Всички задържани по "Катаргейт" са на свобода - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белгийската прокуратура потвърди, че днес е бил освободен основният обвиняем по делото, станало известно като "Катаргейт", съобщиха местни медии. Бившият евродепутат Антонио Панцери, който бе обвинен за ръководител на организирана престъпна група и стана прокурорски свидетел, е бил пуснат от ареста, но без право да напуска Белгия, информира БТА.

По-рано властите освободиха и останалите обвиняеми, сред които евродепутите Марк Тарабела, Андреа Коцолино и бившия зам.-председател на Европейския парламент Ева Кайли. Всички те, както и партньорът на Кайли Франческо Джорджи, са разследвани за лобизъм в полза на Катар и Мароко. Според следователите престъпната група в ЕП е извършвала дейности за оказване на влияние при вземането на политически решения, свързани с посочените държави.

Условие за освобождаването на Панцери е той да не се свързва с останалите обвиняеми. До днешното решение Панцери е бил под домашен арест и с гривна за електронно проследяване. Медиите отбелязват, че в показанията си той твърди за подготвян подкуп за Тарабела от 250 хиляди евро.

При претърсването на дома на Кайли и Джорджи, както и в куфар на бащата на Кайли, полицията откри около 1,5 милиона евро в брой.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    20 0 Отговор
    Абе кВо става с едни ваксини още ли я бавят Урсулата пред нея тия от Катаргейт са като юноши бледи.
  • 2 ЕС омерта

    17 0 Отговор
    Гарван гарвану око не вади!
  • 3 ХАХАХА

    16 0 Отговор
    И ще останат на свобода ,както нашите "убавци" обрали цяла България за 34 години ,ама то нали оттам са се учили ,еле харвадите направо са пили от извора. ХАХАХА, бели държави ,ХАХАХА цивилизования свят! ХАХАХА европейска интеграция !
  • 4 Урюрвкос

    8 1 Отговор
    само в България има корупция а в щаба на ЕС му казват услуга за услуга
  • 5 Българин

    17 0 Отговор
    Чудесна статия! Прекрасно напомняне за неосъзнатите хора, че демокрация не съществува. А другите, които си мислят, че я има, са неизлечимо болни. Могат да си вярват...
  • 6 Спецназ

    11 0 Отговор
    Намерил си мошеник с 2 милиона незаконни и
    след 2 месеца арест вкъщи го пускаш...

    да си харчи с кеф другите 10 мил. , които не си намерил!

    Демокрация, Баце! Ето ги и нашите западни "партньори"- УБАВЦИ!

    Не вземат ли?? ТИЯ ЛИ НЕ СА ВЗЕЛИ?/ ААА...:)))
  • 7 Мафията

    11 0 Отговор
    моше ни ците командват в Европа начело с Урсула веш тицата
  • 8 Българин

    10 0 Отговор
    Всички знаем /без шепата наивни джендъри жълтопаветници/, че ЕС е ОПГ!
  • 9 гарван гарвану...

    8 0 Отговор
    Обикновени престъпници
  • 10 Гост

    7 1 Отговор
    Всички облечени във власт КРАДАТ, като почнеш от европата, минеш през нас, та чааак до зеления, койро е във война, вссссичко КРАДЕ, доказателствата са налице!

    Коментиран от #11

  • 11 Обаче

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Викаш Руснака не пипа!

    Коментиран от #12

  • 12 Пилотът Гошу

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Обаче":

    Кво ти дреме за руснака? Нали в цивилизацията уж дойдохме? Нали ЕС, всекиму според заслугите, честност и тн? Нали корупция няма? Хем тъй, хем инак? Същото блато е навсякъде, даже нашите бледнеят пред корупцията, която се шири в западните страни. Бедна ти е фантазията.... Нашите, а даже и руснаците, са като деца от детската градина пред западните си еквиваленти ...
Новини по държави: