Last news in Fakti

29 Септември, 2023 22:33 1 150 3

Есенни порои! Проливни дъждове наводниха метрото в Ню Йорк

  • ню йорк-
  • наводнение-
  • метро-
  • сащ

Около 18 млн. души в района на Ню Йорк и в други големи градове по Източното крайбрежие получиха предупреждения и препоръки за наводнения от страна на метеорологичната служба

Есенни порои! Проливни дъждове наводниха метрото в Ню Йорк  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Проливни дъждове след седмица на обилни валежи предизвикаха днес внезапни наводнения в Ню Йорк, нарушавайки работата на метрото в най-населения град в САЩ и превръщайки много от улиците в малки реки, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Преместете се на по-високо място сега. Действайте бързо, за да защитите живота си", се казва в препоръка на Националната метеорологична служба, публикувана на нейния уебсайт.

Екстремните валежи накараха губернаторката на Ню Йорк Кати Хокъл да обяви извънредно положение за Ню Йорк, Лонг Айлънд и долината на река Хъдсън.

"Моля, вземете мерки, за да останете в безопасност и не забравяйте никога да не се опитвате да пътувате по наводнени пътища", каза тя в съобщение, публикувано в социалната платформа "Екс".

Около 18 млн. души в района на Ню Йорк и в други големи градове по Източното крайбрежие получиха предупреждения и препоръки за наводнения от страна на метеорологичната служба.

Снимки и видеоматериали показаха наводнени квартални улици и подлези в Ню Йорк, което наруши сутрешния трафик на милиони пътници.

По данни на Столичната транспортна агенция наводненията са довели до сериозни смущения в работата на метрото в града и на крайградската железница. Движението по някои от линиите на метрото беше напълно спряно.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснаците и китайците

    9 0 Отговор
    са виновни
  • 2 Йорго

    9 0 Отговор
    България я оправихте ?! Дреме ми за памперсите ! Платени мишки !
  • 3 Хубава новина !

    8 0 Отговор
    Америка е в пълен колапс! Опитали са се да пуснат бързо скоростен дизелов влак, с максимална скорост 200км/ч или се е разбил!
    Жалка работа!😜🤪🤡