Last news in Fakti

30 Септември, 2023 03:46 1 083 8

Лондон праща батальон войници на разположение на НАТО в Косово

  • косово-
  • нато-
  • войници

Това са между 500 и 650 бойци

Лондон праща батальон войници на разположение на НАТО в Косово - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Както ФАКТИ писа вчера, позовавайки се на БТА, НАТО изрази готовност да засили военното си присъствие в Косово за справяне с настоящата ситуация

В свое изявление алиансът даде да се разбере, че е разрешил разполагането на допълнителни сили. Той не уточни колко точно войници и от кои държави може да бъдат изпратени и евентуално кога, отбелязва Ройтерс.

Британското министерство на отбраната обаче съобщи по-късно, че е предоставило на разположение на силите на НАТО в Косово КейФОР един батальон - тоест между 500 и 650 военни, отбелязва Франс прес.

Представител на НАТО, пожелал анонимност, припомни, че КейФОР вече увеличиха присъствието с в Косово през май, когато там бяха разположени около 500 турски войници. След това те бяха заменени от български и гръцки сили, добави той.

Цитираният източник от НАТО подчерта, че КейФОР са готови да направят "допълнителни корекции", ако е необходимо, за да могат да изпълнят своя мироопазващ мандат в Косово.

Ситуацията в Косово е изключително напрегната от 24 септември, когато група въоръжени сърби нападнаха силите на косовската полиция в северното село Банска. При атаката бе убит косовският полицай Африм Буняку, а в последвалата престрелка загинаха трима от нападателите.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    17 2 Отговор
    Значи за Нато и САЩ сега трябва да има санкции!
  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    21 2 Отговор
    ТУРЦИ И БРИТАНЦИ
    ПАК ЩЕ КОЛЯТ БАЛКАНСКИТЕ ХРИСТИЯНИ
    ....
    МРЪСНИ СА МНОГО !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А бе

    14 2 Отговор
    помним на летището в прищина през 2007а кво се случи с храбрите британски натовци,и оттогава им викат ушати тюлени

    Коментиран от #7

  • 6 дядото

    6 1 Отговор
    на тези от нато в косово им трябва само дивизията на генерал вазов.помните ли велики западни военни,помните ли си и срама и некадърността.
  • 7 Албанец ама реалиста моля

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "А бе":

    Да да много добре помним случката на летището във Прищина ,но маи беше 1999 а не 2007.
    Тогава руските войници ОД Босна се втурнаха да идват на Косово , да наместиха се на летището ,имаше много ама много напрежение, вс мина добре и после какво стана, почнаха същите войници да продават всичко само и само да взимат някви пари и да се напият.
    Когато се говори за тези войници-руски веднага се сещаш за проблемите кражбите изцепките извършени ОД тях.Просто нямаше седмица без новина че някои руски войник е извършил нещо нередно.
    Хитът беше когато пиян руски войник разбива стаклото на магазин за булченски рокли влиза вътре и се намотава със декорации и се изпитва да облече роклята ,на сутринта сопсвеника на магазина отваря магазина а войника хъка полуоблечен със рокля и украсен със декорации.
    Накрая световна сила се върна откаде е дошла без пока върна се също без молба за напускане на страната.
  • 8 ФАКТ

    0 0 Отговор
    ВРЕМЕ Е НАТО ДА НАПРАВИ КАТО РУСИЯ ..ДА ХВАНЕ И ДА "ДЕНАЦИФИЦИРА" С ДВЕ ДУМИ ДА ЗАВЗЕМЕ ТЕРИТОРИИТЕ НА СЪРБИЯ И КОСОВО..ДА ИЗТРЕБИ ВСИЧКИ СЪРБИ ЗАЩОТО ТЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СА СИ РУСКИ ДРУГАРЧЕТА..ДА УНИЩОЖАТ ВСИЧКИ И ДА СИ ПРИСВОЯТ ТЕРИТОРИИТЕ ИМ ..СЛЕД ТОВА ДА ГИ ОБЯВАТ ЗА АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ..,,И ЕТО САЩ ЩЕ СИ ИМА ЩАТ И В ЕВРОПА..И ВСИЧКО Е ТОЧНО..,,ТОГАВА И РУСОФИЛИТЕ ЩЕ СА ДОВОЛНИ ..ПО СЪЩАТА ЛОГИКА ПО КОЯТО СЕ РАДАВАТ И ЗА ПРЕВЗЕМАНЕТО НА ТЕРИТОРИИ НА УКРАЙНА...ЩОМ СЕ КЕФЯТ НА РУСИЯ ЧЕ ПРИСВОЯВАТ ТЕРИТОРИИ ОТ УКРАЙНА..ЩЕ СЕ РАДВАТ И ЧЕ АМЕРИКА ЩЕ СИ ПРИСВОИ СЪРБИЯ..,,ТАКА Е ЧЕСТНО ..А БАРАБАР С СЪРБИЯ МОЖЕ ДА СИ ПРИСВОЯТ И УНГАРИЯ КОЯТО СЪЩО СИ Е РУСКА ЛЮБОВНИЦА..А БЕ ВСЯКА ДЪРЖАВА ВЕВРОПА С РУСКИ НАКЛОННОСТИ ИМ ВЗЕМАТ ТЕРИТОРИИ..И РУСИЯ И АМЕРИКА СА КВИТ....РУСИЯ ЗАВЗЕМА УКРАЙНА АМЕРИКА 3-4 РУСОФИЛСКИ ДРЖАВИ..И ГОТОВО..НИКОЙ НЯМА ДА СЕ СЪРДИ НА ДРУГИЯ..