Last news in Fakti

30 Септември, 2023 08:19 9 889 20

Русия препоръча на авиокомпаниите си да не извършват полети зад граница с лизингови самолети поради риск от ареста им

  • русия-
  • самолети

Препоръката не се отнася за полети до Беларус и Турция

Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия препоръча на авиокомпаниите да не извършват полети зад граница със самолети на Държавната транспортна лизингова компания (STLC) поради риск от ареста им, пише Интерфакс, позовавайки се на източник от авиационната индустрия.

„Решението е взето поради риска от изземване на самолети на чуждестранни дъщерни дружества на Държавната транспортна лизингова компания, които са в процедура по несъстоятелност“, отбеляза събеседникът на агенцията. Препоръката е в сила от днес "до специално решение" на Федералната агенция за въздушен транспорт и не се отнася за полети до Беларус и Турция, добави източникът.

Държавната транспортна лизингова компания по-късно заяви, че е предупредила авиокомпаниите за рисковете от полетите на своите самолети в чужбина и им е предложила да сключат договори с руско юридическо лице.

"Компанията изпрати на въздушните превозвачи предварително дългосрочни лизингови споразумения с руското юридическо лице - АД Държавна транспортна лизингова компания. Контрагентите бяха уведомени за рисковете от използване на флота извън руската правна рамка", каза представител на Държавната транспортна лизингова компания . Според нея компанията очаква скорошно „сключване на нови договори за осигуряване на безопасна експлоатация на самолетите по всички налични маршрути“.

От авиокомпанията S7 казаха пред RBC, че очакват разрешение от руските власти за изпълнение на някои международни полети, но засега полетите се отлагат. Заминаванията на забавени преди това полети на S7 от Иркутск до Банкок, от Новосибирск до Дубай и от Москва до Ургенч са отложени до 00:00 ч. на 30 септември московско време.

Аерофлот, коментирайки ограниченията за полети в чужбина на самолети, договорени с Държавната транспортна лизингова компания, каза на Интерфакс, че „съществуващият флот е достатъчен за непрекъснато изпълнение на планираната програма за полети до всички международни дестинации“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Урюрвкос

    29 1 Отговор
    този самолет на снимката е със двигател Rolls-Royce
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Просто съвет

    38 9 Отговор
    Два еърбъса кацнаха вече в нивите

    Би следвало да препоръчат да не ги ползват изобщо

    Коментиран от #5, #7, #20

  • 5 Ами че

    15 17 Отговор

    До коментар #4 от "Просто съвет":

    еърбъсите кацат където си искат даже и в Хъдзън ривър

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Русофил

    27 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ами че":

    То и Луна 24 твърдо кацна на Луната ама нейсе.
  • 7 Таки Брашнаров

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Просто съвет":

    То нещо като не се поддържа и каца у нивите .... я не пипвай не по колата ти 2 години да видиме дали и тя няма да свърши у хамбара
  • 8 Капитан Съли

    12 9 Отговор

    До коментар #5 от "Ами че":

    В река Хъдзън кацат бойнг 777..там имат летище

    Коментиран от #11, #18

  • 9 ЛЕВИТАН

    36 8 Отговор
    ОТ ВСИЧКО ТОВА РАЗБРАХ ,ЧЕ СЕГА РУСНАЦИТЕ СА СТАНАЛИ И КРАДЦИ НА ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТИ?НАЛИ КАЗВАТ,ЧЕ ЗАПАДНОТО Е НЕКАЧЕСТВЕНО И ЛОШО? НО НЕ ГИ СМЕНЯТ С ТЕХНИ?

    Коментиран от #12

  • 10 аве

    16 3 Отговор
    като им гледам "дестинациите"... да си фърчат.
  • 11 мъ да

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Капитан Съли":

    Щото в калта на Калининград не кацат.
  • 12 Игор

    0 8 Отговор

    До коментар #9 от "ЛЕВИТАН":

    Много питаш ти.

    Коментиран от #13

  • 13 ЛЕВИТАН

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "Игор":

    ЗАЩО ЗАБРАНЕНО ЛИ Е? И АКО Е ,ОТ КОЙ ТОЧНО?
  • 14 Ха ха ха

    21 8 Отговор
    Руснаците са крадци на самолети. Няма обслужване и резервни части, не се знае къде ще падат.
  • 15 Ветеран от Протеста

    17 4 Отговор
    И за България не важи - тука посрещат руските самолети с хляб ,шарена сол и народни носии на червено килимче с петолъчки...
  • 16 Антикомунист

    14 9 Отговор
    Дане се притесняват толкова, те ще си ги прихванат от 300та милиарда и останалото на Украйна.......ха, ха хаааааа. С просташката им " специална операция" толкова. След това целия свят ще помогне на Украйна а те пак в к.......та......
  • 17 Бурундук

    14 5 Отговор
    Много ясно, нали московските мрши ги откраднаха миналата година от собствениците...
  • 18 БГА Балкан

    15 5 Отговор

    До коментар #8 от "Капитан Съли":

    А онзи ден москалите като кацнаха у една кална нива до Ростов, а?! Я да бегаш кремлинската подлога!
  • 19 Болярин

    8 5 Отговор
    За некоректни боклуци и измамници, какво ! Да им предложат още възможности за престъпни далавери, или ... Да си седят в кочината и да си хвърлят до Сибир !!!
  • 20 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Просто съвет":

    Те са били на по една бутилка водка
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания