Last news in Fakti

30 Септември, 2023 21:11 4 878 146

Захарова: Блинкен излъга, че сме забравили Бабий Яр, дано живее колкото нациста Гунко, за да го е срам

  • антъни блинкен-
  • мария захарова-
  • бабий яр-
  • холокост

Какво ли би казал днес баща му, минал през няколко нацистки лагера, попита говорителят на руското МВнР

"Антъни Блинкен си позволи да излъже за една от най-ужасните трагедии на Втората световна война: екзекуцията на цивилното население на съветски Киев на 29-30 септември 1941 г. в района Бабий Яр", заяви говорителят на МВнР на Русия Мария Захарова.

по-рано държавният секретар на САЩ публикува кратко изявление, в което заяви следното: "Преди 82 години нацистите убиха 34 хиляди евреи в Бабий Яр. Руснаците погребаха тази история, за да може днес правителството на Путин да оправдае руската агресия срещу Украйна. САЩ се ангажират със справедливост за оцелелите от Холокоста и носене на отговорност за зверствата".

Захарова: Блинкен излъга, че сме забравили Бабий Яр, дано живее колкото нациста Гунко, за да го е срам

Отговорът на Захарова не закъсня. Ето и останалата част от изложението ѝ, публикувано в нейния Телеграм канал:

"Тогава нацистите, окупирали територията на града, започнаха „прочистващи“ операции. В рамките на няколко дни бяха убити десетки хиляди евреи, цигани и съветски военнопленници. Само на 29-30 септември немските фашисти брутално унищожиха 34 хиляди души - точно това си спомни Блинкен, цинично лъжейки за спомена за тази трагедия в СССР и „забравяйки“, че екзекуциите продължават чак до освобождаването на Киев от Червената армия през ноември 1943 г.

Помним всички - десетки хиляди хора от "неарийски произход", партизани и затворници - всички онези, които нацистите осъдиха на смърт и чиито останки намериха убежище в района на Бабий Яр. Всички, които дадоха живота си. Всеки, станал жертва на германската идея за превъзходство. Тези, които не доживяха да видят освобождението на столицата на Украинската ССР от съветските войници.

Най-откровената лъжа на американския държавен секретар се съдържа в чудовищната с невежеството и цинизма си фраза: „Съветите погребаха (тоест премълчаха) тази история“.

Никоя друга страна в света не е обвинявала така последователно националсоциализма за престъпленията на Холокоста, както Съветския съюз.

Може би все още има свестни хора в Държавния департамент, които могат да предадат следната информация на Блинкен.

Още през март 1945 г., дори преди Победата, беше издадена резолюция на Съвета на народните комисари на Украинската ССР и Централния комитет на Комунистическата партия на Украйна № 378 „За изграждането на монументален паметник на мястото на Бабин Яр“ прието, в съответствие с което започна работа по създаването на парк и инсталирането на паметник на мястото за погребение на жертвите на нацистките окупатори. Открит е на 2 юли 1976 г. на територията, по-късно наречена Национален историко-мемориален резерват "Бабий Яр" в Киев.

Захарова: Блинкен излъга, че сме забравили Бабий Яр, дано живее колкото нациста Гунко, за да го е срам

За съветския народ Бабий Яр беше същата кървяща рана като Хатин, Треблинка или Аушвиц, освободени от съветския войник. На тази трагедия са посветили произведенията си национално известни и признати творци: съветският писател Анатолий Кузнецов (романът "Бабин Яр", 1966), режисьорът Марк Донской (филмът "Непокорените", 1945), композиторът Дмитрий Шостакович (симфония "Реквием за Бабий Яр" , 1962 г.).

Как Блинкен имаше дързостта да напише, че не помним миналото, и то на годишнината от трагедията! От друга страна, какво искаме от американския държавен секретар, който миналата година беше обявен от израелско издание за един от най-влиятелните евреи в света, но който не намери думи да осъди почитането на един нацист в Канадския парламент? Какво искаме всички ние от държавния секретар на САЩ, който дава заповеди да се финансира нацисткият режим в Киев, прославил колаборационистите Бандера и Шухевич? Какво искаме от държавния секретар на САЩ, който нареди да се гласува против резолюцията на Общото събрание на ООН, осъждаща неонацизма, расизма и ксенофобията?

Не искаме нищо, освен едно – всеки, който лъже на подобни теми, да живее колкото нациста Гунко, за да се изправи пред срама си в собственото си съзнание и в семейния си кръг.

P.S. Доведеният баща на Блинкен, Самуел Пизар, преминава през няколко лагера на смъртта, вкл. Аушвиц и Дахау, успява да оцелее и до края на живота си припомня с благодарност ролята на СССР и приноса на съветския войник за Победата над нацизма. Ето неговия почти пророчески цитат от интервю за РИА Новости през 2010 г.:

"Ние, оцелелите от Холокоста, преминали през Аушвиц, изчезваме един след друг. Много скоро ние, преките свидетели на тази катастрофа, няма да ни има. И историята ще говори с безличния глас на романисти, изследователи и в най-добрия случай историци - Помните ли стихотворението на Евтушенко "Над Бабин Яр няма паметници"? Шостакович написа 13-та симфония, наречена "Бабин Яр". В най-лошия - с гласа на демагозите, фалшификатори, тези, които казват, че Холокостът никога не е съществувал."

Чудя се какво би казал днес за лъжите на доведения си син...", завършва Захарова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маша

    24 126 Отговор
    пак е терпентин и бояришник!!!

    🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #9, #138

  • 2 Отец Дионисий

    65 21 Отговор
    Хазарите отмъщават на Русия че бяха прогонени за човешките жертвоприношения.
  • 3 любител

    101 13 Отговор
    абе ми то и на блинчо му е простено да забавя явно и той има деменция като бай дрън. хахаха.

    Коментиран от #121, #122, #123

  • 4 Те не се

    79 14 Отговор
    Разбират с него. Сега иска Косово да унищожи сръбските българчета в Косово. Жалка работа е . Но такава му е работата. Блинкен е .
  • 5 Майна

    60 10 Отговор
    Та ,,Пролетта на Хитлер,,, така е озаглавена статия от американска медия..
    Исторически свързани с нацистите:
    ,,Още преди Хитлер да дойде на власт, неговите възгледи бяха одобрени в чужбина от водещи индустриалци; като американския магнат Irénée du Pont, привърженик на расовото превъзходство и до 1925 г. президент на мултинационалната химическа компания DuPont; и Хенри Форд , основател на Ford Motor Company, яростен антисемит, който в началото на 1920 г. написа „Международният евреин: Световният проблем“.

    Редица бизнес магнати в Америка са били открити антисемити и изказванията на Хитлер срещу предполагаемия еврейски проблем срещат тяхното одобрение. Всъщност писанията на Форд изглежда са повлияли на Хитлер и други нацисти като Балдур фон Ширах , бъдещ ръководител на Хитлеровата младеж. На процеса в Нюрнберг през май 1946 г. фон Ширах каза, че е прочел горната работа на Форд „и е станал антисемит.

    Коментиран от #127

  • 6 В Канада блимкин

    40 7 Отговор
    Крие неонацита . След войната ги изтребваха с операции и евреите, заради геноцида. Сега ще почнат нацистите да изчезват . Израел ги мрази .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Майна

    58 8 Отговор
    До 1933 г. нацистите получават средства не само чрез германския бизнес, но и от инвестиции, пристигащи отвъд Атлантика. New York Herald Tribune съобщава на 31 юли 1941 г., че фирмата на Уолстрийт, Union Banking Corporation, която управлява американският банкер Прескот Буш , е изпратила през 1933 г. 3 милиона долара на нацистката партия. Това наистина е същият Прескот Буш, който беше бащата на Джордж Х. У. Буш и дядо на Джордж У. Буш , като и двамата по-късно станаха президенти.

    Коментиран от #42

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Просто човек

    17 59 Отговор
    Маре, оди удари една водка...или оближи една ягодка...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 След като

    74 9 Отговор
    Зеленски възторжено аплодира есесовеца Хунко задайте си въпроса,кой е фашист наркомана Зеленски или Путин
  • 13 След като

    51 9 Отговор
    Зеленски възторжено аплодира есесовеца Хунко задайте си въпроса,кой е фашист наркомана Зеленски или Путин

    Коментиран от #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Георги Сава Раковски

    24 79 Отговор
    Мария забравя че няма вече съветски народ. Има украински и руски народи. Бабин Яр е в Украйна, и следователно Машка няма какво да плаче на чужд гроб...Да отиде да оплаче гробовете на безсмислено загиналите в Украйна руснаци в името на руския империализъм.
    Сега кой и фашист, Мария?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Браво!

    66 13 Отговор
    Какво друго да кажа,който го може,го може! Мария Захарова-перфектна!А за шушу мигата Блинкен,той е евреин колкото и пасито!И друго,да не забравяме че е американец,което значит@п!
  • 19 Тото

    39 8 Отговор
    Пълно унищожение и заличаване на краварската нация от лицето на земята !!!!!!
  • 20 Още по-лошо!

    52 7 Отговор

    До коментар #13 от "След като":

    Гинко го аплодира освен Зсленски,а и целият Канадски Парламент...!
  • 21 Хахахаха

    15 59 Отговор
    Те рашагите всъщност и забравиха, кой им помогна във войната с Ленд Лийза и леко го прескачат този въпрос, като се пишат че сами са воювали и спечелили.

    Коментиран от #32

  • 22 среднощен

    51 9 Отговор
    "...Чудя се какво би казал днес за лъжите на доведения си син...", завършва Захарова...";

    С това "круше" Захарова направо "изби зъбите" на Блинкен... Макар че, "доведеният син" не е като "родния" - ако това можа да бъде някакво извинение...

    Коментиран от #29, #36, #101

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Международен трибунал за Нац-Раши'стите

    11 39 Отговор
    В Кремля! Публични Екзекуции за Монголоидния Хопофизен Фюрер и Нац- Комунистическата паплач!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Майна

    10 6 Отговор
    Не бъркайте, ха зарите, ци онисти с истинските юдеи..
    Хаза рите приемат ю деизма в опит да се спаси затриването им заради небивалия едн ополов мъжки ,,разв рат,,..
    Холокоста е еврейска дума и означава ,,жерт воприношение,,..
  • 28 Кифла

    3 17 Отговор
    КУКУРУГУУУУ
  • 29 Механик

    13 39 Отговор

    До коментар #22 от "среднощен":

    Дали? )))) Това което правят Пусик и фашистки Кремъл ,надвишава стократно онова на Национал-Социалистите на Хитлер. Още повече че Нац.-Социалистите и Нац-Комунистите от СССР бяха СЪЮЗНИЦИ до 1941г.
    Факт

    Коментиран от #31, #41, #145

  • 30 авраам

    15 7 Отговор
    От евреин какво да очакваш

    Коментиран от #119

  • 31 Това е безспорен

    4 13 Отговор

    До коментар #29 от "Механик":

    Факт.
  • 32 фол

    19 5 Отговор

    До коментар #21 от "Хахахаха":

    Що плещиш глупости? С тея познания по история,по-добре затваряй плювалника

    Коментиран от #45

  • 33 инж. Ганчо Илков

    16 36 Отговор
    Остро казано и точно. Монументът говори, че Жертвите не са забравени. Но защо Руският Диктатор постъпва по начина на Нацистките Убийци? Кому са нужни Жертвите от Руската Агресия?. Какво, прави Руската Армия в чужда Територия, ако не смърт на Украински граждани - жени, деца, стари хора. Така ли се Възпроизвежда спомена на Жертвите от Нацизма, чрез повторение. Този път масовият Убиец е Руския Диктатор? Нацизм и Диктатура. Къде е Разликата?
  • 34 Маро,не извъртай.

    12 32 Отговор
    Коментарът на Блинкен е унищожително точен.
  • 35 ОООПАААА, Я А ВИДИМ КОЙ ЛАЖЕ😂

    12 18 Отговор
    СЪВМЕСТЕН ПАРАД НА НАЦ, ГЕРМАНИЯ И ... СССР В БРЕСТ,....23.09.1939год.
    👍😂

    Коментиран от #38, #48, #51

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Калпазанин

    21 5 Отговор
    Има ли някой още да си въобразвява че евреите не опитват и не ръководят света, право в десетката ама то затова е и евреин, защото не знае що е то срам нагли и алчни а овцете си блеят
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ку ку

    7 20 Отговор
    Кукувицата изкука някаква безсмислица и се скпие.

    Коментиран от #129

  • 40 Хахахахаха

    7 12 Отговор

    До коментар #36 от "Пилотът Гошу":

    Би ли ни "просветлил", Неграмотний
    Ха-ха-ха
    Виж парада на Райха и СССР в Брест
  • 41 среднощен

    22 8 Отговор

    До коментар #29 от "Механик":

    "...Дали? )))) Това което правят Пусик...";

    Кой е "Пусик" - "аман от тролски страх"...
    По никакъв начин не може да се оправдаят нито Сталин, нито Хитлер! Но, да се лицемери днес като се обявява САЩ, като пример за "спазване на човешките права" - това е много опасно! Могат да го потвърдят във Виетнам, Ирак, Либия, Югославия, Сирия и много други...

    Коментиран от #74

  • 42 Калпазанин

    22 10 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    Идеята пак е била Русия да бъде разделена и поделена, но уви говеда сър. В един.момент са се обърнали срещу Хитлер. Защото са разбрали че Русия не може да бъде победена с тях или без тях тази история съм я чувал и от дядо ми и сега се замислям какъв ли бил светът без евреи или евреи в гета където им е и мястото. Много по добър
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Соваж бейби

    13 8 Отговор
    Кой е нациста Гунко този пич сега го чета и не мога да схвана книга ли е или истинска личност ?
    Важното е че , част от индианските племена и афроамериканците нови поколения са живи и могат да разкажат много за краварският срам!
  • 45 Хахахаха

    7 11 Отговор

    До коментар #32 от "фол":

    А ти като си историк, я кажи на колко години е държавата РФ?
  • 46 ПРЕС- АЛКАШето МАША

    14 19 Отговор
    Отново смърди на джибри и немита катерица!

    Коментиран от #57

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Механик

    7 21 Отговор

    До коментар #35 от "ОООПАААА, Я А ВИДИМ КОЙ ЛАЖЕ😂":

    На тия в Кремъл им личи че са последователи на Гитлер!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Мишел

    10 21 Отговор

    До коментар #35 от "ОООПАААА, Я А ВИДИМ КОЙ ЛАЖЕ😂":

    А днес фюрера Путьо " бори" ..."Нацистите"...в Украйна ?!?!?
    Гнусни лицемери и фашисти.
    Съд за Вовка путлер
  • 52 Майна

    22 6 Отговор
    Ами потърсете ,,доктрината Дълес,, и ще ви ,,светне,,..
    ето я и самата реч. Алън Фостър Дълес заявява на учредяването на ЦРУ 1945 г. , като тези негови думи стават доктрина на Студената война, започната две години по късно-от 1947 г.:

    „Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма,

    Коментиран от #55

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Чочо

    2 1 Отговор
    Срам и позор за подобна измет!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Развеселен

    10 26 Отговор
    Откога фашистката Захарова стана антифашистка?!
    Стои много неестествено!
    По-добре да продължи с клетвите си срещу украинците!
    Така сме свикнали да я виждаме!
  • 57 Развеселен

    4 13 Отговор

    До коментар #46 от "ПРЕС- АЛКАШето МАША":

    Точно!
    Май ми се драйфа!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ГЕЛЕ СМОКА

    7 16 Отговор
    Тия двете пиялки , Маша и Медвежонката требе да дават прес-конференции заедно!
    Ше се опиянчат до умирачка!
    Хахаха
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Блинкен пърдялнико !!!!! Срам нямаш....

    15 8 Отговор
    Доведеният баща на Блинкен, Самуел Пизар, преминава през няколко лагера на смъртта, вкл. Аушвиц и Дахау, успява да оцелее и до края на живота си припомня с благодарност ролята на СССР и приноса на съветския войник за Победата над нацизма.

    Коментиран от #65, #131

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Брест 1939 г

    3 10 Отговор

    До коментар #63 от "Блинкен пърдялнико !!!!! Срам нямаш....":

    Я дай пак ))))))

    Коментиран от #78

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Бабий Яр

    20 4 Отговор
    Той става известен като участък, в който са извършвани масови екзекуции на цивилни, главно евреи , цигани , както и съветски военнопленници , от нацистите и украинските колаборационисти  по време на Втората световна война , по време на окупацията на Украйна от Германия войски .... Първата масова екзекуция се провежда на 29-30 септември 1941 г., при която са убити 33 771 евреи.
    Общо са разстреляни около сто хиляди души. Според някои източници само в Бабий Яр са разстреляни около сто и петдесет хиляди души (жители на Киев и други градове на Украйна) . В същото време само 29 души успяват да избягат от Бабий Яр ......... Основните палачи са Украинци - колаборационисти, които сега в Украйна се прокламират за герои от нацистката украинска сган на Зеленски......

    Коментиран от #104

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    Нацисти Срам Нямат
  • 73 Смъ'рдел, на Бабий Яр

    6 3 Отговор
    масовите екзекуции се провеждат на 29-30 септември 1941 г., и какво точно искаш да докажеш с Брест 1939 ?????
  • 74 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "среднощен":

    Нет Приятелю защо редовно ме обиждат тука

    Коментиран от #139

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ВИЕ
    СТЕ
    МЕНТЕ

    ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Преподаваш ти......

    6 0 Отговор

    До коментар #76 от "О, Не'грамотний":

    Пази боже ако е истина....
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    При Война не Важът Законите
    Цицерон
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Блинкен е идиот !":

    64 е Ментето
    ИСТИНСКИЯ
    ГРАД КОЗЛОДУЙ
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Шекерова

    6 14 Отговор
    Пак е на бутилка водка!
  • 88 Захарова просто няма смисъл

    20 5 Отговор
    на Блинкен урок по история да му провежда. Този кухарник просто е неспасяем случай. Нито може да го прочете, нито може да го разбере... Иначе статията е добра
  • 89 САЩ

    11 5 Отговор
    Избиха индианците и още бият негрите. Фашисти !

    Коментиран от #95, #102

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Избиха индианците

    9 5 Отговор

    До коментар #89 от "САЩ":

    А геноцид кога ще признаят САЩ ?
  • 96 Коментар

    9 4 Отговор
    Не ви ли прави впечатление,че всички неонацисти са наркомани?Даже сина на Бай Дрън като е в такова състояние си въобразява,че е Хитлер.Някой иска да връща нацизма и даже се занимава с промиване на мозъци.По едно време даже бяхте забравили,че укрите си бяха част от СССР и бивши болшевики...ей това да забравите не е нормално.

    Коментиран от #97

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 !!!?

    7 14 Отговор
    Кремъските нацисти забравиха, че ако не беше помоща на САЩ „Lend-lease“ през ВСВ сега нямаше да има РФ !!!?

    Коментиран от #103

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Захарова е просто класи над

    18 5 Отговор
    елементарната частица Блинкен. Удоволствие е да гледаш как се гаври жената с ниският му интелект..
  • 101 ХА ХА

    6 7 Отговор

    До коментар #22 от "среднощен":

    При положение че собствената ти държава в продължение на година и пловина е причинила смърт на 6-700 000 хиляди човешки същества и 1 000 000 осакатени такива през 21 век в ЕВРОПА нямаш право да се занимаваш с нищо извън границата на КОЧИНАТА по добре да се замислиш защо китайците не искат рубли а поне юани, и ако имаш малко мозък, би трябвало да се сетиш че китай вече купува блатистан.
  • 102 ХА ХА

    6 11 Отговор

    До коментар #89 от "САЩ":

    Ееех руски опорки дори и да е така а то не е, индянците са от друг континенти са езичници, а бункерно жуже православен защитник избива само православни и своите и съседските. И стига с тия индянци, сега е 21век и европа.
    Как си представяш рф в европа след тази воина. Аз вече виждам китай в европейския съюз. раша приключе с еврпа вилото на урал си остава един много дълъг баир насред блатото.

    Коментиран от #106

  • 103 Безпилотник

    6 9 Отговор

    До коментар #98 от "!!!?":

    На 9 май 2005 година
    Путян лично благодареше на западните лидери, и викаше че без помощта на Америка и другите съюзници
    Раша е нямало да победи Германия.

    Много бързо забрави историята Кремълския Масов Убиец

    9587

    Коментиран от #110

  • 104 ХА ХА

    3 9 Отговор

    До коментар #68 от "Бабий Яр":

    Глупости на кълбета, тогава нацистите са били асвабадители на украинците от калния болшевишки ботуш за това са се обърнали към германия а терора е породен от омразата към сталин който е световен изверг, предал собствения си народ само заради комунистически идеи които нямат никаква идея.

    Коментиран от #105

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 оня с коня

    4 9 Отговор
    И както Руският слон е най-големия Слон на света,така и Руската НАГЛОСТ е най-голямата наглост.Всеизвестна е Жестокостта на Германските нацисти през Войната,но има ли морално Право ТОЧНО Русия да ги заклеймява,след като ги надмина по Жестокост и Масови Брутални Убийства както ВЪВ,,така и ИЗВЪН Държавата?Легендарна е Книгата на Ал.Солженицин "Архипелагът Тулаг",за съвременните Руски Лагери пък да не говорим.А изби ли Сталин 20 МЛН Руснаци в Кампанията "Търсене на врага с Партиен Билет"?А Колко масови гробове на избити поляци от Руснаците са открити?А имаше ли в България и в Целия онтанал бивш Източен Блок Концлагери на Смъртта като Белене,Скравена и още...98 "Пункта" в които полит Затворници се хвърляха на Прасетата и беше ли Заповядана и Контролирана тая "Процедура" ДИСТАНЦИОННО от Русия чрез Жестоката и всемогъща ДС?Затова и за Руснаците които са ни "Освободили" без да ни питат с единствена Цел да ни Поробят милост не трябва да има!

    Коментиран от #109

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Аййййй

    3 1 Отговор

    До коментар #107 от "оня с коня":

    Говорещият с кон

    Коментиран от #113, #133

  • 110 ХА ХА

    3 7 Отговор

    До коментар #103 от "Безпилотник":

    Виж сега у блатото се котират пропагандите на кремълската върхушка, и даже не съвсем.
    В цевилизацията е съвсем друго.
    Чудя се на клипа с бабичката дето мачка един долар и казва "байдън, това е твоя край" а на лицето и пишеше не искам да го мачкам тоя долар веееее.
    Другото на което се чудяе че се афишира е че запада е помогнал само с 4% на ссср през всв.
    Америка дава на ссср 19 000 самолета та искаш да ми кажеш че сссрса имали1000 000самальоти абе оди се снимай само консервите на щатите не не можете да си платите да не говориме за канибализма в ленин град. Яли са си брартовчедите и братята и сестрите ве канибали в европа.,
  • 111 Уса

    3 1 Отговор
    Блинкен(мигача)е просто изпълнител и когато говори се чувства неудобно и греховно

    Коментиран от #116, #124

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 оня с коня

    0 2 Отговор

    До коментар #109 от "Аййййй":

    Някой ти е писал Минус ама не съм Аз,щото е под достойнството ми да ви удостоявам с каквито и да са оценки
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Ний ша Ва упрайм

    2 1 Отговор
    тая го навря тоя в кучето у ауспуха
  • 121 Любопитния

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "любител":

    Ти на какво си любител,русоробчо? На лъжата,на лицемерието,на заблудата, на глупотевините или на рубличките?? Как е възможно.след като от село не си излизал да даваш квалификации на Блинкен??Разликата между него и тебе е от тука до небето!
  • 122 Галош спукан

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "любител":

    А недей да тормозиш хората с незнанието си и невежеството си??
  • 123 А бе кух

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "любител":

    Колкото си повече,толкова ли рублите са по вече??
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Галош спукан

    1 1 Отговор

    До коментар #108 от "Смърдел":

    Изчезни!!

    Коментиран от #126

  • 126 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #125 от "Галош спукан":

    Отвори и поеми дебелия..

    Коментиран от #134, #135, #137

  • 127 Даа бе

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Майничка,никога не забравяй, че ако не беше помощта през ВСВ от Америка и Великобритания,в Кремъл и до сега щяха да говорят на немски! Сесесесерето не можеше да се справи,това и самият Сталин го признава! И недей да пробутваш руска пропаганда,внушавйки,че фашизмът идва от САЩ и не отъждествявай капитализъм с фашизъм,както едно време ни учеха по история на БКП и Политикономияа!Това е руска пропаганда,премазначена за руснаците,която тук НЕ ВЪРВИ!!

    Коментиран от #146

  • 128 Браво,

    4 1 Отговор
    Евала, напомняйте на всички истината. Срам за Европа ,че забравя когато и е изгодно.
  • 129 А бре

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Ку ку":

    Това куку сигурно и на сън те тормози,има защо!
  • 130 Голям резил в Канада

    5 3 Отговор
    Зеления само дето не каза хайл Хитлер. Няма нужда от повече, просто двама нацисти се поздравяват. Мили боже Зеленски е нова Хитлер.
  • 131 А бре

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "Блинкен пърдялнико !!!!! Срам нямаш....":

    Промишлен газпроизводител на стомашно-чревен.ти срам имаш ли?? Защо лъжеш бре комунде фашаго???
  • 132 Може пък

    5 2 Отговор
    Доведения баща на Блинкен, да го е бил като малък и сега той си го връща. Затова сигурна харесва нациста еврейна Зеленски.
  • 133 Аййййййй

    1 0 Отговор

    До коментар #109 от "Аййййй":

    Не мислещото продажно стъпалоходящо
  • 134 Галош пробит

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "Хахаха":

    Чупката!!
  • 135 А бре

    1 0 Отговор

    До коментар #126 от "Хахаха":

    Не го поема хахахахчо,отдава го,искаш ли го?
  • 136 Какъв майтап,

    4 3 Отговор
    Трюдо, Зеленски и Хунка. Това беше голямо шоу. Показаха си фашисткото, нациското лице пред целия свят. Хора промиват Ви мозъците. Спете се и помислете искате ли да се върне тази кафява чума фашизма. Никога повече. Да ги избие Путин до един.
  • 137 Бат Котьо

    2 1 Отговор

    До коментар #126 от "Хахаха":

    Нали всички ,които пишем срещу Русия сме джендъри,ела да те идръндя?
  • 138 Ами да

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Маша":

    Русия губи войната и тази не знае на кой свят е?

    Коментиран от #140, #141

  • 139 А бре

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти не си само за обиждане, а и за нещо друго, СИМУЛАНТЕ!!
  • 140 Касапин

    3 1 Отговор

    До коментар #138 от "Ами да":

    А ДАЛИ В АРХИВИТЕ ЗА БАБИЙ ЯР НЕ МОГАТ ДА СЕ НАМЕРЯТ ИМЕНАТА НА ЕКЗЕКУТОРИТЕ И ДАЛИ НЯМА ДА СЕ УСТАНОВИ ЧЕ ПОВЕЧЕТО СА УКРАИНСКИ МАРОДЕРИ АЙДЕ КРЕСЛЬОВЦИ ИСТИНАТА БОЛИ НО СПОКОЙНО ЗАГУБАТА ЩЕ БОЛИ ПОВЕЧЕ
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Зевзек

    2 2 Отговор
    Машке, на украински език се нарича Бабин Яр и се намира в Украйна, така че не прави помен с чужда пита!
  • 143 така така

    2 0 Отговор
    Всъщност са били поляци... хайде стига изкарвахте все онеправдани евреите.... Зеленски е евреин!
  • 144 кой каквото търси

    0 0 Отговор
    Захарова, ти луда ли си - Блинкен е кравар, какво да си спомни!
    Бабий яр е бил в СССР (Украйна), където е бил и Хатин (Белорусия)!
    Другите са при поляците!
  • 145 ССС

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Механик":

    Глуп.ко, първо нац. комунисти няма. И как са били съюзници, като комунистите са били преследвани още преди евреите? Като не желаеш да четеш, поне опитай да помислиш преди да пишеш.
    Колкото и да се мъчите, няма да промените историята, поне за сега.
  • 146 Даааааа

    1 1 Отговор

    До коментар #127 от "Даа бе":

    140 хил самолета, 2000+ радарни установки, имперски краѝцери, 2 бр. Звезди на смъртта.....
    Не ти ли омръзна да плещиш небивалци. Има помощ, да, но основната част е за Англия. СССР получава в пъти по-малко от Англия, докато е в пъти по-голям.
    Дори Кенеди младши каза коѝ какво е направил. И на него ли плати Путин?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания