Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Октомври, 2023 08:25 2 422 79

ISW: Кремъл все още не е изяснил кои анексирани територии са руски

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • крим-
  • донбас-
  • луганск

Руските власти ще мобилизират граждани в окупирана Украйна, които имат руски паспорти

ISW: Кремъл все още не е изяснил кои анексирани територии са руски  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските сили продължиха контранастъпателните операции в западната част на Запорожка област и близо до Бахмут на 30 септември. Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили продължиха настъпателните операции в посока Мелитопол (западната част на Запорожка област) и близо до Бахмут.

Руски блогъри твърдят, че украинските сили са извършили неуспешни наземни атаки близо до Клещеевка (7 км югозападно от Бахмут), Андреевка (10 км югозападно от Бахмут), Роботине (10 км южно от Оригов), Новопрокоповка (13 км южно от Оригов) и Вербове (18 км югоизточно от Оригов ).

Съобщава се, че по-маргинален руски блогър, свързан с руските въздушнодесантни сили, косвено се отрече от твърденията от 24 септември, че украинските сили окупират половината от Вербове (18 км югоизточно от Оригов). Той заяви на 29 септември, че елементи от 7-ма гвардейска дивизия все още държат Вербове въпреки загубите.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW) за бойните действия в Украйна.

Изглежда, че Кремъл все още не е изяснил какви украински територии е анексирала Русия, което води до продължаващо объркване сред руското правителство и окупационни служители година след незаконното анексиране на окупираните територии. Руският президент Владимир Путин изнесе реч в чест на така наречения "Ден на обединението на Донецката народна република, Луганската народна република, Запорожката и Херсонската области с Русия" на 30 септември, в която повтори шаблонната реторика за международната легитимност на незаконните референдуми за анексиране на Русия, предполагаемата роля на Запада в започването на войната в Украйна и единството между Русия и окупирана Украйна.

Окупационният губернатор на Севастопол Михаил Развожаев публикува карта в канала си в Telegram в чест на празника, на която целият Крим и Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска области са показани като руска територия.

Окупационната администрация на Херсонска област обаче публикува различна карта, която показва руска територия, простираща се приблизително до настоящите фронтови линии в четирите най-скоро анексирани територии.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев двусмислено заяви, че войната в Украйна ще продължи, докато "изконните руски територии не бъдат освободени".

Неясното изявление на Медведев и различните карти на окупационните служители показват, че Кремъл все още не е изяснил какви територии твърди, че е анексирал или възнамерява да анексира.

Руските сили проведоха поредица от удари с дронове, насочени главно към област Виница в нощта на 29 срещу 30 септември. Украински военни източници съобщиха на 30 септември, че украинските сили са свалили 30 от 40 дрона Shahed-131/136, които руските сили са изстреляли от окупирания Крим.

Говорителят на украинското Южно оперативно командване капитан първи ранг Наталия Хуменюк заяви, че руските сили са ударили инфраструктурен обект във Виницка област.

Руски блогъри твърдят, че руски дронове са ударили украински военен арсенал близо до Калиновка (22 км северно от Виница) във Виницка област. Руски източници също твърдят, че руски дронове са ударили украинска пристанищна инфраструктура в Одеска и Николаевска области в нощта на 29 срещу 30 септември.

Румънското министерство на отбраната (МО) заяви, че неговите радарни системи показват възможно неразрешено навлизане в румънското въздушно пространство по време на руския удар серия в нощта на 29 срещу 30 септември. Румънските власти все още не са идентифицирали предметите, които може да са паднали на румънска територия.

Руски блогъри заявиха на 30 септември, че руското военно командване е отстранило командира на руската 205-а мотострелкова бригада след неотдавнашно недоволство относно командването на бригадата. Същата група руски блогъри широко разшири съобщенията за части от 205-та отделна мотострелкова бригада (49-та общовойскова армия, Южен военен окръг), които понасят значителни загуби поради неадекватна артилерийска поддръжка и лошо ръководство в Херсонското направление в края на август.

Един от руските блогъри заяви на 30 септември, че отстраняването на този командир е "рядък случай", в който истината и справедливостта възтържествуват. Отстраняването на командира предполага, че руското ултранационалистическо възмущение все още може да окаже натиск върху руското военно командване въпреки очевидния спад на подобни реакции в по-широкото руско информационно пространство след бунта на групата Вагнер от 24 юни.

Съобщава се, че организация с предполагаеми връзки с първия заместник-началник на кабинета на руския президент Сергей Кириенко категоризира данните на руски интернет потребители в опит да разпространи персонализирана информация до специфични местни групи като част от по-мащабен опит за контрол на руското информационно пространство. Независимият белоруски издател Vot Tak съобщи на 29 септември, че руската организация с нестопанска цел Dialog събира данни за руски интернет потребители и информация от руски правителствени агенции, за да категоризира потребителите на руските медии и след това да предостави персонализирани разкази на конкретни категории потребители.

Руските власти ще мобилизират граждани в окупирана Украйна, които имат руски паспорти. Съветникът на украинската Херсонска областна администрация Сергей Глан заяви на 30 септември, че руските власти са започнали да изискват от жителите на окупираните територии с руски паспорти да отидат във военните служби за регистрация и набор за руския наборен цикъл, който ще започне на 1 октомври.

Хлан заяви, че руските власти заплашват цивилни с руски паспорти, годни за военна служба, с глоби и задържане за неявяване. ISW по-рано съобщи, че руските власти и окупационните администрации продължават да провеждат принудителна паспортизация и мобилизация в окупирана Украйна.

Съобщава се, че руската армия продължава да вербува кубински граждани да се бият в Украйна, вероятно като част от сравнително елитни въздушнодесантни формирования. Руската опозиционна медия Mobilization News заяви на 29 септември, че Владимир Шкунов, изследовател в Института по история на Руската академия на науките и член на Експертния съвет на руското правителство, е вербувал осем кубински граждани да се бият във войната в Украйна.

Mobilization News заяви, че около 140 кубински граждани са пристигнали в Русия през лятото на 2023 г. и са се присъединили към 106-та дивизия VDV със седалище в град Тула, което допълнително показва, че 106-та дивизия VDV вероятно е деградирала от боевете в Украйна. Ройтерс съобщи на 30 септември, че според кубински новобранци има 119 кубинци, които се обучават в руска военна база извън град Тула и че някои кубински новобранци вече са в Украйна.

ISW по-рано съобщи на 8 септември, че според съобщенията кубински служители са арестували 17 лица по обвинения, свързани с група за трафик на хора, която е примамвала кубински мъже да служат в руската армия.

Кубинското министерство на външните работи заяви на 5 септември, че "Куба не играе никаква роля във войната в Украйна" и че ще "действа енергично" срещу всеки, който участва в каквато и да е форма на трафик на хора за набиране на наемници от Куба.

Съобщава се, че руските компании са готови да нарушат руските закони относно военната регистрация, за да задържат ИТ служители. Руското издание "Комерсант" съобщи на 29 септември, че някои руски компании предпочитат да плащат глоби за нерегистриране на служителите си, отколкото да рискуват служителите, особено IT специалистите, да напуснат заради изискването за военна регистрация.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬🇷🇺

    47 18 Отговор
    Украйна е Руска

    Коментиран от #3, #33, #39, #40, #67, #78

  • 2 дядо поп

    20 7 Отговор
    Нима , ти да видиш!
  • 3 Бърн

    18 36 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬🇷🇺":

    Долу Путин

    Коментиран от #15

  • 4 Разяснител

    34 7 Отговор
    Кремъл още не е иазяснил териториите, защото СВО още не постигнала целите си и не е прикючила. Просто и логично, нали..............

    Коментиран от #49

  • 5 Последния Софиянец

    35 13 Отговор
    Тази нощ конгреса на САЩ спря парите за Украйна.Войната приключи.

    Коментиран от #9, #12

  • 6 Швейк

    15 29 Отговор
    Кремъл още не е изяснил териториите защото и на лицето Путин още не му е ясно , че няма такива територии.

    Коментиран от #55, #56

  • 7 Анджело

    22 9 Отговор
    ОкрЙна омре
  • 8 120 кубинци

    20 9 Отговор
    На фона на 20 000 поляци, грузинци, немци, англосакси и дори българи, които загиват заради парите на Украина.

    Коментиран от #10

  • 9 Временно

    27 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    До приемането на новия бюджет. Този принцип трябва да се въведе и в България.Бюджетът за следващата година да се приема до 30 септември, а ако го няма, спират плащанията на всички държавни служители и предприятия. И на първо място на депутати и правителство.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Укропат

    14 5 Отговор
    Абе ,къде е Хлихи?
  • 12 Швейк

    10 14 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Явно конгресът на САЩ ти се отчита за всичко.

    Коментиран от #22

  • 13 Калпазанин

    13 5 Отговор
    Не се притеснявайте, скоро ще ви се изясни

    Коментиран от #68

  • 14 стоян георгиев

    21 7 Отговор
    Окраинските настъпателни действия са единствено към забълване на новосъздадените гробищни паркове,но и там вече мястото е ограничено.Следват екарисажи,заводи за органични торове и консервни фабрики.За бога ,братя,не купувайте месни продукти от Окрайна под каквато и да е форма.По късно ще сте ми благодарни.

    Коментиран от #54

  • 15 реру

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бърн":

    Тии па кой си бе,Барни Ръбъл?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дедо ви...

    28 6 Отговор
    Хахахаха...! Украинското командване започна да изтегля в тила елитната 47-а механизирана бригада „Магура“ от района на Работино в Запорожка област. Войниците отказват да изпълняват бойни мисии поради големи загуби. Именно тази бригада беше натоварена със задачата да стане „пробивна стража“ и да отреже сухопътния коридор към Крим.
  • 18 Уганда

    21 4 Отговор
    Току що прегледах заглавията и хвърлих по едно око на съдържанието на последните над 50 статии по темата Украйна.
    В най позитивната става въпрос за разрушен руски трафопост край някакво село.
    В не толкова позитивната се очаква поредното оръжие чудо.
    Всичко останало са полубодряшки приказки от сорта "ще, вероятно, очаквано, евентуално, може би, по непотвърдени данни".

    Не виждам как Украйна ще изкара до края на месеца.
    А бях сигурен, че ще успее да устиска до края на годината...
  • 19 Нали беше Херсон завинаги руzku??

    9 20 Отговор
    Блатарите ще бъдат прогонени обратно в блатото, въпроса е не дали а кога!

    Коментиран от #23, #69

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 истории от блатото

    9 17 Отговор
    Втарая къде сте бе?? Укрите даже и без въздушна подкрепа и числено превъзходство напредват бавно постепенно но това е до време, първите Ф16 идват догодина и тогава ще се почне с големите отегляния в знак на добра воля мухахахах
  • 22 Баце,

    17 3 Отговор

    До коментар #12 от "Швейк":

    Дори във факти има статия по темата.
    Ама то само с oпopkи от посолствоТО не става...
  • 23 По добре

    16 7 Отговор

    До коментар #19 от "Нали беше Херсон завинаги руzku??":

    В блатото от колкото във вмирисания краварник.

    Коментиран от #24

  • 24 Не е

    7 8 Отговор

    До коментар #23 от "По добре":

    Със сигурност НЕ

    кравите дават мляко и са свещени животни в някои култури

    Докато в блатото само нахални комари кръвопийци има
  • 25 Този на снимката

    5 6 Отговор
    е двойник на путин, с голяма долна челюст. Вижте и сравнете със снимката за срещата ким-путин в следващата статия.
  • 26 тоз

    9 6 Отговор
    Украйна може да падне за един ден както Грузия. В момента целия свят е срещу Русия защото там са богатствата.Някой чел ли е за папа бомб- таткото на бомбите -това имах предвид -не е ядрена украйна ще липсва завинаги от картата на света.

    Коментиран от #29

  • 27 Кво

    10 3 Отговор
    След Виетнам , Авгнистан , доиде и уккраина
  • 28 Блато Z

    5 13 Отговор
    Лаком ГZ кръв сесесере

    Хиперинфлация и Разпад на рашиzката блатна кочина още това десетилетие!!

    Коментиран от #30, #38, #43

  • 29 Богатствата

    5 11 Отговор

    До коментар #26 от "тоз":

    са в Сибир, а не в складове и банки. След като руснаците не успяха, сега китайците ще разработят Сибир харизан им от Путин. Засега са взели 1,5 млн. кв. км.(колкото 14 Българии), но имат претенции чак до Урал. Никой няма да напада РФ, тази кочина, ще ги оставят да се обособят в държави подтиснатите от руснаците народи - чеченци, дагестанци, буряти, тувинци, чукчи, якути... общо 84 признати националности.
  • 30 Баце,

    9 1 Отговор

    До коментар #28 от "Блато Z":

    Кръвното пази! Кръвното!!!
  • 31 Сандо

    14 4 Отговор
    Тия да внимават,че след като руснаците изяснят кои укротеритории са си техни от векове,ще се насочат към американския бряг,а там освен Аляска и части от Калифорния са си техни.

    Коментиран от #34

  • 32 Така така

    6 5 Отговор
    Още е рано как може да ги определи като ще има още мнооого нови :)))) не бързайте и не се изказвайте неподготвени като 007 мдааа

    Коментиран от #36, #45

  • 33 любител

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬🇷🇺":

    прав си пич и то не само укрия всичко това дето уж е анексирано то си е било и ще бъде на русия.

    Коментиран от #42, #44

  • 34 Руският колаборационист

    7 4 Отговор

    До коментар #31 от "Сандо":

    Кирил Стремоусов(1976 - 2022): "Изконните руски земи са от Африка до Австралия, скоро ще има и там референдуми" и част от неговата песничка:
    "Виждам Прага и Варшава, Будапеща, Букурещ - Все места любими - част от руската държава. Виждам пагоди в Шри Ланка, И Корея, и Китай, Откъдето и да мина с танка, Навсякъде е моят край любим. Виждам Амазонската рекичка, крокодили виждам аз, Моята земя това е - руската страна! Недалеч са пирамиди, пълноводен Нил тече - Мие роден руски бряг. Рус, гордея се с теб! Виждам Вашингтон в далечината, Далас виждам и Тексас, Колко е приятно тук, в Русия, да изпиеш вкусен руски квас."
  • 35 Хахахаха

    5 9 Отговор
    Да кача едно видео до русофилите, които все пишат, за гробища в Украйна. Ето Русия прави ново гробище, което ще побере 50 хиляди могилизирани. Факти, пуснете видеото, интересно е. Има и още други истински неща в него.

  • 36 Така и онака

    7 6 Отговор

    До коментар #32 от "Така така":

    За 9 години са взели 20% от Украйна като Крим беше превзет без жертви, а ЛНР и ДНР бяха завзети от паравоенните сили на Гиркин. Сега "Вторая в мире" е взела половин Запорожие и се е окопала както в Първата световна война.
  • 37 Българка

    7 26 Отговор
    В Украйна няма руски територии. Няма как да се узакони въоръжен грабеж от междумародната общност. И да не забравяме, че днешна украйна е старата Киевска Рус, която е майката на Московска Рус- днешна Русия. Така, че славянските ни братя са украинците. А техните предци са били основното ядри в Исвибодителната за нас война.

    Коментиран от #75

  • 38 Алооооооо

    8 8 Отговор

    До коментар #28 от "Блато Z":

    АААААА. НЕ КАК ЦЯЛО ДЕСИТИЛЕТИЯ ОЩЕ УТРЕ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ РУСИЯ АБЕ МАМУЛИ МНООО СТЕ СМЕШНИ ПУТИН ВИ ВОДИ ЗА НОСА И ВИЕ СЕ РАДВАТЕ ЗАПОМНЕТЕ СИ ДРАСКАНИЦИТЕ ЩОТО АЗ СИ ГИ АРХИВИРАМ И СЛЕД ДВА МЕСЕЦА ЩЕ ВИ ГИ ПРИПОМНЯ

    Коментиран от #57, #58

  • 39 Неееееее

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬🇷🇺":

    УКРАЙНА НЕ Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ!! УКРАЙНА Е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА!!
  • 40 Българка

    11 23 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬🇷🇺":

    Ако имаш предвид, че Украйна е била част от СССР , то по твоята логика може да се твърди, че Русия е украинска, защото майката на Московска Рус е Киевска Рус

    Коментиран от #41, #47

  • 41 Кубински ром

    18 3 Отговор

    До коментар #40 от "Българка":

    Сесетро,няма полза да се ядосваш,знам че ромите сме емоционални,но все пак мярка трябва да има.
  • 42 Даааааа

    8 6 Отговор

    До коментар #33 от "любител":

    МОЖЕ,АМА НА КУКОВ ДЕН! УКРАЙНА Е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА,КОЯТО НЕ ИСКА ДА Е ПОД РУСКИ БОТУШ!!

    Коментиран от #70

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Даа бе

    6 7 Отговор

    До коментар #33 от "любител":

    Русия тепърва я чака погром!! УКРАЙНА ЩЕ СИ ВЪРНЕ ВСИЧКО .люботелю на злото!!
  • 45 Хахахаха

    6 7 Отговор

    До коментар #32 от "Така така":

    Както ти е написал и колегата, Вторая в мире не е взела почти нищо с военни действия. Украйна е върнала 54 процента от територията, която е била окупирана в началото на войната 2022 година. 54 процента са обратно. Вторая в мире не е окупирала НИТО ЕДИН ОБЛАСТЕН ГРАД!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хахахаха

    7 20 Отговор

    До коментар #40 от "Българка":

    Нали и аз това им обяснявам на русофилите ама не разбират. Управлението на Русия трябва да се върне към Киев. Зеленски да се стяга, че много територия го чака да управлява.
  • 48 Ветеран от протеста

    5 8 Отговор
    Няма по долни и продажни от козяшкоукрофилташките тролляци.Като закъсат за пари,пускат под наем 5лв на час родните симай ки,жени и поотраснали дъщери.Някои от тях пускат на пее доо фили и непълнолетните си синове.Абе с една дума zzz ганн.

    Коментиран от #52

  • 49 Пояснител

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Разяснител":

    РУСИЯ ГУБИ АНЕКСИРАНОТО,ДРУГАРЮ,НЯМА КАКВО ДА РАЗЯСНЯВАШ!!

    Коментиран от #51, #61

  • 50 Разширител

    3 1 Отговор
    На пояснителя,от заад с разширителя.

    Коментиран от #53

  • 51 Разширител

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "Пояснител":

    На пояснителя,от заад с разширителя.
  • 52 Цървул съдран

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ветеран от протеста":

    От кой протест си ветеран бре комуне??
  • 53 Пояснител

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Разширител":

    А на разяснителя, истинския от заад без разширител.
  • 54 СТОЯНЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    стига фантазия ще ги копат прави като оградни съоражения с табелка на врата кой кой е
  • 55 ехаа

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "Швейк":

    Разбира се, че няма окрайна е Руска територия от време оно.

    Коментиран от #76

  • 56 Понял

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Швейк":

    За Аляска ще ти напишем лично, на копринена хартия.
  • 57 А бре

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Алооооооо":

    АЛООООООКАЩИЯ,НЕ МОЖЕ ВОЕННО ПРЕСТЪПНИК С ВАЛИДНА ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ ДА ВОДИ ЗА НОСА КОГОТО И ДА БИЛО! НЯМА КАК!!
  • 58 Гуменяк отперен

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Алооооооо":

    БЪЪЪЪЪ, ТИ СИ МНОГО ПО СМЕШЕН И ОТ ПУТИН БРЕ??? Я КАЖИ ТЕБЕ КОЙ ТЕ ВОДИ ЗА НОСА??!!

    Коментиран от #60

  • 59 Цяла украйна

    9 7 Отговор
    е руска територия.
    Създадена е като република към СССР от комуниста Ленин.
    И до момента няма дерогирани граници, т.е. е Съветска република
    Русия е наследник на СССР, следователно влиза в своя територия която освобождава от укрофашизма.

    Коментиран от #64

  • 60 Ха ха ха

    6 2 Отговор

    До коментар #58 от "Гуменяк отперен":

    Опраскан козяк
  • 61 Ляв+

    6 2 Отговор

    До коментар #49 от "Пояснител":

    Аз съм толерантен, но не бих могъл да съм другар с атлантисти. Идеологиите ни съществено се различават
  • 62 Харон

    5 3 Отговор
    Няма значение. Ще бъдат върнати на Укрина. А Русия ще плаща компенсация за нанесените щети.
  • 63 факти само истински

    2 4 Отговор
    какво да му мислят руснаците до 1933 година такава държава не е имало имало е губерния от създаването на ссср украинците по тяхно желание влизат в съюза и сетне са основния фактор за разпада му така че няма кво да му мислят това са фактите
  • 64 Василев

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "Цяла украйна":

    Егати глупоста!!! Печелиш състезанието "От глупав,до по глупав".Браво!

    Коментиран от #71

  • 65 мдааа

    4 2 Отговор
    Абе тоя контранаступ почна ли... напредна ли ... или само на задна го карат!!!
  • 66 Ами Путин ша кажи

    6 2 Отговор
    "Войната“ ще спре в най добрия случай когато реши Путин и то при решение на два основни въпроса със запада... щото де факто войната е между запада НАТЮ и Русия...
    ПЪРВО... НАТЮ да спре да пре0при-пикава оградата на мечката и ВТОРО... Укрия, или каквото е останало от нея, да не влиза в никакви агресивни блокове като НАТЮ!!!
    А въпроса с руското население и населяваните от тях територии ще подлежи на уточнение с референдум!!!


    И ако сега Джон Ленън можеше да изпее "Give Peace a Chance"/ДАЙТЕ ШАНС НА МИРА/, той щеше да бъде обявен също за путинист.
  • 67 Ма.й.ка. ти

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬🇷🇺":

    Е руска.
  • 68 За 3 дни

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Калпазанин":

    Нали, калпав?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Баце,

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "Даааааа":

    Че никога не е била суверенна Украйна всички разбраха.
    До края на следващата година вече няма да е и държава.

    Ама ти недей да се тревожиш, щатите са вдигнали мерника и на Полша.
  • 71 Тъпунгер

    3 3 Отговор

    До коментар #64 от "Василев":

    В ООН няма две горски граници на Украйна.
    Следователно такава държава няма.
    Има Киевска Русия, но не Киевска Украйна.
    Руската Македония
  • 72 Русия има Путин

    2 2 Отговор
    Бг има сороскипутьовци
  • 73 Шляхтиц

    4 3 Отговор
    Руски територии са: Луганск, Донбас, Приднестровие, Херсон, Одеса, ХаркУв. Полски територии са: ЛвУв, Житомир. Словакия, Унгария, Румъния също имат територии в днешна Украйна, подарени на Сталин като победител във ВСВ. Бивша Украйна, едновремешната Руска губерния, КиЮвская Русс, е много малка територия северно от КиЮв до границата с Белорусс. Толкоз........
  • 74 Пешо

    0 1 Отговор
    На мене ми е ясно, а на тия не ?!
  • 75 Сандо

    11 2 Отговор

    До коментар #37 от "Българка":

    В тая твойта глава има ли нещо,което да мисли.В съчетанието Киевска Рус къде откри нещо украинско?
  • 76 Василев

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "ехаа":

    От твойта гледна точка България е турска територия,така ли ?
  • 77 спокойно

    0 1 Отговор
    ще има объркване още известно време, но после, когато от Украйна не остане нищо - всичко ще си дойде на мястото с границите, регионите и териториите.
    Няма да има никакво объркване или чудене - всичко ще е Русия
  • 78 Сибир

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬🇷🇺":

    е китайски
  • 79 Коко

    0 1 Отговор
    Май не сте го разбрали?! Които си пожелаят, те ще са техни ;)
Новини по държави: