Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 13:26 4 146 10

Затегнат контрол по границата от страна на Австрия, Чехия, Полша спрямо Словакия

  • словакия-
  • граница-
  • австрия-
  • полша-
  • чехия

Наплив на мигранти по „Балканския маршрут“ е причината за граничния контрол

Затегнат контрол по границата от страна на Австрия, Чехия, Полша спрямо Словакия - 1
Снимкa: БГНЕС

Три съседни на Словакия държави възобновяват граничния контрол по границите със страната. Причината е засиленият наплив на мигранти по „Балканския маршрут“.

Мярката се въвежда за 10 дни по границите с Полша, Чехия и Австрия. Властите в Словакия реагираха гневно на действията на съседите.

Бъдещият премиер на Словакия - Роберт Фицо, който спечели най-много гласове на изборите през почивните дни, обещава да затвори границата с Унгария по същите причини.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яжте се, яжте се

    21 1 Отговор
    Един друг..... А уж всички сме в евросъюза

    Коментиран от #5

  • 2 Не само

    15 0 Отговор
    по границите , а и във вътрешността на държавите !
  • 3 да ги вземат за Полска

    8 0 Отговор
    мигрантите там да живеят . в чехословакия бившата няма да успеят да работят . Няма воля Урсула за тия хора по лесния начин да се трудят . На гробищата градинари с ромейте, на фотоволтаиците да вършат монтажи , а можеше за 4 години от напливите нещо да се направи . Само оплакване, инциденти, боко тиквата Граница да строи за 50 милйона, граничните полицаи от трафик да се изхранват , ами като сте глупендери , така ще е .
  • 4 знае се

    21 1 Отговор
    Роберт Фицо...спечели най-много гласове на изборите!!!! e, тук е разковничето! Не го харесват и затова ще има тормоз! Голяма демокрация из целия свят!
  • 5 Хахахаха

    5 20 Отговор

    До коментар #1 от "Яжте се, яжте се":

    Ами другар, като сме в Евро съюз, трябва да вървим като евро съюз, а не като руски продажници! Иначе няма място в евро съюз. По принцип ЕС не прави такива разделения, но русия предизвика война и принуди това разделение. Не може да си в ЕС и да подкрепяш русия. Както в русия не може да подкрепяш западните принципи.
  • 6 Паметлив

    18 0 Отговор
    Хайде да си припомним кога започнаха истинските мигрантски вълни към Европа. Това се случи след наглата инревенция на НАТО в Афганистан (2001), Ирак (2003), Либия (2011), и след това Сирия. Мдааа.......
  • 7 Валери

    8 0 Отговор
    Айде сега като ше си играеме контра чичо фицо и Орбан да им спретнат едно затваряне на границите и митнически и документални проверки . Целия транзит минава през Унгария и Словакия . А ние със румънците си знаем работата . Всичко ,а запад и от запад под ножа . Да търсят други пътища ....Сърбия ще загине ако и спрем транзита . Турция е същата . А да видим ще ни пуснат ли в Шенген ....а ние можем да организираме и комфортно пътуване на хилядите мигранти ...да не мръзнат и да ме ходят пеша 🤣🤣🤣🤣
  • 8 Джамбо

    3 2 Отговор
    Мигрантската вълна е предзизвикана след инвазията на САЩ в Авганистан , Ирак , Либия , Сирия и ... Така , че редное ФАЩ да си приемат мигрантите

    Коментиран от #9

  • 9 Валери

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Джамбо":

    Е така де . Ние им осигуряваме комфортно преминаване и достигане до Германия и Австрия а от там те ,,летят,, за САЩ . Толкова просто 🤣🤣🤣
  • 10 На Кадафи

    2 2 Отговор
    Му целуваха ръцете .
    Излезе голям пророк .
Новини по държави: