Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 16:23 1 142 2

Под ударите на закона! Започна разследване срещу бившия президент Никола Саркози по обвинения в манипулиране на свидетели

  • никола саркози-
  • франция-
  • либия-
  • муамар кадафи

Саркози, който отрича да е направил закононарушение, е заподозрян в съучастие в действия, целящи да постигнат фалшива оправдателна присъда по свързаното с Либия дело

Под ударите на закона! Започна разследване срещу бившия президент Никола Саркози по обвинения в манипулиране на свидетели - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Франция днес започна официално разследване срещу бившия президент Никола Саркози по подозрения в манипулиране на свидетели и измама, свързани с друго разследване - за финансирането на успешната му президентска кампания през 2007 г., предаде Ройтерс, като се позова на местни медии, пише БТА.

Саркози е обвинен в "манипулиране на свидетел" и в "престъпно сдружение с цел извършване на измама", съобщиха медиите, като се позоваха на източници от съдебната система.

За момента адвокатите на Саркози не са отговорили на запитване за коментар, отбелязва Ройтерс.

Саркози се явява на разпити пред съдия от този вторник като част от разследване, започнало през май 2021 г., след като френският бизнесмен с ливански произход Заид Такиедин оттегли свои предишни показания, че е внесъл либийски средства във Франция.

Саркози, който отрича да е направил закононарушение, е заподозрян в съучастие в действия, целящи да постигнат фалшива оправдателна присъда по свързаното с Либия дело, разглеждането на което ще започне в началото на 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    6 2 Отговор
    Какъвто и да е,но Саркози освободи българските медици в Либия докато Драгалевски ром Костов ме си мръдна пръста за тях и даже се усъмни ,че са виновни.
    Мерси,мосю Саркози.
  • 2 Калпазанин

    1 2 Отговор
    5 години да не и повече го осъдиха и няма да го и осъдят, на това му викам аз правосъдие еврейско и накрая и като герой ще го погребат досущ като при нас, апропо затова и Европа ще затъва все повече в блатото и покажете ми един осъден краварски или европейски президент виновни за убийството на милиони
Новини по държави: