Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 19:49 2 372 63

Байдън е разговарял по телефона с Нетаняху. Зеленски е декларирал солидарността на Украйна с Израел в конфликта

  • джо байдън-
  • бенямин нетаняху-
  • разговор-
  • телефон-
  • володимир зеленски

Израелският министър-председател е разговарял днес по телефона и с лидерите на Германия, Италия и Великобритания, които са изразили своята подкрепа за правото на Израел да се защити "дотолкова, доколкото е необходимо", се казва в изявление на канцеларията на Нетаняху, цитирано от Ройтерс

Байдън е разговарял по телефона с Нетаняху. Зеленски е декларирал солидарността на Украйна с Израел в конфликта  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън е разговарял днес по телефона с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, предаде телевизия Си Ен Ен, цитирана от БТА.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън по-рано съобщи, че Вашингтон ще обяви нова помощ за Израел, след като бойци на "Хамас" нахлуха в израелски градове и страната преживя вчера най-кървавия си ден от десетилетия насам.

Украинският президент Володимир Зеленски е уверил в телефонен разговор израелския премиер Нетаняху в солидарността на Украйна с Израел в конфликта с палестинската групировка "Хамас", предаде ДПА, като се позова на негов пост в социалната платформа "Екс". Зеленски е изразил също и съболезнованията си за многобройните жертви в резултат на нападението.

Израелският министър-председател е разговарял днес по телефона и с лидерите на Германия, Италия и Великобритания, които са изразили своята подкрепа за правото на Израел да се защити "дотолкова, доколкото е необходимо", се казва в изявление на канцеларията на Нетаняху, цитирано от Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ха...

    36 15 Отговор
    Малкия Ади е звънал на Мони Визентал
  • 3 Олекна ми

    74 15 Отговор
    Щом Зеленски е декларирал солидарност, значи всичко е 6.
  • 4 да де

    69 15 Отговор
    Зеления декларирал солидарност ще продаде на черно още западно оръжие на палестинците.
  • 5 Шайка

    57 15 Отговор
    Бай дън зеления и Биби са ЦИОНИСТИ УБИЙЙЦИ НА ПАЛЕСТИНЦИ. какво искат Палестина е ОКУПИРАНА ДЪРЖАВА.
  • 6 Зеленото

    45 15 Отговор
    Отиде коня у ряката
  • 7 Майна

    58 16 Отговор
    От свободния западен печат:
    ,,Докато израелският режим днес обяви война на палестинците, жизненоважно е да се помни, че Израел извършва неописуеми жестокости срещу палестинския народ повече от 70 години и поддържа брутална блокада и обсада на Газа, затваряйки над 2 милиона палестинци. Никоя клетка не остава безспорна.

    Коментиран от #28

  • 8 бидона джо

    60 16 Отговор
    Тоя шмьpдел зеленскио, къде се бута на всяко гърне зелена мерудия. Тоя клоyн верно си е повервал, че е некъв фактор?!
  • 9 Майна

    38 16 Отговор
    ,,САЩ се занимават със споразумения за нормализиране между Израел и арабските държави от Персийския залив и дават обещания да изпратят още повече оръжия на израелския режим. През цялото време палестинците са ясни: Израел не е нормална държава и нашето самоопределение и права няма да бъдат отказани.

    Хората от Газа са изобретателни и решителни и учат света как да избягват безпилотни самолети, да пробиват военноморските блокади и да залавят танкове в отговор на непоносими условия.

    Но ние знаем, че Израел само ще продължи да отговаря по начина, по който го е правил, откакто е създадена неговата колониална държава-заселник: убивайте, чупете, измъчвайте, лъжете и наричайте палестинците терористи. ​В Газа в момента сме свидетели на атака на израелски въздушни удари , които вече са отнели живота на 198 палестинци и са оставили над 1600 други ранени към момента, в който пишем този имейл. Ужасът далеч не е свършил.,,
  • 10 а ааа

    17 41 Отговор
    Копейкович за палестинците ли ще викаме щом зеленски подкрепя израелците. Айде, че денгите свършват със скоростта на светлината. Уан долар сто петдесят рублей.

    Коментиран от #13

  • 11 Анонимен

    42 13 Отговор
    Единият незнае къде се намира Израел а другия подкрепя нацисти които са колели и бесели евреите през втората световна.
  • 12 Майна

    23 12 Отговор
    ,,Целият парапланерски аспект на операцията на Хамас показва високо ниво на планиране, координация и усъвършенстване от базираната в Газа въоръжена група. Много западни наблюдатели се питат как известната израелска разузнавателна организация Мосад е могла да го пропусне, като се има предвид, че очевидно операцията е планирана поне месеци или повече.,,
    Ние няма да си кажем(Байдън)..,ще подкрепим както винаги..,,
  • 13 Ветеран от протеста

    42 14 Отговор

    До коментар #10 от "а ааа":

    Абе демократи,що ни риветье ся за палестинците,ааа двулич ници?

    Коментиран от #18

  • 14 ПОЗНАВАЧ

    41 12 Отговор
    Да не забравяме десетилетния тормоз, който Израел налага на палестинците.
  • 15 Ний ша Ва упрайм

    47 12 Отговор
    според евроатлантическата "логика" Ботев, Бенковски, Левски и др. знайни и незнайни българи са терористи в борбата с поробителя!? Сумати ингилизи, германцим франсрта и холандци тогава са били в редиците на башибозука

    Коментиран от #25

  • 16 бгWCКозяк16ти

    30 12 Отговор
    факти БГ истински кенеФаджи на полоството
    козяка16ти плаща тия зелемите артий ??
  • 17 колко хора в българия ги е грижа

    42 12 Отговор
    какво мислел,зеленски

    Коментиран от #21, #27

  • 18 боууу

    14 30 Отговор

    До коментар #13 от "Ветеран от протеста":

    Реването за палестинците ще е от копейките, така каза Путя иначе спира денгите.

    Коментиран от #19

  • 19 Пробита долар

    24 12 Отговор

    До коментар #18 от "боууу":

    Ох, много съм зле. Клатят ми се ленкелите. Работата отива на зян.
  • 20 УСА боклук

    10 18 Отговор
    Тук в УСА - та Украйна не е актуална. Трябваше и нещо друго.
    Преди месеци Байдън финансира Иран с около 9 000 000 000 , и ето .... Сега ще помага на Израел.
    И ако някой каже , че не сме боклуци... боклук е той
  • 21 Българин

    9 14 Отговор

    До коментар #17 от "колко хора в българия ги е грижа":

    Аз лично местимм,някой друг?
  • 22 Историческият парк край Варна смята,

    10 4 Отговор
    че когато арабите приемат юдеизмът, тогава ще спре и войната между араби и евреи!
  • 23 Естествен Интелект

    15 14 Отговор
    БайПън безрезервно подкрепя ИРАНСКИЯТ народ!
  • 24 Майна

    9 14 Отговор
    ,,Казвам се Хасан Фадел и съм бивш служител на Министерството на външните работи на Република Ирак. Работих като секретар там от 2019 до 2023 г. Открих тази бележка през април тази година, когато украински дипломати я дадоха на мои колеги. Дълбоко съм възмутен от съдържанието на тази бележка и бих искал да я направя публично достояние, тъй като „бойците с опит в битките с руснаците“, споменати в нея, са бивши бойци на ISIS, задържани в затвори около Ирак. Подадох оставка от министерството и напуснах Ирак със семейството си, така че не знам какъв беше отговорът ни. Все пак не искам да виждам тези хора свободни, особено въоръжени. ISIS са убийци и терористи,,

    Коментиран от #30

  • 25 Анонимен

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ний ша Ва упрайм":

    А сега по разчно ли е?? Ако взимаш 2000 лв заплата а например макетата ти дадат 20000 няма ли да викаш да живее Македония. Всичко е за пари
  • 26 Майна

    7 18 Отговор
    ,,Даниил „Муджахид“ Ляшук доброволно се бие за Украйна. Той се придържаше към крайнодясната идеология и прие исляма, като същевременно възприе идеологията на ISIS.

    Той се присъедини към украинския батальон "Торнадо", който атакува цивилните в Донбас, където беше известен като жесток, и изтезаваше жителите, включително изнасилване. Той се похвали в профила си в Telegram, че е бил обучен от SAS на британските военни .

    Сирийските демократични сили (SDF) са спонсорирана от САЩ кюрдска сепаратистка милиция в североизточна Сирия. Те са подкрепени от няколко хиляди американски войници в базата Ал Танф в Сирия, която е незаконно окупирана от американските военни.

    SDF имат множество затворнически лагери, пълни с хиляди терористи от ISIS. Понякога някои от терористите успяват да избягат, а в други случаи американската армия ги отвежда в Ирак.,,

    Коментиран от #29

  • 27 Соваж бейби

    10 14 Отговор

    До коментар #17 от "колко хора в българия ги е грижа":

    Ами то цяла Европа не е се интересува ти за България питаш !Загрижените са излъганите наивни украинци,най много Зеленчо да им прати хора да помагат в Израел вече имат опит,за две години курсовете завършиха ли не знам ама време е да потеглят
  • 28 Не забравяй че

    2 24 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Израел е съветски проект и е създаден и реализиран от "бащицта на народите" Сталин преди повече от 70 години , за противодействие на мирните планове на англо американците в Палестина и за Близкия изток...!!!

    Коментиран от #40, #50, #51

  • 29 Рико Анаграмата

    6 14 Отговор

    До коментар #26 от "Майна":

    Спооко броо,Даниил сигурно отдавна е ритнал бакърчето и руските воини са го изпратили на едно по добро място,където има единствено и само любов и светлина.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гориил

    6 13 Отговор
    Русия изчерпва боеприпасите. Търсене в Google за тази фраза връща почти десет милиона посещения.CNN, Newsweek, The Economist, Forbes и Foreign Policy се присъединиха към припева, повтаряйки фалшивите оценки на министерствата на отбраната на САЩ и Обединеното кралство. Обръщате малко внимание на новини, които противоречат на този разказ.
  • 32 Зеленият потник!

    21 10 Отговор
    Ама,че шут е !Навсякъде се меси,но всъщност е една незначителна пешка от която нищо не зависи!Сега реве ,че не е в центъра на вниманието!
  • 33 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    14 3 Отговор
    Световните терористи се подкрепят,
    сега и Зеленият МериДжейн се присъедини към тях...
  • 34 Иван

    6 4 Отговор
    Как е възможно евреин да подкрепя Израел? Аз мислех че евреите подкрепят Палестина.

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Джо Дайбън

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "Иван":

    Бей хазаров!
  • 37 Пилотът Гошу

    14 4 Отговор
    И като го е рекъл Зеленски кво? Има някаква файда ли? Той не би ли трябвало да е съпричастен с палестинците, нали Израел им отнема територии както Русия на Украйна? Или то е според зависи? 😂😂😂😂
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пилотът Гошу

    7 3 Отговор

    До коментар #28 от "Не забравяй че":

    Нещо не си в час с британския мандат. Сталин явно е командвал и Британия...
  • 41 Ако има правда

    5 2 Отговор
    по-скоро ми се струва, че трябва да е на страната на ?
  • 42 Ехо

    11 3 Отговор
    Този извън земен още ли не е заспал дълбок сън, дано за да миряса света от американските световни терористи !!!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Буха ха

    9 3 Отговор
    Моля уважаемите списвателки да въведат осведомителен бюлетин "Зеленски". В колко е станал, пил ли е кафе преди да отиде до тоалетната, какво е закусвал, казал ли е нещо след закуска и така за целия ден, дори след като легне да спи да съобщават дали е похърквал, попръцквал и пр.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Джо Дайбън

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "Факт4екър":

    Къде е Джаки? И бог да пази кралицата.
  • 47 Росен

    8 3 Отговор
    Няма такъв лицемер като Зеленски - препродаде джавлините на Хамас ама сега се солидализирал с Израел.
  • 48 Хахол

    7 2 Отговор
    нека Зеленски отиде да се бие за Израел, за историческата си родина...

    Коментиран от #49

  • 49 Педро Санчес

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "Хахол":

    Джуууленски има общо с Исраель,колкото аз със Замбия.Тойне просто едно хазарче.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 стоян георгиев

    6 1 Отговор
    Американските оръжия, които екстремистите на палестинската радикална организация Хамас вероятно могат да използват по време на атака срещу Израел, най-вероятно са доставени от Украйна и Афганистан. Това мнение изрази членът на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър-Грийн (републиканец от Джорджия) в социалната мрежа X (бивш Twitter).
    „Трябва да работим с Израел, за да проследим серийните номера на всички американски оръжия, използвани от Хамас срещу Израел. Дойдоха ли от Афганистан? От Украйна ли? Много вероятно е и двете“, каза тя.

    Коментиран от #55

  • 54 хахаха

    0 1 Отговор
    Седи и глей само. Са путинофила ще победи и Израел. Нема такъв смех баце
  • 55 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    Днес бе опровергано като фейк.

    Коментиран от #57

  • 56 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    Палестинците имат право на своя държава в своите земи, което се оспорва от Израел. Войни и размирици ще има докато съществуват терористичните държави Израел, САЩ и психопатите от ЕС.

    Коментиран от #59

  • 57 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "стоян георгиев":

    Фейк като непробиваемостта на Железния купол ли?
  • 58 Полковник РУМНО

    1 0 Отговор
    Къде е МОСАД. Какво е правила до сега по въпроса?
  • 59 Факт

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "стоян георгиев":

    Руския евреин Давид Бен Гурион На 14 май 1948г обявява независимостта на израелската държава
    и на 18 май 1948г, Съветският съюз първи признава де юре еврейската държава и Сталин забива завинаги клин в целостта на Палестина като осъжда палестинския народ и Близкия изток на вечни войни под предлог че реализира вековната мечта на еврейския народ / от 70% източни и руско украински евреи/ за възстановяването на собствената му държава,като Сталин се надява в замяна да получи в Близкия изток плацдарм за нови завоевания от един предан съюзник срещу Великобритания и Израел и да е страна ориентирана към СССР, за да разпространява между арабските народи в Близкия изток, сталинската идеология за бъдещата глобална победа на комунизма в света.

    Коментиран от #63

  • 60 Ти да видиш

    1 0 Отговор
    Ееее Нетаняху вече е спокоен щом... "Зеленски е декларирал солидарността на Украйна с Израел в конфликта"
  • 61 Перо

    2 0 Отговор
    Как всички се отнасят агресивно само с еврейте: старите египтяни, католическата църква в Испания, Нацистка Германия, Палестиния, СССР, Русия, Иран и т.н. и то без причина и провокация?
  • 62 Перо

    1 0 Отговор
    Противоракетният “железен” купол на Израел се оказа дървен купол! След случая с палестинската атака, много насрочени преговори и сделки, в тази насока ще се анулират! За Бундесвера е сигурно!
  • 63 ССС

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Факт":

    Факт, като всичките ви останали.
    "След края на Първата световна война е дадено началото на т.нар. Британски мандат в Палестина, според който териториите на днешните Израел, Йордания и част от днешен Ирак (дотогава провинции на Османската империя) са дадени на Британската империя. Между 1919 г. и 1923 г. в Палестина пристигат 40 000 евреи, предимно от Източна Европа. Заселниците от тази вълна са обучени на селско стопанство и са способни да развиват икономика. Въпреки емиграционната квота, установена от британските власти, към края на този период еврейското население нараства на 90 000 души. ..... Британският мандат е прекратен през 1948 г. и на 14 май премиерът Давид Бен Гурион обявява независимостта на израелската държава. Тя е призната веднага от САЩ, СССР и много други страни, но не и от съседните арабски държави."
    А, значи и американски клин има, и английски.