Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 05:54 810 6

Прокуратурата разпита Джо Байдън за работата му с класифицирани документи

  • джо байдън-
  • разпит-
  • прокуратура-
  • класифицирани документи

Разпитът е бил доброволен и е продължил два дни

Прокуратурата разпита Джо Байдън за работата му с класифицирани документи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън е бил разпитан в рамките на разследването на работата му с класифицирани документи от специалния прокурор Робърт Хър, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Разпитът, който е бил доброволен и е бил проведен в рамките на два дни, е приключил в понеделник, съобщиха от офиса на прокурора в изявление.

В края на септември "Ню Йорк таймс“ съобщи, че високопоставени помощници на президента на САЩ Джо Байдън, включително съветникът по въпросите за националната сигурност Джейк Съливан и бившият началник на канцеларията на Белия дом Рон Клейн, са били разпитани от специалния прокурор Робърт Хър, който разследва боравенето на Байдън с класифицирани документи.

Тези, които са били разпитани за това как правителствени документи са се озовали в офис на мозъчен тръст, създаден за Байдън след вицепрезидентския му мандат, както и в дома му в щата Делауер, са служители, работили с него както в края на мандата му като вицепрезидент, така и сега, писа вестникът.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе човека на знае

    9 0 Отговор
    Какво беше това? Някаква хартия, която ставаше и за тоалетна... ха-ха-ха
  • 2 Прокуратурата

    16 0 Отговор
    Затвор за Бай Дън и синът му!

    Коментиран от #4

  • 3 Уса

    13 0 Отговор
    Цели 2 дни разпит е предизборен пиар за човек,който е с деменция и не може да говори повече от 10 минути после фъфли унася се и удря една бърза дрямка преди да се спъне
  • 4 А, нема как да стане

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Прокуратурата":

    Синчето е шеф на биолабораториите на Фащ в Крайната. Има документи в сащ, които доказват плащания на синчето да разработва "Ковид 19" вируси в крайната и забележете, това е ПРЕДИ светът да разбере, че изобщо има такива вируси. ЦРУ няма да допусне техен човек да бъде осъден.
  • 5 деменцията

    4 0 Отговор
    е какво има да го пита той дори незнае че е работил стакива документи …
  • 6 Вежди

    1 0 Отговор
    тоя ни знай ко е ял сабалам?