Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 11:12 1 789 9

Доналд Тръмп съди бивш британски шпионин за "шокиращи" твърдения относно "извратени сексуални действия"

  • доналд тръмп-
  • съди-
  • британски шпионин-
  • шокиращи-
  • твърдения-
  • извратени сексуални действия

Тръмп иска обезщетение от фирмата за предполагаемо нарушаване на британските закони за защита на данните

Доналд Тръмп съди бивш британски шпионин за "шокиращи" твърдения относно "извратени сексуални действия" - 1
Снимкa: Shutterstock

Доналд Тръмп съди частна фирма за разследвания заради "шокиращи и скандални" твърдения, че е участвал в "извратени сексуални действия" в Русия, предаде Скай нюз.

Бившият президент на САЩ съди Orbis Business Intelligence, базирана в Лондон компания, съоснована от бившия британски шпионин Кристофър Стийл, заради досие, съдържащо слухове за него, които предизвикаха буря преди встъпването му в длъжност през 2017 г.

Тръмп иска обезщетение от фирмата за предполагаемо нарушаване на британските закони за защита на данните.

"Досието Стийл" твърди, че Тръмп е участвал в сексуално поведение, с което дава на Русия материали, с които да го изнудва.

Адвокатите на Тръмп заявиха, че докладът е "изключително неточен".

77-годишният мъж, който не присъства на заседанието, заяви в писмено свидетелско, че досието съдържа "множество неверни, фалшиви или измислени твърдения" и че той съди Orbis, за да "докаже чрез доказателства в процеса, че данните са неверни".

Тръмп заяви, че не е участвал в "извратено сексуално поведение, включително наемане на проститутки в президентския апартамент на хотел в Москва", нито е участвал в "секс партита" в Санкт Петербург, нито е „дал“ на руските власти "достатъчно материали, за да го изнудват".

Орбис обаче твърди, че Тръмп предявява иска, за да отговори на "дългогодишните си оплаквания" срещу компанията и г-н Стийл.

Компанията иска делото да бъде прекратено, заявявайки, че досието никога не е било предназначено да бъде публично оповестено и публикувано на уебсайта Buzzfeed без разрешението на г-н Стийл или Орбис.

В него се казва още, че искът е подаден твърде късно.

Адвокатът на Орбис Антъни Уайт заяви, че Тръмп има "дълбока и интензивна враждебност" срещу Стийл и фирмата и "дълга история на многократно предявяване на лекомислени, незаслужени и злонамерени претенции с цел да дразни и тормози възприеманите врагове и други, срещу които той има злоба".

Тръмп е призовал Стийл да бъде "екстрадиран, съден и хвърлен в затвора" и го е нарекъл "мръсник", замесен в "измамата с руския сговор", който е изготвил досие за "пълна фалшива измама", каза Уайт в съдебно дело.

Тръмп заяви в свидетелското си изявление, че не се опитва да тормози или да търси отмъщение или да вкара Орбис във финансова разруха, а иска да установи, че информацията в досието е невярна.

"Докато няма такова решение, продължавам да понасям щети и страдания в резултат на това, че хората неправомерно вярват, че данните в досието са точни", каза той.

Делото на Тръмп срещу Орбис е едно от многото съдебни дела, свързани с бившия президент, който е изправен пред четири отделни наказателни преследвания в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТУРЧИНА АЛИ

    4 3 Отговор
    Американците са страхливи амуджи и инцести и в случая ,Англичаните са прави ,няма по големи нещастници от Американците

    Коментиран от #3

  • 2 Урюрвкос

    4 2 Отговор
    това не е новина а масова практика
  • 3 НеПРосто

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТУРЧИНА АЛИ":

    Не просто почти всичко що е конфликт в света е създаден с участието на анличаните, но никой даже не ги уличава ... накрав винаги американците са виновни за всичко ) Добрите подривни дейстйвия прехвърлят вината на някой друг. А че американците се държат като каубоици дори когато са сред детска градина ... това им е просто липса на тактичност: те са директни и учени да си гонят интереса, но пак казвам - не винаги са виновни те са световните проблеми, има други задкулисни играчи: най-вече Англия.
  • 4 ТрампЛин

    1 8 Отговор
    Аз съм си сексуално либерален, но това не ме прави руска подлога! Имам бизнес отношения с другаря пуСин и финансови интереси в русия. Толкоз по въпроса!
  • 5 В Русия е модерна Zooфuлuятa.

    2 7 Отговор
    Сигурно са го снимали като прай фирки на кон, или го е заклещил някой английски дог.
  • 6 факт

    0 1 Отговор
    Абе,щом навремето Елтън Джон го е оправил едно капитанче от КГБ на покрива на тоя хотел (според мемоарите му)какво остава за Тръмп.
  • 7 КГБ

    3 2 Отговор
    Дони е стар извратеняк а Русия беше рай за перверзните му фантазии. Изпълнихме всичките му извратени прищявки.
  • 8 Най вероятно са клипове

    1 1 Отговор
    как запложда преснодокарани му български русофилчета.
  • 9 Русофил

    1 0 Отговор
    Тръмпи да си вземе стая да поживее малко в съда. При толкова дела няма да излиза от там
Новини по държави: