Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 06:13 2 759 4

Закопчаха над 1 600 предполагаеми бандити в Англия и Уелс ВИДЕО

  • великобритания-
  • арести-
  • наркотици

Акцията е срещу разпространението на наркотици

За една седмица в Англия и Уелс са арестувани повече от 1 600 предполагаеми членове на банди, занимаващи се с разпространение на наркотици, предаде ДПА, цитирана от БТА-

При акцията на полицейските сили са конфискувани наркотици от клас А на стойност 1,2 млн. британски лири (1,4 млн. долара), същата сума пари в брой и над 100 кг канабис.

Общо 710 души, включително 58 деца, бяха насочени към службите за закрила като възможни жертви на експлоатация от страна на бандите.

Става дума за мрежи, състоящи се от дилъри на наркотици, базирани в градовете, които разпростират дейността си в по-селските райони, като използват специални телефонни линии, за да приемат поръчки от клиенти.

Бандите са известни с това, че експлоатират деца, за да работят като разпространители на наркотици, и завземат домовете на уязвими хора, за да съхраняват незаконни вещества.

В рамките на акцията бяха закрити 250 телефонни линии и бяха иззети 458 оръжия, включително 33 огнестрелни оръжия, 377 ножа, три арбалета, 21 палки и 28 бокса.

Ръководителят на Националния съвет на полицейските началници Пол Брогдън заяви: "Търговията с наркотици по този начин унищожава човешки животи и ние сме решени да се борим с предлагането на незаконни наркотици, както и с експлоатацията и насилието, които често са свързани с това. Нашето послание е ясно за всички, които управляват такива линии в цялата страна - ние ще бъдем безмилостни в преследването ви, ще закрием вашите линии, ще премахнем наркотиците от нашите улици и ще спасим тези, които са експлоатирани от вас."

Откакто през 2019 г. стартира националната програма за прекъсване на линиите за доставка на дрога от градовете към провинцията са закрити 4755 линии, извършени са 14 887 ареста и 7 267 деца или уязвими лица са насочени към службите за закрила.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде

    11 3 Отговор
    ще им търсят арести на толкова народ ?
  • 2 Хванали са дребните

    20 4 Отговор
    Истинските бандити са в управлението на тези страни. Сега правят само показно, че уж правят нещо "нормално"! И там е както навсякъде в капитализма. Най-големите престъпници са на власт. Те правят законите за себе си. И се стигна и до там, да искат да се отърват от "презаселената планета", като измислиха заразите. Ние сме били ама много наивни, когато сменихме бившата соц система с това нещо. Това е власт на мошенници, крадци, убийци, рекетьори, които създават цяла мрежа от по-дребни такива, като Урсула, Шваб, Меркел, та чак до "нашите" кокорчовци. Западът е система на мафията. Народите са подчинени, ограбвани, изнудвани...
  • 3 и аз да кажа

    8 2 Отговор
    тия нещо баламосват повече от 10г. знам че в амглия си поръчваш наркотици по телефона а тия чак сега разбират ?!?!? за какво говорим някакъв си българин без да е работил в англия знае повече от службите им … е да ама не ! някой ги е накарал да сменят уличните дилъри или шефа от горе се сменя но не е и защото полицията се е загрижила за гражданите защото повече от 10г. са спеле…!!!!
  • 4 що не кажете

    1 0 Отговор
    че са от КГБ - руската мафия.
Новини по държави: