Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 17:34 1 089 2

Кибератаката срещу Международния наказателен съд извършена през септември е била опит за шпионаж

  • кибератака-
  • международен наказателен съд-
  • опит-
  • шпионаж-
  • хага

Това заяви базираната в Хага организация

Кибератаката срещу Международния наказателен съд извършена през септември е била опит за шпионаж - 1
Снимкa: Shutterstock

Кибератаката, извършена през септември срещу Международния наказателен съд (МНС), е била опит за шпионаж, заяви базираната в Хага организация, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Засега съдът не е успял да определи кой стои зад нападението, се казва в изявлението. "Наличните за момента доказателства говорят за целенасочена и професионална атака с цел шпионаж", според съда. "Следователно кибератаката може да се смята за сериозен опит за подкопаване на мандата на Съда."

Съдът има достъп до информация, свързана с обвинения във военни престъпления, които разследва по света. Не се уточнява дали подобни данни са били откраднати.

В момента прокурори на съда водят 17 разследвания в Украйна, Уганда, Венецуела, Афганистан, Филипините и други страни. През март МНС издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин по обвинения в нелегално депортиране на украински деца. Кремъл отхвърля както обвиненията, така и юрисдикцията на съда.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    До хиляда души се криеха в църква в Газа по време на израелския удар, а десетки се криеха под руините, съобщават гръцките медии, позовавайки се на източници.

    Църквата "Свети Порфирий" в ивицата Газа е една от най-старите в региона, построена е в началото на 5 век и е преустройвана няколко пъти.

    Миналата седмица вече беше съобщено, че е била бомбардирана, но тогава се изясни, че домът на духовника към храма е разрушен. Сега се съобщава, че самата сграда на църквата е разрушена.
  • 2 Еми да

    0 0 Отговор
    То е ясно руските хакери
Новини по държави: