Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Октомври, 2023 05:19 1 998 6

Лондон обучава украински инженери за защита на енергийния сектор

  • великобритания-
  • обучение-
  • украйна-
  • инженери

Военнослужещи от Корпуса на кралските инженери предават опита си на цивилни колеги

Военнослужещи от Корпуса на кралските инженери в състава на британската армия са обучили украински цивилни инженери как да защитават своя енергиен сектор от руски атаки тази зима, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Щетите и унищожаването на критична национална инфраструктура от руски ракетни атаки и атаки с дронове представляват една от най-големите заплахи за живота и безопасността на украинските цивилни след инвазията, отбелязва агенцията.

Още новини от Украйна

Двуседмичният обучителен пакет е разработен след заявка от Украйна.

Стажантите са били обучени как да идентифицират потенциални обхвати на взривове и въздействието на различни оръжия и експлозиви и къде най-добре да локализират физически и въздушни бариери, за да помогнат за защитата на обекти от руски атаки, каза министерството на отбраната на Обединеното кралство.

Министърът на отбраната Грант Шапс изтъкна, че обучението е "от съществено значение" за защита на украинските цивилни с наближаването на зимата.

Шапс каза: „Цивилното население на Украйна е изправено всекидневно пред смъртна опасност от силите на Путин и тяхната безразборна кампания на бомбардировки срещу украинската критична инфраструктура.

„Украинският народ демонстрира непоколебима издръжливост в лицето на тази незаконна инвазия и този персонализиран пакет от обучение ще помогне за спасяването на живота на много хора през ужасно студените зимни месеци, когато достъпът до надеждна енергия е от жизненоважно значение.“

Майор Майкъл Садъби от инженерните войски каза: „Няма съмнение, че това обучение ще бъде проведено в Украйна през следващите седмици и ще има реално въздействие върху качеството на живот на нейните цивилни и способността на Украйна да устои на руските атаки през цялата зима“.

„Украинските участници бяха изключително мотивирани и ще могат да прилагат специалните мерки за защита на силите и методите за оценка на инфраструктурата, предоставени на този курс, за да подкрепят своята страна“, каза още майор Садъби.

Британските специалисти от запаса на кралските инженерни войски, използваха своя професионален опит, за да предоставят елементи от обучението в газов завод в Обединеното кралство, на военна писта и в пристанищно съоръжение.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Лисан

    10 1 Отговор
    От мен да го знаете; Най-добрият сапьор е живият сапьор, още по-добре ако е цял.
    А за мините украинците да не берат грижа, след края на СВО руснаците сами ще си ги махнат, няма да си ги държат в двора, я.
  • 2 Тези могат да обичат?

    8 1 Отговор
    Защо не могат да се защитят, ако една Сарма или един Посейдон им отидат на гости? Но пък умеят да "защитават енергийна инфраструктура"? Смешни са. И когато още 2000-та година работех в Лондон нямаше вече почти никакви англичани в страната им. От къде са се взели тези "специалисти" там? Да не са индийци или пакистанци?
  • 3 Оли,Милене

    6 1 Отговор
    Дрън каш глупости,а не ти отива на годините Да е някой келеш,съгласен съм,но ти.Как цивилни ще защитават обект,ще ловят руските Герани с ръце ли.За това си има ракетчици и зенитчици.Ще усвоиш някакво умение за 2 седмици.Смях.Най-много свещеник или гробар за толко кратко време.Украинският народ бил много мотивиран.Хайде бе,като гледам тези укри в България с лъскавите коли,не са много навити да умират за американски каузи И 50% от украинските енергийни мощности са унищожени.Кой ще ги възстанови

    Коментиран от #4

  • 4 Бай Лисан

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Оли,Милене":

    Ами цивилни...Свършиха военните, баце, нема хора.
    Подпис: Тримата укросамураи (бивши седем)
  • 5 По ясно не може

    5 1 Отговор
    Също така , добре обучените украински енергетици ще бъдат въоръжени с мрежи за пеперуди , с които ще улавят руските ракети още във въздуха.
  • 6 факуса

    5 1 Отговор
    ама нали русия няма ракети,как ще събори енергийната структура с лопатки,тез руснаци кат хълк
Новини по държави: