Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 08:35 1 803 27

Турция праща лекарства в ивицата Газа

  • израел-
  • хуманитарна помощ-
  • ивицата газа-
  • турция-
  • египет

Анкара възнамерява да изпрати в района полеви болници и линейки

Турция праща лекарства в ивицата Газа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Анкара съгласува с Кайро да изпрати в неделя сутринта самолет с хуманитарна помощ за жителите на ивицата Газа. "Самолет, принадлежащ на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган ще лети за Египет с лекарства и медицински консумативи, за да помогне на Газа. Група от лекари, състояща се от 20 специалисти, ще бъде на борда на самолета", каза турският здравен министър Фахретин Коджа.

Той отбеляза, че се е договорил с ръководителя на египетското министерство на здравеопазването за консултации на лекари, готови да бъдат изпратени с египетските си колеги, за да се определи от какви лекарства и оборудване се нуждаят жителите на Газа. Предвижда се също да се проведе проучване на техническата осъществимост за създаването на полеви болници на летището в град Ел Ариш в северната част на Синайския полуостров и на контролно-пропускателния пункт Рафах.

„Едновременно с тези дейности се планира да бъдат изпратени лекарства, консумативи и оборудване на летище Ел-Ариш на три товарни самолета според списъка с нуждите, който ще бъде осигурен от Министерството на здравеопазването и населението на Египет. Освен това, след завършване на необходимите одобрения, се планира да бъдат изпратени полеви болници и линейки с помощта на кораба“, обяви още Коджа.

В събота през пункта преминаха 20 камиона от общо 200 камиона с хуманитарна помощ, доставена през последните дни от международната общност на летището в Ел Ариша в Египет. Транспортирането на стоки се контролира от египетското общество на Червения полумесец и ООН.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Израел

    6 35 Отговор
    Турця да не си хаби лекарствата и полевите болници. Скоро ще им потрябват. Идва страшно земетресение , което ще унищожи половин турця.

    Коментиран от #9

  • 2 Хе-Хе

    18 7 Отговор
    Пратете им Химарси да се защитават хората от израелската агресия! Земята им е окупирана! Газа е палестинската Украйна, нападната от още по технологичен агресор. Преди 40 години група палестинци в автобус на градския транспорт пееха песен с припев ,,Аз нямам родина...." Пееха с плач и горест, и с малко вяра, че присъстващите ще разберат частица от трагедията им. Благоденстващи при другаря Тодор Живков, ние гледахме тъпо и се преструвахме, че не забелязваме! Докато се стигна до тероризъм и цял свят забеляза.

    Коментиран от #4, #10

  • 3 Хомосапиенс

    8 31 Отговор
    Турците много хумани бе с едната ръка убиват кюрдите с другата помагат на палестинците. Рузнаците даже няма да ги и коментарм.

    Коментиран от #5, #19, #25

  • 4 До хехе

    6 32 Отговор

    До коментар #2 от "Хе-Хе":

    Значи , грешиш. Палестинска държава не е имало и няма да има. Еврей обитават тези земи още преди 3000 години. Палестинците са номади. Искат да откъснат от Израел ама Няма. А тези номера , дайте ни държава или ще правим терористични актове - Не минават. Лека по лека цял свят намразва исляма. Лека по лека ислямистите са прогонвани от всякъде. В Индия , мюсюлманите са третирани като животни. Китай държи мюсюлманските общности в изолация. И искам да кажа следното - заради 5 фанатика , всички мюсюлмани плащат цената.

    Коментиран от #6, #24

  • 5 Израел

    4 26 Отговор

    До коментар #3 от "Хомосапиенс":

    Ти просто незнаеш , Сащ какво им готвят на турця. 80% от територията ще бъде кюрдска. Само гледай сеир.

    Коментиран от #20, #22

  • 6 Хе-Хе

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "До хехе":

    За да са в изолация, трябва да имат СВОЯ държава! А не по демократичному да ги омесвате с хората, а след това да говорите лицемерно за правата на малцинствата! Има едни в Харманли в бежанския център! Дъната на гащите им виснали, в глезените са като масури!Не мога да ги гледам, не да ги понасям! Нашите цигани и те така тръгнаха младичките! Кой ни натиска да ги приемаме тук? Същите, които ги бомбардират там и не им дават да мръднат!

    Коментиран от #7

  • 7 До хехе

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хе-Хе":

    До някъде си прав. Обаче , неможе да откъснеш от суверенна държава , за да дадеш на някой , който заплашва - държава или терор! Решението е измислено - Китайския модел.
  • 8 Под лекарства "опиум" и "морфин"

    5 3 Отговор
    ли имат предвид. Защото друго няма да помогне за болката от загубени крайници.
  • 9 Лошото е, че им помагахме в бедата от

    7 14 Отговор

    До коментар #1 от "Израел":

    земетресенията ние, християните, а сега застанаха на страната на тези които взривяват църквите ни.
  • 10 Искам да пратим на

    5 22 Отговор

    До коментар #2 от "Хе-Хе":

    всички мюсюлмани медицинска помощ от арсен на суспенсии, стрихнин, на сашета, талий, на инжекции радий на лепенки, живачни пари за инхалации.
    Каквото остане да го предадат на руските окупатори в Украйна.

    Коментиран от #11, #16, #21

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Аз съм православен християнин

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Въпрос?":

    Ама истински, не като "руските". Аз съм Божият гняв!
  • 13 стоян георгиев

    12 4 Отговор
    Вън ЧИФУТИТЕ от Израел! Братя мюсюлмани от цял ​​свят! спрете да подкрепяте евреина Зеленски, той е евреин, подкрепя израелските власти, които убиват мюсюлмани! Слава Кадирова! "Mein Kampf" трябва да стане настолна книга зъ фсеки българин! Вън ЧИФУТИТИ ут балгъриъ!
  • 14 Турчина Али

    5 3 Отговор
    За ПКК и Хизбула никакви лекарства.
  • 15 Кравите чукнаха болницата

    11 3 Отговор
    от самолетоносачите, за да задълбочат конфликта. Това и децата го разбраха.
  • 16 Тцтц

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Искам да пратим на":

    Тия консумативи ЕС ги пази за Ганя, че много бавно мре.
  • 17 От Германия

    16 4 Отговор
    В Германия имаше огромна Демонстрация в Дюселдорф (и в други градове), в знак на солидарност с Газа и срещу израелския тероризъм.


    Над 300 000 бяха на демонстрацията за Палестина в Лондон в събота - една от най-големите демонстрации в британската история, пак срещу израелския тероризъм.


    Подобни демонстрация имаше в Австралия, Испания, Канада, САЩ и др. страни по света.

    ЗАЩО не ги отразявате ???

    Коментиран от #27

  • 18 Само бой по ушанките! И Хамас!

    3 7 Отговор
    Нищо друго! Бой! Бой!
    БОЙКО Борисов.
  • 19 0872

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хомосапиенс":

    Тези кюрди дето убиват ,ако тероризират хората какво да ги правят, да ги гледат ли ? То толкова си запознат със ситуацията ,че говориш тука.
  • 20 Те колкото

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Израел":

    искат да се готвят ,Турция отдавна им провала плановете. И като вземат териториите на тези уж кюрди от терористични организации какво ще правят САЩ ? Ще блеят само ,няма петрол ,няма кукла държава ,значи са загубени.

    Коментиран от #23

  • 21 Така така !

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Искам да пратим на":

    Отлични лекарства са . Комунистическата медицина от 79 години ги изпробва върху българския народ. Затова, населението на бегето е ; има-няма 6 милиана, с тенденция да се приравни към това в Газа.
  • 22 Индия

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Израел":

    Ти просто не знаеш. А аз виждам как 80% от “територията” вече буквално е “почерняла”.Юнаците балкански търсят спасение в шопския резерват на Митрафонова и чакат на Лъвов мост Ванка с танка да ги “асвабади”.
  • 23 КъроМан

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Те колкото":

    Така както сега кюрдите от пкк навремето са лъгали и палестинците които от 1517 до 1915 година в продължение на 400 години са живели що годе спокоен живот по него време а сега им разкатаха майката.
    То останалите кюрди едва ли ще им повярват.
    Но така е всеки си влачи кръста.
  • 24 Омразата те яде бавно отвътре

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "До хехе":

    Дано аллах ти даде дълъг живот, за да се мъчиш и гърчиш по-дълго🙂
  • 25 Вие хомотата не ги разбирате тези неща

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хомосапиенс":

    Нищо не пречи едновременно да убиваш терористи и да помагаш на жертвите им.
  • 26 така така

    2 1 Отговор
    Фашистите много състрадателни лИ?
  • 27 Аньо памперса

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "От Германия":

    Хамериката за България и посолствоТО не дават, казаха да четете Дойчираното зеле !
Новини по държави: