Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 15:21 904 11

17 ТИР-а с помощи влязоха в Газа от Египет

  • рафах-
  • ивиата газа-
  • израел-
  • египет-
  • хуманитарна помощ

Сред тях са били три камиона от египетското дружество Червен полумесец

17 ТИР-а с помощи влязоха в Газа от Египет - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

17 камиона, превозващи хуманитарна помощ за жителите на палестинската ивица Газа, преминаха през контролно-пропускателния пункт Рафах, разположен на границата на Египет с анклава. Това съобщи телевизионният канал Al-Qahera al-Ihbariya.

Според него сред тях са били три камиона от египетското дружество Червен полумесец.

Както съобщи египетският телевизионен канал Al-Ghad, цитирайки представител на граничния пункт от ивицата Газа, помощта, доставена предишния ден, може да покрие „около 3% от нуждите“ на жителите на анклава.

Миналата седмица Египет помоли международната общност, както и регионалните и международни организации, желаещи да предоставят хуманитарна помощ на палестинския народ в ивицата Газа, да я достави до египетското международно летище Ел-Ариш на Синайския полуостров. Както посочи египетското външно министерство, „израелските бомбардировки възпрепятстват нормалната работа на контролно-пропускателния пункт“.

Египет призова Израел да спре обстрела и изрази надежда, че граничният пункт ще изпълни функциите си, като е "спасителен пояс в подкрепа на палестинците в ивицата Газа".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо

    2 2 Отговор
    Браво!
    Как успяхте да ги преброите, като на двете ръце имате десет пръста?
    Сетих сее!! Били сте двама броячи.
  • 2 Не на американският ционизъм

    16 3 Отговор
    Спестената информация е -
    117 деца в ивицата Газа са убити за денонощието в резултат на ударите на израелските терористи. Общо за денонощието са загинали 266 човека.
    ,,

    В Германия имаше огромна Демонстрация в Дюселдорф (и в други градове), в знак на солидарност с Газа и срещу израелския тероризъм.


    Над 300 000 бяха на демонстрацията за Палестина в Лондон в събота - една от най-големите демонстрации в британската история, пак срещу израелския тероризъм.


    Подобни демонстрация имаше в Австралия, Испания, Канада, САЩ и др. страни по света.

    ЗАЩО не ги отразявате ???

    Коментиран от #6

  • 3 Биби шланга

    0 3 Отговор
    Помуш ма амереканцките заложници са у Изреел! Терореро? Оризите од Чайна и Сев.Кореа, потурите од Ирак и пиените татаро- удмурти действат така- одстъпки срешто заложници! После шо ги издирвале за Гааге!?
  • 4 Бен Горион

    0 1 Отговор
    Окончателното решение в действие.Имат историческа памет мошетата.
  • 5 Циганска работа

    2 1 Отговор
    Нямат ли брезент тези камиони...
  • 6 мисирка

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Не на американският ционизъм":

    докато галя от посолството не ни разреши нищо не можем да отразяваме

    получавам двойна заплата като пишем че русия е терористична държава , за израел пари не дават като пишем все пак парите ни интерсуват не информацията!
  • 7 Соваж бейби

    2 4 Отговор
    Аз не мога да разбера защо чак сега ?Колко време мина,и колко хора са умрели от липса на лекарства и храна?А за онзи смешник веднага тръгнаха тирове за украина и Полша,даже им бяха пратили шеф готвачи от Франция на украинците и сп.храна даваха какво меню за деня се приготвя ?Пуснаха ги наивни европейци по домовете си, хотели укр.мигранти без наем и безплатен курорт Едните са хора другите какви са ,ми на коя планета се намирам вече нямам идея ?И спрете да намисате религии защото това не е нормално/трябва да паднат всички религии за човешкото добро е,да видим тогава какво оправдание ще измислят за война като цяло от векове религиите са виновни/ !в такива моменти съдете от факта че измират невинни хора дори няма достъп до хум.помощ!

    Коментиран от #9

  • 8 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    Убичъм дъ мъ фъртят нъ шиш! Имъ ли мераклии?
  • 9 Бензема джихадистът

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Ако те бяха отвлекли теб и дъщеря друга песен щеше да пееш.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Соваж бейби

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бензема джихадистът":

    Аз какво казвам че на дъното на всяка омраза и конфликт е религията,която няма нищо общо с Бог и доброто за хората!Ти си поредният който го доказва,и причината хората в подкрепа на Паленстина да не бъдат излъчени ,да няма интервю,да няма обявен фонд за помощи !Израелците също не са католици /християни !И ся ко прайми уеш?!извода ??А да ново 20се има и такива глупаци които не знам защо се допуска в медия че който защитавал палестинци бил тероист ....а за защитата на евреите какъв е ?или става дума за хора в нужда които нямат нищо общо и без помощ
  • 11 Пилотът Гошу

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бензема джихадистът":

    Викам такива като теб да не прахосват кислорода. Без значение на цвят, религия и тн. - от всяка страна ще намериш лоши хора. Това не означава да унищожиш всички живеещи в региона. Разликата между Палестина и Израел е, че създаденият от самите тях Хамас се обърна срещу тях както Ал-Кайда срещу САЩ (доколко това е било или не е било целта е друг въпрос) и като организация няма как да се крие между цивилните. Израел от друга страна не се крие въобще, а го прави държавна политика. Поради редица причини останалите гледат и мълчат, или пък пригласят, защото иначе са автоматично сложени в списъка на враговете на "модерния свят". Винаги е по-лесно просто да отвърнеш очи и да се правиш, че не си видял. Дори когато същевременно поддържаш обратната теза в друг конфликт в Украйна.....