Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 04:36 1 287 2

Земетресение от 6,2 по Рихтер разтърси Тайван

  • тайван-
  • земетресение-
  • тайпе

Засега няма данни за материални щети и пострадали хора

Земетресение от 6,2 по Рихтер разтърси Тайван - 1
Снимка: БНР

Земетресение с магнитуд 6,2 разтърси днес Тайван, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на метеорологичната служба на острова.

Трусът разлюля сгради в столицата Тайпе, но няма данни за пострадали хора и материални щети. Земетресението е станало на дълбочина от 5,7 километра източно от Тайван и южно от японския остров Йонагуни.

Влаковете от метрото в Тайпе временно са се движили с по-ниска скорост, но подземната железница вече функционира нормално, казаха от градската управа.

По-рано Европейско-средиземноморският сеизмологичен център съобщи, че земетресението е било с магнитуд 5,6.

На японския остров Йонагуни също няма данни за пострадали хора и материални щети , нито е издадено предупреждение за цунами.

Тайван се намира в земетръсна зона, където се събират две тектонични плочи.

Повече от 100 души загинаха при трус на острова през 2016 г., а земетресение с магнитуд 7,3 причини смъртта на над 2000 човека през 1999 г., припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    1 4 Отговор
    Разбира се Русия е виновна за това.

    Коментиран от #2

  • 2 ХАХАХА

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Бъркаш ! За Тайван ,Китай има пръст!