Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 10:40 5 576 368

Израел извършва военни престъпления срещу палестинците

  • израел-
  • ивицата газа-
  • военни престъпления-
  • газа-
  • хамас-
  • палестина-
  • палестинци-
  • хуманитарна помощ-
  • хюман райтс уоч

Израелските окупатори блокират хуманитарната помощ към цивилното арабско население

Израел извършва военни престъпления срещу палестинците - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Неправителствената организация „Хюман Райтс Уоч“ (Human Rights Watch) обвини израелските власти в извършването на военни престъпления срещу цивилното палестинско население, спирайки доставките на хуманитарна помощ към Газа.

Израел умишлено задълбочава страданието на цивилните в ивицата Газа, отказвайки да възстанови електрозахранването и водоснабдяването, посочва организацията.

Зверствата на Хамас на 7 октомври не оправдават действията на израелските власти да „извършват военни престъпления“ срещу палестинци, се казва в съобщение на „Хюман Райтс Уоч“.

Чрез блокирането на стоки, необходими за оцеляването на 2,2 милиона жители на Газа, почти половината от които са деца, Израел наказва всички цивилни жители на Газа за атаките на Хамас. Израел, като окупационна сила в Газа, е длъжен съгласно Женевските конвенции да осигури достъп на цивилните до основни стоки и да улесни доставката на хуманитарна помощ. Израел обаче отказва да направи това.

Докато „законите на войната“ позволяват на Израел да предприеме стъпки, за да гарантира, че пратките не включват оръжия, умишленото възпрепятстване на хуманитарната помощ е забранено.

Израел продължава освен това да извършва бомбардировки в ивицата Газа, насочени срещу цивилното арабско население. Палестинците на практика се намират в хуманитарна катастрофа, от която няма изход. Най-малко 35 служители на Агенцията за подпомагане на палестински бежанци (към ООН) са били убити от израелската армия.

Емитър на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани заяви, че международната общност се държи така, сякаш палестинските деца са безполезни и техният живот няма стойност. Той посочи, че на израелците не трябва да бъде давана безусловна зелена светлина да извършва зверства срещу палестинското население и да колонизира тяхната земя, както го прави през последните десетилетия.

За две седмици Израел отне живота на 5000 палестинци, повечето от които цивилни. Блокирана е и медицинската помощ към ивицата. Американският президент Джо Байдън, който посети Израел, заяви, че Газа се нуждае от „непрекъснат поток“ на хуманитарна помощ. Вашингтон обаче не предприема конкретни стъпки, за да осигури такъв. Напротив, има непрекъснат поток на оръжия и военна помощ от САЩ към Израел, с които израелската армия всекидневно избива невъоръжени жени и деца.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Гурион

    48 96 Отговор
    Цивилните в Газа подкрепят, финансират, работят с или за Хамас или директно участват в терористичната й дейност. Няма друг начин цялата ивица Газа да е превърната в терористично гнездо, освен с пълното съдействие на населението там.

    Коментиран от #23, #55, #100, #183

  • 2 Верно ли

    68 2 Отговор
    Този пост е твой
    Гледам и не вярвам на ушите си
    Хахахаха

    Коментиран от #124

  • 3 Гост

    62 7 Отговор
    Това трябва да спре, и да се обезпечи мир за напред по някакъв начин.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДА СА МИСЛИЛИ

    35 73 Отговор
    Когато Хамас изстреля 5000 ракети срещу Израел...на 07.10.2023

    Коментиран от #11, #112

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 КЪДЕ Е СЕГА ХАМАС

    33 26 Отговор
    Да защити палестинците в Газа.....

    Коментиран от #211

  • 9 каквото повикало

    24 52 Отговор
    Два гръбначни мозъка — на родител и дете, свързани с метални жици в последна прегръдка, преди да бъдат запалени.
    Това откриват служители на Института по криминалистика в Тел Авив, който потвърди зверствата на Хамас

    Коментиран от #125, #273

  • 10 САЩ ( ООНету )...

    11 21 Отговор
    ...няма такова нещо -> наще мини котачета от Израел ( сещам се за смърфовете ), си бомбят палестинските деца в болница ( за сега само една ), най-демократично... протестираме да ни петните името, ние сме най-готините и демократични неща във вселената и.... да живее републиката... и армиите от клонирани от планетата Набу!
  • 11 Бен Гурион

    28 35 Отговор

    До коментар #5 от "ДА СА МИСЛИЛИ":

    Хамас продължава да изстрелва ракети срещу Израел и в момента. От "мирните" територии, пълни с "мирни" и "невинни" палестинци.
  • 12 леле

    61 19 Отговор
    Най-малко 35 служители на Агенцията за подпомагане на палестински бежанци (към ООН) са били убити от израелската армия.
    Ако РФ беше направила това какво ли щяха да ни чуят ушите?
  • 13 Българин

    29 38 Отговор
    Да бе, Израел извършва военни престъпления а терористите от Хамас са мирни и човеколюбиви.
  • 14 НА 07.10.2О23г.

    23 35 Отговор
    Хамас нападна вероломно Израел.....5000 ракети срещу Израел......сега да не пускат....

    Коментиран от #224

  • 15 Израел

    46 23 Отговор
    извършва тотални зверства, а света мълчи! Защо бе? Двоен аршин!
  • 16 Реалност

    32 38 Отговор
    Плановете на ХАМАС бяха зловещи:
    ежедневно масирано бомбардиране(знаем кои са ги заредили яко с ракети) на Израел и навлизане на територията ѝ, съпътствано с нечовешка жестокост, сеч на всичко живо!
    Но Израел отвърна мощно и тази нощ бе първата, що годе спокойна за евреите.
    Ако не беше толкова масиран израелския отговор, сега ХАМАС щеше да “сече” все повече и повече, но трябва да се отбележи най- важното: ударите на Хизбула нямаше да са толкова епизодични, а вече, щяха да са напълно включени във военните действия.
    Извода е, че звяра разбира само от сила и само страхът може да го спре.
    Настъпил е преломен момент, в който силите застанали срещу световния тероризъм, не трябва да покажат и миг колебание и нерешителност, нито грам слабост а страшно силен удар по злото .
    Защото тези дни, много техни лидери ще се обърнат към мюсулманите по света за погроми и обединения, но само страхът от силата и решителността на антитерористичните сили за тежък ответен удар ще ги спре - САМО СТРАХЪТ!
    🔱А може ли да си представите, какво щеше да е сега, в тази световна обстановка, ако Великия и Героичен украински народ, не бе спрял и ударил така мощно през мyцyната рашката терористична мечка ??‼️
    Цяла Европа щеше да е подпалена.

    Коментиран от #235, #278, #313

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българин

    26 44 Отговор
    Палестинските араби са терористи и сега ще си получат точно заслуженото, нито повече, нито по-малко! Тези земи са еврейски от хилядолетия, кога точно там се появяват арабите, че да имат някакви претенции за нещо?! Българските християни подкрепят цивилизацията и Израел!

    Коментиран от #341

  • 19 ХАМАС НАПАДНА ИЗРАЕЛ

    29 27 Отговор
    Тогава не мислеха за последствията....отвличаха и убиваха мирни израелци....и видов ден дойде....

    Коментиран от #31

  • 20 Руссия е олицетворение на Zлото

    20 31 Отговор
    Как КГБ създаде палестинския и световния ислямски терор?
    Днешният международен тероризъм е замислен в офисите на КГБ в Лубянка веднага след 6 дневната война, през 1967 година. Тогава Кремъл реши да въоръжи враждебните към Израел палестинци и да ги въвлече в терористична война срещу еврейската държава.
    Генерал Александър Сахаровски, ръководител на цялото съветско външно разузнаване, обясняваше: "В днешния свят, където ядрените оръжия направиха невъзможно използването на военна сила, тероризмът трябва да стане нашето основно оръжие".Между 1968 и 1978 г. румънците изпращат самолети с военни доставки за палестинските терористи в Ливан. Архиви на Щази разкриват, че е снабдявало с боеприпаси Ливан. Чехословакия е изпратила 1000 тона експлозиви Semtex-H – достатъчно за 150 г. През 1971 г. КГБ започна операция "Тайфун", целяща да дестабилизира Западна Европа. Бандата Баадер-Майнхоф, фракциите на Червените бригади (RAF) и други марксистки клиентски организации на КГБ отприщиха вълна от антиамерикански терор, която разтърси Западна Европа и взе жертви. През 1972 г. Кремъл решава да настрои целия мюсюлмански свят срещу Израел и САЩ. Според Андропов "светът на исляма е хранителен разтвор, в който трябва да се инжектира и отглежда бацилът на смъртоносната антиамериканска омраза ,подхранван от маята на марксизма-ленинизма. Тероризмът и актовете на насилие срещу Израел и САЩ ще произтичат естествено от религиозната ревност на мюсюлманите".

    Коментиран от #79

  • 21 Бен Гурион

    12 9 Отговор
    Върнете заложниците.
  • 22 Тия от хру

    4 3 Отговор
    да ходят да се самосуициднат
  • 23 Асошиейтед прес

    11 10 Отговор

    До коментар #1 от "Бен Гурион":

    А ти ако живееш в блок пълен с мутри смееш ли да откажеш да наоравиш нещо за някоя от тех ако ти възложи и знаеш че че ядеш бой ако не го свършиш

    Коментиран от #29

  • 24 ИЗРАЕЛ ЗАЩИТАВА ДЪРЖАВАТА СИ

    14 21 Отговор
    От нови нападения на Хамас
  • 25 Няма и няма и да има

    5 12 Отговор

    До коментар #17 от "Съвременник":

    Паралел няма. В Донбас имаше зелени човечета, и това вече руснаците си го признаха. Всичко останало са фейкове.
  • 26 Дааа ...

    5 9 Отговор
    ‼️Собственика на Телеграм - Дуров не издържа на нечовешкото съдържание и призиви в каналите на ХАМАС и започна да ги блокира!
    Телеграм засега блокира основния канал на ХАМАС и тези с над 700 хил. последователи .
  • 27 КЪДЕ СА ХАМАС

    15 10 Отговор
    Да защитят палестинците в Газа. Джихадистите се изпокриха като мишки......
  • 28 Израел извършва тези престъпления

    27 17 Отговор
    Не от сега. Цялата история на Израел е низ от престъпления за които светът си мълчи и се прави на сляп.

    Коментиран от #33

  • 29 Бен Гурион

    5 10 Отговор

    До коментар #23 от "Асошиейтед прес":

    Никога не бих живял в блок с мутри.

    Коментиран от #34

  • 30 Ами

    17 9 Отговор
    Палестинското министерство на здравеопазването съобщи в официалния си профил във Фейсбук, че броят на загиналите при нападенията на окупирания Западен бряг се е увеличил на 28 души, а броят на ранените е нараснал до около 150.
    А там защо? Там Хамас няма!!! Или няма значение!Бой и това е!

    Коментиран от #43, #81, #266

  • 31 778

    10 8 Отговор

    До коментар #19 от "ХАМАС НАПАДНА ИЗРАЕЛ":

    Да наказват Хамас, а не мирни хора!

    Коментиран от #36, #37

  • 32 АЛОУУУУ, ДЖИХАДИСТИТЕ

    13 6 Отговор
    Нали сте много ербапи бре....спрете израелската армия, че ше ви помете за три дни....
  • 33 Бен Гурион

    8 13 Отговор

    До коментар #28 от "Израел извършва тези престъпления":

    Цялата история на Израел е борба срещу държави, които са искали да го унищожат. Епизода с Хамас е само поредния от това.

    Коментиран от #45, #46, #289

  • 34 Асошиейтед прес

    9 1 Отговор

    До коментар #29 от "Бен Гурион":

    А ми ако нямаш избор

    Коментиран от #38, #42

  • 35 Жоро

    10 11 Отговор
    Сега аз не разбрах родната русофилия с чалмите ли са или друго са спуснали от Моцква?
  • 36 Бен Гурион

    9 9 Отговор

    До коментар #31 от "778":

    Кои хора са "мирни"? Тези, които наричат убийците от Хамас "мъченици", или тези които работят за Хамас?
  • 37 ТИЯ МИРНИ ХОРА

    12 8 Отговор

    До коментар #31 от "778":

    Са знаели за атаките и са помагали на Хамас....траяли са си.....сега ...олеле мале, мачкат ни....Ами Хамас да ги защити...
  • 38 Бен Гурион

    3 7 Отговор

    До коментар #34 от "Асошиейтед прес":

    Избор винаги имаш.
  • 39 Израел е в правото си да смаже въстанниц

    9 12 Отговор
    Както османската империя смаза старозагорското и априлско то въстание.
  • 40 Микаел Обама

    12 11 Отговор
    Когато палестинците обезглавяваха деца със мотики и викаха аллах агбар какво очакваха да стане?
  • 41 Ей промит

    4 17 Отговор

    До коментар #17 от "Съвременник":

    Руски мозък.Вземи замълчи малко.Аргументите са ти криви.Сравняваш окупирани Украински градове.Имаш информация за хората живеещи там под руски ботуш и не съгласни с руската власт какво им се случи.Явно не знаеш.Само да те питам тук ако някой си превземе властта в някой град и го превърне в чижд анклав.Ние какво трябва да направим.Отговори ми ,Разбираш ги нещата.
  • 42 ИЗБОР ВИНАГИ ИМА

    3 6 Отговор

    До коментар #34 от "Асошиейтед прес":

    Сам решаваш какво да избираш....
  • 43 Бен Гурион

    3 6 Отговор

    До коментар #30 от "Ами":

    Хамас официално управлява Газа от 2007 година. Хамас е навсякъде в Газа.
  • 44 мохамед на митинга

    3 4 Отговор
    преди 8 дена искаше евреите да спрат геноцитите в газа , а сега канибализъм имало . сина на бенямид в маями, а бадън на плаж . изяждат пленниците с лакоми мляскания .
  • 45 Същото е

    18 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бен Гурион":

    и за отсрещната страна! Сега Израел отмъщава, утре пак Палестина и така вече 50 години и колко още! Не се замисляте, че насилието поражда насилие и да правиш едно и също, няма да получиш нещо различно!

    Коментиран от #50, #54

  • 46 Жионистката история

    12 3 Отговор

    До коментар #33 от "Бен Гурион":

    Ли четеш? Я погледни колко резолюции на ООН има против експанзионистичнста политика на престъпната държава

    Коментиран от #49

  • 47 ХАМАС ДА НАХРАНИ И ИЗЛЕКУВА

    5 8 Отговор
    Болните и гладни палестинци.....ама Хамас са изпокриха като плъхове....
  • 48 В.В.П.

    17 8 Отговор
    Вчера Израил избиха 430 човека от които 100 деца ..ООН спи и сънува Джо и Нетаняху..Два човешки отпадъка ..Даже и великите САШ и Израил не успяват за три дена , нито за 300.. ИЗВЪРШВА ГЕНОЦИД .КЛАНЕ..НАД ЧОВЕШКИ СЪШЕСТВА ..

    Коментиран от #51, #343

  • 49 Бен Гурион

    1 10 Отговор

    До коментар #46 от "Жионистката история":

    "Чета" историята и доказателствата за това, което казвам, са налица.

    Коментиран от #123

  • 50 И ДВЕТЕ СТРАНИ 8МАТ ДЪРЖАВИ

    4 11 Отговор

    До коментар #45 от "Същото е":

    Израел процъфтяват....Палестина тъне в мизерия....що ли

    Коментиран от #53, #62

  • 51 А КОГА ХАМАС ИЗБИВАШЕ ИЗРАЕЛЦИ

    4 8 Отговор

    До коментар #48 от "В.В.П.":

    Къде бяха ООН.......
  • 52 Хмм

    4 3 Отговор
    а ве джамбазе на коя страна бяхме?
  • 53 Я пак

    13 0 Отговор

    До коментар #50 от "И ДВЕТЕ СТРАНИ 8МАТ ДЪРЖАВИ":

    Израел има, а Палестина? С опорки не се оправят нещата и не са ти в полза!

    Коментиран от #57

  • 54 Бен Гурион

    9 14 Отговор

    До коментар #45 от "Същото е":

    За какво говориш?

    Израел остави Газа да се самоуправлява от 15 години. Запада (и не само) изсипа там милиарди долари, за да се развиват. Вместо това те си построиха тунели и складираха в тях ракети, с които да нападат Израел.

    Коментиран от #63, #318

  • 55 Напреднал

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бен Гурион":

    Евреите и палестинците се избиват методично от взаимна омраза. Нерешените проблеми между тях от десетилетия са породили взаимна ненавист. Жертвите от палестинска страна са винаги многократно повече поради липсата на организирана, въоръжена и обучена палестинска армия. Колкото повече са жервите, толкова повече е натрупаната взаимна омраза. Всичко това може да приключи само с признаването на независима палестинска държава
  • 56 В.В.П.

    11 6 Отговор
    Израил ще бъде изтърбушен от арабите .в удобния момент ..Това е иврейското предсказание..В района на близкия изток ,никой не може да диша Цион...омразата е огромна..от 2000 год..не е вчера ..

    Коментиран от #59

  • 57 Бен Гурион

    4 7 Отговор

    До коментар #53 от "Я пак":

    ПА три пъти отказа да създаде палестинска дръжава, въпреки резолюциите на ООН. Факт.

    Коментиран от #61, #77

  • 58 А ИМАШЕ ЛИ ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ

    6 11 Отговор
    За Израел.......когато палестинците колеха и бесеха на 7 октомври тази година....
  • 59 Бен Гурион

    4 9 Отговор

    До коментар #56 от "В.В.П.":

    Антисемитизма на подръжниците на остта на Злото е огромен.
  • 60 В.В.П.

    6 5 Отговор
    Всички мразят палестинските циганя ..Симита ..Защо ли ??
  • 61 Държава имат палестинците

    4 4 Отговор

    До коментар #57 от "Бен Гурион":

    Държавата Палестина е частично призната държава в Близкия изток. Тя претендира за територията на Западен бряг на река Йордан и ивицата Газа с източен Йерусалим, които са под фактическия контрол на Израел. Независимостта на държавата е обявена на 15 ноември 1988 г. от Ясер Арафат в Алжир.
  • 62 Долу нато

    11 3 Отговор

    До коментар #50 от "И ДВЕТЕ СТРАНИ 8МАТ ДЪРЖАВИ":

    Ако не е сащ Израел бързо ще прецьвти, неразумни юроде!
  • 63 Ти за какво говориш

    7 0 Отговор

    До коментар #54 от "Бен Гурион":

    Това е зона на постоянен конфликт!

    Коментиран от #65

  • 64 Безпристрастен

    6 3 Отговор
    Все още ги възпират европейските марионетки, не защото са милозливи,състрадателни и спазват международното право,а ги тресе шубе от радикалните общности в техните държави,който могат да им създават огромни проблеми.Иначе,циона да е сринал цялата Газа , защото тази " атака" им дойде дюшеш.Идеален претекст да стъпят завинаги на тази територия.

    Коментиран от #67

  • 65 Бен Гурион

    0 5 Отговор

    До коментар #63 от "Ти за какво говориш":

    Виждам, че нямаш какво да кажеш за написаното от мен. Значи си съгласен.

    Коментиран от #86

  • 66 КОЙ ИЗСТРЕЛЯ 5000 РАКЕТИ

    8 8 Отговор
    Срещу Израел н 07.10.2023......кой избиваше мирни израелци и отвличаше жени и деца, къде са тези герои на Хамас сега да защитят народа си.....
  • 67 Бен Гурион

    3 6 Отговор

    До коментар #64 от "Безпристрастен":

    Целта никога не е била да "стъпят на тази територия. Ако беше Израел изобщо нямаше да си тръгва оттам.

    Релаността противоречи на конспирациите ти.
  • 68 Ха ха ха

    6 7 Отговор
    А вие защо нападнахте Израел какво очаквахте да ви галят с перо

    Коментиран от #136

  • 69 ЩО СЪСЕДНИТЕ АРАБСКИ ДЪРЖАВИ

    3 6 Отговор
    Затвориха границите си и не пускат палестинците
  • 70 Да питам..

    4 6 Отговор
    А когато палестините извършваха военни престъпления срещу израелците, що не бяхте толкова загрижени..мм? Или да разстрелваш в гръб беззащитни жени и деца не е военно престъпление....
  • 71 верно ли

    4 8 Отговор
    Какво си мислеха палестинците когато нападнаха Израел преди 10 дни? Че Израел ще им вдигне помощите ли?
  • 72 КОЙ КОЛЕШЕ ЖИВИ

    6 7 Отговор
    Израелци в името на Аллах
  • 73 В.В.П.

    11 6 Отговор
    В най големия естествен затвор на света ,Палестина се извършва ,клане ..От надзирателите ..От1950 год ..С подкрепата на Чафутите от сащ и Англия ..там е лобито на Сатанистите ..сега пак мирише на американски инжинеринг..Така работят от сащ в Спорни зони..Израил е на чужда земя ..Изкуствена държава ,създадена насила ,,без дипломация ..
  • 74 Бен Гурион

    5 5 Отговор
    Предайте заложниците.
  • 75 КЪДЕ Е КРЕМЪЛ СЕГА

    2 9 Отговор
    Да спаси "братския палестински народ"
  • 76 Истината

    4 12 Отговор
    Да слушаш "Хамас" за Газа е като да слушаш ТАСС за Украйна. Но AP, Ройтерс, BBC, NYT и др. побързаха да “информират” света за "израелския" обстрел на болницата "Ал-Ахли", предизвикал 500-1000, че и повече загинали и великолепно обслужиха информационните нужди на терористичната организация.
    Има-няма седмица след взрива световните медии започнаха внимателно да се "пренастройват", но истината още си връзва обувките, докато лъжата на Pallywood върти кръгчета по Екватора.
    Не вярвам нито дума на терористите Хамас, ИДИЛ и тероРусия !

    Коментиран от #108

  • 77 Факт е

    8 1 Отговор

    До коментар #57 от "Бен Гурион":

    Убийството на Ясер Арафат и Ицхак Рабин! Случайни неща няма! Факт е и това което се случва до ден днешен! Факт е, че на този принцип на отмъщение, насилието ще продължи до безкрайност! Факт е, че от тези рамирици печели САЩ и военната им индустрия, която всяка година прибира милиарди приходи от оръжия!

    Коментиран от #83, #85, #93

  • 78 КОЙ УБИВАШЕ БРЕМЕННИ ЖЕНИ

    2 7 Отговор
    В името на Аллах.....
  • 79 ВВС

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Руссия е олицетворение на Zлото":

    са голямата работа да знаеш!Изобщо не са на държавна издръжка от как там му казваха обединеното кралство!?
  • 80 Теодор

    4 11 Отговор
    Значи, Израел извършвал геноцид? А, палестинците? Живеят от помощи, не работят, плодят се като хлебарки и отглеждат терористи. Където стъпят създават хаос, размирици и конфликти. Затова нито една арабска държава не иска да ги допусне в територията си. Евреите, които предоставят вода, ток, храна и помощи за палестинците, които не работят, за благодарност получават бомбени атентати, изнасилвания, убийства, отвличания... Питам се: до кога ЕС, Израел и Запада ще плаща за отглеждането на терористи в Газа? До кога ще храним и отглеждаме неблагодарници, за които всички са виновни и са им длъжни???? Време е да си понесат послествията. Жалко за малцината работливи и мирни палестинци, но ....
  • 81 Някой си...

    2 7 Отговор

    До коментар #30 от "Ами":

    Точно така..бой до посиняване. Явно нещата са опрели до ние или те.. ами като гледам, май ще са те...на теб да не би да ти е жал.. що не фащаш пушката и да ходиш да помагаш на братята си..мм? Някой бе казал- Като не щеш мира, нА ти секира..
  • 82 Моше Ник

    8 2 Отговор
    Деменцията да си прибира всички чи фут и в кравария!
    Имат достатъчно място и планини и равнини и пустини!
    И така ще на храним вълка без агне.

    Коментиран от #88

  • 83 Бен Гурион

    4 9 Отговор

    До коментар #77 от "Факт е":

    В момента Хамас държи над 200 заложници.

    НИКОЙ не може да обяснява на Израел, че държащите ги са "невинни" и "миролюбиви".

    Коментиран от #96

  • 84 В.В.П.

    5 2 Отговор
    Това нападение е планирано от Янките ,демократи ,Джо .Там в тая зона ,няма проблеми..ще избием всички индианци..
  • 85 ФАКТ Е ЧЕ И

    1 14 Отговор

    До коментар #77 от "Факт е":

    Палестинци и израелци имат държава.....всеки да си гледа неговата къщичка и да си я оправя, а не да напада другата държава с 5000 ракети...

    Коментиран от #89, #90

  • 86 За съжаление не виждаш нищо

    6 4 Отговор

    До коментар #65 от "Бен Гурион":

    А още по жалкото е, че го караш на опорки! А те със сигурност не са ти от полза, но явно неумността е по силна!

    Коментиран от #135

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 ДЯДЯ ВОВА ДА СИ

    4 6 Отговор

    До коментар #82 от "Моше Ник":

    Прибере палестинците....в Сибир място бол....

    Коментиран от #98

  • 89 така ли?

    4 6 Отговор

    До коментар #85 от "ФАКТ Е ЧЕ И":

    Палестина като държава е обявена от Ясер Арафат през 1988 година на територията на ... Израел. И е призната само от 70% от останалите държави.
    С всеки изминал ден този процент намалява.
  • 90 факт е

    6 2 Отговор

    До коментар #85 от "ФАКТ Е ЧЕ И":

    че Палестина няма официално призната държава! Факт е, че когато трябваше да има, убиха Ясер Арафат и Ицхак Рабин! Факт е, че оная смет зад океана, ви спонсорира не умностите! И факт е, че трябва човек да е супер неумен, за да лази така!

    Коментиран от #92, #95, #103, #117

  • 91 МАЛЕЙЙЙЙЙЙ

    2 6 Отговор
    Сега палестинците се сетиха, че требва некой да ги спасява.....
  • 92 СТИГА БРЕ

    3 3 Отговор

    До коментар #90 от "факт е":

    Палестина има посолства в САЩ, РУСИЯ И.....БЪЛГАРИЯ...
  • 93 Да ти кажа..

    4 5 Отговор

    До коментар #77 от "Факт е":

    Хахаха..а ти знаеш ли какви ги вършеше Арафат..обикаляше като решетарка Изтока и Запада, просеше пари и оръжие и на всичкото отгоре окраде касата на ООП с едни 1,5 млрд $. А жена му, Сухра, след смъртта му, накара ООП да и плаща месечна издръжка 100 000 $, докато тя виреш крака из Парижките шантани..и това ми били борчета за освобождение.. И сегашните лидери не са по-малко корумпирани от предишните, да не мислиш.

    Коментиран от #114

  • 94 Венци

    4 5 Отговор
    Как беше, каквото си посял....... да я бяха мислили преди да изстрелват ракетите. Сега ох, боли.
  • 95 ДЪЖАВА ИМАТ ПАЛЕСТИНЦИТЕ

    0 5 Отговор

    До коментар #90 от "факт е":

    Акъл нямат да си я уредят.....

    Коментиран от #99

  • 96 Утре

    7 2 Отговор

    До коментар #83 от "Бен Гурион":

    пак ще държи! Докато Израел отмъщава и после Палестина си го връща, този процес на насилие никога няма да свърши! Но това устройва оная смет САЩ!

    Коментиран от #101

  • 97 Бен Гурион

    4 9 Отговор
    "Невинността" си жителите на Газа могат да докажат, като оказват ПЪЛНО съдействие на Израел за освобождаването на заложниците и залавянето на всички терористи от Хамас.

    Всичко друго означава, че те са помагачи на Хамас с произлизащите от това последици.

    Коментиран от #105, #111

  • 98 В. В. Путин

    6 4 Отговор

    До коментар #88 от "ДЯДЯ ВОВА ДА СИ":

    Не аз им давам оръжие на Хамас.
    Питайте адаша с бялото носле...

    Коментиран от #115, #119

  • 99 Нямат

    4 1 Отговор

    До коментар #95 от "ДЪЖАВА ИМАТ ПАЛЕСТИНЦИТЕ":

    Опорките не са тои от полза! Обслужват само оная смет зад океана, която не ти мисли доброто, като те пазари като мушмула!
  • 100 МММ да

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бен Гурион":

    Само където там терористът е Израел.
    Израел е страната, която се разширява и гони самите палестинци от земите им, като периодично ги тероризира и провежда масови кланета в региона.

    Коментиран от #106

  • 101 Бен Гурион

    2 9 Отговор

    До коментар #96 от "Утре":

    Подкрепяш терористите от Хамас и техните съюзници руските и иранските терористи. Не е ли очевидно, че приказките ти представляват всичко друго, но не е и желание за мир.

    Коментиран от #127

  • 102 Казано е!

    6 7 Отговор
    Посееш ли ветрове ще жънеш бури! Нима "Хамас" не са били наясно какво ще последва и кой ще опере първи пешкира? Наивно е дори да си го помислите, това е ЦЕЛЕНАСОЧЕНО, за да може да се изкарат евреите чудовища, а палестинците Божи кравички! Разбира се и едните и другите не са цвете за мирисане, но няма как да извършваш жестокости и масови убийства на мирни граждани, а после да ревеш, че са ти отвърнали със същото!

    Коментиран от #133

  • 103 ДЪРЖАВА ИМА ПАЛЕСТИНА

    1 6 Отговор

    До коментар #90 от "факт е":

    Държавата Палестина е частично призната държава в Близкия изток. Тя претендира за територията на Западен бряг на река Йордан и ивицата Газа с източен Йерусалим, които са под фактическия контрол на Израел. Независимостта на държавата е обявена на 15 ноември 1988 г. от Ясер Арафат в Алжир.

    Коментиран от #159

  • 104 Хахаха

    3 8 Отговор
    Всеки, който укрива, подкрепя Хамас в изколването на над 1400 невинни мирни граждани, в изнасилвания, отвличания и разпорване на бременни жени и посичане на неродени деца, Е ТЕРОРИСТ.
    Палестинците и Хамас са едно цяло- ЗЛО.
    Сега няма прошка за терописти

    Коментиран от #122

  • 105 Ще помагат

    10 2 Отговор

    До коментар #97 от "Бен Гурион":

    За тях Израел е враг, избивал през годините семействата им! Просто е! Насилието, поражда насилие!

    Коментиран от #110

  • 106 Бен Гурион

    3 5 Отговор

    До коментар #100 от "МММ да":

    Ти дори не правиш разлика между Газа и Западния бряг, а си тръгнал да ми обясняваш кое какво е.
  • 107 ИЗРАЕЛСКА ПОСЛОВИЦА

    0 4 Отговор
    Око за око, зъб за ЧЕНЕ
  • 108 Някой си...

    4 9 Отговор

    До коментар #76 от "Истината":

    Абе не знам...ама всички сайтове на ХАМАС са хоствани в Русия.. а пък водачите на терористите половината живеят там. Редовно се срещат я с Лавров, я сПесков, я направо с Путин. Получават от там пари и инструкции..дето се вика- Краставите магарета през девет баира се надушват..
  • 109 Опааа

    6 1 Отговор
    Днес ли го разбрахте това веееее мисиркииии?!? 🤦‍♂️
  • 110 Бен Гурион

    4 4 Отговор

    До коментар #105 от "Ще помагат":

    Оправданието на тероризма не е добра стратегия ако искаш да се изкарваш помирител.

    Коментиран от #118

  • 111 те така

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "Бен Гурион":

    е мислел и Хитлер за евреите.

    Коментиран от #128

  • 112 Наред ли си

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "ДА СА МИСЛИЛИ":

    в главата, бре моше? 70 години палестинците го преживяват всеки ден. Живеят в най - големият концентрационен лагер в света. Това с 5 000 ракети е капка в морето в сравнение с това което са го преживели. Не стига, че са им откраднали земята, а и биват избивани непрекъснато. Където се появи жид, там настъпват неприятности, меко казано. Съответно никъде не са обичани, винаги единодушно са мразени, където ги има. В цял свят, независимо какви "решения" взимат продажните политици.

    Коментиран от #116

  • 113 В.В.П.

    6 2 Отговор
    Дали има или няма , държава Палестина ,Израил върши в тая зона геноцид ..Това не е битка .това е клане ..Стрелба в гъсто населени райони..Болници ,църкви ,манастири ,джамии .Геноцид .. чафута е долна циганя .Подкрепена от сащ и Англия ..

    Коментиран от #121

  • 114 Какво е вършил

    2 1 Отговор

    До коментар #93 от "Да ти кажа..":

    и какво ти тиражират и какво се случва, са все различнои неща!
  • 115 СТИГА БРЕ

    0 2 Отговор

    До коментар #98 от "В. В. Путин":

    В Хамас и а оръжие още от времето на СССР.....
  • 116 тогава

    0 1 Отговор

    До коментар #112 от "Наред ли си":

    да не реват
  • 117 Да питам..

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "факт е":

    Интересно..а защо тогава Палестина има посланник в София..мм?

    Коментиран от #126, #132

  • 118 Кой е терорист

    6 0 Отговор

    До коментар #110 от "Бен Гурион":

    Палестина когато избива евреи или Израел като избива палестинци? Или това което ти напише оная смет САЩ? :))
  • 119 Хахаха

    1 7 Отговор

    До коментар #98 от "В. В. Путин":

    Путин Е МЪРТЪВ.
    В Кремъл са в паника

    Коментиран от #170

  • 120 Странно

    8 0 Отговор
    В случая с Украйна денизката защитава жертвата, а в случая с Хамас - терориста. Странна морална платформа....

    Коментиран от #131

  • 121 А ХАМАС КАТО ПОЧНА

    2 7 Отговор

    До коментар #113 от "В.В.П.":

    Геноцида и клането срещу мирни израелци на 7 октомври.....или не е вярно...

    Коментиран от #129

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Обяснението

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "Бен Гурион":

    Според мен сте пристрастен.Декларацията на Балфур до лорд Ротшилд от 02.11.1917 г. показва,че т.н.велики сили залагат бъдещи конфликти на територии,владяни преди от Османската империя.Близкият Изток и Балканите са такива територии.Как така се взема решение за образуване на нова държава с резолюция на ООН с единствения аргумент,че такава държава е съществувала по тези земи през 1020 г.пр.Хр. при положение,че тези територии са с преобладаващо арабско население? Етно- религиозният конфликт е предварително заложен в сценария и от 1948 г.се наблюдава единствено ескалацията му.

    Коментиран от #154

  • 124 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Та той си е мюсли , нормално е да защитава мюслита.
  • 125 Дааа бе

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "каквото повикало":

    Това е жидовско творение. Садизмът, кражбата и лъжата са в кръвта им.
  • 126 Просто

    4 1 Отговор

    До коментар #117 от "Да питам..":

    Защото България е една от държавите признали Палестина като държава!

    Коментиран от #139

  • 127 Ясно

    6 1 Отговор

    До коментар #101 от "Бен Гурион":

    е на всички ,че Израел есъздателя на Хамас.Що хленчите сега? Що разбихте църквата на "гоите"?Що натрошихте болницата пак на гоите?

    Коментиран от #134

  • 128 Бен Гурион

    1 2 Отговор

    До коментар #111 от "те така":

    Мне, но можеш да се запознаеш с идеологията на Хамас, която официално си поставя за цел унищожениет на Израел. Същия Хамас, който "невинните" и "мирни" палестинци в Газа си избраха.
  • 129 хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #121 от "А ХАМАС КАТО ПОЧНА":

    не е имало клане никъде... нито на фестивала, нито са клали бебета. Измисляш си, или още по зле.. вярваш на някви които си измислят.

    Коментиран от #137

  • 130 каквото повикало

    1 2 Отговор
    такова се обадило
  • 131 КОЙ ЛИ Е ТЕРОРИСТА

    0 7 Отговор

    До коментар #120 от "Странно":

    В Израел, изстрелял 5000 ракети срещу Израел.....или това не е така
  • 132 лесно е

    0 3 Отговор

    До коментар #117 от "Да питам..":

    Палестинско посолство има в България значително преди 1988 година. Нека познаем кой пали фитилите на палестинците.
  • 133 точно

    7 1 Отговор

    До коментар #102 от "Казано е!":

    както е било по времето на Априлското възстание. .
    Възстанниците са знаели какво ще последва, но въпреки това са записали оная станица в нашата история, която и до днес ни кара да сме горди и да не се срамим, че сме българи.
    Явно дръзновението се появява веднъж на 500 години.
  • 134 Бен Гурион

    1 6 Отговор

    До коментар #127 от "Ясно":

    Това невярно твърдение само демонстрира, че действията на Хамас и техните поддръжници изискват съответния отговор.

    Коментиран от #138, #158

  • 135 Някой си...

    4 4 Отговор

    До коментар #86 от "За съжаление не виждаш нищо":

    До 7 октомври бих се съглсил с тебе. Даже симпатизирах на палестините..но след като Хамас пресолиха манджата.. сега съм за пълното заличаване на Газа и разселването на тия... терористи из пустините..на оцелелите от тях де

    Коментиран от #145

  • 136 Допълнение

    4 2 Отговор

    До коментар #68 от "Ха ха ха":

    Нападнаха цивилни по най-садистичен начин снабдени с инструкции за зверства.
  • 137 СТИГА БРЕ.....

    3 2 Отговор

    До коментар #129 от "хахаха":

    Хамас са "черпили израелците" с кафе и понички....да не верваш

    Коментиран от #141, #144

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Някой си...

    2 3 Отговор

    До коментар #126 от "Просто":

    Чакай сега..един ми разправя, че нямало държава Палестина, ти сега ме убеждаваш, че имало..ха синхронизирайте лъжите, па после ми разправяйте приказки от шипковия храст..

    Коментиран от #143, #147, #150

  • 140 ХАМАС НАПАДНА ИЗРАЕЛ, КРЕМЪЛ

    1 6 Отговор
    Нападна Украйна......или не е така
  • 141 като

    2 1 Отговор

    До коментар #137 от "СТИГА БРЕ.....":

    не знаеш, кво лъжеш... Па и в гърдите се бие нашия... келешче си

    Коментиран от #142

  • 142 ми не

    0 2 Отговор

    До коментар #141 от "като":

    не е така.ама като не си наясно, кво да се спори с темерут
  • 143 Ами виж в интернет...написано е ясно

    4 0 Отговор

    До коментар #139 от "Някой си...":

    Държавата Палестина е частично призната държава в Близкия изток. Тя претендира за територията на Западен бряг на река Йордан и ивицата Газа с източен Йерусалим, които са под фактическия контрол на Израел. Независимостта на държавата е обявена на 15 ноември 1988 г. от Ясер Арафат в Алжир.
  • 144 Бен Гурион

    2 7 Отговор

    До коментар #137 от "СТИГА БРЕ.....":

    Когато стане незащитимо тролействането, се започва с конспирациите: на 7 октомври не е имало нападения, не са избити над 1400 израелци, никой не ги е нападал, и т.н.

    Само по такива опити може да разбере човек, че тези хора (защитниците на "невинните" Хамас и техните помагачи) имат за цел оправдението на тероризма.

    Следователно, разговора с тях е безмислен, точно както е безмислен разговора с Хамас.

    Коментиран от #148, #151

  • 145 Май забравяш

    2 0 Отговор

    До коментар #135 от "Някой си...":

    че това го правят и едните и другите от повече от 50 години, оправдавайки се, че отмъщават!
  • 146 Некой си

    7 3 Отговор
    Така и никой израелолюбец не ни обясни как точно най-великото разузнаване на света, според израелолюбците, пропусна едногодишната подготовка на нападението от 7.10.
    При условие, че най-великото разузнаване на света контролира всяка доставка в Газа и следи всички комуникации в региона.
    Фолс флаг, хоакс, май а!!!

    Коментиран от #149, #166

  • 147 ПАЛЕСТИНА ИМА ПОСОЛСТВО

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Някой си...":

    В САЩ и РУСИЯ.....чия ли държава представляват тия посолства.....според теб
  • 148 БАЦЕ ЕООД

    3 0 Отговор

    До коментар #144 от "Бен Гурион":

    написано като хаштаг истинскипеерас... Нула познания по темата, една уста кат на арменския поп. ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ СИ МАЛЧО, БЕГАЙ
  • 149 ФАКТИТЕ СА ЯСНИ

    1 6 Отговор

    До коментар #146 от "Некой си":

    Хамас нападна Израел с 5000 ракети....израелското разузнаване си е проблем на....Израел....там да му мислят

    Коментиран от #153

  • 150 Ами нямаш

    2 2 Отговор

    До коментар #139 от "Някой си...":

    Явно си малка за да разбереш, че част от света като те признава, а друга не, те наричат територия!
  • 151 пахахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #144 от "Бен Гурион":

    САЩ дават ракети на Украйна, Украйна на ХАМАС, ХАМАС атакува Израел и накрая Крим ти е виновен... Лорд си ти, ЛОРДът на Мисълта

    Коментиран от #157

  • 152 КОЛКО НАРОД ИЗКЛАХА ХАМАС

    1 5 Отговор
    В името на Аллах....на 7 октомври....

    Коментиран от #156

  • 153 това

    3 0 Отговор

    До коментар #149 от "ФАКТИТЕ СА ЯСНИ":

    ли са фактите? с това ползване на българския език, само автоголове си вкарваш
  • 154 една

    7 1 Отговор

    До коментар #123 от "Обяснението":

    от причините да се удари рамо на мераците на евреите са излезналите разкрития за Холокоста. Горе-долу през 1947 се оформя картинката на геноцида спрямо евреите. Света осъзнава, че тия са платили прекалено висока цена за произхода си (дотогава данните не са били обобщавани и не се знаел размера на общите жертви). После, влиза в сила и пропаганда и гузна съвест, и естсествено съчувствие и имаме решение за държавата Израел, точно където са я искали мъчениците.
    Съмнявам се, че някой щеше да удовлетворява исканията на бъдещи мъчители. Считало се е, че един изстрадал народ, който познава мъката да бъде преследван, никога няма да се превърне в преследвач. Доста бързо, всички разбират, че са сбъркали поне в частта на моралната интерпретация. Израел затова винаги чества повече от фанфарно и сакрално жертвите на Холокоста (не, че не го заслужават) - да поддържат своя имидж на мъченици, към които човечеството е длъжник.

    Коментиран от #233

  • 155 До долния

    2 2 Отговор
    Проблема е изцяло религиозен да си го решават имамите и равините.
  • 156 ми засега

    5 0 Отговор

    До коментар #152 от "КОЛКО НАРОД ИЗКЛАХА ХАМАС":

    не са доказани някви заклани хора... ако имаш доказателства, кажи. дори ЦАХАЛ нямат.

    Коментиран от #160

  • 157 АЙДЕ БЕ

    2 6 Отговор

    До коментар #151 от "пахахаха":

    Русия дава ракети на Сирия, Сирия на ...Хамас.....и клането започна...

    Коментиран от #161, #162, #164

  • 158 Ами

    6 0 Отговор

    До коментар #134 от "Бен Гурион":

    намерете създателите им иприключете!Те са сред вас!Може да питаш Я.Арафат или И.Рабин.Защо трепете палестинци на западния бряг ,там Хамас няма?!
  • 159 Някой си...

    1 5 Отговор

    До коментар #103 от "ДЪРЖАВА ИМА ПАЛЕСТИНА":

    Гулю гулю гулю..нищо не еобявявано от Арафат.. Първо- Газа е анексирана от Израел египетска територия. И там няма как да се обяви Палестнска държава. Това първо.. Второ - Когато Ариел Шарон, като строителен минуистър , изсели и разруши еврейските селища около Източен Йерусалим, за да може даимат палестините столи ца, тогава Арафат отказа да обяви държава. Така че няма защо да лъжеш..поне имамоще свидетели на онези събития. Палестинците на три пъти отказват създаването на държава..и знаеш ли защо? Защото който обяви такава държава, автоматично радикалните движения го обявяват за предател на палестинската кауза..а тя е- изтребването до крак на евреите.. Само че много са встрани и далече от истината.. защото юдейска държава е имало, а палестинска- никога не е имало..чети книжлета и тогава няма да ръсиш глупости..аз юдейски царе мога да ти изброя, ама ти палестински- не...

    Коментиран от #167

  • 160 СТИГА БРЕ

    0 3 Отговор

    До коментар #156 от "ми засега":

    Хамас не са клали, и от тия 5000 ракети една не е паднала в израел.....или Хамас са дарили израелците с кафе и понички....

    Коментиран от #165

  • 161 Е как бе

    7 0 Отговор

    До коментар #157 от "АЙДЕ БЕ":

    Нали Русия нямаше? :)) Ко страва в тия луъжи на оная смет САЩ голямо лазене пада бе човеомразци!

    Коментиран от #169

  • 162 отново

    3 0 Отговор

    До коментар #157 от "АЙДЕ БЕ":

    клане с ракети ли? кажете на Галя от посолството че е много несериозно това дето ви дава. Клане с ракети, планове на НАТО за Украинци в Израел от Кремъл и т.н. трябва да си мн жалък, ама много... за да вярваш на подобни неща
  • 163 Мим

    3 0 Отговор
    Това показва,че америте на думи говорят едно,а на дела действат друго...или както им отърва...
  • 164 Да де

    3 0 Отговор

    До коментар #157 от "АЙДЕ БЕ":

    и на ракетите пише Made In USA !

    Коментиран от #174

  • 165 БАЦЕ ЕООД

    2 0 Отговор

    До коментар #160 от "СТИГА БРЕ":

    няма нищо малкия, другия път по добре ще си напишеш брътвежа..
  • 166 Да ти кажа..

    2 4 Отговор

    До коментар #146 от "Некой си":

    Ами нормално..хванаха ги по бели гащи, че и без гащи..ама като обуха гащите..виждаш какво става. Да бяха мислили за последствията до сутринта на 7 октомври..сега е късно да теглиш сополите..
  • 167 КАЖИ ТОВА ДРУГАРЮ

    2 3 Отговор

    До коментар #159 от "Някой си...":

    На САЩ, РУСИЯ, ООН и....БЪЛГАРИЯ....Признали държавата ...Палестина...
  • 168 Израел са престъпна държава

    6 1 Отговор
    Нацисти, извършващи геноцид от самото си създаване. Боклуци не ами боклуци
  • 169 СТИГА БЕ

    0 3 Отговор

    До коментар #161 от "Е как бе":

    В русия оръжие и водка винаги има.....колко са за нея тия ракети....

    Коментиран от #172

  • 170 В. В. Путин

    4 0 Отговор

    До коментар #119 от "Хахаха":

    Да бе, аз през медиум ви пиша...
  • 171 КРЕМЪЛ ШИТКА

    0 4 Отговор
    Ракетите на Сирия, от там в Палестина.....колко му е....

    Коментиран от #179, #184

  • 172 Е как бе

    4 0 Отговор

    До коментар #169 от "СТИГА БЕ":

    По цял ден нали ме заливате, че няма и проси и от марсианците даже и аз дразня лазещите глупаци на оная смет САЩ и те се гърчат жално! :)) Сега от Юпитер ли пратиха? Ко казват ония жалките зад океана на зарзавата си? :))

    Коментиран от #176

  • 173 абе

    6 1 Отговор
    проблема има много страни, но това не променя факта, че Израел в момента извършва военно престъпление с привкус на геноцид.
    Дори да има някакъв военен смисъл, да подложиш 2,2 милиона на тези условия, които наблюдаваме си нарушение на международното право.
    Надявам се разума да надделее и да няма ескалация на конфликта.
  • 174 А НЕ ПИШЕ ЛИ

    0 4 Отговор

    До коментар #164 от "Да де":

    На ракетите: сделано в русия....
  • 175 Мхм

    4 3 Отговор
    Както казах зад агресивността на палестинците седи Иран.Повремето на шах Реза Пахлави отношенията им са прекрасни.Отношенията между Израел и Иран се влошават след ислямската революция и идването на власт от Франция на Аятолах Хоменей.Сиреч имаме изцяло религиозна нотка на вражда там

    Коментиран от #239

  • 176 ПИТАЙ ТИЯ

    1 0 Отговор

    До коментар #172 от "Е как бе":

    Дет те "заливат"....

    Коментиран от #186

  • 177 Международен съд за Натаняху

    6 1 Отговор
    израелските власти „извършват военни престъпления“ срещу палестинци,
  • 178 Добро утро

    5 1 Отговор
    Бжежински - "Народите по света се мрадят помеждуси, но всички заедно мразят евреите ". Сега си задайте въпроса - защо? Явно има причина, а?
  • 179 Е нали

    4 1 Отговор

    До коментар #171 от "КРЕМЪЛ ШИТКА":

    оная смет САЩ заливаше медиите, че няма и продалият се зарзават на оная смет САЩ лазеше и се гърчеше, че няма? Ко стана сега? Пусти лъжи! Ама глей как жалко изглежда САЩ и зарзавата като лъжци! :))) Като червеи се гърчат! :)))
  • 180 РУСКАТА ВОЕННА БАЗА В ТАРТУС

    1 4 Отговор
    Мост за прехвърляне на руско оръжие в Газа....

    Коментиран от #181, #185

  • 181 Мхм

    6 0 Отговор

    До коментар #180 от "РУСКАТА ВОЕННА БАЗА В ТАРТУС":

    Няма как да стане виж къде на картата е Сирия и къде Газа.А ако става значи Израрл е разграден двор

    Коментиран от #187

  • 182 ХАМАС ДА МУ МИСЛИ

    3 3 Отговор
    При израелците прошка нема.....

    Коментиран от #188

  • 183 Събуди се!!!

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бен Гурион":

    Израелските служби създават Хамас като ги използва за провокации и видиш ли после Хамас са виновни, за това и ги удряме. Така еврейте(най-долната нация) разшириха своята окупация над палестинците
  • 184 Неутрален

    7 0 Отговор

    До коментар #171 от "КРЕМЪЛ ШИТКА":

    Затова ли Хамас благодари на Потника за доставките?
  • 185 верно ли е

    5 1 Отговор

    До коментар #180 от "РУСКАТА ВОЕННА БАЗА В ТАРТУС":

    Дето дори Израелския премиер каза на Зеленски да внимават с препродаването на НАТОВСКО оръжие... защо ли ?
  • 186 Е питам де

    3 0 Отговор

    До коментар #176 от "ПИТАЙ ТИЯ":

    Ама то зарзават! Пртодало се като марула на оная смет САЩ и му е гадно че е толкова жалко! :))
  • 187 ВИЖ КЪДЕ НА КАРТАТА

    1 4 Отговор

    До коментар #181 от "Мхм":

    Е УКРАЙНА И КЪДЕ....ГАЗА

    Коментиран от #190

  • 188 БАЦЕ ЕООД

    3 0 Отговор

    До коментар #182 от "ХАМАС ДА МУ МИСЛИ":

    Ционистите не са нормалните евреи, ами фашисти. Досущ кат теб
  • 189 КАТО ГЛЕДАМ ХАМАС

    0 2 Отговор
    Се калашници размахват в името на Аллах.
  • 190 виж къде е

    4 2 Отговор

    До коментар #187 от "ВИЖ КЪДЕ НА КАРТАТА":

    САЩ, виж къде е Украйна.. Момче, поеми въздух, пий една вода че издишаш

    Коментиран от #194

  • 191 БИБИ

    3 0 Отговор
    Нравится, не нравится- терпи мая красавица..нали така бе казал моя приятел Путин..
  • 192 РУСКАТА БАЗА В ТАРТУС

    1 2 Отговор
    Разпределител на оръжие за палестинците....
  • 193 Би трябвало да изгоним

    5 3 Отговор
    Всички от израелското посолство. Не ни трябват такива нацисти в България. Посланика на Израел в България е изключително гнусно същество и вместо да му се дава думата по телевизиите, израелски нацизъм и геноцид да прокламира шута в задницата му е нужна по най бързия начин и като в Турция да се опразни посолството.

    Коментиран от #195, #196, #205

  • 194 САЩ СИ ДОСТАВЯТ

    2 4 Отговор

    До коментар #190 от "виж къде е":

    Легално оръжие в Украйна и не им пука....трепат рашисти и трупат дебели пачки....

    Коментиран от #197, #202

  • 195 Бен Гурион

    3 2 Отговор

    До коментар #193 от "Би трябвало да изгоним":

    В България беше приет закон срещу антисемитизма. Според него всеки отговоря за думите си пред закона.

    Коментиран от #198, #221, #251

  • 196 АМИ ИЗГОНИ ГИ

    0 2 Отговор

    До коментар #193 от "Би трябвало да изгоним":

    Кво чакаш....

    Коментиран от #210, #215

  • 197 сирене

    1 0 Отговор

    До коментар #194 от "САЩ СИ ДОСТАВЯТ":

    пране на пари от кога е легално?

    Коментиран от #204

  • 198 БАЦЕ ЕООД

    2 2 Отговор

    До коментар #195 от "Бен Гурион":

    ми да внимаваш кво говориш, че си фашистче
  • 199 5000 РАКЕТИ СРЕЩУ ИЗРАЕЛ

    3 2 Отговор
    Такава наглост не се прощава....
  • 200 така е

    3 0 Отговор
    А израелците са на курорт.
  • 201 КРЕМЪЛ ДА ПРАЩА САМОЛЕТОНОСАЧИТЕ

    3 1 Отговор
    Че нема кой друг да спаси Хамас....
  • 202 Демек

    2 1 Отговор

    До коментар #194 от "САЩ СИ ДОСТАВЯТ":

    САЩ са фашисти!

    Коментиран от #214

  • 203 Израел

    3 0 Отговор
    Е Терористична Организация .... многократно това е било доказвано и заявявано, включително и от ООН, Амнести, Хюман Райтс Уоч и кой ли НЕ .... Пълна изолация на тази нацистка държава е нужна. Пълна и никой от там да не може да излезе. А излезе ли.........

    Коментиран от #206, #207

  • 204 ПИТАЙ КРЕМЪЛ

    0 1 Отговор

    До коментар #197 от "сирене":

    За това....
  • 205 Някой си...

    2 0 Отговор

    До коментар #193 от "Би трябвало да изгоним":

    Вместо да драскаш, седнал на дивана в хола на петдесетгодишната панелка, останала от тейко ти, да бе отишъл пред посолството и да ги изгониш... ааа, ма то е по-лесно да кудкудякаш в сайтовете, а като опре до действия, изчеваш за гъби..ах тиии, Гъбарко такъв..
  • 206 ЩО ТОГАВА ИЗРАЕЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #203 от "Израел":

    Има посолства в нетерористични страни като Русия, Китай, Индия,Бразилия,Германия....и най важното....в България....

    Коментиран от #209

  • 207 Някой си...

    1 0 Отговор

    До коментар #203 от "Израел":

    Хахахахаха..днес смешки ли ще ни разказваш...такива като тебе, трапезни юначаги, наш колко съм ги виждал...
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Нарича се

    2 1 Отговор

    До коментар #206 от "ЩО ТОГАВА ИЗРАЕЛ":

    дипломация малчо! Ако си учиш уроците, а не драскаш глупостите на оная смет САЩ, ще знаеш!

    Коментиран от #363

  • 210 Ти няма ли да помагаш

    0 0 Отговор

    До коментар #196 от "АМИ ИЗГОНИ ГИ":

    За това свято дело ?

    Коментиран от #217

  • 211 Адолф

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "КЪДЕ Е СЕГА ХАМАС":

    Скрили са се в каналите и чакат да отмине бурята.Сега да му мислят цивилните.Ти да не би да очакваш от едни терористи да излезнат да се бият с редовна войска?Хамас се бият с цивилно население и напад в гръб, видят ли редовна армия и са в каналите при плъховете.

    Коментиран от #213

  • 212 Кой нападна Израел на 7 октомври

    1 3 Отговор
    Фашистите, комунистите, извънземните или....Хамас....или всички заедно....

    Коментиран от #216

  • 213 ПРАВ СИ

    1 2 Отговор

    До коментар #211 от "Адолф":

    Хамас се бият срещу мирни и беззащитни хора....срещу израелската армия са се скрили като плъхове в подземията на Газа....
  • 214 Да питам..

    1 0 Отговор

    До коментар #202 от "Демек":

    Ами убуу де..а дали някой в САЩ изобщо се досеща, че съществуваш ..и дали някого там го брига твоето мнение.. ????

    Коментиран от #219

  • 215 злобен жид чиба, марш ...

    4 0 Отговор

    До коментар #196 от "АМИ ИЗГОНИ ГИ":

    Иван Вазов отбелязва еврейския произход на английския министър-председател Дизраели като го нарича „бездушен“ и „злобен“ „жид“: „Тъй нагло Лорда с мирен вид/ свой взгляд министерски исказа,/ и като същий злобен жид/ към нази пълен бе с умраза,/ и тъй цинически, без стид очите на света замаза…“. Стихотворението завършва с възгласа: „О, Англио, защо ли днес/ бездушен жид те управлява“

    Коментиран от #226

  • 216 Този

    3 2 Отговор

    До коментар #212 от "Кой нападна Израел на 7 октомври":

    който си отмъщаваше за нападенията на Израел, както сега Израел си отмъщава! И после пак другият ще си отмъщава! И те така! И ти пак ще питаш кой за някой бонбон на оная смет САЩ!
  • 217 ТИ ДАДЕ ИДЕЯТА

    0 0 Отговор

    До коментар #210 от "Ти няма ли да помагаш":

    Ти я осъществявай....
  • 218 Бен Гурион

    1 4 Отговор
    Същите, които подкрепят руския фашизъм, сега подкрепят ислямския радикален ислямски тероризъм.

    Нищо ново, но така целите стават много по-ясно дефинирани.

    Коментиран от #223, #230

  • 219 Демек

    1 0 Отговор

    До коментар #214 от "Да питам..":

    САЩ налагащ фашизъм, го брига твоята бозъ и затова те е напазарил като зарзават за някой банбан? :)))

    Коментиран от #248

  • 220 Мойше Хитлер

    3 0 Отговор
    Израелските нацисти са най добрите нацисти. Прекрасни НАЦИСТИ
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 НА ИЗРАЕЛ ВИКАТ

    1 2 Отговор
    Държава на меда и млякото....именно там посегнаха Хамас...а там бият през ръчичките....

    Коментиран от #237

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 инфо

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "НА 07.10.2О23г.":

    Ти допреди тази дата нищо ли не си чувал или прочел по темата бе младеж?
    От къде ви намират такива "компетентни"...?

    Коментиран от #236

  • 225 Трябва да закрием

    4 2 Отговор
    Израелското посолство в София. Никаква работа нямат в България. Да изчезват нацистите гнусни

    Коментиран от #227, #241, #264

  • 226 ОСТАВИ ГО ВАЗОВ НА МИРА

    0 3 Отговор

    До коментар #215 от "злобен жид чиба, марш ...":

    Кажи кой изстреля 5000 ракети срещу Израел

    Коментиран от #228, #231

  • 227 АМИ ЗАКРИЙ ГО

    0 1 Отговор

    До коментар #225 от "Трябва да закрием":

    Кой ти пречи....
  • 228 Ами

    2 0 Отговор

    До коментар #226 от "ОСТАВИ ГО ВАЗОВ НА МИРА":

    3500 според Хамас!По еврейската таблица за умножение ли смяташ?

    Коментиран от #238

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Мойше Хитлер

    3 2 Отговор

    До коментар #218 от "Бен Гурион":

    Слаба ракия е "руския фашизъм", в сравнение с израелският нацизъм
  • 231 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #226 от "ОСТАВИ ГО ВАЗОВ НА МИРА":

    Карим Хан къде е?!
  • 232 Мъсада

    2 0 Отговор
    Интересното е друго.Как евреите имат усета да се заселват по добре охраняеми държави.Например евреи почти никога не е имало във Франция но за сметка на това е пълно с тях в Австрия и Германия първята планинска лесно охраняема и труднодостъпна държава а Германия държава пълна с блата което им помяга в битката с Римската империя.Германия е пак Еврейски проект.
  • 233 Обяснението

    3 0 Отговор

    До коментар #154 от "една":

    Да,такова е официалното обяснение.Но има съвпадения като началото на ВОСР в Русия и датата на декларацията на Балфур,които будят съмнения за план за осъществяването на някаква цел.В Холокоста са намерили смъртта си обикновени евреи,непритежаващи висок социален статус.Като начало затваряни в гета,лишавани от граждански права и накрая избивани.Евреите с висок социален статус нямат същата съдба.След приключването на ВСВ се документира колко евреи са избити,без да бъдат упоменати жертвите на нацистите от други националности.И позовавайки се на ,,Холокоста" ООН издава резолюция за създаването на Държавата Израел като индулгенция??? Не ми звучи правдоподобно.
  • 234 Въпроси

    5 3 Отговор

    До коментар #208 от "Правоверен Евроатлантик":

    А що палестинците в този лагер се плодят като хлебарки? Всяка палестинка до 30 годишната си възраст има по 6 деца! Не работят и са на помощи от Запада, като голяма част от тези помощи отиват за Хамас. Защо нямат собствено производство на ток и вода, а разчитат на Израел?

    Коментиран от #243

  • 235 инфо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Реалност":

    Какви безумия и безсмислици си написъл...?
    Нямаш нищо общо с реалността...знанията и логиката ти са под нулата.
  • 236 СТИГА БЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #224 от "инфо":

    Тия там се трепат от как свят светува....сега имаше "относително затишие"....и изведнъж, хоп 5000 РАКЕТИ СРЕЩУ ИЗРАЕЛ....що бе джанъм

    Коментиран от #240

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 МАЛКО ЛИ

    0 0 Отговор

    До коментар #228 от "Ами":

    Са......

    Коментиран от #244

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Бен Гурион

    2 3 Отговор

    До коментар #236 от "СТИГА БЕ":

    "що бе джанъм"

    Щото Израел и Саудитска Арабия започнаха да нормализират отношенията си, а това застрашава влиянието на Иран в региона. Нападението на Хамас и предизвестения отговор на Израел разрушиха този процес. Хамас са пионка на Иран. Газа е само развъдник на ислямски терористи, които служат на каузите на Иран, а не "мирно население".

    Коментиран от #246

  • 241 Напротив

    3 4 Отговор

    До коментар #225 от "Трябва да закрием":

    Трябва да закрием руското посолство в България.

    Коментиран от #247, #250, #252

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Мхм

    5 0 Отговор

    До коментар #234 от "Въпроси":

    А ти що им завиждаш направи 6 деца и ти
  • 244 Да де

    0 0 Отговор

    До коментар #238 от "МАЛКО ЛИ":

    не са малко!Карим Хан къде е?
  • 245 Едно земетресение в Тел Авив

    3 0 Отговор
    Няма да е зле .... 9-10 по рих.
  • 246 ТОВА Е РАБОТА НА

    1 1 Отговор

    До коментар #240 от "Бен Гурион":

    Израел и Саудитска Арабия......две отделни държави.....и що ли Хамас изстреля 5000 ракети срещу Израел....

    Коментиран от #249

  • 247 Кое да

    0 0 Отговор

    До коментар #241 от "Напротив":

    оставим?
  • 248 Да ти кажа..

    0 3 Отговор

    До коментар #219 от "Демек":

    И да се напъваш и да не се напъваш..никого не го интересува твоето мнение. А пък ако искаш да го интересува, нарамваш пушката и отиваш да помагаш на братята си в Палестина.. капиши? Ама ти е по-лесно да кудкудякаш отдалече, та ако пукне пушка да си бърже на топло на жена си под полата.. такива герои , дето го играят хуманисти, наш колко съм ги виждал..И да ти кажа- колкото и да се напъваш, Хамас приключва.. да бяха мислили овреме..сега..който както си е постлал..Нещата се върнаха в изходна позиция на 47 година..пита се- на кого е изгодно..????

    Коментиран от #257, #263

  • 249 Питай

    2 0 Отговор

    До коментар #246 от "ТОВА Е РАБОТА НА":

    чичо си Сам. Търговеца на месо имам предвид!

    Коментиран от #253

  • 250 ТО НАТАМ ВЪРВЯТ НЕЩАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #241 от "Напротив":

    След като бихме шута на сума ти руски служители в посолството....
  • 251 Аватар

    3 0 Отговор

    До коментар #195 от "Бен Гурион":

    Този закон защитава освен евреите и други семитски народи,но все още не е гласуван закон за защита на ционистите.

    Коментиран от #259

  • 252 Е що бе

    2 0 Отговор

    До коментар #241 от "Напротив":

    На записите чухме, че ни продават на американското! Явно не си българка ти? :))
  • 253 ПИТАЙ ЧИЧО САМ

    0 0 Отговор

    До коментар #249 от "Питай":

    Лошо нема.......
  • 254 По важното е кога

    3 0 Отговор
    Международният съд ще почне да ги прибира
    ... Натаняху,....Педераху.......и т.н

    Коментиран от #256

  • 255 ТИЯ ОТ ХАМАС

    1 1 Отговор
    Сещат ли се че Кремъл нема толкова самолетоносачи да им прати за да се отърват живи...
  • 256 ША ПОЧВА

    0 2 Отговор

    До коментар #254 от "По важното е кога":

    От Путин......за него има решение на съда....

    Коментиран от #260

  • 257 Е тогава

    1 1 Отговор

    До коментар #248 от "Да ти кажа..":

    от се напъваш, а не си тръгнала вече? :)) Не виждам някой да те спира, нито на някой да му трябва зеленчук на оная смет САЩ тук в България! :))
  • 258 М да

    1 2 Отговор
    А la guerre comme а la guerre, интересно защо на 6 октомври не бомбандираха и не обстрелваха, а още по интересно е защо не ги искат теххните от Египет. И изобщо преди 17 години Израел се изтегли от Газа и евакуира всички заселници и какво получи в замяна .....ракети и терор, а сега ревът, и при това отдавна е ясно че терористите използват цивилното население като жив щит, а това население поне до скоро в масата си подкрепяше Хамас и едва в последните 1–2 години се появиха данни, че подкрепата отслабва. Е какво искат тогава.......
    Между другото какво стана с болницата, нещо бързо млъкнаха......ясно що.......
  • 259 Бен Гурион

    1 2 Отговор

    До коментар #251 от "Аватар":

    Келешлъка е трайно залегнал в народопсихологията на маргиналите. С него те държат да покажат, че все още имат значение, затова и се нагърбват с неща, за които нямат представа.

    Коментиран от #279

  • 260 На кой съд

    2 0 Отговор

    До коментар #256 от "ША ПОЧВА":

    Че ние решение на съд не воидяхме, а нареждане на нещо наречено съд! :))

    Коментиран от #262, #265

  • 261 ТАКА....ХАМАС

    0 2 Отговор
    Нападна Израел с 5000 ракети......и сега Израел да ги жали......

    Коментиран от #268

  • 262 ВОВА,,, спявай

    0 0 Отговор

    До коментар #260 от "На кой съд":

    братския палестински народ, че израелците ша го изтрият от лицето на земята....

    Коментиран от #267

  • 263 Хамас е идеология

    2 0 Отговор

    До коментар #248 от "Да ти кажа..":

    Идеологията е сред един народ! Ще избиеш народа ли? Това прилича на фашизъм! Защо САЩ налага фашизъм?

    Коментиран от #284

  • 264 Реплика

    2 0 Отговор

    До коментар #225 от "Трябва да закрием":

    По - добре провери каква част от България е изкупена от евреи,след приемането на закон за правото на чужди граждани да притежават недвижима собственост в България.

    Коментиран от #269

  • 265 ТО ЗАТОВА

    0 2 Отговор

    До коментар #260 от "На кой съд":

    ВОВАТА не ходи в страни с юрисдикция на международния съд....може да дойде в БГ....ако иска

    Коментиран от #270, #272

  • 266 Жаж

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ами":

    А защо трябва да вярвам на палестинското министерство при условие че Хамас стои зад управлението и дърпа конците на всичко ?
    Те могат да кажат 1000 деца са убити ама ти спестяват че там 8-10 годишни ходят с автомати и убиват
    Пропагандата е страшна . Само Палестина, Палестина . Колко снимки от убити зверски хора в Израел виждаш в нашата преса ?
  • 267 Лошо тогава

    1 0 Отговор

    До коментар #262 от "ВОВА,,, спявай":

    за останалите, които приемат такъв фашизъм равнодушно!
  • 268 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 269 СТИГА БРЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #264 от "Реплика":

    Руснаците изкупиха черноморието ни, ти за некакви мижави покупки на евреи си се загрижил....

    Коментиран от #306

  • 270 По правилно е да се каже

    1 0 Отговор

    До коментар #265 от "ТО ЗАТОВА":

    За това не ходи в страни, които нямат независимост и са се превърнали в колонии на оная смет САЩ!

    Коментиран от #274

  • 271 АТЕНТАТА В БУРГАС

    0 0 Отговор
    Пак избити невинни граждани....от джихадисти
  • 272 Щом

    1 0 Отговор

    До коментар #265 от "ТО ЗАТОВА":

    МНС е с муждународна юрисдикция ,защо САЩ не го признават? Значи може да отиде там!
  • 273 Спорт

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "каквото повикало":

    Който познава евреи знае за какво хора става на въпрос. Това са най-жестоките , нагли и отвратителни хора които съм срещал. Завземат и окупират земята на палестинците , избиват ги от десетилетия без никаква отговорност. В момента случващото се в Газа е етническо прочистване и геноцид.
    Евреите целенасочено избиват деца бе хора, какво ви става.

    Коментиран от #276

  • 274 СТИГА БРЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #270 от "По правилно е да се каже":

    То 4/5 от света е такъв.....

    Коментиран от #277

  • 275 Израел е държава -терорист !!!!!

    2 0 Отговор
    """""израелските власти са извършвали военни престъпления срещу цивилното палестинско население....... """""" Израел трябва да бъде заклеймен и в международен съд моментално обвинен. България трябва да изгони израелският посланник заради извършвана от него пропаганда на нацизъм , апартейд и геноцид, както и в намеса в работата на независими медии . ДАНС трябва сериозно да се занимае с въпроса за наличието на израелски терористични организации на територията на България.
  • 276 И КОЙ ПОЧНА ТОЯ ГЕНОЦИД

    0 2 Отговор

    До коментар #273 от "Спорт":

    На СЕДМИ ОКТОМВРИ,,,, а другари....

    Коментиран от #281, #286

  • 277 Айде сега

    0 0 Отговор

    До коментар #274 от "СТИГА БРЕ":

    Да се лъже изглежда жалко занимание! :))
  • 278 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 279 Аватар

    2 0 Отговор

    До коментар #259 от "Бен Гурион":

    И с този пост искате да кажете какво....че животът на гоите няма значение???
  • 280 Сталин

    2 1 Отговор
    Еврейската религия е несъвместима с човешкия морал,тези ционистки кучета просто трябва да бъдат заличени от лицето на земята и целия свят да си почине.
  • 281 Коя година

    1 0 Отговор

    До коментар #276 от "И КОЙ ПОЧНА ТОЯ ГЕНОЦИД":

    Че геноцида е от 1948 година! Бая такива дати са минали! :))

    Коментиран от #287

  • 282 АТЕНТАТА В БУРГАС

    2 2 Отговор
    Хората дошли на почивка, джихадистите ги взривяват....кой ли е терориста....

    Коментиран от #290, #295

  • 283 Харон

    3 1 Отговор
    "Израел продължава освен това да извършва бомбардировки в ивицата Газа, насочени срещу цивилното арабско население."
    Дрън дрън. Вятър ги вее на бял кон. Бомбардират стратегическите точки на Хамас и Ислямски Джихат. Първо нали им пратиха поздравителни картички на цивилните да отидат на екскурзия на юг. После /по-рано поне така беше/ пращат един/а коп-коп ракета, снаряд без зривно вещество. Който и от това неси убира парцалите ами остава /казват, че терористите със сила принуждават не пущат цивилните за да имат достатъчно жертви/, понася бомбите които са да унищожат станциите и тунелите на Газа метро. И после като хванат окървавените телца бягат на долу на горе крищяйки Алах Акбар, за да могат ББС, Ал Джазийра, СНН колкото се може материал да снима за обедните новини....
  • 284 О...

    3 0 Отговор

    До коментар #263 от "Хамас е идеология":

    Той и националсоциализма беше идеология сред един мноооого по–висококултурен народ , пък я изкорениха с огън и меч. Сринати градове, стотици хиляди унищожени сгради, милиони убити цивилни, в това число деца.....и се получи

    Коментиран от #300, #304

  • 285 Очаквам

    4 1 Отговор
    Международна заповед за арест на нетаняху изправянето му пред съда в Хага
  • 286 Спорт

    2 0 Отговор

    До коментар #276 от "И КОЙ ПОЧНА ТОЯ ГЕНОЦИД":

    Израел са окупатори и територията на която влязоха Хамас, според ООН е Палестинска.

    Коментиран от #291

  • 287 Там се трепат

    0 1 Отговор

    До коментар #281 от "Коя година":

    От как свят светува....поне така пише в една Велика книга....след "относително" затишие....хоп 5000 ракети срещу Израел....

    Коментиран от #292

  • 288 ИТ спец

    1 0 Отговор
    Не че ми пука особено, но смиката е фейк.
  • 289 Сталин

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Бен Гурион":

    Цялата история на евреите са кражби,измами ,геноцид ,убийства, корупция затова целия свят ги мрази,затова са гонени 75 пъти от всички страни в Европа

    Коментиран от #294, #298

  • 290 кой ли е терориста...

    2 0 Отговор

    До коментар #282 от "АТЕНТАТА В БУРГАС":

    Канадски и американски граждани нали ?

    Коментиран от #293

  • 291 ОТ ТАЯ ПАЛЕСТИНСКА

    0 1 Отговор

    До коментар #286 от "Спорт":

    Територия полетяха 5000 ракети срещу Израел......

    Коментиран от #296

  • 292 И докато са на принципа

    2 0 Отговор

    До коментар #287 от "Там се трепат":

    ти на мен, аз на теб, ще продължава все така!

    Коментиран от #297

  • 293 СТИГА БЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #290 от "кой ли е терориста...":

    А близките им все от държавата Израел.....идващи да ги споменуват....
  • 294 Бен Гурион

    0 4 Отговор

    До коментар #289 от "Сталин":

    Едва ли има какво да се каже за възгледите на човек, който използва за ник името на най-големия масов убиец в човешката история.

    Коментиран от #301, #307

  • 295 Ако ти убият децата и жената

    1 1 Отговор

    До коментар #282 от "АТЕНТАТА В БУРГАС":

    Ти с байряче ще им махаш на тези нацисти в Бургас нали

    Коментиран от #305

  • 296 И пак ще летят

    3 0 Отговор

    До коментар #291 от "ОТ ТАЯ ПАЛЕСТИНСКА":

    И пак Израел ще ги убива и те пак ще убиват! И така ще е, докато правят едно и също и чакат да се получи нещо различно!

    Коментиран от #299

  • 297 НЕ ЗНАМ ИЗРАЕЛ

    1 1 Отговор

    До коментар #292 от "И докато са на принципа":

    Да са изстреляли 5000 ракети наведнъж срещу Газа.....това си е нова война.......иначе перманентно си спретват по Некое конфликтче...

    Коментиран от #303

  • 298 О...

    3 0 Отговор

    До коментар #289 от "Сталин":

    Тук на Балканите , където се разви истинското християнство - православието не са гонени . Нито от нас, нито от византиците, нито от някои от другите балкански народи, освен това човека е така устроен да завижда на най-интелигентните.....и най-вече на по-богатите

    Коментиран от #308, #327

  • 299 ЩО НЕ ПОЛЕТЯХА 5000 РАКЕТИ

    0 0 Отговор

    До коментар #296 от "И пак ще летят":

    От Израел към....Палестина....

    Коментиран от #302, #311

  • 300 Национализма не е идеология

    0 0 Отговор

    До коментар #284 от "О...":

    А любов към страната ти! Хамас е движение за освобождение на един народ!

    Коментиран от #321

  • 301 Дамм

    0 0 Отговор

    До коментар #294 от "Бен Гурион":

    МНС е с муждународна юрисдикция ,защо САЩ не го признават? Значи Путин може да отиде там ,като в Китай!
  • 302 Е сега

    1 0 Отговор

    До коментар #299 от "ЩО НЕ ПОЛЕТЯХА 5000 РАКЕТИ":

    не летят ли?
  • 303 А по отделно

    0 0 Отговор

    До коментар #297 от "НЕ ЗНАМ ИЗРАЕЛ":

    знаеш ли?

    Коментиран от #309

  • 304 Кога

    0 0 Отговор

    До коментар #284 от "О...":

    успяха да го изкоренят? В Канада гледам е жив,че и ръкопляскат дори!
  • 305 Щом са толкова ербап

    0 0 Отговор

    До коментар #295 от "Ако ти убият децата и жената":

    Тия в Бургас не се изправят срещу въоръжени израелци....а не срещу мирни граждани....
  • 306 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 307 Реплика

    1 0 Отговор

    До коментар #294 от "Бен Гурион":

    Масово се унищожават човешки животи във войните.Кой е авторът на репликата:,, Войната е еврейска жътва." Въпреки ,че е по -точно да се каже ,,банкерска" жътва.
  • 308 Кой

    0 0 Отговор

    До коментар #298 от "О...":

    ги определи интелигентите!?

    Коментиран от #323

  • 309 ПО ОТДЕЛНО

    0 0 Отговор

    До коментар #303 от "А по отделно":

    И едните и другите се трепат перманентно с Некое конфликтче....но 5000 ракети срещу Израел....нема да им простят....тоя път....

    Коментиран от #315

  • 310 ЧЕ КОЙ ТИ Е ИЗКУПИЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #306 от "Нямаш си и представа":

    Водоизточника бре......
  • 311 Че кога

    0 0 Отговор

    До коментар #299 от "ЩО НЕ ПОЛЕТЯХА 5000 РАКЕТИ":

    са спирали!?!

    Коментиран от #314

  • 312 ЧЕ ТО С КЪЩИТЕ ВЪРВИ

    0 0 Отговор

    До коментар #306 от "Нямаш си и представа":

    И земята.....за Аркутино не питам....
  • 313 Територията е

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Реалност":

    на Палестина бе юда искариотски!

    Коментиран от #316

  • 314 НЕ СА ПОЧВАЛИ

    0 1 Отговор

    До коментар #311 от "Че кога":

    За един ден толкова много....
  • 315 Утре

    0 0 Отговор

    До коментар #309 от "ПО ОТДЕЛНО":

    другите няма да простят и пак ще питаш що наведнъж.

    Коментиран от #320

  • 316 ИМЕННО

    0 0 Отговор

    До коментар #313 от "Територията е":

    От ПАЛЕСТИНСКА ТЕРИТОРИЯ полетяха 5000 ракети срещу Израел за един ден....
  • 317 М да

    2 0 Отговор
    Този конфликт възникна преди 75 години и ще започне да приключва след 25 а до 50 съвсем ще приключи
    Защо ли ами проста логика, арабското пробуждане след 800 годишна летаргия започна не поради собствените им усилия , а заради това, че западния човек намери начин за какво да използва петрола и как да го добива и като следствие арабите се видяха заринати с пари част от които насочиха за глупости и най вече за сеене на терор по целият свят. Вече се вижда началото на края на ерата на въглеводородите, пикът ще е в края на това десетилетие и след това потреблението ща тръгне на долу с тенденция след 25 години потреблението им да е сериозно намаляло , а до 50 години рязко да е отслабнало, тогава и "пробуждането" на арабите ще приключи, просто парите от петрол и газ рязко ще намалеят, ерго ще намалеят и възможностите им да финансират терора

    Коментиран от #324

  • 318 Как ги остави

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Бен Гурион":

    Като ги блокира от всякъде ли?
  • 319 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 320 ТВА СА ФАКТИ

    0 0 Отговор

    До коментар #315 от "Утре":

    Как да простят другите...преди 7 октомври имаше относително затишие....и хоп 5000 ракети за един ден срещу Израел....сега тия дето ги изстреляха пишат
    ...Ами да пишат...

    Коментиран от #322

  • 321 О...

    0 2 Отговор

    До коментар #300 от "Национализма не е идеология":

    Освобождение от кого и кой е този народ....в Газа нямаше кьорав евреин, а "палестинският" народ е създаден от КГБ
  • 322 За да събереш 5000 ракети

    2 0 Отговор

    До коментар #320 от "ТВА СА ФАКТИ":

    трябва затишие! Колкотото и затишие да има, докато си решават проблема едните и другите с насилие, това винаги ще се повтаря.
  • 323 Факта

    1 0 Отговор

    До коментар #308 от "Кой":

    Ами достатъчно е да се видят последните 75 години, ВИНАГИ побеждават....глупакът може да го направи случайно веднъж, а умът е Системен. А и стотиците учени и така омразните банкери .....всичко е ясно, аз например не се сещам за нещо значимо изобретено от арабин в последните.....стотин години

    Коментиран от #325

  • 324 Сигурно е така

    1 0 Отговор

    До коментар #317 от "М да":

    Въглеводородите в един момент ще свършат, но явно забравяш, че последно ще свършат при тях, което ще рече, че първо ще свършат при тези които до сега ги експлоатират. Е те тогава ще почне самоизяждането и революциите.

    Коментиран от #326

  • 325 Всъщност всичко за което се сещаш

    1 0 Отговор

    До коментар #323 от "Факта":

    Е изобретено от арабите не преди... стотина години, а преди хиляди. Като почнеш от астрономия, физика, химия биология, медицина...
  • 326 О...

    0 0 Отговор

    До коментар #324 от "Сигурно е така":

    Тези който общо взето винаги са имали по-малко винаги са били МНОГО по креативни. Тъкмо те са измислили как и за какво да използват въглеводородите, те измислиха и ядрената енергетикика, наложиха развитието на ВЕИ по целия свят, работят по управляемият термоядрен синтез и използването на лития.и какво ли още не.....тях не ги мисли, мисли тези които получават само рента заради използването на недрата и.......толкоз, като свърши ерата на въглеводородите те какво ще ядат....пясък ли ?

    Коментиран от #329, #332

  • 327 А е трябвало

    1 0 Отговор

    До коментар #298 от "О...":

    Навсякъде където са гонени хората живеят добре, а навсякъде където заразното зло е пуснали корени населението страда. Примери колкото щеш

    Коментиран от #331

  • 328 Всъщност

    1 0 Отговор
    Всъщност какво стана с болницата. имам няколко въпроса:
    1.Болницата ли е бомбандирана или паркинга пред нея
    2.Колко са загиналите 800 ли или.....
    3.Къде е ямата от удара на авиационната бомба
    4. Какъв е приблизителния процент на самоделните ракети който падат и се взривяват ПРЕДИ да са стигнали територията на Израел
    5.Защо РЯЗКО СПРЯ воят по повод на тая болница
  • 329 Значи да очакваме в бъдеще

    0 0 Отговор

    До коментар #326 от "О...":

    Привнасяне на "демокрация" и в страните притежателки на залежи на литий. Кражбата на ресурси може да го наричаш реактивност, но то пак си остава кражба. Реактивност е да измислиш нещо с нещата с които разполагаш ти самият, а не с нещата с които разполага друг.

    Коментиран от #330, #334

  • 330 Не ресктивност

    1 0 Отговор

    До коментар #329 от "Значи да очакваме в бъдеще":

    А креативност
  • 331 О...

    0 0 Отговор

    До коментар #327 от "А е трябвало":

    Между другото може и да изглежда странно в поне в последното си столетие, ако не и изначално ислямската Османска империя е гонила много повече братята си по вяра - арабите отколкото иноверците евреи
  • 332 Иначе си прав

    1 0 Отговор

    До коментар #326 от "О...":

    Що се отнася до това да заграбят и колонизират са много креативни. Цялата човешка история го доказва.
  • 333 Въпрос

    1 2 Отговор
    А защо чакат от Израел ток, вода и снабдяване. Имат тунели, нямат ток и вода. Палестинците май са предпочели да копат тунели вместо да се погрижат за вода и ток.

    Коментиран от #337

  • 334 М да

    1 0 Отговор

    До коментар #329 от "Значи да очакваме в бъдеще":

    Пак си изостанл си неточен преди около месец най-големите запаси от лити бяха открити на територията на САЩ и това ако не е Божия промисъл здраве му кажи. А преди това държавите с най-големи запаси на лити бяха Боливи, Аржентина, Чили и Перу....каква демокрация е превнесена там сега и от кого.
  • 335 Би трябвало

    1 1 Отговор
    С тази държава военнопрестъпник Израел да приключим всякакви дипломатически отношения. Нищо общо няма с демокрация и нормалност.

    Коментиран от #338

  • 336 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 337 Точно така

    1 0 Отговор

    До коментар #333 от "Въпрос":

    Точно така е, дори изваждат тръбите от водопровода направен с наши европейски пари да правят ракети. Да не говорим , че Израел използва скъпи ракети за да защищава хората си от евтините самоделки, а тези разполагат самоделките си в гъстонаселени райони от собственият си народ та да ги пазят от удари и при евентуалните удари по тях после да РИВЪТ
  • 338 Е...

    1 1 Отговор

    До коментар #335 от "Би трябвало":

    Е много ви се иска това на съветофилите, ама няма как да стане. СеСеСеРе вече го няма , а вие 32 години не можете да го проумеете
  • 339 Денчо

    1 0 Отговор
    На мести едната бузка на единият стол, а другата на другия, ама знаеш ли дали ще седнеш на земята или на нещо друго...
  • 340 Бен Гурион

    3 1 Отговор
    "Невинните и мирните" върнете заложниците, защото иначе от Газа ще направим летище.

    Коментиран от #342, #347

  • 341 ССС

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    "Тези земи са еврейски от хилядолетия..."
    А бе, българино. Що не се научи, като не знаеш нещо - първо го провери. Като са еврейски от хилядолетия, чий го търсят 40 години из пустинята? Която, на всичкото отгоре, и тогава, и сега, може да се прекоси ПЕША за 2-3 седмици. Нали от векове реват, че нямат държава, и чакат да им се даде "обетованата земя". И за да си спестим излишните глупости за Сталин, Русия, и т.н.: "След края на Първата световна война е дадено началото на т.нар. Британски мандат в Палестина, според който териториите на днешните Израел, Йордания и част от днешен Ирак (дотогава провинции на Османската империя) са дадени на Британската империя. Между 1919 г. и 1923 г. в Палестина пристигат 40 000 евреи, предимно от Източна Европа....Британският мандат е прекратен през 1948 г. и на 14 май премиерът Давид Бен Гурион обявява независимостта на израелската държава. Тя е призната веднага от САЩ, СССР и много други страни..."

    Коментиран от #344

  • 342 Не съм съгласен

    1 1 Отговор

    До коментар #340 от "Бен Гурион":

    Не съм съгласен, ако ги върнат от Газа трябва да направите летище, ако не ги върнат най-големият в света басейн
  • 343 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "В.В.П.":

    До 48 ком - путинофилчо лъжеш бе -ти ли ги брои дали са 100 деца
  • 344 М да

    2 3 Отговор

    До коментар #341 от "ССС":

    Факт е, е че еврейте са мого по-рано на тази земя от арабите, много по-рано. И са били там постоянно дори когато са били малцинство

    Коментиран от #350

  • 345 руzслямисти

    1 2 Отговор
    ислямисти сте в един и същи строй. и копейки , патреотье заедно на трут и бой
  • 346 КОЙ ЛИ ИЗСТРЕЛЯ

    0 1 Отговор
    5000 ракети срещу Израел......
  • 347 Реплика

    2 0 Отговор

    До коментар #340 от "Бен Гурион":

    Сегашната ивица Газа може да е достатъчна за летище.А какво стана с Газа от 1947 г.? Тогава Газа не беше ,,ивица".
  • 348 ЩО ХАМАС ОТВЛИЧА МИРНИ

    3 1 Отговор
    Израелци.....да се бият срещу въоръжени израелци....ама нещо не им стиска...намирисва като атентатите на Бин Ладен....
  • 349 КОЙ ЛИ ИЗТРЕЛЯ

    1 2 Отговор
    Ракети срещу процъфтяваща държава.....

    Коментиран от #351

  • 350 ССС

    2 1 Отговор

    До коментар #344 от "М да":

    Казах ти за проверката, ама не чуваш. Едни от първите сведения за т.н. "еврейско царство" са от около 1000 пр.н.е. Е, тия земи от тогава ли съществуват? Искаш да повярваме, че преди това тая земя я е нямало, или не е била населена? Сигурно си чувал, че векове са били роби в Египет, на фараоните. После бягат през морето (дето го е разтворил Мойсей). Демек - имало е и държава/цивилизация, и господар. Египет да не са били под наем на евреите. Ми ако наследниците на фараоните предявят претенции, кво праим? От векове евреи живеят в различни региони, градове и държави. Това прави ли ги собственици и владетели на тези територии? Щото ако е така, и ние требе да се събираме багажа. Ама като се сетя за американците..

    Коментиран от #352

  • 351 М да

    0 0 Отговор

    До коментар #349 от "КОЙ ЛИ ИЗТРЕЛЯ":

    В момента най-важният въпрос е какво стана с БОЛНИЦАТА....

    Коментиран от #353

  • 352 О...

    2 4 Отговор

    До коментар #350 от "ССС":

    Толкова е просто не е била населена от АРАБИ, те са се появили там МНОГО ПО-КЪСНО ОТ ЕВРЕЙТЕ.......МООООООГО

    Коментиран от #360, #366

  • 353 АКО НЕ БЯХА ИЗСТРЕЛЯНИ 5000 РАКЕТИ

    0 4 Отговор

    До коментар #351 от "М да":

    Срещу Израел, немаше да има проблем с болниците....

    Коментиран от #355

  • 354 ЩО ХАМАС НАПАДНА ИЗРАЕЛ

    0 2 Отговор
    С 5000 ракети......от злоба или от....завист......
  • 355 Съгласен съм

    1 1 Отговор

    До коментар #353 от "АКО НЕ БЯХА ИЗСТРЕЛЯНИ 5000 РАКЕТИ":

    Съгласен съм , че въпроса с ракетите е първичен, но въпроса с болницата е по-важен за да се затикнат устата на лъжливата левичарско-арабска пас.мина, та да може Израел относително спокойно да си свърши работата.
  • 356 ВЕЧЕРЯШ У ВАС СЪС СЕМЕЙСТВОТО

    3 3 Отговор
    И ракета на Хамас се взривява....избива роднините ти, ....ти оцеляваш щото си отишъл в съседната стая да вземеш куклата на дъщеря си, щото тя вечеря само с нея.....и после хващаш....... УЗИТО....

    Коментиран от #368

  • 357 Анонимен

    2 3 Отговор
    Тия "палестинци" могат ли да застанат пред паметника на някой древен палестинец и на палестински да изпеят стара палестинска песен? Да сме наясно с техните териоториално-исторически претенции, не за друго.

    Коментиран от #362

  • 358 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 359 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 360 ССС

    1 0 Отговор

    До коментар #352 от "О...":

    Още по-просто е. Първо е била населена от маймуни, човекоподобни, .... шумери, акади, гутеи, вавилонци, касиги, и т.н. Евреите се появяват МНОГО ПО-КЪСНО ОТ ТЯХ! И кво от това?
    А ако в семейните архиви имате натурални актове от първите две групи, може и ти да предявиш претенции за тая територия.
  • 361 Казуар

    3 2 Отговор
    Политиката е интересно нещо, Украйна и Израел са фашисти, а Русия и Хамас нови демокрации.
  • 362 Да почти

    0 1 Отговор

    До коментар #357 от "Анонимен":

    А ти можеш ли да застанеш пред някой древен тракийски или славянски паметник и да изпееш някоя стара тракийска или славянски песен? Че как така днес ще разнасяме тракийското злато по света и да се гордеем с нещо си там древно....

    Коментиран от #367

  • 363 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 364 13579

    4 0 Отговор
    Самите инициатори за газовите камери през ВСВ са евреи,един от тях е самият Хитлер.
  • 365 Дотук

    1 0 Отговор
    Бяха израелците. Ще бъдат унищожени.
  • 366 Няма място за сравнение

    1 0 Отговор

    До коментар #352 от "О...":

    И арабите и евреите са семити. Разликата между тях е, че евреите са били векове наред роби на по- развити народи, вземали са най - лошото от тях ( чети Библията), докато арабите са били свободни през почти цялото си съществуване. Помисли кой е по -достоен!
  • 367 Наше е и по произход и по признание

    0 0 Отговор

    До коментар #362 от "Да почти":

    Разнасяме го, защото се гордеем с него, защото сме част от тяхната плът, част от тяхната кръв! Не се отрича е от тях както някои политици се отричат от родителите си!
  • 368 Защо на евреитеим липсва мъдростта на ки

    0 0 Отговор

    До коментар #356 от "ВЕЧЕРЯШ У ВАС СЪС СЕМЕЙСТВОТО":

    Върни се 70 години назад. Мирно си вечеря със семейството арабинът Ясер и изведнъж в двора му нахлува въоръжен до зъби евреинът Моше и му заповядва да се омита, защото къщата и двора били негови. И ако Ясер има нещо против, ще изпразни целия пълнител в главите на децата му! А сега, какво мислиш се върти в главите на децата и внуците на Ясер? Моли се на боговете, че не са записали "Ядрена физика и технологии" па дори и в СУ!