Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 05:09 1 204 10

Израел се разсърди на Гутериш, нямало място за балансиран подход срещу "Хамас"

  • израел-
  • ели коен-
  • антониу гутериш-
  • хамас

Външният министър Ели Коен отмени своя планирана спеща с генералния секретар на ООН

Израел се разсърди на Гутериш, нямало място за балансиран подход срещу "Хамас" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският външен министър Ели Коен отмени своя планирана среща с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, след като двамата влязоха в словесен сблъсък по време на дебат в Съвета за сигурност на ООН, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Няма да се срещам с генералния секретар на ООН. След 7 октомври няма място за балансиран подход. "Хамас" трябва да бъде изтрит от лицето на Земята", заяви Коен в социалните медии.

Говорител на външното министерство в Йерусалим потвърди, че срещата е отменена.

По-рано Гутериш отправи остри критики срещу атаките на Израел срещу ивицата Газа, които се извършват в отговор на нападението на палестинското ислямистко движение "Хамас" срещу еврейската държава от 7 октомври. Генералният секретар на ООН каза, че при атаките срещу ивицата Газа са допуснати "очевидни нарушения на международното хуманитарно право" и ги определи като "колективно наказание" за палестинците. В своя реч генералният секретар на ООН каза още, че е "важно да се признае също, че нападенията на "Хамас" не се случиха във вакуум. Палестинският народ беше подложен на 56 години задушаваща окупация".

При нападението си, започнало на 7 октомври, бойци от движението "Хамас", което управлява ивицата Газа, избиха над 1400 души в Южен Израел и взеха около 220 заложници, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 13 Отговор
    Хамас са Терористична организация

    Коментиран от #3

  • 2 🇧🇬🇪🇺💯

    11 2 Отговор
    ЦАХАЛ влезат ли в Газа с Армия и Танкове ще понесат големи загуби, това е абсолютно сигурно.

    Палестинско Израелският конфликт няма военно решение но след 7ми Ноември Израелската Армия е принудена да действа.
  • 3 П.Енев

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Израел си спретнаха това нападение.
  • 4 🇧🇬🇪🇺💯

    18 5 Отговор
    Истината е че няма как този погром на Хамас да е проспан от Израелските Служби за Сигурност, даже индикациите са че предупрежденията са били много.
  • 5 Ццц

    8 1 Отговор
    Социалист какво да го правиш. Левичарите са по-голямо зло и от ислямистите , защото с действие или бездействие волно или неволно ги насърчават. И вероятно по-скоро са злоумишлени съучастници и подстрекатели.
  • 6 дядото

    9 1 Отговор
    израел не е в положение да се перчи на когото и да било .дори въпреки ограниченията,европа и света са залети от протести в подкрепа на палестинския народ.наглото им поведение трябва да отстъпи място на разума,че може отново да ги попилеят по света.въпросът е кой ли ще се съгласи да ги приеме.

    Коментиран от #10

  • 7 фен

    4 2 Отговор
    Врагът не трябва да се притиска до край, ако не му е оставен изход за бягство. Защото, тогава се бие до смърт, няма какво да губи. Израел направиха това с Палестина, и сега ще си сърбат попарата. Но след провалът на западната демокрация в Украйна, сега подкрепата за Израел ще е доста по - обрана.
  • 8 ...

    0 3 Отговор
    Ша ми избиеш ти 1400 цивилни и ще вземеш 200 заложници и яз ще кажа - Няма да ви смачкам, а ще стоя мирно и ще се отбранявам от хилядите ракети дето пращате.
    Да бе. вЕрно ли?
  • 9 ...

    0 1 Отговор
    Ако Палестина се дистанцира от Хамас тогава да го бият от вътре. В противен случай е съюзник и заслужават боя
  • 10 Госта.

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "дядото":

    Как кой ще ги приеме-ние сме готови, посолството ще нареди и сме ги приели.
    Ее