Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Октомври, 2023 15:43 2 936 13

Британски експерти: Русия е разположила солидна артилерийска мощ на левия бряг на Днепър

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • днепър-
  • артилерия

През септември британското министерство на отбраната заяви, че Русия вероятно е подсилила 58-а общовойскова армия, която претърпя тежки загуби, с допълнителни части на ВДВ на Ореховското направление

Британски експерти: Русия е разположила солидна артилерийска мощ на левия бряг на Днепър - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британското разузнаване сочи, че Руската федерация е запазила значителен артилерийски потенциал по левия бряг на Днепър, пише "Украинская правда“.

Британското министерство на отбраната в сряда анализира ситуацията в долното течение на Днепър, което показва, че руската артилерия е запазила значителни възможности в района.

През изминалата седмица, отбелязват британските анализатори, боевете по бреговете на долния Днепър са се засилили. Украйна се съсредоточава върху операциите в този сектор, създавайки малки плацдарми на източния бряг, които контролира от лятото.

Русия вероятно ще бъде нащрек за възможни атаки през реката, откакто изтегли войските си от западния бряг преди 12 месеца.

Районът е под контрола на новосъздадената 18-та общовойскова армия на Русия, след като някои от подразделенията, разположени преди това в района, бяха прехвърлени в района на Орехов, се казва в прегледа.

Както в повечето области, решаващият фактор тук е, разбира се, способността за водене на точен и интензивен артилерийски огън. Първите индикации показват, че Русия запазва значителни артилерийски способности в обсега на реката, отбелязват британските анализатори.

През септември британското министерство на отбраната заяви, че Русия вероятно е подсилила 58-а общовойскова армия, която претърпя тежки загуби, с допълнителни части на ВДВ на Ореховското направление.

Ведомството също така отбеляза, че броят на участващите сили е сравнително малък в тази зона в сравнение с други фронтове, но и двете страни я смятат за стратегически важна.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    6 32 Отговор
    "Войната се свежда до това да спечелиш време, докато събереш достатъчно сили!"
    Наполеон
    Украинците вече спечелиха време!

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 2 да де

    25 0 Отговор
    И от кога така вчера писахте друго позовавайки се пак на това измислено разузнаване.

    Коментиран от #11

  • 3 Ти да видиш

    23 0 Отговор
    Защо още ги наричате "експерти"? Хайде да ги наричаме с истинските им имена, такива, каквито са - "ПРОПАГАНДАТОРИ", "ПРОПАГАНДИСТИ" (все е едно и също).
  • 4 Д.Дж.

    23 3 Отговор
    Боец от украинските въоръжени сили: „Руснаците ни примамват в огнева торба и ни унищожават“
    Руските въоръжени сили успешно използват трика на фалшивото отстъпление, което позволява да се привлекат бойците на киевския режим в огнева торба и да се унищожат там.
    Това съобщи боецът от националната част на украинските въоръжени сили Константин Денисов.
    " Цената са мъртвите и ранените на нашите братя по оръжие, изгубеното оборудване. Те се движат напред под постоянен огън от руска артилерия и атаки с дронове. Тактическите успехи са свързани с изравняване фронтовата линия, за да не ни вкарат руснаците в огневи чували. Когато отстъпят малко, там се образува пролука, нашите тръгват напред и тогава руската артилерия и авиация ги прикриват с всичко, което имат", отбеляза неонацистът.
    Според него руската армия успешно е използвала такава тактика по време на боевете за Работино и се оплака, че Руската федерация има превъзходство във въздуха.
    Руската 11-а въздушна армия непрекъснато бомбардира тиловите райони и инфраструктурата. А хеликоптерите с управляеми ракети търсят бронирана техника, тъй като руските въоръжени сили имат голямо предимство в авиацията, заллючи той.
  • 5 Майна

    25 2 Отговор
    Г,адните англосакси..
    Операцията в БУЧА беше подготвена от тях- има вече доказателства подкрепени от участващите в нея..
    Зад ,,фалшивия Флаг,, на нападението над Израел пак военни( бивши) подкрепят с документирани ,,съвещания,, ,че пак е тяхно дело.
    Те са специалисти ( ИРА, също..)
    Ще си отдъхне човечеството ,когато тези бъдат ..навряни в д, упката им
  • 6 Тони

    21 1 Отговор
    Всеки ден те извършват щурмове, чиято цел е да отрежат пътищата, водещи към Авдиевка, или поне да ги овладеят, за да обкръжат напълно града. Нашите защитници държат позициите си при нечовешки условия", оплаква се Антон Коцукон. Още малко и просто няма да има с какво да се защитаваме.
  • 7 Добре, ама

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Свободен":

    Но сили няма от къде да съберат. В интерес на истината доста издържаха (или си поиграха с тях).
    Жалко, че трябваше толкова народ да бъде изтребен за кефа и интереса на "демократичните" американски колонизатори.
  • 8 Глупости

    21 2 Отговор
    нали имат само лопати кво се пуашите
  • 9 Време

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Свободен":

    Което ще им помогне по бързо да се придвижат до украинските гробища.
  • 10 Хахол

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Свободен":

    Това се случва, когато човек не е в приятелски отношения с главата си. Целта на войната е да печелите време, докато съберете достатъчно сили!“
    Наполеон
    Руснаците вече спечелиха време!

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 джони инглиш

    11 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хахол":

    Всички спечелиха време. Руснаците да натрупат сили, Окраинците да си изкопаят гробовете.

    Коментиран от #13

  • 13 Зрител

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "джони инглиш":

    За сега руските гробове са повече пък да видим какво ще стане.
Новини по държави: