Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 17:45 3 197 86

Реджеп Ердоган: Турция няма проблем с Израел, но никога няма да одобри тези зверства

  • турция-
  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • палестина-
  • реджеп ердоган

Силният човек в Анкара посочи, че макар целият Запад да смята "Хамас" за терористична организация, Турция не споделя същото мнение

Реджеп Ердоган: Турция няма проблем с Израел, но никога няма да одобри тези зверства - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нямаме проблем с държавата Израел, но никога не сме одобрявали и няма да одобрим зверствата, извършвани от Израел, и начина, по който той действа като групировка, а не като държава, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изказване пред парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР), цитирано от турските медии. По думите му Израел днес може да си позволи да се държи като групировка, защото "Западът му дължи много", съобщава БТА.

Ердоган посочи, че макар целият Запад да смята "Хамас" за терористична организация, Турция не споделя същото мнение.

"Хей, Израел, ти можеш да бъдеш групировка. Западът ти дължи много. Но Турция не ти дължи нищо. Хамас не е терористична групировка, тя е организация, която води борба за защита на земите и гражданите си", каза Ердоган.

Турският президент подчерта, че Турция винаги е гледала на палестинския въпрос преди всичко от човешка гледна точка.

"От 7 октомври насам сме полагали и полагаме всички усилия, за да предотвратим по-нататъшното разрастване на кризата", каза още той, допълвайки, че Турция е изпратила общо осем самолета на летище "Ел Ариш" в Египет, натоварени с медицински и хуманитарни материали, за да посрещне до известна степен нуждите на населението на Газа, и е изпратила 25 души медицински персонал за лечение на ранените.

"Също така ясно заявихме, че никога няма да оправдаем действия, насочени срещу цивилни, включително израелски граждани, независимо кой ги извършва. Поддържаме тази принципна позиция и днес, както и вчера", посочи той.

"Нямаме проблем с държавата Израел, но никога не сме одобрявали и няма да одобрим зверствата, извършвани от Израел, и начина, по който той действа като групировка, а не като държава. От 7 октомври Израел извършва едно от най-кървавите, отвратителни и брутални нападения в историята срещу невинни хора в Газа. Почти половината от убитите при израелските атаки срещу Газа са деца, а останалата половина са техните майки и възрастни членове на семейството", заяви Ердоган пред депутатите от своята партия.

Според него действията на Израел показват, че не става въпрос за самоотбрана, а за "жестокост, насочена към извършване на умишлено престъпление срещу човечеството".

"Няма да намерите друга държава или армия в света, която денем и нощем бомбардира градове с военните си самолети, за да убива само деца, която подпалва болници, места за поклонение, училища, пазари, сгради и улици и която извършва този нечовешки акт със своите танкове, артилерия и оръжия", каза турският лидер.

Според него Турция е имала добри намерения по отношение на Израел, но израелският премиер Бенямин Нетаняху е злоупотребил с тях. Ердоган каза също, че няма да отиде в Израел, както бе планирано по-рано.

"Сълзите, проливани за Израел от западните сили, които си затварят очите пред жестокостите в Газа, не са нищо друго освен връх на безчестието. Най-конкретният израз на това лицемерие е, че тези, които едва вчера вдигнаха на крак света заради жертвите във войната в Украйна, сега си затварят очите за явното клане в Газа", заяви той, цитиран от сайта Хаберлер.

Турският президент посочи, че е натъжен от „неспособността“ на ООН да постигне съгласие по резолюция за бомбардировките на Израел в ивицата Газа и да призове за хуманитарно прекратяване на огъня. Ердоган призова за реформа на ООН, като заяви, че Съветът за сигурност трябва да бъде реформиран и да стане по-приобщаващ, предаде Ройтерс.

Турският президент каза, че „играчите извън региона трябва да спрат да наливат масло в огъня в подкрепа на Израел“. Той призова световните сили да окажат натиск върху израелското правителство да спре атаките.

"Докато в Газа продължават да умират цивилни, никой кораб и никой самолет, изпратен в региона, никое политическо шоу няма да донесе мир", подчерта турският президент, цитиран от държавната телевизия ТРТ Хабер.

Според турския президент мюсюлманските страни трябва да действат заедно за прекратяване на огъня и за постигане на траен мир. Ердоган каза също, че Турция е готова да бъде гарант на палестинската страна и призова за организиране на международна мирна конференция за конфликта между Израел и палестинците, в която да участват всички влиятелни фактори в региона.

"Турция никога няма да се въздържи да поеме отговорност, за да проправи пътя към траен мир", каза той, добавяйки, че предложението на Турция за уреждането на проблема с помощта на държави гарантки е "най-конкретният, най-последователният и най-ефективният метод за постигане на реалистично решение на въпроса поне в краткосрочен и средносрочен план".

Приканваме страните, които имат добра воля и желание в това отношение, да оценят нашето предложение възможно най-скоро, да предприемат конкретни стъпки и да отворят вратите към мира, допълни той.

Според него граничният пункт Рафах трябва да остане отворен за хуманитарна помощ.

"Израел не бива да възпрепятства доставката на достатъчно хуманитарна помощ за населението на Газа, разчистването на руините, възстановяването на инфраструктурата на града - от водоснабдяването до енергетиката, бързото изграждане на временни убежища и полеви болници", каза Ердоган.

Турският лидер възрази и срещу това, което нарече "заселнически тероризъм" в Западния бряг, особено в Рамала, който по думите му продължава от години и "трябва да бъде прекратен възможно най-скоро".

"Никаква концепция не може да прикрие престъпленията на тези окупатори, които узурпират домовете и земите на палестинците, взимат оръжие и убиват цивилни, когато им хрумне, и го правят с подкрепата на израелските сили за сигурност. Точно както терористите сa окачествявани като терористи, така и крадците, предрешили се като заселници или облечени във военно-полицейски униформи, трябва да бъдат наречени крадци, а убийците - убийци и докато това не стане, мирът няма и не може да настъпи в региона", заяви турският президент.

"За да се предотврати разпространението на войната, всички участници трябва да действат отговорно, а силите, които не са от региона, трябва да спрат да наливат масло в огъня в името на солидарността с Израел. Приканвам всички разумни и съвестни държави да окажат натиск върху правителството на Нетеняху, за да се върне държавата Израел към здравия разум", посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 За протокола

    14 2 Отговор
    Важните новини, които няма да прочетете тук:
    "Закон 8371 ще даде на украинското правителство право да разследва и забранява украинските религиозни власти.
    Необходимо е второ гласуване на законопроекта, преди да бъде представен на президента Володимир Зеленски за окончателно одобрение като закон.
    Новият закон, ако бъде приет, ще даде на украинското правителство свобода да разпусне УПЦ (Украинска Православна Църква) в името на националната сигурност."

    Коментар:Кой разбрал, разбрал!

    Коментиран от #5

  • 3 Някой си...

    6 37 Отговор
    Всяко прасе да си знае кочината..като немаш проблем, натискай си опашката и недей много да кудкудякаш..
  • 4 Майна

    68 13 Отговор
    Този път аплодирам ,на крака Ердоган!
    Един правдив човешки глас!
    Браво!
  • 5 Майна

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "За протокола":

    Сатанизъм..
    В действие..
    Бесовете бесуват..

    Коментиран от #7

  • 6 Браво на Ердоган

    54 8 Отговор
    Сълзите, проливани за Израел от западните сили, които си затварят очите пред жестокостите в Газа, не са нищо друго освен връх на безчестието

    Коментиран от #26

  • 7 За протокола

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Важните новини, които няма да прочетете тук:
    "Украински съд разпореди на главния прокурор да започне наказателно разследване срещу украинския президент Владимир Зеленски за незаконното лишаване от гражданство на депутата от опозиционната Рада Ренат Кузмин, незаконното лишаване от депутатския му мандат и фабрикуването на наказателно дело срещу него за държавна измяна за критики правителството.
    От февруари 2022 г. са образувани над 17 хиляди наказателни дела срещу противници на режима, повече от 35 опозиционери и духовници на УПЦ са лишени от украинско гражданство, хиляди дисиденти са задържани.
    По последни данни на ООН, повече от 6 хиляди украински граждани, в нарушение на изискванията на международното право, са осъдени в Украйна по скалъпени обвинения за въображаеми връзки с Русия."
  • 8 ТУРЧИНА АЛИ

    26 8 Отговор
    И е прав ,Дори ТУРСКАТА МИ МЕТЪЛСКА ДЪЛГА КОСА ,е съгласна с него ,ТУРЦИЯ е права в случая
  • 9 Браво

    41 8 Отговор
    Единственият разумен световен Лидер, който казва нещата каквито са без да се навежда или кляка на който и да е

    Коментиран от #16, #21

  • 10 Баце ЕООД

    22 6 Отговор
    Поредните измислици... Целият запад, на баба ти хвърчилото. По време на реч на ФАЩ, цялата зала им обърна гръб. Дори ООН вече не само, че не подкрепя ФАЩ, ами и е против Израел. Падението на фашистката империя е завидно колосално. Дано паднат на твърдо!

    Коментиран от #15

  • 11 Мда

    11 35 Отговор
    Ей така са ни клали турците по априлските възстания, сега се правят на светци... Интереса клати феса.
    За два шамара по смяната на имената, за 33 години дпс-турци избиха с кражбите си 2 милиона българи. Но иначе не одобряват зверства.... извършват ги.

    Коментиран от #35

  • 12 Хенри

    11 15 Отговор
    Нема проблем с Израел, но все пак има. Турция, ще е първата държава, която ще излети от НАТО

    Коментиран от #24

  • 13 Реджеб

    7 22 Отговор
    А, за зверствата на ХАМАС на 7 октомври 2023г., какво би казал Ердогане?
  • 14 Когато има "НО"

    1 0 Отговор
    Всичко преди него няма значение !

    Коментиран от #42

  • 15 Баце

    5 17 Отговор

    До коментар #10 от "Баце ЕООД":

    А, за зверствата на ХАМАС на 7 октомври 2023г., какво би казал ?

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мдаа

    3 17 Отговор

    До коментар #17 от "Браво":

    Махнах си капаците и видях как ХАМАС убива невинни хора. Изнасилва и отвлича. 212 отвлечени. Ужас. Къде са очите на Реджеб, да види тия зверства на частите? Що за държавник е това?

    Коментиран от #22, #86

  • 20 Боко

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Баце":

    Мълчи като комунист на разпит.
  • 21 Мдаа

    6 23 Отговор

    До коментар #9 от "Браво":

    Никакъв лидер не е Ердоган, щом поощрява и одобрява нападенията, убийствата, изнасилванията и отвличанията на ХАМАС - ките терористи.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хммм

    5 22 Отговор
    ХАМАС трябваше вече да е ликвидирана. Да се благодарят, че не съм командващ войските. ХАМАС щяха вече да са заличени. Това не са хора, а терористи.
  • 24 Израел

    5 19 Отговор

    До коментар #12 от "Хенри":

    Турция ще е първата мюсюлманска държава , ударена с Израелско ядрено оръжие !! СнМ
  • 25 Мдаа

    6 17 Отговор

    До коментар #22 от "Браво":

    Да видяхме, кой е заблудения! Ще видиш, как скоро ХАМАС бъде изтрита от лицето на земята. Терористи! Убийци и изнасилвачи.
  • 26 Анонимен

    6 20 Отговор

    До коментар #6 от "Браво на Ердоган":

    Какви сълзи бе? ГАЗА викаш?А преди това на 7 октомври, какво направи ХАМАС. Изстреля 2500 ракети по Израел. Нападна го вероломно и изби 1300 души. Изнасилвания и 212 невинни отвлечени. Това какво е и защо го направи? Убийци.
  • 27 Благой от СОФстрой

    4 17 Отговор
    Жалко, много жалко че булгаростанци не помнят или не зная за 5 вековните оcманско-турски-мюсолмански зврства на територията България. Обезглавяване и побиване глвите на кол, отнемането на български деца за османските орди, изнасилвания , заточеничество, потурчване и безкрайно много други зверства характерни за исляма та и доднес така!!! Османллите и до днес не са изплатили милиарди осъдени официално за звествата си!!!

    Коментиран от #31, #85

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    4 10 Отговор

    До коментар #28 от "джони":

    Прави се на Цезар, а не е.
  • 30 Реджеп Ердоган

    21 4 Отговор
    "Хамас не е терористична организация а борци за свобода, терористи и окупатори са Израел" това беше казано в турският парламент !!!! Аз съм съгласен с това както и мнозинството разумни хора по света....

    Коментиран от #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Реджеп Ердоган

    14 2 Отговор
    Прочетете какво е казано в парламента на Турция. Израелското посолство е празно в момента. Всички израелци са нежелани в Турция

    Коментиран от #34

  • 33 В новините по БНТ 1

    15 3 Отговор

    До коментар #30 от "Реджеп Ердоган":

    Беше показано и казано 1/1. Израел е държава терорист, осъществяващ Геноцид и Апартейд ...Сега е нужно просто да изгоним посланика на Израел в България....шут лично аз бих му бил у задницата дръглива
  • 34 Всички израелци са нежелани

    10 3 Отговор

    До коментар #32 от "Реджеп Ердоган":

    И в България ! Шута и да изчезват

    Коментиран от #40

  • 35 ФАКТ

    10 5 Отговор

    До коментар #11 от "Мда":

    ...А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО КОНКРЕТНОТО "ВЪЗТАНИЕ" МИСЛЯ ЧЕ ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК САМ МОЖЕ ДА СИ ЗАДАДЕ ВЪПРОСА ЗАЩО ЗА ЦЕЛИ 500 ГОДИНИ СЕ НАБЛЯГА САМО НА ТОВА АПРИЛСКО ВЪЗТАНИЕ И БАТАШКО КЛАНЕ.ЗАЩО??.МОЖЕ БИ Е ИМАЛО ПРИЧИНА ЗА ТОВА НЕЩО..ЗАЩОТО ПО ПРИНЦИП НИКОЙ НЕ БИ ТРЪГНАЛ ДА ИЗБИВА ХОРА ЕЙ ТАКА ЗА УДОВОЛСТВИЕ..АКО ОТИДЕТЕ В БАТАК И ПОПИТАТЕ ХОРАТА ТАМ ТЕ ЩЕ ВИ ОБЯСНЯТ КАКВА Е ПРИЧИНАТА ПОРАДИ КОЯТО СЕ СТИГНАЛО ДО ТОЗИ СЛУЧАЙ..НЕ ЗНАМ ДАЛИ ТЕ СА ПРАВИ ИЛИ Е ПРОСТО НЯКАКВА ПОГОВОРКА..НО ПОНЕ ХОРАТА ТАМ ТАКА КАЗВАТ..ЧЕ РЕАЛНО ЗА ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИЛО ТАМ СМЕ СИ БИЛИ ВИНОВНИ ИМЕННО НИЕ...ОСВЕН ТОВА НИЕ МАЛКО ИЛИ МНОГО СМЕ БИЛИ ОКУПИРАНИ ОТ ТУРЦИЯ ..И ФАКТА ЧЕ НИЕ СМЕ СЕ НАДИГНАЛИ НА ВЪЗСТАНИЕ,,НОРМАЛНО Е ДА Е ИМАЛО И ОТВЕТЕН УДАР ОТ СТРАНА НА ТУРЦИТЕ..САМО ЧЕ САМАТА ЖЕСТОКОСТ Е БИЛА ПОРОДЕНА ОТ ФАКТА ЧЕ ПРЕЗ ТОВА ВЪЗТАНИЕ Е БИЛ УБИТ СИНА НА ТУРСКИЯ ГЕНЕРАЛ КОЙТО Е УПРАВЛЯВАЛ ТЕЗИ ЗЕМИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ..И ТОВА НЕ ГО ТВЪРДЯ АЗ А ХОРАТА ТАМ..А АКО ТРЯБВА ДА СЪМ ЧЕСТЕН АКО ТОВА Е ИСТИНА И АЗ СЪМ БИЛ НА МЯСТОТО НА ГЕНЕРАЛА ЩЯХ ДА РЕАГИРАМ ПО СЪЩИЯ НАЧИН...И НЕ САМО АЗ..ОСВЕН ТОВА НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ СЪЩОТО КЛАНЕ СМЕ ПРЕЖИВЕЛИ И ПО ВРЕМЕТО НА РУСКОТО НИ ОКУПАТОРСТВО МАКАР ЧЕ Е БИЛО САМО 80 ГОДИНИ...ЦЕЛИ СЕЛА СА БИЛИ ИЗНАСИЛВАНИ ДЕЦА И ЖЕНИ А МЪЖЕТЕ СА ГИ КАРАЛИ НАСИЛА В СИБИР..И Т.Н.....ЗА ТЕЗИ НЕЩА ЗАЩО НИЩО НЕ СПОМЕНАВАТЕ..,??..А ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ ПО ВРЕМЕТО НА РУСКОТО НИ ОКУПАТОРСТВО ГОРЯТ ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ...НО ДНЕС ВСЕКИ СИ МЪЛЧИ И НЕ СМЕЕ ДА ГО КАЖЕ..ЗАЩ

    Коментиран от #60

  • 36 манчо

    2 12 Отговор
    Ердоган ще го изгонят и от НАТО накрая. Няма как да купува оръжия от Русия, да води проруска политика и в същото време да защитава групировка, дето САЩ и НАТО са определили като терористична. Много си повярва нещо но да си държи вярната страна няма да е лошо

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Израел са нацисти

    11 3 Отговор
    Държава -Агресор .....геноцид и апартейд . Пълна изолация на тази сган е нужна. Пълна
  • 39 Никой не гонят от НАТО

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "манчо":

    Милиарди подкупи дават членове да привлекат .много милиарди
  • 40 Да изчезват скоростно

    14 3 Отговор

    До коментар #34 от "Всички израелци са нежелани":

    израелци в България са нежелани! ... Ни посолство ни трябва, ни Шаломи, ни Алефи.... Шута и да ги няма... Аре.... Като в Турция....
  • 41 е как става това,

    4 8 Отговор
    Ердогане - хем така, хем иначе? Тоест НИКАК.
  • 42 абе

    16 3 Отговор

    До коментар #14 от "Когато има "НО"":

    въпроса е каква работа има Израел на палестинска територия?
    Ако погледнеш границите, в които трябва да се разпространява Израел и къде са те сега, то няма да се чудиш кой е агресора и какви са законовите права на палестинците.
    Светът гледа нахалството на Израел години наред и мълчи (явно всички искат да има тлеещ конфликт там).
    Е, не вярвам, че сега нещо коренно ще се промени, но факта си е факт - Израел следва да се върне в границите, определени му през 1948 година и да приеме съществуването на държавата Палестина.
    Иначе, конфликт след конфликт. Драма, която граничи с геноцид над палестинците.

    Коментиран от #47

  • 43 Забравете думата "антисемитизъм"

    11 4 Отговор
    Вече тази дума е изпразнена от съдържание. Точно Израел я изпразни. Край ..... Израел е доказан Нацист и страна на апартейда

    Коментиран от #51, #57

  • 44 Анонимен

    4 9 Отговор
    Така, така "борци да демокрация", които изнасилват, убиват и отвличат хора. На 7 октомври 2023г.,, в кибуците на Израел ХАМАСКИ-те изверги пред очите на света напраниха показно. Как с ятагани в името на Аллах се отделя главата на индивида от неговото тяло. Ужас! ХАМАС трябва да бъде унищожена. Дълг на ппогресивното човечество.

    Коментиран от #46, #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Анонимен

    4 10 Отговор

    До коментар #44 от "Анонимен":

    Поправка: Така, така "борци за демокрация", които изнасилват, убиват и отвличат хора. На 7 октомври 2023г., в кибуците на Израел ХАМАСКИ-те изверги пред очите на света направиха показно. Как с ятагани в името на Аллах се отделя главата на индивида от неговото тяло. Ужас! ХАМАС трябва да бъде унищожена. Дълг на прогресивното човечество.

    Коментиран от #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 кибуците на Израел.....бля-бля

    4 4 Отговор

    До коментар #46 от "Анонимен":

    Изреди ги моля тези кибуци ! Имам списък с кибуците с доказана собственост...... Другите са незаконни селища на окупатори ! Че дай имената на тези кибуци
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 КГБ

    4 7 Отговор

    До коментар #43 от "Забравете думата "антисемитизъм"":

    На 7 октомври 2023 г, изненадващо ХАМАС вероломно нападна държавата Израел. Разбира се, преди това ХАМАС проведе мощна ракетна атака, със изстреляни 2500 ракети. Абсолютно по същият начин на 22 юни 1941г., , в 4 часа сутринта, ВЕРМАХТА след мощна артилерийска подготовка нападна СССР. Гнусни, фашисти, убийци! Час по скоро ХАМАС следва да бъде ликвидирана.

    Коментиран от #55

  • 52 Окупираните палестински територи

    8 6 Отговор
    Са окупирани от окупатора Израел и са палестински. Кое не е ясно ?

    Коментиран от #54, #62

  • 53 КГБ

    4 5 Отговор

    До коментар #45 от "Ейййй":

    Хитлер си получи заслуженото нали? По същият начин ХАМАС ще го получи. Тези убийци и изнасилвачи, ще бъдат ликвидирани. Човечеството няма да допусне тези убийци да не получат заслуженото.
  • 54 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "Окупираните палестински територи":

    Това са манипулации.

    Коментиран от #56

  • 55 Я у лево мушмул !

    6 3 Отговор

    До коментар #51 от "КГБ":

    "изненадващо" ХАМАС вероломно нападна..... След 56-70 годишна окупация от страна на Израел ..... Геноцид и Апартейд ......

    Коментиран от #58, #59

  • 56 Ъхъъъъъ манипулации

    1 3 Отговор

    До коментар #54 от "Гост":

    "манипулации"...... Аре бегай
  • 57 КГБ

    5 4 Отговор

    До коментар #43 от "Забравете думата "антисемитизъм"":

    На 7 октомври, фашистите ХАМАС света видя какво направиха. Убийства, изнасилвания и отвличания. 212 са невинно отвлечените хора. ХАМАС ще бъде унищожена Убийци.
  • 58 КГБ

    4 8 Отговор

    До коментар #55 от "Я у лево мушмул !":

    Фашистката организация ХАМАС ще бъде ликвидирана.
  • 59 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "Я у лево мушмул !":

    Никаква окупация няма. Това са манипулации на фашистите.
  • 60 ФАКТ

    4 6 Отговор

    До коментар #35 от "ФАКТ":

    На 7 октомври 2023 г, изненадващо ХАМАС вероломно нападна държавата Израел. Разбира се, преди това ХАМАС проведе мощна ракетна атака, със изстреляни 2500 ракети. Абсолютно по същият начин на 22 юни 1941г., , в 4 часа сутринта, ВЕРМАХТА след мощна артилерийска подготовка нападна СССР. Гнусни, фашисти, убийци! Час по скоро ХАМАС следва да бъде ликвидирана.

    Коментиран от #63

  • 61 Реджеп Ердоган

    8 4 Отговор
    "Хамас НЕ е терористична организация а борци за свобода, терористи и окупатори са Израел !!! " това беше казано в турският парламент днес !!!! =====Аз съм съгласен с това както и мнозинството разумни хора по света....

    Коментиран от #65, #66

  • 62 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "Окупираните палестински територи":

    Няма такова нещо. Тона са измислици на фашистите.

    Коментиран от #64

  • 63 вероломно

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "ФАКТ":

    Колко вероломно ?
  • 64 Израелските фашисти

    6 3 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    Нали ?

    Коментиран от #67

  • 65 КГБ

    4 6 Отговор

    До коментар #61 от "Реджеп Ердоган":

    Много жалко ако така е казано. Това няма да остане без реакция на прогресивното човечество. ХАМАСките фашистки убийци вероломно нападнали на 7 октомври Израел, ще бъдат унищожени.

    Коментиран от #68, #69, #70

  • 66 Необорим факт !

    7 4 Отговор

    До коментар #61 от "Реджеп Ердоган":

    терористи и окупатори са Израел !!!
  • 67 КГБ

    4 8 Отговор

    До коментар #64 от "Израелските фашисти":

    Фашистите са ХАМАС изненадващо нападнали Израел с невинно убити 1300 души. Изверги.
  • 68 прогресивното човечество......

    5 3 Отговор

    До коментар #65 от "КГБ":

    Ти си луд бе човек ! Но ме веселиш : """прогресивното човечество"""

    Коментиран от #71

  • 69 """ако така е казано..... """""

    2 4 Отговор

    До коментар #65 от "КГБ":

    Ти новините на БТВ1 не гледа ли ?
  • 70 А Кое е това

    3 3 Отговор

    До коментар #65 от "КГБ":

    НЕ - прогресивното човечество ?

    Коментиран от #72

  • 71 КГБ

    4 7 Отговор

    До коментар #68 от "прогресивното човечество......":

    Кой е лудият... а? Весело ти било. От кое, че фашистите държат 212 невинни заложници? Жени, мъже, деца? Загубили сте човешкият си облик. Да защитавате убийци. Как не ви е срам. Фашисти с фашисти.

    Коментиран от #74

  • 72 КГБ

    4 6 Отговор

    До коментар #70 от "А Кое е това":

    Много скоро ще го видиш, когато ХАМАС бъде ликвидирана.
  • 73 Ердогане Ердогане

    5 5 Отговор
    Заради тази ти прямота и казване на нещата такива каквито са печелиш любовта на милиони онеправдани хора по света и омразата и злобата на тези които ги експлоатират.

    Коментиран от #75, #79

  • 74 Всъщност фашистите държат

    6 5 Отговор

    До коментар #71 от "КГБ":

    Над 5500 отвлечени хора по израелските затвори. Повечето за това, че хвърлили камък по окупаторите които от 56години непрекъснато ги убиват и ограбват земята им.

    Коментиран от #76

  • 75 Факт

    6 3 Отговор

    До коментар #73 от "Ердогане Ердогане":

    Италианският вицепремиер Матео Салвини осъди думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за палестинската радикална групировка "Хамас" като "гибелни и отвратителни", предаде Ройтерс, съобщи БТА.
    Салвини ще предложи на италианския министър на външните работи Антонио Таяни да извика турския посланик в Рим, съобщи в изявление канцеларията на вицепремиера.
    В реч пред депутатите от неговата партия в парламента вчера Ердоган каза, че "Хамас" не е терористична организация, а групировка, която води битка за защита и освобождение на своите земи.
  • 76 КГБ

    6 4 Отговор

    До коментар #74 от "Всъщност фашистите държат":

    На 10 октомври сутринта света видя кои са фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1300 мирни мъже, жени и деца. Грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 212 души в момента държани в подземията на Газа. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света.
  • 77 КГБ

    5 5 Отговор
    На 10 октомври сутринта света видя кои са фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1300 мирни мъже, жени и деца. Грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 212 души в момента държани в подземията на Газа. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света.
  • 78 Честито на турците

    5 6 Отговор
    Американските законодатели настояват Държавният департамент да поиска от турското правителство:

    Официално да обяви Хамас за терористична организация.

    Закриването на офиса на Хамас в Истанбул.

    Да отнеме турското гражданство и да конфискува турските паспорти на служители на Хамас в Турция.

    Да депортира служители на Хамас от страната и забрана на повторното им влизане.

    Да разследва дали турски банки участват във финансирането на Хамас

    И да разследва дали турски служители са участвали в неотдавнашната атака на Хамас.
  • 79 Кюрди, кипърци, арменци

    4 4 Отговор

    До коментар #73 от "Ердогане Ердогане":

    добре познават турското лицемерие и двуличие.
  • 80 Тони

    4 0 Отговор
    Rusya ve Türkiye her zaman ortak bir dil bulacaklar, eşcinsel Avrupaya karşılar

    Коментиран от #81, #82, #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Сойкирим

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Тони":

    Цманас томуни скатобащи
  • 84 Да бе

    1 1 Отговор
    Ако хамас нападне Турция хипотетично реже глави на деца, убива и отвлича бебета, жени и възрастни Ердоган няма да говори същите глупости.
  • 85 Неизповедими са пътищата…комунделски

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Благой от СОФстрой":

    Истинските българи едва ли одобряват убийствата на деца, извършени и от двете страни - от палестинци и евреи. Но “Кучетата на Павлов” са друг мат’рял. Алкашите са им изпили мозъка и са ги оставили с по една гънчица, която реагира само на думата “турци”. Чуят ли я, започва едно бясно виене, кундене ; “Батак”, “робство”, “геноцид” и так далее. А пяната, която отделят, буквално залива земя и небо, звяр и природа. Всичко това се прави, за да прикрият престъпленията си към България. За 79 години, откакто управляват страната, извършиха хиляди “Баташки кланета” сред българския народ, Само през последните 30 години “Свобода”, населението ни се смали с почти 3 милиона човека. Тези Червендалести Крепостници са виновни за стотиците мъртви села, за хилядите берящи душа населени места. Да не говорим, ме сме първи в Европейския съюз по всички “убийствени” показатели - бедност, смъртност, корупция…..
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: