Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Октомври, 2023 13:43 4 330 128

Русия: Държавите в НАТО са загубили връзка с реалността, смятат се за наместници на Господ

  • сергей лавров-
  • русия-
  • нато-
  • ядрени оръжия-
  • украйна-
  • война-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • сащ

Лавров определи като безперспективни опитите на Украйна да получи от Запада едностранни гаранции за сигурност

Русия: Държавите в НАТО са загубили връзка с реалността, смятат се за наместници на Господ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия е принудена да прибегне до ответни мерки с оглед на действията на САЩ в областта на сигурността в Европа, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. Той направи изявлението по време на участието си в международната конференция "Евразийската безопасност: реалност и перспективи в променящия се свят" в беларуската столица Минск, предаде БТА.

"С ръцете на Запада в Европа е разрушена системата от мерки за изграждане на доверие и контрол върху въоръжаването. Достатъчно да се спомене оттеглянето на САЩ от договора за противоракетна отбрана, за забраната за изстрелване на ракети със среден и малък обсег в открито небе. Стратегическите опасности нарастват вследствие на разполагането на предни позиции на американско ядрено оръжие в редица европейски страни и осъществяването на така наречените съвместни ядрени мисии", каза първият дипломат на Русия.

Още новини от Украйна

"Това носи крайно дестабилизиращ заряд и на фона на общото нарастване на заплахата от страна на НАТО сме принудени да прибегнем до ответни мерки", подчерта Лавров. Той добави, че към днешна дата Русия не вижда перспективи за конструктивни разговори с държавите от Запада. По неговите думи, цитирани от ТАСС, западните страни, "които, по всичко изглежда, са загубили връзка с реалността и са се взели за наместници на земята на Господ, не се смущават, че със своите действия са погазили поетите от самите тях ангажименти, в това число и пред ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа - бел. ред.), да съблюдават принципа на равноправната и неделима сигурност".

"НАТО прави точно обратното. Самата ОССЕ, първоначално замислена като общоевропейска плошадка за равноправен диалог и широко сътрудничество, с усилията на натовците и членовете на Европейския съюз се превръща в периферна структура, без влияние върху ситуацията в областта на сигурността в каквато и да е степен", продължи Лавров. "Като се има предвид, че на практика повечето от тях (западните страни - бел. ред.) са подчинени на Вашингтон, не виждаме перспективи за съдържателни разговори, а и провеждането на такива разговори не се обсъжда", каза руският външен министър.

Той определи като безперспективни опитите на Украйна да получи от Запада едностранни гаранции за сигурност. "Това също предполага, че целта е Русия и Беларус да бъдат отстранени от споразуменията, които Западът иска впоследствие да създаде на континента", каза топдипломатът на Русия. Той отбеляза, че още през пролетта на 2022 г. Русия е показала готовност да преговаря с Украйна. "Принципните въпроси бяха съгласувани между преговарящите от Москва и Киев. Но те се оказаха недостатъчни за САЩ и Лондон. И англосаксонците просто спуснаха забрана на Киев", заяви още външният министър на Русия по повод евентуалните преговори.

Външният министър на Русия смята, че без пряко насърчаване от страна на Вашингтон киевският режим няма да посмее да поеме пътя на унищожението на "всичко руско - език, образование, култура, православие", посочва ТАСС. Лавров коментира и думите на Върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел, че Европа с градина, а целият останал свят - джунгла. "Светът е многообразен, не е просто градина и джунгла. Господин Борел, който измисли тази схема, не споменава нито за тайгата, нито за тундрата, нито за знойните пясъци на централноазитските пустини. Аз мисля, че този тесен възглед за вселената трябва да се промени", заяви Сергей Лавров. Според него постройката на европейската безопасност трябва да има всеобхватен характер, като се отчитат интересите на всички страни от континента, без изключение, "буквално от Лисабон до Владивосток". Лавров смята, че има геополитическо преразпределение на силите, което не е в полза на Запада.

В Минск той е провел разговор с унгарския външен министър Петер Сиярто и беларуския им колега Сергей Алейник, предаде още ТАСС. В хода на срещата е била засегната и темата за Украйна, но подробности не са изнесени.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пич

    84 47 Отговор
    Ами , добре стабилизирате цялото НАТО ! Ще им омекнат краварските кратуни!

    Коментиран от #86

  • 3 ти да видиш

    52 24 Отговор
    Ами то ко остана да ги пратите при Господ да се изяснят 😅
  • 4 МА РА

    37 20 Отговор
    НЯ МА СПИ РАЧ КА

    Коментиран от #23

  • 5 Трол

    41 15 Отговор
    Три папи са ги галили по главата тези наместници ;)
  • 6 хихихи

    32 15 Отговор
    Това тия най православните ли са го казали.
  • 7 гост

    47 84 Отговор
    Русия на минус с $ 60 млрд. само от газа - загубила е половината от дела си на световния пазар на синьо гориво ! От 30 % в световната търговия с газ през 2021 г., нейният дял ще падне на 15 % през 2030 г.
    Делът на Русия в международната търговия с газ ще намалее наполовина до 2030 г. в сравнение с 2021 г., а приходите от продажбите на руски газ ще спаднат с $60 милиарда до края на това десетилетие. Това се посочва в проучване на Международната агенция по енергетика (МАЕ). Така прогнозата на МАЕ предвижда намаляване на търсенето на природен газ през 2040 г. с около 570 милиарда кубически метра, или 12% спрямо предишната прогноза. "Делът на Русия в международната търговия с газ, който беше 30% през 2021 г., ще спадне до 15% до 2030 г. Нетните приходи от продажбите на газ ще спаднат от около $100 милиарда през 2021 г. до по-малко от $40 милиарда през 2030 г. при всички възможни сценарии", се казва в доклада. През 2022 г. износът на газ по тръбопроводи от Русия за Европа намаля почти наполовина, а изграждането на нови газопроводи от Русия до Китай е непрактично, тъй като прогнозата за търсенето в Китай не предполага значителен растеж. Освен това на пазара на втечнен природен газ, към който на теория може да се насочи с времето Русия, има голяма конкуренция: в момента се строят проекти с капацитет около 250 милиарда кубически метра газ годишно, които се планира да бъдат пуснати в периода от 2025 до 2030 г.
    Да живее товарищь Путлер , такъв гробокопач Раша не

    Коментиран от #12, #20, #26, #31, #118

  • 8 Историк

    39 24 Отговор
    Русия има ядрени ракети в Калининград. Въпроса с "диспропорционалната заплаха" за Русия е ПРИКЛЮЧЕН.
  • 9 Голем смех

    43 47 Отговор
    Абе дрЪт кон, Ердоган оня демн подписа за Швеция д авлиза в НАТО, от цялата простотия, дето сътворихте в Украина единственото дето постигнахте е разширение на НАТО с още 2 големи и модерни армии :) хахахахахахахаха

    Коментиран от #27, #115

  • 10 НАТО

    53 28 Отговор
    ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ

    Коментиран от #90

  • 11 СССР беше обвинен за атентата срещу

    15 27 Отговор
    Папа Ян Павла друг божия наместник на земята
  • 12 ПО УМЕН

    60 28 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    ТЕЗИ МИЛИАРДИ ЗА КОИТО ПИШЕШ СА САМО ЕДНИ ХАРТИИКИ , РУСИЯ ПАЗИ БОГАТСТВАТА СИ В НЕИНИТЕ ЗЕМИ

    Коментиран от #17, #18, #52, #104

  • 13 Ихтамнет

    17 25 Отговор
    Не знам какво има в предвид гусин Лавров но настръхнах от гордост
  • 14 Артилерист

    49 16 Отговор
    Точно такива са американците и техните подчинени натовски подлоги...
  • 15 Да бе, да

    49 19 Отговор
    Всички са изперкали само една Русия е останала най умната в цял свят.

    Коментиран от #21

  • 16 съгласен си знам

    26 18 Отговор
    Хитлер е Германия и Германия е Хитлер. Путин е Русия и Русия е Путин
  • 17 гост

    23 39 Отговор

    До коментар #12 от "ПО УМЕН":

    Ми да продължава да си ги пази , хахахах , то след 20 години няма да има кой да ги купи и без пари да ги дават , хахахахах !! След 20 години даже Китай и Индия няма да купуват нито газ нито петрол , щото потреблението ще е паднало толкова , че ще им стига собственото производство , каквото има и двете и то сериозно , ако не ти е известно !! И на кой ще продават тогава , на Африка или на Антрктида ?? Хахаххаах !!! На гроба на Раша ще пише умряла от глад и мизерия , ама "запазила богатствата си" , хахахах !!

    Коментиран от #60

  • 18 Да, в калта, в която се валят орките

    21 23 Отговор

    До коментар #12 от "ПО УМЕН":

    Страшно богатство е външния нужДник!
    Смех!

    Коментиран от #29

  • 19 Хахаха

    22 20 Отговор
    А руснаците сте света вода ненапита.Съсипахте милиони съдби от поне век назад.
  • 20 Абе ти помисли за Европа... остави Русия

    49 16 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Велислава Дърева ....
    Няма битка за Украйна. Има война срещу Русия. Войната срещу Русия е война срещу Европа.
    Защо САЩ водят тази война? От любов към демокрацията и човешките права? Поради безкористна загриженост за бъдещето на Европа и света? „За да разпространят покой и благоденствие по цялото земно кълбо”, както каза Обама? Дрън-дрън!
    Отговорът е отвратително циничен - заради 17-те трилиона долара, които дължат на останалия свят; заради 500-те милиарда долара стокооборот между Русия и Европа, които искат да отмъкнат за себе си; заради запазването на долара като световна валута, щото откъм Изток се е задал юанът, а страните от БРИКС току-що учредиха своя банка и свой валутен фонд.
    Това е откровението на Пол Кристи, д-р по философия, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко - служител на Агенцията за национална сигурност (АНС).
    Как изглеждат 17 трилиона? Ето така: 17 000 000 000 000 (1 трилион е равен на хиляда милиарда). Задълженията на САЩ растат с $3,5 млрд. на ден. Всеки американец лично дължи по $148 хил. на държавите-кредиторки. Най-големите кредитори на САЩ са: 1. Китай ($2 трилиона) 2. Япония ($1,14 трилиона) 3. Бразилия ($256,4 млрд.) 4. Тайван ($185,8 млрд.) 5. Швейцария ($178,2 млрд.) 6. Белгия ($167,7 млрд.) 7. Великобритания ($156,9 млрд.) 8. Люксембург ($146,8 млрд.) 9. Русия ($131,6 млрд.) 10. Хонконг ($120 млрд.).
    За „да се справят САЩ със своите дългове”, обясни Кристи, „

    Коментиран от #30, #33, #43, #46, #87

  • 21 що бре..

    21 9 Отговор

    До коментар #15 от "Да бе, да":

    Сглобкаджийте са най умни-от другио месец тиквуните ще плащат 20% по скъпа газ,и то без пренос-превоз..а зимата още не е дошла.
  • 22 Шиши е партия с Боко ,Доган чака

    30 0 Отговор
    Да лапнат и рафинерията както СЪСИПАХА и БУЛГАРТАБАК
    Тези бизнес не правят а само грабят

    Коментиран от #105

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Аспарух

    13 22 Отговор
    По скоро Кремълската банда е изгубила реалността, късия Пу си помисли, че е хванал дядо Господ за шлифера. Само, че Той забавя, но не забравя

    Коментиран от #34

  • 25 хахаха господ сащ и

    17 7 Отговор
    уестинхаус , сега като почне намаляване на цените . спиране на инфлацията . влизаме в дефлация . е парното по 3 . газа скачал . КЕВР са мошеници , но какво да се направи , спешен инсцениратор и да мине от газ на отпадък топлофикация ли . по добре на студено . Да дрънкат само за украйна , а другото както им дойде . после стачки .
  • 26 Гледай янките

    18 7 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Те са честни и почтени! Войни не водят и не крадат ресурси
  • 27 Да, ама не...

    9 16 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смех":

    Аааа, не е единствено, но не всичко е приключило. Бъдещето е пред тях и то ще бъде една загубена война, както и още една голяма държава граничеща с Русия в НАТО. Така на практика с изключение на Беларус цялата западна граница на Русия ще е с НАТО, а не се знае и Беларус докога ще зависим от Москва. На юг и на изток още е рано за прогнози, докато не се види на колко части ще се надроби федерацията и с кои държави ще граничи.
  • 28 БСП за България и Радев

    7 10 Отговор
    Вярно е, а православието и другарят Путин ще победят накрая. Баба Ванга е казала - накрая в света ще остане само Руската Православна Църква. Може да го видите това в Интернет

    Коментиран от #50

  • 29 я па се..

    8 8 Отговор

    До коментар #18 от "Да, в калта, в която се валят орките":

    Кефим на пра пра баба ти-като е видела че и идва..дедо иван на гости,веднага е оправила миндерчето. .
  • 30 Тази дърева

    10 6 Отговор

    До коментар #20 от "Абе ти помисли за Европа... остави Русия":

    Защо е в Миротворец?
  • 31 Нннннн

    11 6 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Личи си, че в продажните български соросоиди тече комунистическа кръв. Говорят само в бъдеще време.
  • 32 еейй

    11 14 Отговор
    тук само ватници в тоя форум
  • 33 гост

    17 19 Отговор

    До коментар #20 от "Абе ти помисли за Европа... остави Русия":

    Ма точно Велислава Дървена (грешката е вярна) е най-големия финансист , дето ще ти обясни световната икономика и даже ще я промени , хахахаххахаха !! Не вденахте ли поне , че от 100 години дъвчете едно и също и резултата си е все един , "гнилия" запад процъфтява , а "великата" Раша затъва и то за последно !!! Сега вече е наистина за последно , внуците ще учат само в учебниците , че е имало такава държава Раша ,ама най-вероятно даже няма да го запомнят , щото няма да им пука , ама въобще , щото ще продължават както и сега да се интересуват САМО от "гнилия" запад , както и ВСИЧКИ в Раша , имащи пари , а и тези без пари , хахахахах !!

    Коментиран от #41

  • 34 цар вова..

    7 5 Отговор

    До коментар #24 от "Аспарух":

    След одесса,идва ред и на одесос..

    Коментиран от #37

  • 35 руzслямисти

    11 11 Отговор
    сатанисти !
  • 36 Лавров,

    13 12 Отговор
    Преди да се изтропате миналата година в Украйна,светът беше що-годе по-спокойно.Но грешката ще бъде поправена.
  • 37 Белата Златка

    2 7 Отговор

    До коментар #34 от "цар вова..":

    Крим е ГРЪЦКИ!
  • 38 Механик

    13 12 Отговор
    Руският Рибентроп ще застане пред международният трибунал за военни престъпления и ще отговаря за всички мръсотии, които е направил. Жалкото е, че смъртната присъда, която заслужава е отменена.
  • 39 СТИГА С ТИЯ РУШЛЯЦИ БРЕ

    14 11 Отговор
    ТЕ НЕ СА ФАКТОР, ЦЯЛ СВЯТ ГИ ВИДЯ КАКВИ ЛЪЖЦИ СА.

    Коментиран от #54

  • 40 НЯКОЙ

    12 7 Отговор
    Когато някои защитават нападнат и избиван от изверги народ, това е справедлив акт. Извергите явно имат друго мнение по въпроса.
  • 41 Едно е на 100 % сигурно

    17 15 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Америка и Европа ще излязат от цялата работа още по-силни и богати.Българинът,живеещ в най-бедната държава в ЕС е поне два пъти по-богат от руснака.

    Коментиран от #89

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 щОМ ДО дЪРЕВА ОПРЯ

    8 7 Отговор

    До коментар #20 от "Абе ти помисли за Европа... остави Русия":

    ПО ДОБРЕ МЯТАЙ СИ ВЪЖЕТО.

    Коментиран от #51

  • 44 РЕАЛИСТ

    7 11 Отговор
    Англосаксонския евроантлантици ги подритват отнякъде.
  • 45 така така

    6 1 Отговор
    Тук в България ще ги изненадаме на местните избори!
  • 46 Леле,четеш ДЪРЕВА???

    9 10 Отговор

    До коментар #20 от "Абе ти помисли за Европа... остави Русия":

    Много мъка има по тоя свят...Ама много!!!
  • 47 Че я Биликин

    4 5 Отговор

    До коментар #42 от "Доротея":

    я Лавров,каква е разликата!?!
  • 48 Абе Сидеров

    6 4 Отговор
    Жив, ли е?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ОДИ СЕ ПЕРИ

    13 11 Отговор

    До коментар #28 от "БСП за България и Радев":

    ТУКА Е БЪЛГАРИЯ СТИГА С ТИЯ РУСНАЦИ ТИ РУСНАК ЛИ СИ ИЛИ БЪЛГАРИН. ТАКИВА КАТО ТЕБЕ СА ПРЕДАЛИ ЛЕВСКИ. ТОЙ Е ОБЕСЕН СЪС СЪГЛАСИЕТО НА РУСИЯ.
  • 51 Това е безспорен

    2 6 Отговор

    До коментар #43 от "щОМ ДО дЪРЕВА ОПРЯ":

    Факт.
  • 52 Шшш

    9 11 Отговор

    До коментар #12 от "ПО УМЕН":

    Трите О-та на руската пропаганда
    Отричай, Обвинявай, Обърквай.
  • 53 Русофил с IQ 5

    10 9 Отговор
    Руслямистан пак вие на умряло,но кой ли им обръща внимание?!
  • 54 Ми то.....

    6 6 Отговор

    До коментар #39 от "СТИГА С ТИЯ РУШЛЯЦИ БРЕ":

    Миче напиши една статия за джендърлъка за да се хареса на тая будала !!!!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 бхаха

    10 8 Отговор
    Откакто Китай измести рф от двуполюсния световен модел, Кремъл се разрева за МНОГОполюсен свят. Хахахаха
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Руските ZV. иne

    9 8 Отговор
    Винаги са обвинявали другите в мръсотиите и престъпленията, които самите те са извършили или имат намерение да извършат.

    Коментиран от #65

  • 59 Миче

    3 2 Отговор
    Искам да ми направиш фе..... ла....ци.....Оооо !!!!
  • 60 Ха-ха-ха

    9 10 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Възможно е Европа да спре да купува. Закакво ще и е.. След някоя и друга година просто няма да е останала промишленост в ЕС .

    Коментиран от #67, #76

  • 61 Смех в блатото

    13 8 Отговор
    Колкото повече се топи техниката на руските фашисти, толкова повече напинят да "оправят" световния ред :)

    Другаре, спокойно, тепърва започва вашето ходене по мъките.
  • 62 !!!?

    8 3 Отговор
    Един е Господ...а западните страни "са загубили връзка с реалността и са се взели за наместници на Господ" !!!?

  • 63 Тити

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "Доротея":

    Ейййй епиуирана гримирана пии дии рууугоо,кога стана от Тошко пък Доротея?Забрави ли за последно кога го смууу Чка?

    Коментиран от #66

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Доротея

    10 8 Отговор

    До коментар #63 от "Тити":

    Русофилията със сляпото си подчинение на всичко руско и съветско, с роболепнотото си и сервилно отношение към руснаците и внушеното задължение за вечна благодарност към "двойните освободители" е ярък пример за пасивен хомосексуализъм. Нищо мъжкарско няма в това като чуеш за Русия и Путин да си изуеш гащите и да заемеш позиция "партер".

    Коментиран от #81, #103

  • 67 брей

    4 4 Отговор

    До коментар #60 от "Ха-ха-ха":

    и къде ще отиде таз промишленост?
  • 68 Исторически парк

    8 5 Отговор
    Посолството се мисли за Господ в България!
  • 69 Дали Западъте изгубил връзка с

    8 8 Отговор
    реалността,не е сигурно.Обаче,че Западът е 200 годи напред от Русия е безспорен факт.Във всеки един аспект.И Западът,ли е виновен, че половината руснаци бъхтят по цял месец за 200 долара?
    Оня, дето цитира Дърева,да я попита що е така?

    Коментиран от #75, #120

  • 70 Хахахаха

    7 5 Отговор
    Руслямийке руслямийке кой ли те слуша? Сирия и Иран може би? Тези речи са за тях
  • 71 Бай Натю

    11 6 Отговор
    Единственият проблем пред НАТО ще бъде, че от руска страна няма да има кой да подпише акта за пълната и безусловна капитулация на Русия. Психопата Путин и шайката му или ще бъдат линчувани от самите руснаци или ще са избягали в Северна Корея.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Гориил

    9 6 Отговор
    Векове наред руснаците компенсират икономическата си немощ с военна сила. А когато се разбере, че и военна сила нямат – компенсират нейната липса с лъжа и заплахи.

    Коментиран от #80

  • 74 Защо публикувате пропагандата руска

    10 6 Отговор
    Те нападнаха Украина погазиха всичко нарушиха мира и заради Русия умират милиони хора дори ще въвлече цял свят тези б О К лу ци който си мислят че може да си правят каквото си искат

    Коментиран от #78

  • 75 Тити

    3 2 Отговор

    До коментар #69 от "Дали Западъте изгубил връзка с":

    Абе и ти засукваш Свирр Чоци за 5пв бройката,но срамна работа няма.Трябва да се работи.
  • 76 Добре добре

    4 2 Отговор

    До коментар #60 от "Ха-ха-ха":

    Айде сега изтрезней събуди се и прочети малко история за насесесерето и съвета за икономическа взаимнопомощ СИВ от миналия век преди да мислиш за Европа....
  • 77 РасПутин

    9 6 Отговор
    Ако има някой, загубил връзка с действителността, това е Путин, подобно на Ким, не знае на кой свят се намира.
    Това са жалки, смешни, престъпни, гнусни, онтичовешки, престъпни диктатори, от които народите им ще се срамуват векове наред!
    Те направиха държавите си смешни в очите на цивилизования свят.
    За тях ще се говори като за Хитлер и Дучето и ще завършат житейския си път по подобен начин.
  • 78 Надежда Нейнски

    6 5 Отговор

    До коментар #74 от "Защо публикувате пропагандата руска":

    Чао 00 крайна ,мичк ви пайна и на вас и на подкрепящите ви.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 До горил

    6 5 Отговор

    До коментар #73 от "Гориил":

    Да така е, ония другия дребосък Медведев редовно пали света превръща света в течно стъкло и радиоактивна пепел потапя острова и кво ли не, само че синчето му имигрант в гнилия САЩ щата Калифорния, шегаджии и половина
  • 81 Тити

    3 2 Отговор

    До коментар #66 от "Доротея":

    Сусс бе пии дии рууго,тва че съм те манДръСал като жена не те прави такава.
  • 82 Дедо поп

    5 5 Отговор
    Наместници на Господ Бог, а руслямците на друг Господ искат да са наместници като гледам Кадиров в тикток кви ги блещи, той къде изчезна бе? Или има лоши спомени от разрушеното село Бахмут
  • 83 Тодоров

    2 3 Отговор
    Като се правиш на тарикат Тра Верс Че,вече тарифата стана 30 за да те Шпо Ря от заад.
  • 84 Абсурдистан

    6 5 Отговор
    Типично за Кремъл, бялото се нарича черно и обратно. Сякаш западните държави са нахлули в Украйна и избиват населението за да му вземат територията.
  • 85 Тодоров

    1 3 Отговор

    До коментар #79 от "Доротея":

    Като се правиш на тарикат Тра Верс Че,вече тарифата стана 30 за да те Шпо Ря от заад.Кво,намалява финансирането ли?Ами стой на сухо тогава или се обади на стария си приятел Дилл До.
  • 86 Българин

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Да не ти падне ушанката бе, kaцaп! Много внимавай! Ще се простудиш! Идва zима!
  • 87 коментар

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "Абе ти помисли за Европа... остави Русия":

    Бъркаш цифрата. Не 17 трилиона, а 35 трилиона за 2023 г. е дълга на САЩ.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 МРъ

    2 5 Отговор
    МРЪН МРЪНН АЗ СЪМ РУЗКИ ПЕШКЛО И ПЛАЧ!КАМ ПЛАЧКАМ НА ВсиЧКИ
  • 92 КОТарАК

    4 2 Отговор

    До коментар #90 от "Българин":

    Някой пък да ни е питал бее Манн Гааууу?
  • 93 ...

    6 5 Отговор
    всички други криви само руслями и ислями прави. аре бе... вЕрно ли?

    Коментиран от #96

  • 94 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    4 3 Отговор
    На тоя рашистки татарин, не вярвам нито дума...

    Коментиран от #110

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Руслямска

    0 2 Отговор

    До коментар #93 от "...":

    Му работа
  • 97 подкован

    1 1 Отговор
    Отново някой друг се е изходил в конските гащи.
  • 98 Макробиолог

    3 4 Отговор
    Тука има и експерди по газа.До година,две пускат и втората труба до Китай от Далний Восток в добавка към тая от Сибир.....3-4% ръст в Китай се счита за неуспех,но 1-2% в ЕуроАтлантика е повод за оптимизъм....Ще си купуваш руски газ експерде през всяка ширпотреба произведена в Китай, през хляба и плод зеленчукови и месото щот торовете никой не ги е отменил....Ще си го купуваш и от посредниците на К и К.

    Коментиран от #107, #109

  • 99 Слава на свободният свят !

    4 3 Отговор
    Могат да си го позволят...богати държави, дали са много на света в областта на науката и цивилизацията ! За щастие сме по-близопи част от тях, отколкото от евразийците

    Коментиран от #121

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Русия днес е -Злото на Планетата

    5 5 Отговор
    Психопата Путин загуби връзка с реалността и още от 2007г , започна да се подготвя за война с Украйна и да строи луксозни бункери където да се крие! Путин се помисли, че е Петър Първи и реши да се разправи с Украйна, лишавайки я от самостоятелност и подготвяше дълги години Русия за анексиране на Украйна с геноцид и убиването на украинци и омразата му към Украйна бе "свещена" и едва ли не че Путин е "наместник на Господа" с канонизираната си ненавист към украинците...!!!
    Сергей Лавров нека да си спомни преди 15 години, как Жириновски говореше в Държавната дума , че Киев трябва да бъде бомбардиран, а Украйна унищожена и как всички руснаци там му ръкопляскаха и то в 21 век, за да говори сега че Вашингтон и НАТО е виновен за да поеме Украйна пътя на самозащита с унищожението на "всичко руско - език, образование, култура, православие"...!!
    НЕ , Западът не е виновен и не може да се умори да подкрепя борбата за Свобода и Демокрация на Украйна , защото в тази война участват ДИКТАТОРИТЕ с ОСТА на ЗЛОТО- Русия, Иран, Северна Корея, Беларус , а от друга страна - целият останал демократичен и развит свят...!!!
  • 102 Алкаш с калаш

    6 5 Отговор
    Интересно, "Държавите в НАТО са загубили връзка с реалността, смятат се за наместници на Господ", а руснаците смятат, че Путин е Господ!

    Коментиран от #106, #114

  • 103 кална вена

    2 3 Отговор

    До коментар #66 от "Доротея":

    то па русофобите сте същата история, даже по зле! Как да ти кажа еврозомбита и русороби...те тва сте.....и кат почнете да ми казвате кой къв е хептен съ омазвате
  • 104 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "ПО УМЕН":

    Ми да си ги пази бе, хах, ще падна от смях. До сега можеше да е най-развитата страна с най-високия стандарт на живот, ама тя си държи богатствата в земята. Хахахахаха! Е колко трябва да си загубен да имаш всичко и да живееш като скот и само да се чудиш кой от съседите си да нападнеш?
  • 105 ГанЯ

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Шиши е партия с Боко ,Доган чака":

    Колкото и добре да живее едно прасе, винаги идва Коледа! Бухаха!
  • 106 мдааа

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "Алкаш с калаш":

    Е па то и си е...
  • 107 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #98 от "Макробиолог":

    Ще купуваме евтини китайски стоки произведени с евтиния руски газ. Кое му е лошото? Губещи ще са само москалите. Това е чудесно!
  • 108 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 3 Отговор
    Само млатене за алкополната вата и продажната гладна копейка, от друго не рацбират.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Доротея

    3 3 Отговор

    До коментар #94 от "Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬":

    Електричке,да си купиш и тоалетна хартия в жълтосиньо,аз ползвам също и такава с лика на Еленски.Чувствам се по близка с каузата.
  • 111 машала

    1 2 Отговор
    Тоя поак се е насвяткал! Да си преброи милионите които измъкна за дъщеричката! Унищожават православието наред. мразя саксонците и янките! Ама се оказа, че и руснаците са като тях!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Минувач

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смех":

    И кои са тези 2 ГОЛЕМИ армии? Имаш ли си идея, колко е населението на Финландия и Швеция или си спинкал по география? Отделно НАТО може и да се е разширило с тях, но НЕ СЕ Е ПРИБЛИЖИЛО до Москва. От най-голямо значение за Русия е Украйна, първо, защото е на 500 км от Москва, 2ро защото там има милиони руснаци, които на драго сърце се бият срещу Украйна в Донбас. Та тя Русия има граница на 80 км от САЩ и какво от това .... все пак това е такава огромна територия, че е по-скоро трудно да не граничиш с нея :-) Пак казвам - важна е Москва, важни са рускоезичните украинци.
  • 116 6666

    6 4 Отговор
    Докато не се промени мисленето на русняците и не се разкарат сегашните политици и стотиците генералчета с големите шапки ,като чадъри няма да се оправи тази изстрадала и заблудена държава.Единствено рассия заплашва другите с ядрено оръжие(технологията на което е открадната от САЩ).Трябва да се спре да се мисли само за война,а да се обърне внимание на стандарта на живот на хората.При толкова много плезни изкопаеми.....

    Коментиран от #117

  • 117 Хахол

    3 3 Отговор

    До коментар #116 от "6666":

    Докато мисленето на европейците не се промени и сегашната политика и стотици генерали с големи шапки като чадъри не се подобрят, няма да се подобри тази изстрадала и изгубена държава Украйна.Само Украйна заплашва Европа с разпространението на нацизъм и фашизъм, диктатури и автокрации, няма да е възможно да спрете да мислите само за война в Европа, докато не изкорените нацизма и фашизма, не обръщате внимание на качеството на живот на хората, на загубата на население и територия, с толкова много бандеровци и идиоти, тази държава просто не може да оцелее

    Коментиран от #119

  • 118 Знайко

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ще, ще.ще,,,,,,да ама сигурно ли е?
    Теб какво те топли , че русия ще си изгуби пазарите?
    Еми ще купуваш газта на 2.50 и ще си доволен!
    Я сега ми обясни ако съм инвеститор и гледам къде да си направя завода, ако цената в румънешче е 30% надолу дали ще строя завод в Бг?
    Да речем, че съм прозт и го построя в Бг. На кого ще продадеш нещо което на 150 км е 30% надолу?
    Ами разходи за логистика, съхранение, транспорт и данъци?
    Накой тук има ли елка или по-скоро никой няма?
    Аре чао!
    Седнали да обясняват как раша се разпада ама малко трябва да поизчакаме....30-40 години ли?
    Заслужавате си батаците в които сте всеки ден!
  • 119 6666

    2 0 Отговор

    До коментар #117 от "Хахол":

    Много си заблуден и няма смисъл да ти се обръща внимание.
  • 120 Ъхъ

    5 3 Отговор

    До коментар #69 от "Дали Западъте изгубил връзка с":

    я сега кажи в кой точно аспект западът е 200 години по-напред от Русия? Аз веднага мога да ти кажа един, в който наистина са - много западни мъже, решили , че са жени, чакат месечния си цикъл...:)))))
  • 121 хахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #99 от "Слава на свободният свят !":

    пич, когато в Китай са градили империя, в западна европа си тичали да гонят глиганите, за да им одерат кожата, с която да се наметнат...изкуствата и културата идват от Изток... каквото е дошло на запад - математика, медицина, химия, философия...- все е от Изток.

    Коментиран от #128

  • 122 Швейк

    4 0 Отговор
    Хитлер е бил уверен , че изпълнява Божия план за човечеството , Путин си мисли същото.
    Няма нищо по опасно от човек който си въобразява , че е призван , да оправи света.

    Коментиран от #123

  • 123 Развеселен

    0 2 Отговор

    До коментар #122 от "Швейк":

    Както винаги по метода "Зеленски" , обръщате всичко наобратно.

    Както ти взе буквално речта на Лавров и просто я попреправи с обратен знак.
    Много мъдро и находчиво:):)
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 ганю

    0 0 Отговор
    ами ако Русия нареже рафинерията на скраб и я продаде нарязана
    а след това ви продава бензин и газ какво ще направите?
    тя си е тяхна вие я продадохте защо да ви я връщат
    нали сте неприятелска държава вече
  • 126 мада факър

    1 0 Отговор
    толкова ли е сложно да се постигне мир с преговори , седнете на масата управници на света
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 може

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "хахаха":

    Пич защо още не му подсказа че , когато са се намятали с одраната кожа , в „ поднебесната империя “ са тъчали коприна !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания