Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 04:18 3 693 6

Испания започна да прехвърля незаконни мигранти от Канарските острови към континенталната част на страната

  • испания-
  • канарски острови-
  • мигранти

Първата група от около 450 души ще бъде настанена в сгради на Министерството на отбраната, разположени в окръг Карабанчел и в община Алкала де Енарес

Испания започна да прехвърля незаконни мигранти от Канарските острови към континенталната част на страната - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанското правителство започна да прехвърля незаконни мигранти от Канарските острови към континенталната част на страната. Това се налага, тъй като капацитетът на островите е отдавна изчерпан, а само през октомври на бреговете им акостираха над 13 000 души от Африканския континент. В региона на Мадрид за тях са отделени две казарми.

Първата група от около 450 души, предимно мъже, ще бъде настанена в сгради на Министерството на отбраната, разположени в окръг Карабанчел и в община Алкала де Енарес. След заповед на министър Маргарита Роблес /на снимката/ се очаква двата лагера да бъдат готови до две седмици.

Кметът на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда заяви, че вече е поискал от отговорните власти да засилят охраната, за да "гарантират сигурността и съвместното съществуване". "Със сигурност няма да правим ксенофобски или расистки дискурс, но трябва да знаем колко хора се очаква да пристигнат в град Мадрид и при какви условия", уточни той.

От министерството на приобщаването, социалната сигурност и миграцията планират още такива премествания в различни автономни региони, а от самите региони твърдят, че не разполагат с достатъчно информация за тях.

Регионалният премиер на Андалусия Хуан Мануел Морено поиска от централното правителство да координира процеса на прехвърляне на мигранти от една автономна общност в друга и да ги информират предварително, намеквайки, че не е знаел за 320-е души, които бяха преместени в Малага и Алмерия миналата седмица от Канарските острови.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    13 2 Отговор
    Целенасочено унищожават християнска Европа глобалистките cвине.
  • 2 фактите

    9 0 Отговор
    А защо просто не ги връщате, бе? Целия контитент Африка ли ще настаните в Испания?! На тия къррлежи трябва да им се покаже, че не може да идват. Още в морето да обръщат лодките откъдето са дошли и толкова. Който не ще, да се дави. Нагли скакалци. Все пък някой им е длъжен. Ама не спират да се размножават, пфууу. Ами това не са човеци.
  • 3 Има и по - добро решение

    4 0 Отговор
    Да се връщат кой от къде се е дотътрал. Не се ли направи сега, проблемите ще бъдат огромни.
  • 4 Гост

    4 0 Отговор
    Връщайте ги обратно в Африка.
  • 5 Защо

    1 0 Отговор
    не направят временни имигрантски центрове в Мадагаскар?
    Всички новопристигнали да ги препратят в Мадагаскар и там да се изчаква разглеждането на молбите им.
    В страната няма размирици.
    Хем за Европа по-евтино, хем добре за икономиката на Мадагаскар.
    Климата също е добър
  • 6 Венци

    0 0 Отговор
    Карабанчелне е почти в центъра на Мадрид а не в Алкала де Енарес. Там има център за настаняване.
Новини по държави: